Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
VI. rész - Régiúj trend ! Párkeresés horoszkóp alapján, avagy a csillagjegyek ezred virágzása.
2018. szeptember 25. írta: LucretiaBorgia

VI. rész - Régiúj trend ! Párkeresés horoszkóp alapján, avagy a csillagjegyek ezred virágzása.

Fejezetek a Méregkeverő nem létező naplójából - avagy végzetes találkozás a Randivonallal

woman-3084129_960_720.jpg

A teljes tudománytalanság igényével írom a posztot. És megadok egy tartozást. Az úgy volt, hogy már pár éve, amikor először merészkedtem a netes keresés vizeire, feltűnt, hogy kérik megadni a csillagjegyemet. Jó, ok, beírtam. Majd láttam, hogy a standard kérdések között is van ilyen: „Hiszel a horoszkópokban ?” Jó, ok. Még mindig nem éreztem igazán furcsát.

De most robbantam. Itt az RV-n is kérik megadni a csillagjegyet. Jó, ok megadtam. Elkezdődött a projektem. Nosza keressünk ! Első nap kiszúrtam egy pasit, mondjuk napszemüveges kép, de jól nézett ki, nézzük. Elolvasom mit lehet tudni róla. A rendszer kérdésére mi szerint kit keres ez a válasz áll: „NE: vízöntő, skorpió, rák, bak, nyilas.” Rá se rántottam. Ugyan már. Vicc. Nem volt az. Próbálok írni a pasinak, de kiírja rendszer, hogy ennek a társkeresőnek nem tudsz írni, kizárólag 100 %-ban egyező társat keres. Nézem, miiiiii ???? Nézem, mi nem stimmel, látom, a horoszkóp. Aztaleborultszivarvégét ! Ez most komoly ? Ki vagyok csukva, mert vízöntő vagyok. Elkezdtem tanakodni. Ennek vajh, mi lehet az oka ? Horoszkóp szakértőbe ütköztem ? Vagy egy műkedvelőbe, aki túl komolyan veszi magát ? Felsorolta, azoknak a nőknek a csillagjegyét, akikkel kudarcot vallott ? A haverok tele beszélték a fejét ? Megszállott sztori/hot/best/kiskegyed magazin olvasó ?

Majd még láttam ilyenből  kb. 10-et, egyiknek se lehetett írni. Sok buta pasi nem tudja, hogy érettebb korban már az aszcendens dominál ?! Olvastam. Ők ezek szerint nem.

Érdekes, hogy pár napja beleakadtam újra ebbe a napszemüvegesbe, már nem volt tiltva az írás. És tett fel újabb képeket. Na ő az az eset, aki elképesztően jól fotóztatta magát, napszemüvegben. Szavam nem lehet. De a többi kép….., másik ember. Viszont elmúlt a horoszkóp undora. Kevés lehetett a találat ?

astrology-220149_960_720.jpg

 

A síró jogász

 A tartozás.

Fájdalmas eset. Szívem szakadt érte. Puszta együttérzésből.

Pasi picit 50 felett, szakmabéli. Azonnal lekáderezhető, még ismerősnek is tűnt élőben. A neve is ismerős volt. Teljes biztonságban éreztem magam. Baltás gyilkos, és Hasfelmetsző Jack kizárva. Azonnal megadtam a számom. Már hívott is. Másfél órát beszéltünk. Ekkor hittem először, hogy majd én megmutatom, hogy pár nap után már itt se vagyok, viszem a zsákmányt, és ásó, kapa, nagy harang. Ugyanaz a könyv ízlés, film ízlés, sajnálta, hogy nem előző nap cseréltünk számot, mert egy baromi jó filmet látott előző nap és egyedül kellett megnéznie, borzasztó lelki állapotban volt, rossz volt egyedül. Míg a filmről mesélt többször elsírta magát. Hát istenem, érzékeny fiú, nem baj. Beszéltem rá magam. És azt mondja, hogy azért szúrt ki mert vízöntő vagyok és az jó jegy. Ismert vízöntőt és azok intelligensek, egyenesek, megbízhatóak. Mert skorpió, kos, bika, nyilas sohasem. Kizárt nála. Ismert ilyeneket és nem jön ki velük. Elviselhetetlenek. Védtem a nyilast. Mentegettem a skorpiót. A bika már miért ? A kos, hát mit vétett ? Nem menekültek.

Másnap találkoztunk, csak séta. Élőben nagyon jól nézett ki, teljesen rendben. És elkezdett mesélni, és mesélt és mesélt, úgy 3 órácskát. Hogy egy Nyilas volt a párja 27 évig. Sohase volt egyenlő, jó kapcsolat, soha se érezte, hogy a nő igazán szereti. A szex sem volt jó a nőnek vele. Az utolsó 4 évben csak találkozgattak, testi kapcsolat nem volt. Majdnem én is sírtam. Itt van ez jó pasi, eszes, értelmes, művelt (inkább kerülöm az intelligens jelzőt bizonytalan tartalma miatt) és 27 teljes évet kidobott az életéből, egy sohase-volt-jó kapcsolatért. Mondja, ő már soha mást szeretni nem tud. Kérdem, akkor mit keresel ezen az oldalon, alkalmi szexet ? Mondja, dehogy, az neki nem menne. Az se tudja menne-e egyáltalán még.  Mondtam, neki, hogy szerintem engedje el ezt a társkereső sztorit, mert jelen állapotában nem hinném, hogy képes lenne-e kapcsolatra, nem állhat oda azzal, hogy én csak az exemet tudom szeretni. Napnál is világosabb volt, hogy a pasi kapcsolat-alkalmatlan. Szerintem örökre. Abban maradtunk, hogy másnap beszélünk, mert ő nagyon jól érezte magát. Udvarias volt, kedves, hazavitt. Majd soha többé nem hívott. Még aznap törölte magát az oldalról. Felhívhatnám, de inkább nem. Ebből a tömény fájdalomból és tehetetlenségből egy percet se bírnék többet.

De ezért egy komplett csillagjegy mehet a nyúzóba (Macskafogó) ????

death-2543313_960_720.jpg

Szóval tudománytalanul arra jutottam, hogy a régiúj trend mozgatórugója jelenleg: milyen csillagjegyű nővel vallottam kudarcot.

Jómagam nem vagyok elvakult horoszkóp függő, de életem során azt tapasztaltam, hogy valami azért van benne. Tagadhatatlan tény, hogy a barátaim, kapcsolataim csillagjegye abba a körbe tartozik, aki összeillik egy vízöntővel az asztrológia szerint.

Uralkodók születését tervezték, házasságok, háborúk dőltek el a csillagjegyek alapján. Ember életek múlottak rajta. Kínában sokáig megölték a tűz ló jegyében született lány gyermekeket (vízbefojtás), mert azt tapasztalták, lázítók. Tűz ló vagyok. Még jó, hogy itt élek és 2018 van. 

Szóval valami van benne….

Embert ezért (se) nem ölnék és nem tiltanám az ismerkedő szándékot pusztán csillagjegy alapján.

Habár az oroszlánoktól kissé tartok, a rákok meg csípnek ! Én természetesen ártatlan vagyok, csak borítom a vizet, hadd folyjék !

 

A Méregkeverő

A bejegyzés trackback címe:

https://szociesatjukol.blog.hu/api/trackback/id/tr8014260269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.10.07. 08:44:05

@Womb Raider: Az önelégült sarkos megállapítások mindig korlátolt embert takarnak. Rád célzok ezzel egészen pontosan.

Maga az ÉLET az a megmagyarázhatatlan. Egy ember testét anyagi szinten le tudod írni. Megismerheted a biokémiai folyamatait, ezeket géppel fenn is tudod tartani - de az élet valami más minőség. Az orvosok SEM tudják sosem megmondani egy kómás ember életre-öntudatra fog-e kelni vagy sem. Nincs meg a nagytitok, hiába nagyképűsködsz. És ezt a titkot hivhatjuk istennek vagyakárminek.
Számomra irritáló a félművelt korlátozottságod. Azért mert beleolvasgatsz tudományos könyvekbe és onnan vett fogalmakkal dobálózol még nem jelenti, hogy át is látod a nagyképet.

csevely 2018.10.07. 22:25:33

@Womb Raider:

"@csevely: Ez nagyon frappáns..
Bármit be tudnál bizonyítani.. de most nincs kedved.. értem!!!

na erre meg másra is:
Volt valaha 1890-1900 körül egy önelégült fizikusokból álló társaság, akik definiálták, hogy a fizika tudománya egy önmagában konzekvensen zárt, sőt lezárt tudomány, nincs mit tovább kutatni. Talán hallottál róla. Oszt utána omlott össze a klasszikus fizika, kialakult a relativitáselmélet, kvantumfizika, fény hullám-részecske tézisei, radioaktivitás, mindenféle mezonok, kvarkok...és soksok más is.
És azt, hogy ezeket soha és senki sem érzékelte még műszerekkel sem, merthogy nem tudták hogy lehetnek ilyenek, lehet csinálni műszereket egy nem ismert jelenségre. De ez már az ismeretelmélet dolgai.
És mi van, ha most is egy ilyen kor van kialakulóban?

Olvastam régebben egy könyvet: Csányi Vilmos Hiedelmeink, az emberi gondolatok építőkövei.

"Csányi Vilmos és szerzőtársa, Tóth Balázs hiedelmeink keletkezését és működését mutatják be. Bebizonyítják, hogy hiedelmeink által ismerjük meg és formáljuk saját képünkre a világot, és hogy még a valóság olyan alappillérei is hiedelmek, mint hogy mit jelent az „én”. A biológia, a pszichológia és a kultúra egyéb területeiről vett szemléletes példák segítenek megérteni, hogy a hiedelmek megalkotására való képesség az egyik legfontosabb emberi adottságunk. "

Olvasd el, közelebb kerülsz az igazsághoz, talán Istenhez is.

De persze igazad van, már megint mindent tud a zemberiség a világról, annak működéséről, megint lezártnak hiszed az egészet. Pedig van talán többdimenziós lét, aminek elképzelése is problémás, nemhogy mérése, kifejtése.
Ja egy picit disztingválni kell az Isten fogalmat. Nem az az emberi alakban megjelenő entitás, sokkal inkább egy mindent átható, mindentudó, mindenható értelem, amiről valszeg fogalma sem lesz soha senkinek, hiába van, volt lesz akarat rá. Csak pici hozadék, ha a tudósok túl sokat tudnak, akkor bizony vallásosak lesznek, mert rájönnek hogy minden probléma megoldása többezer új problémát tár fel, és ezt nem csak a véletlenek összjátékaként jönnek létre. És eldobják a materializmust oda, ahova való!

Círka ezt jelenti, hogy a véleményem kifejtése több oldal lenne. Mert ez is csak röviden, tömören, így éjjel.

