Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
V. rész - MENSA-Sok(k), azaz a társkeresés és az IQ
2018. szeptember 20. írta: LucretiaBorgia

V. rész - MENSA-Sok(k), azaz a társkeresés és az IQ

Fejezetek a Méregkeverő nem létező naplójából - avagy végzetes találkozás a Randivonallal

v_1.jpg

Pár szó arról mi is a MENSA, á lá Wikipédia: 

Eredetileg The High IQ Club (a magas IQ-júak klubja) nevet szemelték ki, és azt gondolták, hogy Mens (azaz latinul elme) legyen a klub havilapjának címe. Aztán kiderült, hogy már létezik ezzel a címmel egy férfiaknak szóló magazin, ezért ezt elvetették. Berrill hozta meg a végső döntést, és adta a Mensa nevet a klubnak. Három okot talált, amiért ez jó név. Először, mert a mensa (latinul asztal) az első szavak között van, amit latinul megtanul az ember. Másodszor, mert a társaságnak egyenlő tagok kerekasztal-társaságának kell lennie. Harmadrészt pedig mert a név utal a latin mondásra, miszerint mens sana in corpore sano, azaz ép testben ép lélek.

(Ez utóbbival kapcsolatban kinek nem Stephen Hawking ugrik be? Hol volt ép teste szegényemnek?) 

Nagyon komoly szakirodalma van az intelligencia mibenlétének, mérésének és hasznosításának, megkülönböztetésének az okos fogalmától, a művelt fogalmától. Még a tudomány is vitatkozik és a fejekben is nagyon különböző nézetek vannak. Mivel a dolog nem objektív, magamnak is megengedem, hogy legyen véleményem. A MENSA szerinti IQ kizárólag nem és kultúra semleges matematikai-logikai képességeket mér. Minden teszt egy hiányzó kép kiválasztása egy ábrához, rövid időkerettel, 60 másodperccel. Engem az a kérdés feszít mindig, hogy hogyan használhatom a kiváló logikai képességemet műveltség nélkül, most ne a matematikusokra és fizikusokra gondoljunk. Mire megyek az IQ-mal, ha nem tudom kifejezni a gondolataimat, ha nem tudom azokat mással megvitatni ?

v_2.jpg

De, eszembe sincs ebbe komolyan belekapni (Itt És Most), csak valami felkeltette a figyelmemet. A bemutatkozó szövegembem azt írtam, hogy nagyon fontos az IQ (pont így), halvány sejtelmem se volt, hogy ezzel bevonzok egy bizonyos, fogalmazzunk így csoportot. A MENSA-sokat. Szám szerint ötöt. A minta, mint a sorozat gyilkosok profilozóinak jól kirajzolódott. Mindegyik engem keresett meg, egy nem tett ki képet, de e-mailre küldött, a többi 1 darabot. Profilozzunk ! A képek: Az egyik koszos ablakú függönytelen iroda, háttérben irtózat kupi, meg kettő közvetlen közelről szelfi, mensa helyett Lombroso ugrott be. A másik kissé kopasz, zsíros haj, feláll, összevissza áll és valami citromsárga homályban van az egész kép, rendezetlen öltözék. A harmadik távoli kép, fehér, vékony vászonnadrág, belehúzott vastag bordó ing, fekete öv, barna cipő, kezek zsebben. Majd tagadhatatlanul erősen túlsúlyos férfi, összevissza haj, kigombolt viseletes ing, mellszőrzet bongyorodik, a kép olyan éles, hogy látszik a szemüveg koszossági foka. Ő kizárólag vékony, még plusz kilókkal sem rendelkező nála 10 évvel fiatalabb határig keres kifejezetten szép, igényes nőt. Én bőven a korhatára felett vagyok, mégis rám írt.

Bejelentkező levél: Én MENSA ennyi és ennyi vagyok. Ismerkedünk? Vége.  

Az e-mailes volt a legbőbeszédűbb, változtatás nélkül, íme:

„Nem volt és nincs családom...

- szeretem az irodalmat(magam is írogattam)

- szeretem a filmeket(operatőr-fotós végzettség)

- szeretem az építészetet(műszaki diploma)

- szeretem a sportot nézni és űzni(vízilabdáztam, úszom,bicaj,kondi

szeretem a jó száraz fehér bort

- szeretem a társaságot(1-2 hetente)

- MENSA

- szeretem az Erotikát(aktív,potens férfi vagyok)

Ha bejövünk egymásnak a távolság.....

