Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hét hely, amit érdemes megnézni Ausztriában
2019. augusztus 02. írta: szociál

Hét hely, amit érdemes megnézni Ausztriában

Szerző : úgymond könyveskislány

1673_8335_0000ausztriai-munka.jpg

Korábban, ha úgy tartotta úri kedvem, akkor csak simán átsétáltam a határon, és máris a festői Burgenlandban találtam magam szőlők, borászatok, traktorok és Billák között. Manapság azért ez már nincs így, a rend szorgos, éber, és meglehetősen fiatal őrei rendíthetetlenül ott állnak az egykori vasfüggöny (majd határsorompó) helyén épült bodegánál, és kíméletlenül kikérdeznek mindenkit, hogy ugyan miért óhajtanak Ausztriába jönni. Kivéve, amikor esik az eső, vagy fúj a szél, vagy meleg van, neadjisten vasárnap délután. bezzeg, ha az ember lánya két másodpercre elkalandozik, mondjuk körbetekint, hogy nem jön-e valami párosujjú patás állat keresztben az úton, és emiatt véletlenül nem veszi észre a nagy, piros, tiszteletet parancsoló 30-as táblát, akkor aztán isten irgalmazzon.

Viccet félretéve, amióta visszaállították a határellenőrzést, a kerékpárosokat még csak-csak átengedik (körülbelül olyan képet vágnak hozzá, mintha a fogukat húznák), de a gyalogosokat nem igazán akarják. Őszintén nem értem, hát kocsival sokkal több illegális bevándorlót tud az egyszeri magyar embercsempész Ausztriába vinni, mint gyalogszerrel, nem? De.

Megint elkalandoztam, a címben azt írtam, hogy hét hely, amit érdemes megnézni Ausztriában, nem azt, hogy a Polizei meg a Bundesheer határőrzési anomáliái. Vágjunk is bele rögtön.

1.     Halbturn-i kastély

haltburn.jpg

Amellett, hogy egy gyönyörű, barokk kastély, ahol minden kislány (és nagylány) hercegnőnek érezheti magát, egyfajta kulturális központként is működik az épület. Minden évben új kiállítást hoznak el ide Ausztria, és a világ minden tájáról, az adventi időszakban a hétvégi napokon karácsonyi vásárt tartanak. Gyönyörű, gondozott parkja van, ahol egy hatéves gyerek simán el tud tűnni 10 percre, szívinfarktust és agyérgörcsöt okozva a felvigyázó személyzetnek. A karácsonyi vásárban árusokkal azonban vigyázni kell, háromszor kérdeztünk rá, hogy a Katzenpuntsch-ban van-e alkohol, háromszor mondták, hogy á, dehogy, nincsen, és a végén kiderült, hogy mégis van. Huncut nép ez az osztrák, az egyszer biztos.

2.     Esterházy kastély, Bormúzeum, Eisenstadt

eszterhazy.jpg

Esterházy kastélyból akad egy pár Ausztriában is, és itthon is. A fertődi már évek óta restaurálás alatt áll, és nagyjából a háromnegyede le van zárva. Szomorú. Nyilván senkit sem fog meglepni, de itt is elég gyakoriak a kiállítások, és a kulturális rendezvények. Ami miatt különleges, az a Bormúzeum, ami Ausztria legrégebbi ilyen témájú múzeuma. A család idősebb (8-10 éves) gyerekei is élvezték (amúgy nem, csak be lettek fenyítve, hogy nem lesz Märchenpark, ha nem bírnak magukkal). Jó tanács: ha még létezik ez a szokás, a bort a végén ne fogadjátok el, borzalmas.

3.     Fraknó vára

frakno.jpg

Több vár/kastély nem lesz, megígérem. Rövid leszek: Fraknó vára is az Esterházy-dinasztiához tartozott valaha, a kiállításai azonban interaktívabbak, jobban illeszkednek a gyerekekhez. Itt található az Esterházy kincstár, valamint a fegyverraktár, és elég gyakran vannak hősös, kincses témájú kiállítások.