Untermensch4 2018.10.07. 22:49:20

@csevely: " Csak pici hozadék, ha a tudósok túl sokat tudnak, akkor bizony vallásosak lesznek..."

Milyen arányban, milyen vallás(ok) követői lesznek?

Nem lehet hogy nem mint "tudósok" hanem emberi mivoltuk okán lesznek vallásosak mivel a világ megismerhetőségébe vetett hitük az egyre több megválaszolandó kérdés miatt összeomlik a fokozódó nyomás hatására, a vallás (bármelyik) pedig megadja a végső (de mindenképpen az "elég sok") tudás illúzióját?

2018.10.08. 06:45:33

@Troll Tibor: :)) Értem.. mivel valamit nem tudunk megmagyarázni, van "Nagy Titok", úgy kézenfekvő a válasz: Isten!!! Meg a Zufók! 100 000 éve makogó szőrös majomként kódorgott az ember és azt se' tudta, lesz-e holnap. Aztán beindult a fejlődés és rögtön képessé vált a világegyetem tőle független és amúgy megmagyarázhatatlan dolgainak történéseinek hátterébe az univerzális egyet állítani. A 'szellem'.. még kommunikálni is képes volt vele. Csak aztán a szellem kiszabadult a palackból..és jöttek a kérdések. Ezekkel párhuzamosan szorult egyre hátrébb, egyre kisebb birodalmába Isten.. míg mostanra visszahúzódott a hiten emelt sötét várba. Mára csak egy kompetenciája maradt: a teremtés..

"Számomra irritáló a félművelt korlátozottságod. "
Az nem sarkos (bár kétségkívül bölcsességet sugárzó) kijelentés, hogy a végső ok Isten??? Mire is alapul ez? A szőrös majom ösztöneidre?

"Maga az ÉLET az a megmagyarázhatatlan."
Milyen szempontból? Most komoly, hogy Isten ilyen körmönfont agyafúrtsággal alkotta meg az élőlényeket? (Horizontális és vertikális értelemben egyaránt..)

" Az orvosok SEM tudják sosem megmondani egy kómás ember életre-öntudatra fog-e kelni vagy sem. "
Ez igaz... de mostanra már , mint írtad, képesek géppel életbentartani és a fogantatáskor képesek megjósolni bizonyos egészségi kockázatait (nem, nem horoszkópból..)

" Azért mert beleolvasgatsz tudományos könyvekbe és onnan vett fogalmakkal dobálózol még nem jelenti, hogy át is látod a nagyképet."
Annál egy nagyságrenddel jobb, mintha minden kérdésre ugyanazon válaszom lenne.. tudod, a világ a kérdező és válaszkereső emberek erőfeszítéseinek hála lett azzá, amivé. Azon emberek vitték előre a megismerést, akik nem ragadtak bele öntelt tudatlanságuk által kínált egyszerű hazugságokba. Nem a teremtőben és nem a mindenek felett állóban gyökerező hit, hanem az önmagába és az emberiség egyetemes, egyesített tudásának erejébe vetett hit adott erőt.

Ha rajtad múlna, még mindig vadállatok képét rajzolgatnánk egy barlang falára.. Az emberiség tudása pár ezer éve halmozódik és alig párszáz éve léptük át a határt, léptünk ki az érzékszerveik adta korlátok közül.. a fejlődés exponenciális és ha van valami, amiben hinni érdemes, úgy az egyetlen dolog: képesek leszünk megtalálni az összes szükséges választ, a kérdésre: honnan jövünk.
Igen, lehet, félművelt vagyok.. de ez még mindig messze többre elég, mint a kérdések nélküli ember bamba belenyugvása, a gyermetek mesék.

2018.10.08. 07:01:31

@csevely: Kutyulsz-keversz dolgokat, de ravaszul mindig a saját hited melletti bizonyítékul igyekszel beállítani.
Nincsenek válaszok? Akkor már kérdezni sem szabad? Tévednek a tudósok (esetleg hazudnak) Isten!!! Nincsenek mindenre válaszok? Isten!! Az nem zavar, hogy amikor megdördül az ég, akkor a tudósok magyarázatát adod tovább a gyerekednek és nem azt, hogy veri az ördög a feleségét?

"Nem az az emberi alakban megjelenő entitás, sokkal inkább egy mindent átható, mindentudó, mindenható értelem, amiről valszeg fogalma sem lesz soha senkinek, hiába van, volt lesz akarat rá."
Én ne vonjam kétségbe Isten létét, de te bármikor előhúzhatod adu ászkénz? Az ultima ratio egy valami olyasmi létezése, aminek egyelőre csak a nemlétére jönnek bizonyítékok? (Amiket természetesen tetszőlegesn jétségbe lehet vonni: sose lehetsz biztos benne!!)
A tudomány egymásra épülő kövekből épít temlomot, a habarcsot a bizonyítás adja. Mások megelégszenek azzal, hogy majd lesz valaki, aki szükség esetén menedéket ád.
A legpofátlanabbak odáig merészkednek, hogy minden történés, legyen jó, vagy rossz hátterébe is az Isteni akaratot... vagyis a "Gondviselést" állítják.
Hányszor állt az emberiség felemelkedésének útjába a hit manifesztuma ,az egyház?

" És eldobják a materializmust oda, ahova való!"
Bojkottáld a materializmusból fakadó eredményeket. De mindent ám!!! Vagy csak hangember vagy.

2018.10.08. 07:14:23

@Mia and me: "Ettől még nincs meg a miért."

Szerintem te megtaláltad és bosszant, hogy másoknak ez kevés..
Nem kell miért. A véletlenben ez a szép. Ha van cél..akkor van korlát, van kezdet, van vég. Engem inkább foglalkoztat az, hogy mihez tudunk kezdeni a végtelen felkínálta lehetőséggel.. mondjuk el tudunk-e jutni oda, hogy mi teremtsünk világokat?

"De még a macskám is élvezetből dorombol és mert jó, nem csak ösztönösen az érintésre."
Isten akaratából dorombolna? Valami földönkívüli sugallatra? Nem lehet, hogy csak kis duracallek vagyunk mindahányan?

"Tehát van valami szellemi-érzelmi teremtő erő ami a kapcsolatot létrehozza. Ez is lehet isten, maga a "Kapcsolódás", ami miatt amíg bennünk van - létezik a kapcsolat a '"valami" és a biorobot test között, addig életnek nevezzük, ha meg már nincs kapcsolat, akkor meg holt anyagnak."
Igen.. az Isten ül..és nézi, hol kell megdoromboltatni egy lényt, hol kell felrobbantania egy másikat.. etc, etc.

Honnan a bizonyosság benned, hogy az anyag önszerveződésre alkalmatlan és képtelen egy megfelelő bonyolultságú struktúra kialakulását követően "öntudatra ébredni"? Miből jön a magabiztos tudása annak, hogy ez csakis eltervezett, irányított, felügyelt formában lehetséges? ..és csak azt tudom itt is kérdezni? Ha egyéni szinten nincs válasz, ha a tudományos megismerési folyamat még nem adott választ, úgy praktikus a dolgok mögé Istent állítani? Isten a lehajtott fej, a befogott fül, a csukott szem. Nem Isten emelt fel minnket, sokkal inkább a hitetlenségünk volt a hajtóerő.. és rendre kiderült: ahol addig Istent sejtettük, ott nyomát se lelni.

csevely 2018.10.08. 07:26:14

@Untermensch4:
Egy méltán híres sebésznek itten a cocilizmusban is megengedték, hogy minden műtét előtt imádkozzon, mert hite szerint ő csak elősegíti a természet-isten gyógyító lényét.
És perszehogy ha szembesül valaki azzal, hogy egy megoldottnak hitt probléma után végtelen számú újabb problémát talál?? Egyetemen is felfoghatatlannak tűnt, hogy végtelen sorozat osztva végtelen számsorozattal, az néha végtelen, néha valós, sőt egész szám. A matematikai zseni, Descartes, definiálta amúgy "ISTEN" mibenlétét.
De olyan kis senkik, mint Einstein, Schrodinger....példája, talán.

2018.10.08. 07:39:38

@csevely: "De olyan kis senkik, mint Einstein, Schrodinger....példája, talán."

Hűűű... ez azért ordas nagy érvelési hiba.. A tudósok tévednek.. de amikor hirtelen Isten létére kell igazolás, úgy lehet hozni tetszőleges számú tudóst.
(A baj az, hogy az említett urak munkássága nem éppen erről szólt.. de azért várom Einstein vagy Schrödinger tanúságtételét, vagy csak az általuk Isten létére adott bizonyítékot, magyarázatot.)
Fárasztó, hogy általánosságokkal és ellenőrizhetetlen dolgokkal dobálózol: "Egy méltán híres sebésznek itten a cocilizmusban is megengedték, hogy minden műtét előtt imádkozzon, mert hite szerint ő csak elősegíti a természet-isten gyógyító lényét."
Én meg ismertem egy méltán híres sebészt, aki önmagát képzelte mindenhatónak.. EZEK NEM BIZONYÍTÉKOK!

"Egyetemen is felfoghatatlannak tűnt, hogy végtelen sorozat osztva végtelen számsorozattal, az néha végtelen, néha valós, sőt egész szám."
Én meg el nem tudom képzelni, hogy múltkor, amikor kenyeret sütöttem és mindent úgy csináltam, ahogyan szoktam.. de a kenyér lapos lett.. most világosodott meg, hogy Isten lehet a háttérben, ez volt az ő figyelmeztetése számomra! Istókuccse , csak így történhetett!!

2018.10.08. 08:24:52

@LucretiaBorgia: " Ez kissé konfúz lett. Sztem nem csak én ne értem. Ok, h a tudás és elme primátusát hírdeted. De akkor h jon ide h számodra az istenhit feladása bukás????"

az istenhit feladás [vessző] bukás.
Persze írhattam volna így is: Az istenhit maga a feladás és a bukás. A lényegen nem változtat. Persze nyilván van menekülő út. Pl.: Isten ott van bennünk, mindegyikünkben, így midőn magadban hiszel, valójában mégis benne bízol!
:) Mindenki abba kapaszkodik, amit elér.

2018.10.08. 09:11:49

@Womb Raider: "Mindenki abba kapaszkodik, amit elér. "
Te is.
Te csak a materiális világig jutottál, kapaszkodj abba.
Ez teljesen korrekt és normális viselkedés lenne tőled.
De nem.
Neked "véleményed" van istenről, vagy bármi anyagi világon túli jelnségről. Na itt kezdődik a tévedésed és a gőgős butaságod.

2018.10.08. 09:32:29

@Troll Tibor: Te meddig jutottál? Nem csak képzelődtél?