Nagyjából....:)” 

Csak annyit, hogy egymás melletti kerületben lakunk….reflektálva a távolság említésére. Szeretem a társaságot egy-két hetente írja, az vajon a keresett társra vonatkozik ? 

Bemutatkozó szöveget nem írtak. Mind 45 felettiek, egyedülállóak. Egy teljes mondatot egyik sem írt le, még a „Szia”-t is csak egy. Semmi olyat, amibe kapaszkodva el tudtam volna kezdeni kommunikálni, már ha akartam volna. De azt mindegyik leírta, hogy „én is szeretem az IQ-t”. Ilyen IQ-val rendelkező emberek azt hiszik, hogy az MENSA IQ 130-160 lábon eladja őket, még megfésülködni se kell, vagy szemüveget tisztítani és potyognak a hasonló IQ-s vékony szexbombák ? Persze lehet, hogy csak a valóságot akarták visszaadni….ám  azért a rendezett kinézet és a hajmosás nem ördögtől való. IQ ide vagy oda. De ez csak az én véleményem. Lehet, hogy az egyik MENSA IQ gond nélkül beleszeret a másikba ?

Ennyire rossz a helyzet még a MENSA IQ-tlanok körében se tapasztalható. Na, nem profilképekre, hanem kommunikációra értve.

Szóval adódik a kérdés, hogy a MENSA szerinti IQ mire jó a kapcsolat teremtés terén ? Még csak nem is ismerkedést írtam, jelzem, csak kapcsolat felvételt, kommunikációt. 

Ui1: Becsípődött ez a MENSA. Felfedeztem a tagok-tisztviselők között valakit, akit jól ismertem, dolgoztam vele. Hááát….  Eddig erősen közepes vagy az alattinak tartottam a szellemi képességeit, a stílusról nem is beszélve.

Ui2: Van nekem egy rabbi barátom (MENSA 139, de dührohamot kapott mert sürgették a gondolkodásban, úgyhogy jól eltolta), a bármi szerinti IQ-ja az egekben, a logikája sebészi szike élességű, azt mondta, hogy ezek a pasik hazudtak, mert intelligens ember az élet bármely területén helyt áll. Megfigyel, elemez, utána jár, gondolkodik, megold. És kész.

 

A Méregkeverő

A bejegyzés trackback címe:

https://szociesatjukol.blog.hu/api/trackback/id/tr4214249439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pannonfunk 2018.09.20. 09:39:17

Jajj...

A -> B _|_ ~B -> ~A

(Hawkinsig jutottam el... Azért olvasok tovább :) )

pannonfunk 2018.09.20. 09:46:08

@poszt: azt meg már Petőfi is megmondta, hogy nem kell mindent elhinni, amit az interneten írnak. Szerintem ez vonatkozik azokra a társkeresőn írt emailekre is, amelynek írói azt állítják, hogy nekik kiscsillió a zíkújuk...

LucretiaBorgia 2018.09.20. 09:55:52

@pannonfunk: Tudod valami azt súgja nem hazudtak....és ez a rosszabb eset.
Mert mit vártak volna ettől ? Hisz egy üzenetnél elhalt az egész...

pannonfunk 2018.09.20. 10:33:53

@LucretiaBorgia: Hát a miért egy jó kérdés. De mintha ez lenne a központi téma :) Előző posztodnál: miért fényezte magát az a pasi, akivel beszéltél erről, hogy milyen jó az ágyban, ha aztán mégse az volt? Lehet, hogy olyan nőket akar bekeríteni, akiknek még ő is csúcs, és akkor az önfényezés megtérül, mert akiknek ő is csúcs, ráadásul még jobbnak mondja magát, elalélnak tőle.

Ugyanígy, lehet, hogy ha 105-ös IQ-val 150-esnek hazudod magad, akkor lehet, hogy azt várod, hogy egy 80-as majd elalél tőled. Mert meg sem tudja különböztetni a 105-öt a 150-től.