4.     Falumúzeum Mönchhof

falu.jpg

Családi tulajdonban van, egy igazi „falu a faluban” a tulajdonosai szerint. Többek között mezőgazdasági épületek, iskola, szatócsbolt és egy mozi is megtalálható benne. (Más hirtelen nem jut eszembe) Esküvői szezonon kívül érdemes menni, mert rengeteg az elvetemült házasulandó pár, akiknek minden vágyuk egy kézműves műhely előtt fotózkodni esküvői ruhában. Magyar nyelvű tárlatvezetésről nincs információm, jó pénzért bevállalom a fordítást.

5.     Podersdorf, világítótorony és szélmalmok

vtorony.jpg

Az esküvői fotózások újabb imádott helyszíne, a világítótorony. A Fertő-tó partján áll, és csak szuperlatívuszokban tudok róla nyilatkozni: csodálatos, fantasztikus, megismételhetetlen élmény a naplemente. (Fertő-tó párti vagyok, ha ez nem derült volna ki eddig) Kiépített, biztonságos stégek, barátságos kacsák, és rengeteg magyar alkalmazott, akik bármiben szívesen segítenek az ételajánláson át a hajókázásig. A falu több pontján is vannak szélmalmok, néhányat lehet látogatni is, de akárhányszor arra tévedünk, későn érkezünk.

6.     Familypark, Sankt Margarethen

park.jpg

Vidámpark négy tematikus részleggel, egy csomó játékkal, pörgés, forgás, mászókák, vízi játszótér, eszem-iszom, dínom-dánom, mi más kell még? Három éves kor alatt ingyenes, illetve, ha személyi igazolvánnyal tudjátok igazolni, hogy a gyereknek a látogatás napján születésnapja van (3-14 éves kor között), akkor szintén ingyenes a belépés számára. Egyébként 26 euró/fő. Idelinkelem a honlapjukat, ha valakit érdekel, bővebb ismeretekkel nem rendelkezem, mert nincs az az isten, hogy engem oda bárki is elrángasson: https://www.familypark.at/hu

7.     Állatpark, Pamhagen

allat_1.jpg

Gólyák, pávák, vaddisznók, kacsák, farkasok, medvék, hiúzok, testközelből. Állatsimogató pónikkal, bárányokkal, akik kifejezetten szeretik a gyerekeket, a felnőtteket azonban nem mindig. Vagy csak engem nem kedvelnek, ki tudja. Természetvédelmi park is egyben, az állatok nagy része szabadon él. A család kiskorú tagjai imádják az állatokat, és az ott dolgozókat is, annak ellenére, hogy egy szót sem beszélnek németül.

Hosszú volt, igaz?

Kétszer ennyit is tudtam volna írni, csak mondom. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szociesatjukol.blog.hu/api/trackback/id/tr7414991386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.08.02. 09:16:42

Pécsi állatkertben is van tyúk és gólya simogató :)

2019.08.02. 10:04:54

Na es a pandorfi outlet? Mink csak oda jarunk a Tibivel aki a zuram.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.08.02. 10:36:59

@Daenerys Targaryen:

úgymond járt ezeken a helyeken ( ő a szerző ), én messzire kerülöm ausztriját.

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.08.02. 10:37:52

No most már képek is vannak, egy ET nem engedhet ki utazós posztot enélkül :)

úgymond olvasó mmkk 2019.08.02. 10:55:24

@Szőkenőő: suru elnezeseket kerek a kepek hianyaert :)

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.08.02. 10:56:49

@szociál: :)

Ezeket a helyeket én is szívesen megnézném. Ausztriában még csak Bécsben voltam, és megnéztük a Sissi kastélyt. Az is szép hencegnős :)

úgymond olvasó mmkk 2019.08.02. 10:57:01

@Daenerys Targaryen: eredetileg beleirtam azt, hogy parndorfot nem vagyok hajlando a listara venni, de aztan kivettem belole, nehogy azt gondolja az uri kozonseg barmely tagja, hogy rontani akarom a bizniszt :)))))))))

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.08.02. 10:58:04

@úgymond olvasó mmkk:
Nem gond, én szeretek bíbelődni ilyenekkel ;) És örülünk a posztnak :)