Tudod, az a vicces, hogy nektek ennyi is elég, hogy csípőből mások fölé pozícionáljátok magatokat. A hited még nem tett okosabbá, nehogy bedől a híreszteléseknek.
Te minek kapaszkodsz bármibe, itt az alantas lények anyagi világában, mikor neked már ott van a felsőbbrendűeknek fenntartott transzcendes világ?

Na, jó... nézzük másként.. Ha én mesélek neked, te is elhiszed? Mert bizony engem már 9szer elvittek az ufók a Szíriusz mögé.. ők mondták, hogy nincs teremtő, hanem van a Főmérnök és ő tervezte a Földet. Vele is beszéltem, állítólag mi voltunk a béta verzió és most indul a sorozatgyártás. Ott már nem ilyen szir-szar mitokondriális energiaforrás lesz az élőlények alapja, hanem áttérnek a megújulókra. Lesznek fényevő, meg széllel bélelt változatok is. A luxi modellek majd kicsatolják a frí enerdzsit a téridő görbületből, amit az emberi sötétség hoz létre.

2018.10.08. 09:33:29

@Troll Tibor: "Neked "véleményed" van istenről, vagy bármi anyagi világon túli jelnségről. Na itt kezdődik a tévedésed és a gőgős butaságod."

Gyarló vagyok..na.. véleményem van!!! Ebből akár baj is lehet.

2018.10.08. 10:36:40

@Womb Raider: nem a véleményed a baj, hanem a fennhéjázásod. Jössz a bulvárszeméttel, meg patakiattila idiótaságával. Szerinted ez érv a spiritualitás ellen? Most tényleg ide süllyedünk?
Több szerénységet elvtársak. Ha valamit szeretek magamban az a szerénység :-))

2018.10.08. 11:23:45

@Troll Tibor: Nincs énnékem bajom a spiritualitással.. el van a gyerek, ha játszik.

Mellékesen-lazán kapcsolódón: A kínai emberek hónaljig gázolnak a transzcendensben.. gyógyászat/filozófia/életvitel terén.. aztán mégis mit ád az ég, azóta kezdett el emelkedni az átlag élettartam feléjük, amikor a nyugati, materialista-tudományos alapokon nyugvó orvoslás megvetette a lábát Kínában.

..és mielőtt kitör a parasztgyalázat, azért elmondom, hogy pontosan látom, mennyire fontos szerepe van társadalmilag a hit-vallás-egyház szentháromságnak. Egyfajta mentális vastüdő,művese addig életben tart, míg egszerű, az emberek legtöbbje által is befogadható válaszokat meg nem találjuk.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.10.08. 11:44:46

@Troll Tibor:

Sokan érvelnek azzal a mondattal Isten létezése ellen, hogy ha létezne Isten akkor nem lenne ennyi gonoszság, és háború a Földön.
Látjuk hogy merre felé haladunk, nagyon elszaródott minden, azt is látjuk hogy ennél még szarabb volt a helyzet, elég rendesen irtotta magát az emberiség, de már elértük azt a kort ahol azért már nincs boszorkányégetés, meg Királyságok közti hadakozás, igaz akad egy egy háború lásd Szerb-Horvát, most az ukrán, közelkeleten mindig van valami, gebasz, de kicsit csitul a helyzet, és ilyenkor meg a számtech dolgok teszik zombikká az embereket, az okostelefon óta már nem figyel senki senkire, mindenki szarrá szelfizi magát, mindent megosztanak az emberek, mindenki vlogol és ez Istennek jó, nem avatkozik bele, terelget minket a Tajgetosz szélére.
Azt mondják Isten bennünk van, magunkban kell keresni, nah ez is faszhság :)

LucretiaBorgia 2018.10.08. 11:57:03

@Womb Raider: Drága Marx is felismerte....
Csak ő opiumnak hivta...

2018.10.08. 12:09:05

@LucretiaBorgia: Ja.. és igyekezett átszoktatni a népeket a saját cuccára.. ami ugyanolyan függőséget okozott néhányaknál. Kandelábereken, fákon...

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.10.08. 12:19:00

" ....Ma már a fizikai törvényeket elég jól ismerjük, amiknek birtokában pontosan ki lehet számítani, nyomon lehet követni az eseményeket az Ősrobbanástól napjainkig. Minden simán, olajozottan működik, de ehhez a legkisebb természetfeletti beavatkozásra sincs szükség. A léthez nem kellett teremtő. Csak van, és mindig is volt. A kutya ott van elásva, hogy az emberi agy képtelen felfogni a végtelent.

Csakhogy, ezt Haisch is tudja. Ő tehát azt állítja, hogy egy teremtő pontosan olyan törvényeket hozott létre, amelyek segítségével, adott időn belül kialakulni kényszerültek a galaxisok, csillagok, bolygok, azokon az élet, és végül az emberi elme. Átugorja a részleteket. A teremtő hozta létre a kvantummechanikát, az általános relativitást, a természetes szelekciót, stb. Vagyis, mindent tudomásul vesz, úgy ahogy azt a tudomány feltárja, de mindezt a teremtő akaratával magyarázza.

Nekem azonban hiányzik a teremtő létezésének a bizonyítása. Az én felfogásom szerint a Létnek nem volt kezdete, akkor pedig nem kellett megteremteni. Mindig volt és mindig lesz, csak ezt nem vagyunk képesek felfogni. Innentől kezdve mindenki azt fogadja el, amihez kedve van...... "

2018.10.08. 12:23:29

@szociál: Na, ez jó megközelítés! Occam beretvája..

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.10.08. 12:29:24

@Womb Raider:

igen, Tibor bánál jó témák vannak .

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.10.08. 12:30:01

Ebben is van igazság

" A hit erőt és kitartást ad az embereknek. Szar helyzetben rengeteget számíthat, ha ‘nem adjuk fel "

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.10.08. 12:46:15

Ez is szép okfejtés a teremtésről :

"...A madártoll is eléggé kakukktojás.
Se nem túl meleg, sem nem véd éles fogak ellen, nem véletlen, hogy csak azoknak van akik repülnek.
Az nem fér a fejembe, hogy amikor a majdani madár még nem tudott repülni a tollkezdeményekkel, akkor minek növesztette őket? Hogy majd 100 millió év múlva repülni fog vele?
Meg aztán átmeneti fajokból sincs nagy kínálat…

Valahol láttam leírva, hogy matekosok számítgatták, hogy ha a törzsfejlődés valóban a véletlen mutációra lenne bízva, akkor az élet megjelenése óta eddig eltelt idő még a papucsállatka kifejlődésére se lett volna elég....."

2018.10.08. 13:11:41

@Womb Raider: Nemrég olvastam ennek az izraeli sztárírónak a könyvét a Homo Deus-t. Ott elemzi a vallásokat teljesen korrekt szemszögből.
És az a végkövetkeztetése, hogy emberi társadalmakat nem lehet szervezni tudományra vagy materiális alapokra.
Erkölcs, vallás, hit nélkül szétesik.
Ahogy nálunk a turulmadár meg a népi legendák azok is mind hitek.
Vond ki az emberi civilizációból mindent ami nem tudományosan bizonyított tény.
Mit kapsz akkor?

2018.10.08. 13:13:45

@szociál: Azt meg egy tudós mondta, hogy ha az élet kialakulása a véletlen műve, akkor ennek annyi az esélye mintha egy vashulladék telepen a forgószél után egy működő repülőgép maradna.

LucretiaBorgia 2018.10.08. 13:26:21

@szociál: igeen! Pontosan. A materializmus alapozta meg az idealizmust...pedig turi nem akarta.

2018.10.08. 13:35:24

@Troll Tibor: "Vond ki az emberi civilizációból mindent ami nem tudományosan bizonyított tény. "

És most vonj ki mindent, ami nem tudomány... :)

...ja..és mélázz el azon, mit tett a világgal a vakhit, Isten nevében.
Abban igaza van.. a társadalmak többségét buta emberek adják..őket érdemes irányítani és ehhez a vallás éppen alkalmatos eszköz..hát használni kell.

"Azt meg egy tudós mondta, hogy ha az élet kialakulása a véletlen műve, akkor ennek annyi az esélye mintha egy vashulladék telepen a forgószél után egy működő repülőgép maradna."
Naná.. tudós, mi más (rákérdezek..: brit tudós?)
Az azért ugye megvan, hogy az élet nem a főemlősökkel indult itt a bolygón, csupán önreprodukáló molekulákkal..és kuuurva hosszú idő alatt, hihetetlen számú próbálkozással jutott el a mostani állapotig. Komolyan kellenek ezek a csúsztatások? Ennyire nincs semmi érdemi a kezedben, csak a tekintélyen alapuló érvelés?

2018.10.08. 13:40:47

@szociál: Az evolúció nem így működik. Az evolúció nem lát előre, nem tervez, csak jutalmaz.
Olvass valamit Richard Dawkinstól , ő kivesézte az evolúciót, a gének hódítását. Osztán lőn világosság...

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.10.08. 13:46:15

Darwin egy pöcs volt, nem létezik kémiai evolúció, a videóban szépen felépítik a teóriát, kizárt, mert semmi sem működne.

2018.10.08. 13:47:37

@Womb Raider: semmi tekintély alapú érvelésem nem volt.
az evolúciót SEM sikerült laboratóriumban bizonyítani. Nevezetesen hogy milliárdnyi próbálkozásból keletkezett az élet.
Utána már a természetes kiválasztódás az jogos és működő dolog.
Csak az egész elindulása nem bizonyított. A te próbálkozásos elméleted is hamis, a te hiteden alapul.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.10.08. 13:47:59

@Troll Tibor:

pontosan, egy forgószélnek úgy kellene összeraknia egy repülőt darabról darabra hogy minden klappoljon.
ez egyenlő a nullával, szóval létezik valami tervező.

2018.10.08. 13:57:18

@szociál: nyilván nem létezik tervező, mert WR nem látta még. Amit ő nem látott az nincs.

2018.10.08. 14:00:03

@Troll Tibor: Tehát ha valamit nem lehet kisérletileg igazolni, az nem létezik. Akkor most kérek egy kávét és egy kísérletet, amiben Isten léte igazolást nyer!

Amúgy meg mindig közelebb...közelebb
24.hu/tudomany/2016/12/18/magyar-szenzacio-az-elet-keletkezeserol/

@szociál: 'pontosan, egy forgószélnek úgy kellene összeraknia egy repülőt darabról darabra hogy minden klappoljon.'