Untermensch4 2018.09.20. 11:02:17

" A MENSA szerinti IQ kizárólag nem és kultúra semleges matematikai-logikai képességeket mér. "

Egyszer vki hivatkozott a raven-féle tesztre mint ilyen hűdejó ás objektív mérési módszerre IQ tekintetében. MEgcsináltam és lett egy eléggé jó eredményem... sajnos a memóriám nem jó ezért nem emlékszem mennyi...
De az akkori munkámban sok geometrikus izének a nézegetése szerepelt és ez szerintem nagyon torzította az eredményt, "felismerés" és gyorsaság tekintetében is.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.20. 11:09:05

@Untermensch4:

Csoda hogy ide találtál, bexart a GPS ? :P

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.20. 11:10:38

@Untermensch4:

IQ teszt is olyan mint USA-ban az érettségi, be X-eled ami jó :)
Mint a tippmix

2018.09.20. 11:21:18

@pannonfunk: "Ugyanígy, lehet, hogy ha 105-ös IQ-val 150-esnek hazudod magad, akkor lehet, hogy azt várod, hogy egy 80-as majd elalél tőled. Mert meg sem tudja különböztetni a 105-öt a 150-től."

Ez tetszett :)

Én nem hiszem, hogy hazudtak azok a IQ bajnokok, bár benne van a pakliban. Borcsának kicsit tesztelnie kellett volna őket, de azt nem csodálom, hogy az igénytelen kinézetük miatt meg se próbálta.

protézisesh 2018.09.20. 11:23:51

@egyvagyok: nekem is ez jutott eszembe.
Meg az, hogy Hitler teljes vezérkara 130-150-es IQ-jú emberből állt. Csak gátlástalan szociopata volt mind egy szálig....

LucretiaBorgia 2018.09.20. 11:29:40

@Untermensch4: Kakajós Szép Napot ! Isten hozott !
Na, igen. Alaposan tanulmányoztam/om a honlapjukat, amióta láttam olyan névjegyeket amin, a név, cég beosztás,elérhetőség mellett az is ott állt MENSA. Akkor kezdődött és nem a poszt miatt néztem utána, vagy az RV miatt.
Nekem ez mensa azért csípődött be, egyrészről, amit Te írtál, hogy basszus vannak emberek, akiknek ez a geometria alapú látás jobban megy, másrészről mert 2x csináltam meg a tesztet és egyszer 100, másszor 110 lett az eredmény. Most akkor ?
És akkor kutakodni kezdtem, utána olvasni. Azt írják a honlapjukon is, hogy mennyire drága és igényes a tesztek örökös frissítése, mert az embereke megtanulják a helyes megoldást ! MEGTANULJÁK !
Aztaleborulszivarvégit ! A nyamvadt IQ-mal is kiszúrom a kaki szagot, mert nem tudod mi a jó megoldás, nem jelzi a teszt, hogy tanulhatnád meg, ha fogalmad sincs róla melyik válaszod volt jó vagy rossz. Továbbmenve, ha meg hozzászokik a szemed agyad az ilyen típusú probléma megoldáshoz, akkor az nem a kiváló IQ jele, hogy gyorsan tanulsz ?
És utalva a rabbimra, aki visított dühében, hogy köcsögök, nem hagynak időt a gondolkodásra ! Ez nem válságmenedzsment, bakker, miért nem gondolkodhatsz ?

LucretiaBorgia 2018.09.20. 11:52:56

@szociál: Eskü, kipróbálom, hogy összevissza töltöm ki, random ! Mi lesz, ha kijön, hogy 160 as az IQ-m ?
Akkor mennem kell randizni a pajtikkal ?

pizo 2018.09.20. 11:55:05

@protézisesh: Evvel együtt rengeteg marhaságot csináltak és sok rossz döntést hoztak.

Zoli

LucretiaBorgia 2018.09.20. 11:59:57

@Szőkenőőő: Biztos nem hazudtak ! Ez gyakorlatilag egy "kaszt". Sztem a népesség, jó ha 1 %-a tudja mi ez, majd pont ők kitalálják, hogy MENSA lesz a jó csajozós szöveg, aztán jól nem csajoznak. Ugyan....
Itten mélyebb porbléma van....:):):)
Nem is egy.

LucretiaBorgia 2018.09.20. 12:03:23

@protézisesh: Óvatosan, pontosan ! Az nem MENSA IQ volt, akkor még egész más módszerrel mértek.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.20. 12:29:51

@LucretiaBorgia:

Szerintem az időlimit azért van mert lehet rákereshetsz a neten a helyes válaszra és így magadat fényezheted a 150-es íkúddal :)
Persze ezzel magad csapod be, de biztos akad olyan állat aki segítséget kér ha nem tudja.

LucretiaBorgia 2018.09.20. 12:39:34

@szociál: Kizárt ! Ez egy próba tesz, csak, semmit se bizonyít. Be kell jelentkezni és felügyelet mellet kitölteni. És nyilván nincs a neten, mert akkor nem lenne exkluzív kaszt.