úgymond olvasó mmkk 2019.08.02. 11:00:11

@Szőkenőő: imadom a kastelyokat, meg a varakat, mikor Lengyelorszagban voltunk 2010-ben, megorjitettem a tarsasagot :))))))) senki sem akart bejonni velem a tizedik varba, pedigaztan olyan szepek, hogy csak na :))

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.08.02. 11:29:01

@úgymond olvasó mmkk:

seggfej lennék ha nem mennék :)
Ezek kulturált helyek, nem Dél-afrika, vagy Kongó ahol levágják a kézfejem poénból :)

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.08.02. 11:34:26

@úgymond olvasó mmkk:
Én is szeretek kastélyokat, várakat nézegetni. A templomokkal már nem vagyok ennyire jóban, de ugye kikerülhetetlen ha szervezett úttal megy az ember. Útitársaim egyike már a sokadik templom után fellázadt, és inkább elment sörözni D

úgymond olvasó mmkk 2019.08.02. 11:37:25

@Szőkenőő: templomokba nem szeretek menni én se :)

2019.08.02. 11:52:25

@úgymond olvasó mmkk: sajnos én se. Pedig én vagyok a pap. (Bergman: Úrvacsora)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.08.02. 12:22:02

@Szőkenőő: @úgymond olvasó mmkk:

ördögfiókák, a templom nekem való, ott érzem otthon magam, kint 45 fok, bent a templomban meg 20 :)

úgymond olvasó mmkk 2019.08.02. 12:26:36

@szociál: a templomba nem viheted be magaddal a juhokat.

LucretiaBorgia 2019.08.02. 12:31:09

@Szőkenőő: Ha nagy leszek és sokkkkkk pénzem lesz, akkor bakancs első egy skót kastélyok körút. teljesen odavagyok értük. Meg aztán szinte mindegyikhez jár egy méretes tó, egy közepes hegy, egy vízesés folyóval.

2019.08.02. 13:49:02

@LucretiaBorgia: énis jövöööööööööööööök!

LucretiaBorgia 2019.08.02. 14:05:43

@Daenerys Targaryen: De előtte bankot rabolunk, okés ??

2019.08.02. 14:17:47

@LucretiaBorgia: én fizetek mindent. Ebben a hónapban sok kuncsaftom volt... már ha érted mire célzok :-)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.08.02. 15:45:43

@úgymond olvasó mmkk: @LucretiaBorgia: @Szőkenőő: @Daenerys Targaryen:

Ezért utálom a nőket, mindegyik kastélyozik, meg hercegnőzik .
A juhoknak nem kell több, csak víz és szalma :P

2019.08.02. 15:51:59

@szociál: ..és ha még főzni is tunnának!

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.08.02. 15:54:42

@Daenerys Targaryen:

összeütök valamit, nem kell ahhoz szakácsnéni :)

meg van rendelős kaja.

Hobo Fischer 2019.08.02. 17:11:04

@LucretiaBorgia: @Szőkenőő: @Daenerys Targaryen:
Tudnanak varni egy honapot? Akkor erek Angliaba es szivesen megneznem a Scottish Highlandet. Nem lennek a terhukre anyagilag, tegnap jott meg az elso nyugdijam, 8 honapra visszamenoleg, ma meg a szocialis segelyem (par napja meg csikkket szivtam). :( Ha a Jo Isten is ugy akarja, jovo heten indulok belole egy 2 hetes turara, de most keletre, Minneapolisig es vissza. Es egyedul! Mivel hogy tobb, mint egy honapja kirugott a Nagycsocsu (God Bless Her!). :)
Az utolso allomas Montana lesz, Yellowstone National Park es egy Butte* nevu varoska.
Majd teszek fel kepeket errol az utrol is, bar a regebbiekrol is van meg vagy 2-300 kep, amikkel tartzozok.
---
Világ proletárjai egyesüljetek! :)
“Drink, fuck and smoke plenty of cigarettes.”
(Charles Bukowski)
---
* www.ohmidog.com/2010/11/02/surviving-butte-the-story-of-the-auditor/
en.wikipedia.org/wiki/Auditor_(dog)

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.08.02. 17:43:27

@Hobo Fischer: Ó sokkal több hónapot is tudunk várni, mire oda eljutunk :D
Még egyszer születek, világjáró akarok lenni :)
A képeket pedig várjuk, visszamenőleg is :)

LucretiaBorgia 2019.08.02. 17:45:24

@Daenerys Targaryen: Énnn...
Nem értek én semmit :)
Jó, de a költőpénzt majd én intézem..
Nehéz melo után jó a pihenés..