Jó... de az milyen repülőgép legyen? a Wright fivéreké, vagy egy AN-225?
..és működjön? Legyen rajta pilóta is, vagy csak a hajtóművek forogjanak? Honnan lesz üzemanyag? Gondolom kell egy tankautó is... basszus.. ez már egyre bonyolultabb,

2018.10.08. 14:02:12

@Troll Tibor: Nyilván létezik... mert senki nem látta! Azé' csak jobb a tudomány..az legalább olyasmikkel áll elő, amik használhatóak.. a hit meg ezer évek óta nem volt képes mással, csak egy nyamvadt kaporszakálló öreggel.. lássuk be, azé' ez ciki.

csevely 2018.10.08. 14:19:08

@Womb Raider:
Akkor felejtsük a tudományt, parasztosan kérdem.
1.cikkben leírják, hogy mérgező a vaj, mert tele van mindenféle zsírokkal, amik a szivet, ereket tönkre vágják, így egyél margarint, azt csak itt és most neked csinálták, sőt mostmár tesznek bele D és E vitamint is.
2.cikkben leírják, hogy a margarin átkos, mert a szivet..szal tele van transzzsírokkal, mérgező, inkább egyél valódi jó vajat.
Ki és hogyan, vagy te és hogyan döntöd el melyik az igaz?
Mindenre van akadémikusokkal jegyzett kisérletsorozat......
Vagy a só kérdés.
Ne egyél sót, mert magasvérnyomás, szívbaj, koleszterin...1 gramm is sok naponta.
/ az más kérdés, hogy az 50 kilósnak, vagy 150 kilósnak???/
Másik tudományosan igazolt, hogy 15 gramm kell, mert ...
És hallottad, hogy voltak sóbányáért háborúk, adják az állatoknak a nyalósót.
És akkor most melyiket fogod választani? Vagy egyiket sem? mert azt is lehet.
Mindkettő, sőt mindenki a tudományra, materializmusra hivatkozik.
Az évente megváltoztatott tudományosan igazolt tényekről szót sem ejtve.

LucretiaBorgia 2018.10.08. 14:46:05

@Troll Tibor: Igen, ez bizony igaz. Több írót is megihletett. Szerintem vhol nem is baj h nem tudunk mindent pontosan. Pusztító lenne ha tudnánk.

LucretiaBorgia 2018.10.08. 14:53:08

@csevely: Az én kedvencem a tudománybol a fogyokura. Minden elmélet épp mikor tudomanyos. Zsírt egyél...mert. Szénhidrátot ne. Fehérjét egyél..., de ne. Reggel ne egyél, de mégis. A fűszer kell mert gyorsítja az emésztést. Nem jo, mert irritál és lassítani kell az emésztést. Antioxidáns tan. Sat, sat. Mind tudományos.

csevely 2018.10.08. 15:10:30

@LucretiaBorgia:
Húúúúúúúúúúúúúúúú..
Nem neked udvaroltam gimis korodban???
Annyira egy húron pendülünk.....mintha ismernénk egymást.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.10.08. 16:01:13

@LucretiaBorgia:

Kefír rostos narancslével fogyaszt.
Kitakarít :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.10.08. 16:03:03

@Womb Raider:

A példa lényege az hogy kb annyi az esélye a véletlenül kialakult életnek, mint annak hogy egy darabokra szét kapott repcsit összerak egy forgószél, mert annyi mindennek egyeznie kell hogy ez tervező nélkül kivitelezhetetlen.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.10.08. 16:12:39

Ismét más tollával ékeskedNÁK :)

"....Ki nem olvasott volna a makró molekulák spontán összeállásának hihetetlen kis valószínűségéről. Szél által összefújt Boeing repülő, sok száz majom kalimpálása az írógépen évmilliárdokon át, és hasonlók. Lehetetlen-lehetetlen, pedig itt vagyunk. De mi van akkor, ha az atomokba be van építve, a predesztináltság az élet létrehozására? A szén, hidrogén, oxigén, nitrogén atomok „tudják” hogyan kell összeállniuk, hogy aminosavat alkossanak, mert a cél a biológiai élet megteremtése, ami az alapja az intelligencia megjelenésének. Mi más cél lehetne? Vagy elképzelhető, hogy az ilyen precízen működő anyagi világnak semmi értelme? Aligha!

Ha tényleg ez a cél, akkor mi már alaposan benne vagyunk a folyamatban. Szerintem az igazi kérdés nem az, hogy van-e isten vagy nincs, hogy Jézus-e az isten vagy Allah, esetleg Buddha. Ezek mindössze az érdekcsoportok frakcióharcának a fenntartására jók. Az sem kérdés, hogy az Univerzum célja az élet, illetve intelligens lény(ek) kialakulása. Számomra az igazi kérdés az, hogy a Teremtő akarata számolt-e az öntudatra ébredés következményeivel? Miért kell bennünk tudatosodni, hogy létünk véges, és vajon mivel „érdemeltük” ki, és ha már szembe kell néznünk a biztos elmúlással, van-e az egésznek valami magasztosabb értelme?...."

2018.10.08. 16:21:21

@csevely: "Mindenre van akadémikusokkal jegyzett kisérletsorozat......"
Akkor most kérném a forrást, vagy azt kell gondoljam, csak a hasadból beszélsz, hogy a mondókád igazold.
Másfelől.. a tudomány tévedései és bizonytalanságai még véletlenül sem hozzák egyenes következményként, hogy Isten létezik.

A tudomány állításai és megállapításai számtalan és még egy esetben statisztikailag igazak, bizonyítottak, úgy ezzel szemben Isten létezésére soha sehol senki nem volt képes semmiféle elfogadható bizonyítékot szolgáltatni.. bár hamisítgatás és csalási kísérlet volt szép számmal..

Másfelől.. te kevered a bulvárlapok szenzációhajhász megállapításait, hírhamisításait ..és az egyértelműen marketing célokra készült tanulmányokat a tudománnyal. A tudós nagyon nem szokta azt állítani, hogy teljes bizonyossággal tudja a választ, csak azt, hogy minden tudását (tudásunkat) összegezve jelenelg ez a valóságot leginkább leíró/magyarázó elmélet/modell. Egyedül az Istenhívők luxusa a megingathatatlan (bizonyítékokkal és cáfolatokkal nem bíbelődő) vakhiten alapuló bizonyosság. Isten létezik! Há hülye vagyok én? Nem! Tehát igazam van!

VICC..komolyan, amit itt elővezetsz . Ne a tudomány eredményeit igyekezz cáfolni, ahhoz azért szvsz hintalovon indulsz csatába.. inkább a saját , Isten létezését hirdető állításaid mögé hozz már valamit, mert az, hogy "Kell, hogy legyen..." ez kevés. A vágy nem valóság..ebben az esetben..

@LucretiaBorgia: "Az én kedvencem a tudománybol a fogyokura. Minden elmélet épp mikor tudomanyos. "

Nem is kell ennyire messze menned.. a portádon is akad ilyen példa szép számmal.. de ez azért ugye nem akadálya, hogy alkalmazd azokat az eredményeket, elméleteket, nézeteket, ha a szükség úgy hozza? Vagy inkább a mindenhatótó kérsz iránymutatást?
@szociál: Tudom, mire irányult a példa.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.10.08. 16:28:19

@Womb Raider:

Isten létezését bizonyítani kb olyan mint a halál utáni életét.
Valami tervezőféle a bolondját járatja velünk, vagy éppen azt várja hogy megszülessen az akire várt........ szerintem rám, de annyi dolga van hogy nem tűnt fel neki, én vagyok a messiás :)

2018.10.08. 16:28:40

@szociál: "A szén, hidrogén, oxigén, nitrogén atomok „tudják” hogyan kell összeállniuk, hogy aminosavat alkossanak, mert a cél a biológiai élet megteremtése, ami az alapja az intelligencia megjelenésének."

Tudták a szart. Csak kuuurva sok idejük volt a próbálgatásra. És a kimondhatatlanul sok variációból , hopp, egy esetében elkezdődött a bonyolultabb struktúrába rendeződés. A végetelen az kibaszott sok, abba ez is belefér.. és, mint mondtam, nem hemoglobin materializálódott az őslevesben.
Tényleg érdemes lenne szakirodalmat és nem egóblogokat olvasva gyűjteni az infót:pangea.blog.hu/2017/06/25/az_elet_eredete_995

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.10.08. 16:30:10

@Womb Raider:

Ezt közöld Tibor bával, elküld a pitába :))))))))
Egoblog :))

2018.10.08. 16:31:58

@szociál: Ez is egy lehetőség.. én hiszek benned.. alapítsunk kis egyházat!

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.10.08. 16:36:48

@Womb Raider:

Itt nem lehet, mert lenyúlta az Orbán Gáspár :P
Szexklubot még alapíthatunk ;)

2018.10.08. 17:06:51

@Womb Raider: "gen, lehet, félművelt vagyok.. de ez még mindig messze többre elég, mint a kérdések nélküli ember bamba belenyugvása, a gyermetek mesék."

?
Baszod, te az emberiség kulturájának 95%-át legyermeteg mesézed?

naigen az az 5 % ami a tudományos szakkönyvekben van leírva, na az már tényleg valami.

2018.10.08. 17:19:59

@Womb Raider: "Szerintem te megtaláltad és bosszant, hogy másoknak ez kevés..
Nem kell miért. A véletlenben ez a szép. Ha van cél..akkor van korlát, van kezdet, van vég."

Pontosan. S minden teremtett (élő) dolognak van "korlátja", és kezdete és van vége. Tehát a te okfejtésed nyomán akkor célja is van...

". mondjuk el tudunk-e jutni oda, hogy mi teremtsünk világokat? "

Na hát nekem meg ez értelmetlen ilyen módon.
Mivel már most eljutottunk. Képzeletben, művészetben, álmokban, filmekben - sőt itt a földön is "világokat" is teremtünk, a saját korlátainkon belül !
ha tudjuk hol a helyünk, a magunk végtelenségében alkothatunk.
Más végtelenségébe csak belekontárkodhatunk.
Ennek "csodás" példája az is amit a Földdel teszünk fizikailag (és szellemileg is- de gondolom az már sci fi neked hogy minál több ember él a földön aki elfogadja azt hogy nem gáz ha hazudnak lopnak, ehhez kell alkalmazkodni és a magunk kis hasznát meglátni benne, - annál inkább romboljuk ás vesztjük el a bolygót szellemileg is.)

"De még a macskám is élvezetből dorombol és mert jó, nem csak ösztönösen az érintésre."
Isten akaratából dorombolna? "

Van saját akarat is. A macska saját akaratából dorombol, pont azt írtam, hogy nem teljesen gép.

"Nem lehet, hogy csak kis duracallek vagyunk mindahányan? "

Várj, akkor most a test vagyunk (a játéknyuszi plüss) vagy a durecell amitől énekel és táncol ez a plüss?

"Igen.. az Isten ül..és nézi, hol kell megdoromboltatni egy lényt, hol kell felrobbantania egy másikat.."

Ezt szerintem félreértetted, nem isten ül és nézi hogy mikor kell a macskámnak dorombolnia, mert simizem. Hanem az hogy macskámat alkotó elemek ÉLNEK és akarattal rendelkeznek ha simizem és jó neki akkor úgy dönt hogy dorombol hogy ezzel is kifejezze a jóságot - na az az isten műve, hogy ez a dolog: a macskát alkotó biotest mozog és reagál rám, mert ÉL.