LucretiaBorgia 2018.09.20. 12:49:53

@szociál:

www.alon.hu/tudomany/az-intelligencia-es-annak-merese-tenyek-es-erdekessegek

a válasz: a mensa iq-nak része a gyorsaság is, na ezt nem tudtam.....
és semmi nem elérhető a neten, a próba teszten kívül

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.20. 12:55:08

@LucretiaBorgia:

Ezért jó az iq teszt pont hu, ott tökölhetsz sokat, nem basz az ideg hogy jár az óra.
Fogyatékosoknak találták ki mint amilyen én vagyok, kis háromszögek, hajócskák stb... :)

LucretiaBorgia 2018.09.20. 13:38:40

@szociál: Egyre inkább azt hiszem, hogy ez az egész MENSA IQ semire se jó, valakik kitaláltak valamit, aminek alapján valahova tartozhatnak. Egyfajta mesterséges sznobizmus és felsőbbrendűség tudat (ami több, mint veszélyes)
Maga a fentebb linkelt cikk, az interjú a pszichológusukkal, azt állítja, hogy kevésbé sikeresek mint akinek EQ-ja, aza is van.
És ez alátámasztja a felvetésemet, miszerint a posztban említett ikúsok nem érzik szükségét a kommunikációnak, legyen elég, hogy ők MENSA tagok, essek hasra. Azt megértem, hogy ezt azért is érezhetik, mert igényük sincs a véleménycserére az agyilag pór népekkel, akkor minek feleljenek meg olyan marhaságoknak, mint ápol, igényes külső !?
De akkor mit keresnek a társkeresőn, miért nem csinál a mensa nekik egyet, igaz kevesebb a nő, de mégis ?

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.20. 13:53:53

@LucretiaBorgia:

Egyébként sok az okos és szép nő, Sharon stone is világbajnok IQ-ban és állítólag Clooney neje is agyas.
Nem csak a Márikürik okosak akik egyben rondák mint a xar.
Tényleg kéne ezeknek egy menzás társkereső.
Szerintem a nők visszafogottabban éreztetik mennyire vág az agyuk, a palik szeretik fitoktatni, és ez a nőknek kínos, és ezért nem jönnének össze a menzások.
Lehet egy menzás nőnek pont egy favágóra lenne szüksége, aki letépi a kockás ingjét és fát vág az erdőben, és maga süti a halat a faházikóban.
Menzás pasik meg mikor összeülnek kártyapartizni egymásra masztiznak hogy ők mennyire okosak :)

LucretiaBorgia 2018.09.20. 14:00:54

@szociál: ...persze nem tuggyuk milyen IQ tesztet töltöttek ki ?

tomhardynészonja 2018.09.20. 14:00:55

hát én nem szeretem az ilyen okostojásokat, mert folyton cseszegetnek:( A legutóbbi pasimnak 160 volt az IQ-ja, és állandóan azzal jött, hogy ne mosogassak folyóvízzel, mert Afrikában és a világ más részein szomjaznak, meg ne égessem a villanyokat minden szobában, mert akkora ökológiai lábnyomot hagyok, mint egy jeti:( Hát először is Afrika, meg a világ más részei rohadtul messze vannak... Másrészt meg vérig sértődött mikor megmondtam neki, hogy lehet, hogy máshol szomjaznak, de én meg megfulladok a hónaljszagától:(
Naiv, buta, gazdag, Tom Hardy hasonmások: írjatok!!!

LucretiaBorgia 2018.09.20. 14:05:51

@tomhardynészonja: Nekem jöhetnek a Brad-ek is, kor lesz@rva, van önreflexióm. Sőt, emeljük a tétet, a szerelmem Liam Neeson is, kor még magasabbról lesz@rva :):):) !

LucretiaBorgia 2018.09.20. 14:07:43

Kiegészítés: Van önreflexióm, tudok magam alá választani ! :):):)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.20. 14:09:48

@tomhardynészonja:

Te már hozzámentél a Tomhardyhoz, minek neked még egy hasonmás is ? :)
Telhetetlen.
És különben is, az amit elpocsékolsz mosogatás címén, kell Las Vegasba a szökőkutakba, milyen szép mikor sprickolják őket, inkább azt nézné az utca népe :P

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.20. 14:11:05

@LucretiaBorgia:

Bezzeg a Paudits Béláért nem döglöttetek, mert nektek a hollywoody sztár kell !