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2019.08.05. 09:17:04

@Szőkenőő: Magyarországi falvakba kel menni kirándulni, minden tisztességes faluban a templommal szemben van kocsma. Sőt, a templommal szemben van egy épület, két bejárattal, az egyik az élelmiszerbolt, a másik az italbolt :)

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2019.08.05. 09:20:10

@post: Fraknó az a vár, ugye, ahol van egy bazi mély kút, a kiállítás meg olyan, hogy pl. az egyik szobában csak lőporos szimatszatyrok vannak, de azzal ki van tapétázva mind a négy fal?

úgymond olvasó mmkk 2019.08.05. 09:46:44

@Egon Estragon: kihagy a memoriam igy hetfon koran reggel, megmondom oszinten, de nem emlekszem szimatszatyrokra :))) biztos azert, mert elvesztem a falusi/kisvarosi kozponti terek, a templomok es a kocsmak kapcsolataban :)) nalunk is igy volt, a templomkert toveben volt a kocsma, ma mar tisztesseges kavezo van a helyen :))

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.08.05. 11:13:17

@Egon Estragon: Pár éve tervbe vettük, hogy a magyarországi világörökség részeket megnézzük. Nos ez sikerült is, kivéve Pécsett még nem voltunk, de oda is előbb utóbb elmegyünk.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.08.05. 17:48:05

@Szőkenőő:

Pécs egy zsákfalu, hagyd a pitsába, egyedül az egyetemista csajokon van mit nézni, de mivel buzi vagyok, és utálom a nőket, én ugyan nem nézem őket.
Viszont az Állatkertben van Juh simogató, oda szokok járni, bérletes vagyok ;)
Többi állat nem érdekel, csak a juh.

@úgymond olvasó mmkk:
Azért a kannás borot csak kimérik Tokajiként a kis kávézóban ;)

úgymond olvasó mmkk 2019.08.05. 18:26:43

@szociál: látszik, hogy a juhokkal vagy állandóan elfoglalva. hát nem tudod, hogy az ilyen helyeken a koktélok a menők? :))

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.08.05. 18:59:57

@úgymond olvasó mmkk:

Nem szokok kávézóba járni, apró pohárkát fogni buzisan és szürcsölni, amitől felmegy 260-ra a vérnyomásom ráadásul, utána adnál még egy viagrát mert összekevered a vérnyomás csökkentő tablettával, akkor felmegy 300-ra, és mikor megtalálod a csökkentőt adsz egy pohárka redbullt is.
Az utca népe megállna és nézné agonizálásomat :)
Ezért nem járnák kávézóba mer mindig ez a vége :)

úgymond olvasó mmkk 2019.08.05. 19:27:16

@szociál:

tudtam, hogy emlékezni fogsz, legközelebb nagyobb dózis ginát keverek a pohárkádba

LucretiaBorgia 2019.08.05. 21:36:49

Emeld duplára! Csak vigyázz rá, közben!

Womb Rаider 2019.08.23. 07:56:08

@úgymond olvasó mmkk: "templomokba nem szeretek menni én se :)"

??? Nem kell gyónnod..ha nem akarsz.. de egy templom valójában egy időgép, egy manifesztálódott entitás... volt, van és lesz.. ha eltűnik, te is vele tűnsz el.
(mielőtt fennétek a késeket, nem vagyok hívő..)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.08.23. 08:37:54

@Womb Rаider:

A templom hüjeség.
Különösebben a várak se izgatnak fel annyira, Firenzébe elmennék, olaszba ahová nézel az történelem, ott nem csak a cuki cukrászdák, és a pizzériák érdekelnének :)
Napszemcsis fagyizó kislá.........izé.......juhokat néznék a mezőn :)