"Honnan a bizonyosság benned, hogy az anyag önszerveződésre alkalmatlan és képtelen egy megfelelő bonyolultságú struktúra kialakulását követően "öntudatra ébredni"?"

az elmúlt 6 milliárd év alatt csak egyszer sikerült neki... (?)

" Miből jön a magabiztos tudása annak, hogy ez csakis eltervezett, irányított, felügyelt formában lehetséges?"

Aha itt a hiba,
Miért felügyelné?
nem, én nem gondolom hogy nézi a felhőről és mindent kontrollál mint a tudjukkik. :)
Viszont az alkotás maga, valahonnan "lett".

2018.10.08. 17:47:26

@Mia and me: "Baszod, te az emberiség kulturájának 95%-át legyermeteg mesézed?"
Ez van.. nevezzük nevén a dolgokat. ööö.. mondjuk a 95% hogyan jött ki...ezt még te sem tudod szerintem, de sajnálom, ha te csak a vallást sorolod a kulturális értékek körébe. Szar lehet.

" S minden teremtett (élő) dolognak van "korlátja", és kezdete és van vége. "
már, ha rögeszmésen ragaszkodunk ahhoz, hogy a dolgokat valaki hivatásszerűen teremti.. de miért tennénk ilyet? Téged ki teremtett? Vagy van valaki a családodban, akit teremtettek?

"Várj, akkor most a test vagyunk (a játéknyuszi plüss) vagy a durecell amitől énekel és táncol ez a plüss?"
Én nem tudom.. neked vannak kész válaszaid.. vagy valami olyasmi izé.. Isten!

"Hanem az hogy macskámat alkotó elemek ÉLNEK és akarattal rendelkeznek ha simizem és jó neki akkor úgy dönt hogy dorombol hogy ezzel is kifejezze a jóságot - na az az isten műve, hogy ez a dolog: a macskát alkotó biotest mozog és reagál rám, mert ÉL."
:o Téged szeretnek a az elemek! Ez megcsinálta napom! Engem pl. a foszfor utál..de a nitrogénnel spanok vagyunk. A cink az meg egyenesen a kezemből eszik.
"az elmúlt 6 milliárd év alatt csak egyszer sikerült neki... "
Nem elég? Hányszor illett volna? Isten hányszor jelent meg?

"Viszont az alkotás maga, valahonnan "lett"."
Na, arra azért ne nagyon verje a mellét: www.origo.hu/tudomany/20170201-elet-keletkezese-apro-cseppek-indithattak-utjara-a-foldi-elet-fejlodeset.html

"Ennek "csodás" példája az is amit a Földdel teszünk fizikailag (és szellemileg is- de gondolom az már sci fi neked hogy minál több ember él a földön aki elfogadja azt hogy nem gáz ha hazudnak lopnak, ehhez kell alkalmazkodni és a magunk kis hasznát meglátni benne, - annál inkább romboljuk ás vesztjük el a bolygót szellemileg is."

Ezt te gondolod rólam.. de jólesik :) Kurva jó lenne már politikai síkra terelődni, igaz? Sunyiság nélkül nem megy?

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.10.08. 17:56:24

@Mia and me: @Womb Raider:

Előttem a kép egy kis gumimedencéről, benne iszap, és langyos víz, aztán fehér vizes pólóban beültök a medencébe és.........

Nem folytatom mert ezért az USA-ban már beperelnének :)

2018.10.08. 18:31:30

@Womb Raider: szerintem te egy unatkozó nővér vagy a Mária kongregációból és azzal szórakoztatod magad, hogy totod ezt a vulgármaterializmust, mert belefulladnál a mindennapi sivár unalomba enélkül.
Jegyzem meg, kurvajól csinálod. Konzekvens vagy és betartod a korlátaidat. Hajráááá.

Untermensch4 2018.10.08. 19:06:50

@csevely: A felsoroltak közül ki(k) produkált(ak) falszifikálható bizonyítást isten(ek) létezésére?

Untermensch4 2018.10.08. 21:35:12

@Troll Tibor: Kösz. A hittérítők miért nem erre hivatkoznak "Isten léte be lett bizonyítva tudományosan" -érvként?

2018.10.08. 22:23:58

@Womb Raider: "Ez van.. nevezzük nevén a dolgokat. ööö.. mondjuk a 95% hogyan jött ki...ezt még te sem tudod szerintem, de sajnálom, ha te csak a vallást sorolod a kulturális értékek körébe. Szar lehet."

irodalom, mondák, festészet, költészet, zene ...stb... minden művészeti és kifejezési ág és mód azt keresi hogy "Miért".

" S minden teremtett (élő) dolognak van "korlátja", és kezdete és van vége. "
már, ha rögeszmésen ragaszkodunk ahhoz, hogy a dolgokat valaki hivatásszerűen teremti.. "

Nem. ha rögeszmésen ragaszkodunk hogy csak anyagból vagyunk, akkor is van kezdetünk és végünk. Sőt- az élő anyag csak akkor és addig él, amíg "védi" korlátait a külvilágtól (azaz saját testét nem engedi feloldódni a végtelenbe)

"Várj, akkor most a test vagyunk (a játéknyuszi plüss) vagy a durecell amitől énekel és táncol ez a plüss?"
Én nem tudom.. neked vannak kész válaszaid.. vagy valami olyasmi izé.. Isten!"

a példénél maradva, te e kettőt említetted, én meg azt mondom hogy aki a nyulat vette/csinálta és cseréli benne az elemet, az az isten

"Viszont az alkotás maga, valahonnan "lett"."
Na, arra azért ne nagyon verje a mellét: http://www.origo.hu/tudomany/20170201-elet-keletkezese-apro-cseppek-indithattak-utjara-a-foldi-elet-fejlodeset.html"

A világegyetemet meg egy robbanás ...ja.

"Kurva jó lenne már politikai síkra terelődni, igaz? Sunyiság nélkül nem megy?"

mindenben ezt látod, de csak velem kapcsolatban, fentebb konkrét komment van a királycsalád egy tagjáról- azt nem vetted politikainak, csak az én általános földi szellemi romlásunkról írt szösszenetemet. (megsúgom: amiről én írok az kb 6 ezer éve tart a földön általánosan, amit meg te magadra vettél, vagy úgy gondoltad magadra kell venned mert biztos rólad írtam, az a fajta romlás meg még csak vagy 10 éve...)

Untermensch4 2018.10.08. 23:19:40

@Mia and me: "Az a fajta romlás" nem a díszletek szintjén hanem a fejekben zajlik, hullámzó intenzitással. Már Jókai is írt róla és nem mint újdonságról... :(

pannonfunk 2018.10.08. 23:43:59

@Untermensch4: Én ezt sose értettem. Ha valamit be lehet bizonyítani, abban miért kellene hinni? Hiszen ha valami bizonyított, akkor az tény, ha tény, akkor mi értelme van hinni benne. Ez szerintem mind az ateisták mind a vallásosaknak egy csapdája, amikor bizonyítani/cáfolni akarják Isten létét. Se bizonyítani, se cáfolni nem kell. Aki akar, az hisz, aki nem akar, az nem hisz.

csevely 2018.10.09. 04:13:15

@Untermensch4:
A természettudósok jó része egy " intelligens tervezettségben" hisz, amit többen rövidítenek arra. Az intelligens tervezettséget rengeteg példán bizonyították, mindenhol utolérhető. És az a szent természettudomány, illetve a leírására szolgáló nyelv, a matematika is tele van olyanokkal, mint hipotézis, sejtés, feltételezés.
És valahol az is hit kérdése, hogy egy elemi részecske nála ezerszer nagyobb tömegű részecskéből áll. Persze a ma már előállított milliomod sec. életű részecskéket sok filozófus az ember teremtettnek tartja.

csevely 2018.10.09. 04:45:54

@Womb Raider:
Az idézett cikk, amit te ultima ratioként idelinkelsz, tele van az untinak írt fogalmakkal . Pl
Az élet kialakulásáról explicit bizonyítékunk nem lehetnek, pusztán rejtett, közvetett implicit bizonyítékaink lehetnek, egy kutatólaboratóriumban, vagy az óceánokban. Ezek közül kerül bemutatásra négy elmélet.

korai Föld feltételezett gázait (szén-dioxid, nitrogén, metán, ammónia, hidrogén) keverte össze.

Amikor az ősleves elmélet elkezdett sebeiből vérezni, egy skót kémikus, CARINS-SMITH (1982, 1985) felvetette a szervetlen ásvány elméletét. Hipotézise szerint 3

WACHTERHÄUSER (2006) elmélete szerint hidrogén-szulfidból és a vaspiritből származó vas-reakció lehetett az élet legkorábbi felhajtóereje. Azonban a szén-dioxid kevésbé reakcióképes gáz, ezért Wachterhäuser a sokkal reakcióképesebb szén-monoxidot jelölte meg katalizátornak.

A négy bemutatott elmélet közül kimagaslik az a nézet, hogy az élet nyilvánvalóan kémiai jelenség, de a különbség nem is a kémiájában rejlik, hanem az informatikai tulajdonságokból ered, hiszen az élő szervezetek komplex információfeldolgozó rendszerek. A komplexitás és az információ a termodinamika tárgyköréhez tartozik, a tudomány azon ágához, amely összekapcsolja a fizikát, a kémiát és a számítástechnikát. Az emberhez képest az egyszerűbb organizmusok kevésbé komplexek, és kevesebb a tennivalójuk, ezért kevesebb genetikus információra van szükségük.

talán elnézed, hogy ezt a kotyvaszt én nem nevezném tudományosan igazolt bármiféle tagadásnak, állításnak, igazolásnak.
Az olyan kijelentésekkel mit lehet kezdeni:
"Az emberhez képest az egyszerűbb organizmusok kevésbé komplexek, és kevesebb a tennivalójuk, ezért kevesebb genetikus információra van szükségük"

és akkor ezzel mint "ténnyel" mit kezdjek:
www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/buza-veszely2.php

A közönséges étkezési búza (Triticum aestivum) esetében például, több mint 23.788 fehérje van katalogizálva. ( 13) Tény, hogy a közönséges kenyérbúza genomja valójában 6,5-szer nagyobb, mint az emberi génállományé! (14)

Akkor mivel több tennivalója van a búzának???

Agyrém , úgyhogy " aqui esta el fin "

Mert ezen már röhögni sem lehet, annyira tudomány:

A komplexitás és az információ a termodinamika tárgyköréhez tartozik, a tudomány azon ágához, amely összekapcsolja a fizikát, a kémiát és a számítástechnikát.