LucretiaBorgia 2018.09.20. 14:45:46

@szociál: Előítéletes vagy, ha őt választom magam alá már rég meghalt volna, mert agyonnyomom az 54 kilómmal!

LucretiaBorgia 2018.09.20. 15:28:24

@pannonfunk: az elírást, nem arra figyelmeztettél ?

pannonfunk 2018.09.20. 15:52:24

@LucretiaBorgia: Nem, a logikai bukfencre :) De mindegy :)

2018.09.20. 16:08:31

@tomhardynészonja: megmondhatnád a zuradnak, hogy azért mosogatsz folyóvízben mert az pont afrika felé folyik (lefele) és direkt emiatt lesz nekik majd vizük.
A lefolyón elfolyó csapvíz nem megsemmisül, hanem továbbra is a vízháztartás része marad. Szóval ez a cseszegetés baromság.

2018.09.20. 16:20:33

@Törzskommentelő: Kijadunavizétisszasajátvizétisszavissza :D

LucretiaBorgia 2018.09.20. 16:53:15

@pannonfunk: Látod, akkor is tucc, ha nem akarsz ! A lényeg, hogy kiköszöröltük a csorbát. Más akkor se tud, ha akar. :):)

LucretiaBorgia 2018.09.20. 16:54:23

@Törzskommentelő: Kiváló, kiváló okfejtés. De már nem a zura. Ha jól értem kibűzölte magát a frigyből.

pannonfunk 2018.09.20. 17:03:39

@LucretiaBorgia: Jó, de én a hülye micimackó agyammal még mindig azon rugózom, hogy ha ép testben ép lélek van, akkor abból az következik, hogy a nem ép lelkek a nem ép testekben vannak, de arról nem szól semmit a közmondás, hogy nem ép testekben nem lehetnek ép lelkek... De szerintem most ezt a filozófiai vitát hagyjuk ki :P

pannonfunk 2018.09.20. 17:22:50

@csetlekbotlok.blog.hu: Vajon hogyha maradt volna a blog eredeti címe (Szoci és a sopeauxroller), akkor is kikerült volna az i2-re? :)

2018.09.20. 17:46:18

@LucretiaBorgia: gratulálok a zindexcimlaphoz, kiváncsi vok jönnek-e trollok :-)

LucretiaBorgia 2018.09.20. 19:23:11

@pannonfunk: most is az a blog cime, nezd meg a neten :):):) nem irta at tjuk ra. Hogy az i2 miert tjukozik na azt nem ertem. Anomaliat orrontok.

LucretiaBorgia 2018.09.20. 19:25:23

@Törzskommentelő: itt valami árulás történt...trollok sehol..

pannonfunk 2018.09.20. 19:37:56

@LucretiaBorgia: Háde ott fent az van írva, hogy "Szoci és a tjúk ól" Az url-ben persze még a szopóroller van, az persze nem változik...

@Törzskommentelő:
Szólj a Tihamérnak :P

LucretiaBorgia 2018.09.20. 19:39:18

@pannonfunk: Erre utaltam pont, erre az enyhen aria szagu utalasra, de ez a wikipédia. A contrario egyuttal a leirt kulsejű ikusokra is gondoltam. Mondjuk a testet csak egy mutatta, az ép volt.
Volt egy gyönyörű film, fogalmam sincs a cimről. Egy nő elmegy gondozonak egy fogyatékos gyerekeket gondozó helyre. És rájön h egy kb. 5 éves nagyságu, teljesen torz, beszédképtelen kislány kommunikálni akar vele, segit neki, rájön hogy a gyerek zseni, noha beszelni se tud. Minden
féle technikával a gyerek megtanul kommunikalni, csaj örökbe fogadja, egyetemet végez, iro lesz. Ami szívszoritó, h a kislany gondolatait vegig narrálják.

pannonfunk 2018.09.20. 21:06:40

@LucretiaBorgia: Fú, szívesen megnézném azt a filmet, kár, hogy nem tudod a címet...