Womb Rаider 2019.08.23. 08:55:06

@szociál: ".juhokat néznék a mezőn :) "

Irány Montenegro.. olcsó, (kivéve a tengerparti rész) szép természeti környezet, a kaja sem ehetetlen..imádják a cukrot.. és juh, juh, juh..
(Ha nem akarsz ekkora feneket keríteni ennek, akkor meg Románia :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.08.23. 08:58:25

@Womb Rаider:

:)
Bajszos, szőrös lábú juhok nem érdekelnek :)
Vagyis már nem érdekelnek.......... könyves lány fejbe basz a kék könyvecskéjével, amit sose tud letenni szegény, vele fürdik, vele alszik, hozzánőtt :)

Womb Rаider 2019.08.23. 09:47:03

@szociál: farm6.static.flickr.com/5133/5536295937_62352e825a_b.jpg

Némmá...MGTOW wörkshop.. a bácsi éppen bemutatóra készül, a birka lábait igyekszik a gumicsimmájába dugni :)

A haladóknak van csacsi is..
farm6.static.flickr.com/5194/7186623296_940a573fe2_b.jpg

Idill..szociál hevön:
farm6.static.flickr.com/5131/5536125628_14b135c57e_b.jpg

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.08.23. 11:41:54

@Womb Rаider:

Nincs is ennél jobb meló, kint a természetben a csajok közt, mikor megunom leheveredek e az árnyékba.
Aki azt mondja hogy van ennél jobb az hazudik.

Womb Rаider 2019.08.23. 11:51:42

@szociál: Ugye, hogy ugye? Nomad, no mad.

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.08.23. 11:57:37

@Womb Rаider: dehogynem akar nagy feneket keríteni neki, hisz seggfan a drága :D Ami nem egy rossz tulajdonság amúgy ;)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.08.23. 12:18:33

@Szőkenőő:

Már nem vok seggfan, újabban a pajeszos nők jönnek be :)
Sokat utazok Tel-Avivba, heti rendszerességgel.

Womb Rаider 2019.08.23. 12:25:51

@szociál: Téged ááátbasztak .. ha pajesza van, akkor pöcse is.. (bár nem akarom kritizálni az ízlésedet :)
Mondjuk neki meg épp megjött a menszesze
secure.i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01659/bleeding-mouth_1659287i.jpg

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.08.23. 13:49:48

@Womb Rаider:

Mai világban már annyira mindegy fiú vagy lány, legyintek csak :)
Sőt még vállon is veregetnek ha fiú ;)

Womb Rаider 2019.08.23. 14:10:02

@szociál: Ez a helyes hozzáállás! Látszik, hogy van benned akarat a fejlődésre. Múltkor még megborzongtál a tiki-taki lehetőségétől..ma már ruganyosan veszed az akadályokat. Megdupláztad az esélyeid! ;)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.08.23. 14:28:35

@Womb Rаider:

Nem kell túl bonyolítani, sötétben minden pasi nő , így kell hozzá állni :)

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.08.23. 15:14:32

@Womb Rаider: de idétlen vagy! :D és....fúúúúj :D

@szociál: Csak a sötétben tapizással mindenféle kikudorodásokat találhatsz. Nőknél hármat is, pasiknál kettőt ha púpos :D

úgymond olvasó mmkk 2019.08.23. 15:35:59

jézus ereje, mibe csöppentem bele

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.08.23. 15:40:09

@Szőkenőő:

Rossz vagyok a brej olvasásban, még a Rubik kockára is azt hiszem hogy lufi sötétben :)

@úgymond olvasó mmkk:

Csöppenel ? :)

úgymond olvasó mmkk 2019.08.23. 17:10:27

@Womb Rаider: nem tudom pontosan megfogalmazni. nem a vallásossággal van problémám, hanem magával a hellyel. (általában) kis helyen összezsúfolva annyi ember, egy csomó tárgy.. heringparti. a gyóntatófülkébe meg szabályosan rettegek bemenni, olyan kicsi.
süti beállítások módosítása