Ehez képest isten egy egyszerű entitás:))))))

2018.10.09. 06:08:21

@Mia and me: "irodalom, mondák, festészet, költészet, zene ...stb... minden művészeti és kifejezési ág és mód azt keresi hogy "Miért".
"
Bár ez korántsem igaz..de legyen, kerekítsünk.. Ám engem lehangol, hogy ennyi sok keresés , kutatás során oda jutottunk, hogy bár Istent (és a miértet) nemhogy nem sikerült megtalálni, Isten sorra adja fel az állásait és ott se találjuk, ahol tutibiztosan látni véltük. Klasszik: ott fenn. a mennyország. Zorán egy fokkal bölcsebb: Kell(ene...) ott fenn egy ország

Nem. ha rögeszmésen ragaszkodunk hogy csak anyagból vagyunk, akkor is van kezdetünk és végünk.
Nem ragaszkodom én ehhez.. csak jelenleg ez az, ami legalább kicsit is bizonyított. (Nehogy most aura-fotókat mutass...) Egy rendezettségi állapotnak van vége.. élettelen struktúrák esetében is van erre példa. Triviális: csillagok életciklusa. Összerendeződik, beindul a fúziós folyamat, az anyag átalakul, új anyag születik, energiát sugároz.. aztán vagy szétszóródik a világegyetemben vagy összeroskad.. és minden megy tovább. Ha emögött szándékosságot és külső beavatkozást látsz.. akkor az Isten nagyon bonyolultan rendezi a dolgait.. és nem tanul. (Ha meg a maximális entrópia felé haladunk, úgy fura célokat tűz ki maga elé..
"Sőt- az élő anyag csak akkor és addig él, amíg "védi" korlátait a külvilágtól (azaz saját testét nem engedi feloldódni a végtelenbe) "
Ééééés???? A rendezett struktúrák már csak ilyenek.. De a kristályoknak is vannak határai, szerkezete.. amíg ezt tartja, addig él?

"a példénél maradva, te e kettőt említetted, én meg azt mondom hogy aki a nyulat vette/csinálta és cseréli benne az elemet, az az isten"
Áááá... ez egy régi modell lehet. Manapság a nyuszik élethosszig tartó energiaforrást használnak. Többet is. Pl egyik ilyen az ATP (jobb, mint a TESLA cucca.

"A világegyetemet meg egy robbanás ...ja."
Azért ugye az ezt leíró elmélet is egy kicsivel jobban illeszkedik a világegyetem eddig észlelt folyamataira. és a kiindulási ponttól egészen használható módon meséli el a történetet. Tény, hogy a használt matematikai apparátus komplexebb és kevesek számára befogadható..de nekik az ovónéni a Bibliát szokta felolvasni.

"(megsúgom: amiről én írok az kb 6 ezer éve tart a földön általánosan, amit meg te magadra vettél, vagy úgy gondoltad magadra kell venned mert biztos rólad írtam, az a fajta romlás meg még csak vagy 10 éve...)"
Ha nem ismernélek, még el is hinném.. most szokás szerint jön a nem is úgy gondoltam duma. Kurvára gyerekes a provokálódásod. Mire utazol, bogárka?

2018.10.09. 06:32:18

@csevely: " Az intelligens tervezettséget rengeteg példán bizonyították, mindenhol utolérhető."
Nocsak... aztán van példa is, vagy csak megint bemondtad a durchmarsot?

"talán elnézed, hogy ezt a kotyvaszt én nem nevezném tudományosan igazolt bármiféle tagadásnak, állításnak, igazolásnak.
Az olyan kijelentésekkel mit lehet kezdeni:
"Az emberhez képest az egyszerűbb organizmusok kevésbé komplexek, és kevesebb a tennivalójuk, ezért kevesebb genetikus információra van szükségük"
Ezt pl el lehet fogadni.. minthogy ez így is van :) Nézzük ugye példának okáért a prionokat. (Jó, most csalok, mert a prion az élet pereme. Ennél egyszerűbb, de szaporodásra, önmásolásra képes struktúra nem nagyon van.. de szaporodik, így az élőlények egyik nagyon fontos tulajdonságát fel tudja mutatni. Tulajdonképpen mutációra is képes..vagyis fejlődhet..ha rosszul mutálódik, elpusztul.

és akkor ezzel mint "ténnyel" mit kezdjek:
www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/buza-veszely2.php A cikk egy csúsztatásokkal és rossz következtetésekkel teli írás.. szerintem ne vedd túl komolyan...az igaz, hogy a genom jókora.. de 85%-ban redundáns és jelentős hányada inaktív. Egy szakácskönyv, az úton gyűjtött receptekből. A búza cipeli magával..de már csak egy-két kedvencét készíti el belőle. Plusz.. a génsebészet/géntervezés/géntranszfer stb. segítségével akár ki is ollózhatjuk, lefedhetjük, cserélhetjük a genom nagy hányadát. Mondjuk beleírjuk a Károli bibliát! (Igaz, csak négy betűs az ábécéje..
"Akkor mivel több tennivalója van a búzának"
Miért kéne legyen előre meghatározott tennivalója? Vagy idomul a változó körülményekhez, vagy eltűnik a Földről. Volt ilyen élő szervezetekre irdatlan sok példa. Velük is volt terv? Vagy Isten így akart fosszilis energiaforrásokat teremteni a Föld urainak?

"Agyrém , úgyhogy " aqui esta el fin "
Nem értem, tehát nem hiszem!!! :) Mondom.. az Istenhit a feladás bölcsője.

"Mert ezen már röhögni sem lehet, annyira tudomány:
A komplexitás és az információ a termodinamika tárgyköréhez tartozik, a tudomány azon ágához, amely összekapcsolja a fizikát, a kémiát és a számítástechnikát.
Ehez képest isten egy egyszerű entitás:))))))"
Lásd: mint fenn..
Nem baj az, ha az ember nem ért mindent.. az sem, ha ~semmit sem.. de erre büszkének is lenni, hirdetni...
Remélem a pöcsödet nem kezded el mutogatni.

2018.10.09. 07:21:15

@csevely: ""Az emberhez képest az egyszerűbb organizmusok kevésbé komplexek, és kevesebb a tennivalójuk, ezért kevesebb genetikus információra van szükségük"

és akkor ezzel mint "ténnyel" mit kezdjek:
www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/buza-veszely2.php
"

Csak itt, csak neked...
docplayer.hu/13742622-A-nuklearis-genom-felepitese.html

SV40 rhesus polyomavirus 5243 bp - 8 gén
Lambda fág (E. coli) 48 kb – 90 gén
T4 fág(E. coli) 168 kb - 288 gén
Mycoplasma genitalium 0,6x106bp 600 gén?
Escherichia coli 4,7x106bp 4700 gén? (4300 gén valójában)
Saccharomyces cerevisiae 1,3x107bp 13 000 gén?
Caenorhabditis elegans 9,7x107bp 97 000 gén?
Arabidopsis thaliana 1,2x108bp 120 000 gén?
Homo sapiens 3,3x109bp 1.5-3.3 millió gén?

csevely 2018.10.09. 12:43:03

@Womb Raider:

Így kezdtük :

Korunk legnagyobb fizikus-filozófusa szerint lehet egyszer lesz egy átfogó elmélet, ami nem feltételezi Isten jelenlétét. A mostaniak igen.
​Stephen William Hawking volt.

Ide jutottál:

Remélem a pöcsödet nem kezded el mutogatni.

Kezeltesd magad!!!!!!!

2018.10.09. 13:56:58

@csevely: "Korunk legnagyobb fizikus-filozófusa "
Ez már itt értelmetlen, kevéssé objektív,inkább bulváros. Mondom ezt úgy, hogy nem voltam húsz se' amikor az első könyvét egymás után kétszer olvastam el és egy-két kivétellel megvolt az összes többi is. Szerettem és csodáltam, különlegesen értékesnek tartom azt, amit a tudomány és úgy általában a gondolkodás népszerűsítésért tett...de ő lenne leginkább megsértődve, ha tévedhetetlennek tartanánk.

444.hu/2015/05/16/a-vilag-legokosabb-embere-nem-stephen-hawking

csevely 2018.10.09. 16:23:54

@Womb Raider:
Bár finito volt, azért erre még:)

Szal amiket belinkelsz, azok mindenféle bulvár oldalak, blogok tartalma. Miért nem egy Magyar Tudományos Akadémia által megfogalmazott kijelentést, véleményt, netán általuk elismert bizonyitékokat hozol?
Ámbár az MTA elb@szta Kolontárral kapcsolatban, aholis kijelentették, hogy semmi gond, ártalmatlan a vörös iszap, oszt mégse.

A fazonnak amúgy semmi szerepe a köztünk zajló eszmecserében, így vissza is térek eredeti kérdésemhez:

Hogyan lehet egy sivatagban megtalált őrlőfog maradványból rekonstruálni az egész hominidát, a szokásaival, eszközhasználataival, szaporodásaival, temetkezéseivel egyetemben?

Innen indultunk, és nem az istenhitből, amúgymeg:D

A génekről van amúgy sommás véleményem. Ha egy génkezelt növény magját elveted, meg annak a magját is, akkor a 3. generációban visszajön az eredeti faj. És honnan tudja a növény, hogy miből származott, hogyan korrigálta önmagát, hogyan vezette vissza génjeit az emberi beavatkozás előtti állapotba?
Tudom, Darvin, evolúció...

2018.10.09. 16:47:51

@csevely: Kezdesz lehangoló lenni. Szedd össze magad...

" Miért nem egy Magyar Tudományos Akadémia által megfogalmazott kijelentést, véleményt, netán általuk elismert bizonyitékokat hozol?"
Mire gondolsz? Tegyék le a nagy esküt, hogy soha nem látták Istent, nem is ismerik? Vagy mutassanak egy szelfit, háttérben az ősrobbanással (meg távolabb azzal, ami előtte volt?)

"Ámbár az MTA elb@szta Kolontárral kapcsolatban, aholis kijelentették, hogy semmi gond, ártalmatlan a vörös iszap, oszt mégse."
Na, megint benyögtél valamit, aminek se füle, se farka. Azt ugye tudod, hogy a franciák jelenleg is a tengerbe ömlesztik az amúgy tényleg ártalmatlan (bár tényleg eléggé lúgos) iszapot? Tudom, ha piros, akkor tilos... de mégis.

"Hogyan lehet egy sivatagban megtalált őrlőfog maradványból rekonstruálni az egész hominidát, a szokásaival, eszközhasználataival, szaporodásaival, temetkezéseivel egyetemben?"
Nem tudom.. egyéb hiányosságaim mellett antropológus sem vagyok..te igen? Ám szerintem megint csak egy jókora "Csevely-féle csúsztatást" olvashatunk. Van forrás? Szvsz nincs, csak úgy gondoltad, ezzel kirúgod a tudomány alól a sámlit.. örökre..

Mondtam.. sokkal hatásosabb lenne, ha bojkottálnál minden technikai/tudományos eredményt. Keményen, konzekvensen, hogy arró' kódujjanak!

"A génekről van amúgy sommás véleményem. Ha egy génkezelt növény magját elveted, meg annak a magját is, akkor a 3. generációban visszajön az eredeti faj. És honnan tudja a növény, hogy miből származott, hogyan korrigálta önmagát, hogyan vezette vissza génjeit az emberi beavatkozás előtti állapotba?"
Én tudom.. de legyen ez a házifeladatod.. a kulcsszó: recesszív/domináns.. esetleg heterozigóta!
(most attól eltekintek, hogy a kérdés szokásod szerint slendriánul van megfogalmazva.)
Mendel a te barátod..átvitt és a szó szoros értelmében egyaránt ;)

Untermensch4 2018.10.09. 20:48:13

@csevely: "A természettudósok jó része egy " intelligens tervezettségben" hisz..."
A természettudósok jó része nem hisz vallásos izékben... Mindkettő egyformán érv, semennyire.

" És az a szent természettudomány, illetve a leírására szolgáló nyelv, a matematika is tele van olyanokkal, mint hipotézis, sejtés, feltételezés."

"Gödel ontológiai istenérve egy axiomatikusan megalapozott matematikai elmélet..."

Te is olyannak tűnsz mint akiknek akkor tetszik a tudoány amikor alátámasztani látszik a hitét, amikor cáfolja akkor viszont "tévhit, rossz vallás". :)

csevely 2018.10.10. 21:55:34

@Untermensch4:

"Te is olyannak tűnsz mint akiknek akkor tetszik a tudoány amikor alátámasztani látszik a hitét, amikor cáfolja akkor viszont "tévhit, rossz vallás". :)"

Számomra érthetetlen miért írod ezt , de kifejtem:

Itten volt egy kis istenhívő-tagadó vita, aminél a "tudományra" hivatkoztak Nade melyikre? Mert ugye sokféle van. Eléggé cinikusan rávilágítottam többször. Akkor, van természettudomány, társadalomtudomány, bölcsészettudomány, vallástudomány...
Gondolom a teremtés dolgaira csakis a természettudományoknál lehet materialistaként gondolni. Ottan is oszlik a dolog, mert vannak az elméleti tudományok, és az alkalmazott tudományok. És ott is a teremtésmítoszokhoz legközelebb az elméleti fizika áll, mindenestől.
Nade hogy tiszta legyen a dolog, az elméleti fizika cirka adekvát módon leképezi Platon idea világát. Azaz mindent feltételez, ami nem zavarja a szent ideát, a matematikai egyszerűséget. Ottan nincsen ám súrlódás, a kör maximálisan kör, nincs légellenállás, minden áramlás csakis lamináris...
Amikor bejön némi anyagállandó, akkor gyorsan továbbítják az egészet az alkalmazott fizika, illetve műszaki fizika nevű cégekhez. És ha teremtésmítoszokat keresünk, akkor csakis az elméleti fizikát, illetve filozófiát művelők dolgai jönnek szóba. Nekem hiába linkel be egy blogot W.R, nem értem, nem veszem figyelembe, mint ahogy az alkalmazott, illetve más származtatott tudományokat sem.
Eddig rendben az okfejtés, vagy bővebb kifejtés kéne?

És akkor a fekete kompót:
Ahogy írtam, minden nagy tekintélyű elméleti fizikus (most már kiírom) vallja, hogy van az egész természetben valami intelligens tervezettség. Minden szépen klappol, minden simán, gördülékenyen, szinte Isteni rendben tárul eléjük. Nem, nem egy emberszerű entitás, aki megmenti avagy éppen nem menti meg a híveit.
Hanem pl, ha picikét, százezrelékesen picikét más lenne egy anyagállandó, pl. a gravitációs, mágneses.. nem lenne ilyesfajta világegyetem, benne kvazárok, bolygók, holdak, galaxisok....de véletlenül pont jól jött össze minden. Ha lehet még cinikusabban fogalmaznom.Valahol ebben hisznek, hittek a nagy gondolkodók. Arisztotelésztől Einsteinig. Csodálták a természetben rejlő "isteni" dolgokat, mint szimmetria, egyszerűség. Hogy ugyanazon logaritmikus spirált találtak mindenféle élőlényben, galaxisokban, és , univerzális, mindenütt jelenlevő aránypárok vannak. Aranymetszés, pi, e stb.
És ezekben hiszek én is. Ja tényleg, hamár, idézek egy szép mondatot W.R. által belinkelt bloggazda "tudományos" ismereteiről:

"A komplexitás és az információ a termodinamika tárgyköréhez tartozik, a tudomány azon ágához, amely összekapcsolja a fizikát, a kémiát és a számítástechnikát. "

Atyagatya, a hőtan és fizika, kémia, számítástechnika. . . összekapcsolja:))

Kár hogy nem ragozta tovább, merthogy van ám molekuláris biológia, kvantummechanika, sőt kvantumtermodinamika is. Bezony

Amúgymeg többször leírtam Woody Allen egy híres mondását, amit a zsidó főpapok egyik hitvitáján mondott :
" Mindenki hisz valamiben, én azt hiszem iszok még egy pohárral"

Szebb jövőt:))

2018.10.11. 07:22:58

@csevely: "Ahogy írtam, minden nagy tekintélyű elméleti fizikus (most már kiírom) vallja, hogy van az egész természetben valami intelligens tervezettség. Minden szépen klappol, minden simán, gördülékenyen, szinte Isteni rendben tárul eléjük. "

Kik ezen 'nagytejintélyű' elméleti fizikusok... és mi is az oka, hogy ilyen esetben mégis adsz a tudományos élet szereplőinek véleményére? Hmm??

Nincs semmiféle tervezettség, szakadj már le arról, hogy a jelenlegi állapotot látva megállapítod: ezt így csak megtervezni lehetett.
Egy szar mobiltelefonnál láthatod az evolúció (fejlesztés) eredményeit, a honnan-hová átalakulást. Mert emberi léptékű, átfogható, értékelhető. És valóban, tudatos tevékenység folytán keletkezett. A természetnek nem volt tudata, de volt ideje és egy szelektora. Ami működött adott körülmények között, az replikálódott.. amíg a körülmények nem változtak..vagy a 'terv' nem mutálódott. Minden kicsiny változás sok generáción átszűrve érlelődött. Azoknál a szervezeteknél, amelyek gyorsan szaporodnak, nyilván rövid idő alatt is sok változat kerülhetett tesztelésre.. ahol a születés és az ivarérettség között hosszabb idő telt el, ott ez a folyamat lassult. Ám bármely éeltformát is nézed, az élettartamuk összehasonlíthatatlanul rövid a Föld életkorához, illetve az élet feltételezhető születése óta eltelt időhöz viszonyítva. Mérhetetlen sok generáció született és pusztult... vagy meg sem született, ha az élettel összeegyeztethetetlen génkombináció állt fenn..és az az ág elhalt, kipusztult.
Sajnálom, hogy nem vagy hajlandó az észérveket felvonultató elméleteket elolvasni, gondolkodni rajtuk, csak zsigerből elutasítod: "Ezt én nem értem, ez hülyeség!"
Linkeltem már pl. olyat, ahol a szem kialakulásának folyamatán vezetik le az evolúciót és igazolják, hogy bármiféle mesterterv nélkül létrejöhettek azok a jelenleg ismert (amúgy rendkívül sokféle.) látószervek amikre most "tökéletes alkotásként " utalnak a kreacionisták.

Te nem hívő vagy, csak szimplán buta. Se a szándék, se a képesség nem adott ahhoz, hogy mélyebb rétegeibe merülj a témának, inkább a tetszőleges szempontok "szimpátia" alapján választod meg, mely, általad kellően tekintélyes ember véleménye mögé sorakozol fel.
"Valahol ebben hisznek, hittek a nagy gondolkodók. Arisztotelésztől Einsteinig. Csodálták a természetben rejlő "isteni" dolgokat, mint szimmetria, egyszerűség. Hogy ugyanazon logaritmikus spirált találtak mindenféle élőlényben, galaxisokban, és , univerzális, mindenütt jelenlevő aránypárok vannak. Aranymetszés, pi, e stb. "
:))) Ha azonos építőelemeket használsz élő és élettelen felépítésekor, könnyen lehet, hogy a mikrovilág a makrostruktúra meghatározásában is szerepet kap. Klasszik: a jégvirág/hópehely..
De semmiképpen nem igazolja a teremtettséget.
"Sok biológiai struktúra, például a pókháló és a puhatestűek házai (az ammoniteszek és a heteromorf ammoniteszek megkövült házai jellemző példák). Ezekben az esetekben a magyarázat a következő: Kiindulás legyen bármely síkbeli szabálytalan F0 alak. Nagyítsuk ezt fel tetszőleges szorzóval F1-re és helyezzük el F1 -et úgy, hogy az F0 oldalát érintse. Most nagyítsuk fel ugyanazzal a szorzóval F1-et és a kapott F2-t helyezzük elé az előzőekhez hasonlóan F1 oldalához érintve. Többször megismételve a fent leírt műveletet, közelítő logaritmikus spirál lesz az eredmény, melynél a spirál szöge az a szög lesz, mellyel a két szomszédos elem hajlik egymáshoz. Ezt a műveletet a szomszédos ábra egy általános négyszög példáján szemlélteti." Isteni.. tényleg...:))))))))))))))))))

"És ezekben hiszek én is. Ja tényleg, hamár, idézek egy szép mondatot W.R. által belinkelt bloggazda "tudományos" ismereteiről:
"A komplexitás és az információ a termodinamika tárgyköréhez tartozik, a tudomány azon ágához, amely összekapcsolja a fizikát, a kémiát és a számítástechnikát. ""
:))))

Kisbogár.. az inkriminált mondatot Paul Davies vetette papírra... aki hozzád képest szellemi törpe, de itt-ott azért jegyzik a nevét a gondolkodó emberek körében.
Javaslom, hogy olvasd el az Ötödik csoda című könyvét, amiben az élet keletkezésénem lehetőségeit, módjait boncolgatja.
Vagy igyál inkább még egyet.. az legalább meglátszik rajtad.

Untermensch4 2018.10.11. 09:05:39

@csevely: Lehet hogy félreértelek. Eddig úgy látszik hogy te azzal érvelsz az egyistenhit mellett hogy elméleti fizikusok " Csodálták a természetben rejlő "isteni" dolgokat, mint szimmetria, egyszerűség. ". Közben pedig magad mondod hogy az elméleti fizika nagyvonalúan elhatárolódik az alkalmazott tudománytól...
A "feltételezés" számomra nem ugyanaz mint a "hit". Aki "hisz vmiben" az bizonyítottnak tekinti. Aki (tudományos értelemben) "feltételez" az nem sértődik meg ha a feltételezést cáfolja a bizonyítás. A hívők a dogmáik cáfolatától megsértődnek.

2018.10.11. 09:25:32

@Womb Raider: "Te nem hívő vagy, csak szimplán buta."
Na jó, de okosságért neked is a szomszédba kell menned ám! Az, hogy összevissza olvasgatsz olyasmiket, amik a te addigi meggyőződésedet alátámasztják, még nem áll össze benned ez egy rendezett tudássá.
Egyszerűen vitatkozni szeretsz és ezt az érvelést-csúsztatást-szalmabábozást tökjól megtanultad.

LucretiaBorgia 2018.10.11. 12:26:24

@Womb Raider: Hogy csevely nem buta, a tény. Axioma. Nem kell bizonyitani ! :):):)

LucretiaBorgia 2018.10.11. 12:33:56

@Troll Tibor: Lehet, hogy rokonok vagyunk? Csak vhogy elkeveredtünk?
Egyformán jár az agyunk. Nem amit irsz, hanem ahogyan.
..
Ez roppant ritka.

2018.10.11. 13:14:42

@Troll Tibor: :) "Egyszerűen vitatkozni szeretsz és ezt az érvelést-csúsztatást-szalmabábozást tökjól megtanultad."
Ezt te így kopipészteled, vagy fejből írod n. alkalommal is? Ez az érv? "Te szeretsz vitatkozni!" Uristn.... éééés??? Ha feltűnt, azért szoktam valamiféle érveket és forrásokat, tényeket mellékelni. Csevely meg csak kinyilatkoztat.
És kapaszkodj meg, szoktam olvasni pro és kontra nézeteket... arról meg nem tehetek, hogy egyelőre meggyőzőbbek a tudományos oldal által elővezett elméletek, érvek, bizonyítékok. Kevésbé tettenérhető a vágyvezérelt szemlélet.

"Az, hogy összevissza olvasgatsz olyasmiket, amik a te addigi meggyőződésedet alátámasztják, még nem áll össze benned ez egy rendezett tudássá."
Ezt akár Csevelynek is írhattad volna... Amúgy meg.. ez az "összevissza olvasgatsz olyasmiket" ez kb olybá tűnik, mintha a Kiskegyedből és a Vízöntő magazinból, vagy néha a Blikkből ollóztam volna. Valójában pedig igyekszem konzekvens maradni és olyasféle írásokat olvasok, amik mögött a saját szakterületükön szélesebb körű elismertséggel bírnak. Ennél sokkal többet mit is tehetnék.. de ezentúl igyekszem veled minden könyv előtt konzultálni.

@Untermensch4: "Csodálták a természetben rejlő "isteni" dolgokat, mint szimmetria, egyszerűség. "

Valójában a hívők rekvirálnak dolgokat, amik önmaguktól 'tökéletesek' ... és megütik a 'Isteni' szintet. Isten a tökéletesség forrása, ha valami tökéletes (optimális, kézenfekvő, ideális) azt rögtön a nevére is veszi a Jóisten.

2018.10.11. 14:36:05

@Womb Raider: jaj te valami általad kreál "hívő" prototípussal vitázol.
Én összvissz annyit mondtam, hogy szerintem az anyagi világon túl is bőven van valami, amit a kisérletező tudománnyal nem tudunk megvizsgálni.
Te meg alapból hülyeségnek tartasz mindent ami nem beton vagy acél.
Csevely-es vitádat nem követtem végig, bocsánat.
Amúgy ha nem partner valaki a vitádban - akkor miért tolod mégis ezerrel az érv-ellenérv sablonodat? Ennyire unatkozol a munkaidőben?
Sokkal jobban tetszene ha szexről írnál. Az még a jó korszakod volt, szerettem olvasni.

@LucretiaBorgia: :-))) hmmm, akkor most járunk ? /Belga/

2018.10.11. 15:31:53

@Troll Tibor: "hogy szerintem az anyagi világon túl is bőven van valami, amit a kisérletező tudománnyal nem tudunk megvizsgálni."

Persze..lehet... na, de ha nem tudjuk vizsgálni, akkor mihez kezdjünk vele? Álmodozni jó??? Vagy kreálunk egy világot, ahová elmenekülünk a valóság elől? Én tényleg nyitott vagyok, de ott mindig eldurran az agyam, amikor megérkezünk a "Van, mert kell legyen!" ultima ratiojáig.
Valójában azt gondolom, pont a 'hívők' (a természetfeletti/transzcendens..akármi) azok, akik kurvára ne akarják megismerni a köröttük lévő világot, a valóságot még kevésbé. Ők ki szeretnék azt találni. Aztán már csak körbe kell bástyázni magukat a 'magasabb tudatállapot'-ra, a hitre, a "te még nem vagy képes ezt felfogni" típusú érvekre való monoton, konok hivatkozásokkal.

..és igen, szeretek vitatkozni. Jól megmozgatja a neuronokat és talán egyszer a melleim lógósak lesznek.. de az agyam talán csikorgás nélkül foroghat) Plusz.. bármennyire is fura, de a vita az, ami képes összekötni, összehozni az embereket.. a feltétlen elfogadás, a kérdések hiánya vezet inkább a fokozatos izoláció felé.

"Sokkal jobban tetszene ha szexről írnál. Az még a jó korszakod volt, szerettem olvasni."
???? Mire célzol?
"Ennyire unatkozol a munkaidőben?"

Őszintén szólva tudok ám én egyszerre biciklizni és rágózni is.. ez ilyen női skill...

2018.10.11. 15:38:50

@Womb Raider: "? Mire célzol?"
annál a lilinél ahol már nem lehet kommentelni, ott jókat irtál.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.10.11. 20:45:58

@Troll Tibor:
Anál Lili ?
A szexezős csaj letiltotta a kommenteket ? :)

2018.10.11. 21:10:49

@szociál: letiltotta, de ideje volt. igy most már senkit nem érdekel az egész és elsüllyedhet.
de nem anál.
egész más.

csevely 2018.10.11. 22:38:36

@Womb Raider:

Te nem hívő vagy, csak szimplán buta.

Ez tényleg igaz. Mert már négyszer mondták barátaim, hogy :

"hülyékkel ne vitatkozz, mert lehúznak a szintjükre, és földbe döngölnek a rutinjukkal."'

és tényleg

"Vagy igyál inkább még egyet.. az legalább meglátszik rajtad."

Én meg biztatnálak felmenőiddel való szorosabb intim kapcsolatra

Adios

Vagy igyál inkább még egyet.. az legalább meglátszik rajtad.

2018.10.12. 07:04:55

@csevely: :))))) Megsértőőődni mindig egyszerűbb, mint a megkérdőjelezett állításaid mögé bizonyítékokat hozni. Eddig egyikre sem hoztál. Csak egyre hisztisebben reagáltál.

Mi a helyzet a génekkel? Mi van Paul Daviessel? Csak dobálóztál a hangzatos kijelentésekkel, fűszerezve random nevekkel.. aztán minden elhal és jöhet az új, légből kapott kinyilatkoztatás.

"hülyékkel ne vitatkozz, mert lehúznak a szintjükre, és földbe döngölnek a rutinjukkal."
:) Naaaaa... mi is a te szinted?

2018.10.12. 07:06:21

@Troll Tibor: Azóta már elég jó kis önjáró vállalkozássá nőtte ki magát. Bekerült a körbe, egymást nyalják körbe és veréb mindig lesz..

2018.10.17. 06:33:22

@Troll Tibor:
Neb@ssssz, erről lehet 2 óra 20 percet vitázni? Agyrém kategória :)

2018.10.17. 06:43:04

@Troll Tibor: :))))) Jajjbasszus.. oké, Puzsér jó koponya.. de könyörgöm, szinkronizálja már valaki,mert az orgánuma és az affektálása rém irritáló.
Majd meghallgatom, amikor kocsiban ülök :) Köszi!

2018.10.17. 06:44:03

@Szőkenőőő: Mert? Miről kell vitázni, ha erről nem érdemes?

2018.10.17. 06:49:01

@Womb Raider: Nem arról beszélek, hogy nem érdemes, na de 2 óra 20 percen át?
Ember, isten nem venne rá, hogy végighallgassam. Arról nem beszélve, hogy Puzsér stílusát ennyi ideig hallgatni, önmagában fejleszti az öngyi hajlamomat :D

2018.10.17. 07:18:08

@Szőkenőőő: :) egyszer , jó régen, volt szerencsém Farkasházy, TGM és Verebes 'beszélgetését' végighallgatni Szárszón... örök trauma. Aztán leült Heller is..én meg elmenekültem.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.10.17. 07:27:12

@Szőkenőőő: @Womb Raider:

Nekem semmi bajom a Puzsér stílusával és orgánumával, zene füleimnek :)
Kedves szívemnek.
Igaz gyakran túltolja, de az esetek nagyobb hányadában igaza van, csak ugye durván megosztó ez a Puzsérizmusch.

2018.10.17. 07:56:51

@szociál: Mindig túltolja.. gondolom provokálni akar, ösztönözni, felszítani az indulatokat, aktivizálni, bevonni a hallgatóságot. ..és tényleg sokszor egyetértek vele és jól fogja meg a témákat.. de az agyad kifolyik egy idő után a manírjaitól.

2018.10.17. 08:47:11

@Womb Raider: nem provokálni akar, hanem ilyen a stilusa, vérmérséklete. Amiben hisz azt szenvedélyesen tolja. Nekem is évekbe telt mire kibékültem a stilusával és tudok a mondanivalóra figyelni. Ez egy fejlődési lépcső, hogy ne ragadj le a felszínen. Szőkenő nem hazudtolja meg magát: csak a külcsín a fontos :-)))

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.10.17. 08:51:10

@Troll Tibor: @Womb Raider:
De néha rájátszik a túltolásra, igaz a hév az meg van mindig benne, lásd a Szabadfogásokban lenyomott monológok.
Hozzá lehet szokni, én szeretem hallgatni, de vannak napok amikor no Puzsér.

2018.10.17. 09:48:34

@Troll Tibor: "Ez egy fejlődési lépcső, hogy ne ragadj le a felszínen. "

Majd igyekszem felnőni hozzá és hozzád is természetesen..
(Ezzel együtt szvsz továbbra is azt gondolom, ez egy felesleges póz nála, egy védjegy..mint Majkánál a bazmegelés vagy Kálmánolgánál a belepofázás a riportalany mondókájába.)

LucretiaBorgia 2018.10.17. 10:12:41

@Womb Raider: Szívemből szólsz. Én is nagyon bírom...de az hang és üvöltés. Kissé komikus.

2018.10.18. 09:16:54

@Troll Tibor: :) Én Muszorgszkijt olvasok esténként.. oroszul.

2018.10.18. 19:48:04

@Troll Tibor: Kiállítás? Piros lapot kapott? Volt képük hozzá?
süti beállítások módosítása