2018.09.20. 21:30:57

@szociál: :) naigen. én is egy sima egyszerű embert választottam párul végül, mert elviselhetetlen amikor a 139-es IQ-t lenézi valaki akinek 141 van... de pl. a boltban nem tud vásárolni mert nézik...

e-hun 2018.09.20. 23:27:13

Azon gondolkodom, hogy valóban és érdemben akartok erről beszélgetni, vagy ragaszkodtok a sztereotípiáitokhoz? :)
Az előbbiben szívesen vagyok partner. :)

LucretiaBorgia 2018.09.21. 00:34:50

@e-hun: Gyere! Érdemben. Habár eddig se éreztem sztereotipiának a társalgást

pannonfunk 2018.09.21. 04:32:24

@e-hun: Szerintem érdemben. Pl. Bojár Gábortól hallottam egyszer egy előadást, hogy szerinte a jó cégvezetőknek nem túl magas az IQ-juk. Persze 100 feletti, de nem kimagaslóan magas. Mondjuk aztán utána arról mesélt, hogy neki is olyan 120 körüli :)

2018.09.21. 06:25:44

Az lenne a legjobb, ha idetalálna egy MENSA-s. Érdekes beszélgetés alakulhatna ki.

2018.09.21. 06:34:29

@Szőkenőőő: régi kollégám volt mensa tag. Ő nem nézett le senkit, de kicsit merev, sótlen volt. De nem lehet sztereotipiákat felállítani tényleg, mert a személyiségnek még rengeteg rétege van ami meghatároz. Az IQ egy nem túl jelentős dolog.
A mensa-ban nagyon különféle emberek vannak és igazából semmi nem kapcsolja össze őket csak egy darab tulajdonság. Tehát nem marad semmi más csoportképző erő mint a másoktól való elszigetelődés hogy azok a "hülyék". De ez a mi fantáziánk, lehet hogy ez kitaláció csak.

pannonfunk 2018.09.21. 06:59:56

Én is menzás voltam a középiskolában. De jobban jártam volna, ha valami normálisat eszem és rendszeresen sportolok. Most felnőtt fejjel igyekszem pótolni.

2018.09.21. 07:07:22

@Törzskommentelő: " Az IQ egy nem túl jelentős dolog. "

??? Nem? Akkor mi a jelentős? Szerintem meg a klasszikus műveltség nem az..na?

Az IQ az egyetlen, ami túlélővé tesz és segíti az alkalmazkodást. Lehet bármekkora és bármilyen összetételű a lexikális tudás, ha új helyzetben nem leszel képes megoldássá konvertálni. Az igaz, hogy az IQ nagy háttértudás mellett sokkal hatékonyabb probléma megoldást tesz lehetővé, de ez igazán akkor csillan meg, amikor a megoldáshoz nem elegendő unalomig ismételt sémák alkalmazása.
Az igaz, hogy az IQ a személyis egy szegmenséről ad jobb/rosszabb képet és egy IQ teszt nem sokat mutat meg.. de amikor éveken keresztül és minél sokfélébb tesztet kitöltve kis sávban szór az eredmény, akkor megnyugodhatsz, az jól közelíti a valóságot. Egy normálisabb IQ teszt 4-6 órás mutatvány is lehet.. amiből 75%-nyi időt minimum fel is használnak a tesztalanyok.
Az emberi kapcsolatokban szvsz elég komoly jelentősége van, mivel a kapcsolatok zöme egy dinamikus folyamat, időlimitált megoldások sora. A lovviku ember feje felett hamarabb össze csapnak a hullámok, amíg a megoldáson töri a fejét.. de az eredményességhez kell empátia is.. EQ..nem túl torz énkép.. sok pici darab a mozaikba.
Azt mondanám, hogy az intelligensebb ember több kapcsolódási pontot kínál, több receptorral bír.

2018.09.21. 07:09:54

@pannonfunk: Nekem anyukám csomagolt kaját és volt iskolatej, meg kifli. Ebédelni a nagyimhoz jártam. Ha máglyarakás volt a menzán, akkor mindig kunyiztam a konyhás nénitől, aki mindig elsütötte: egyél csillagom, mert a tavaszi szellő is felkap!
Őt bezzeg a Katrina sem rendítette volna meg.

turautak 2018.09.21. 07:18:43

@Womb Raider:
Szerintem meg a kreativitás kell a túléléshez. A zombivész után a kreativ emberek tidnak majd nyilvesszőnek való anyagot keresni, és levadászni az élelemnekvalót. Szerintem :)

Untermensch4 2018.09.21. 07:26:49

@LucretiaBorgia: " 2x csináltam meg a tesztet és egyszer 100, másszor 110 lett az eredmény. Most akkor ?
És akkor kutakodni kezdtem, utána olvasni. Azt írják a honlapjukon is, hogy mennyire drága és igényes a tesztek örökös frissítése, mert az embereke megtanulják a helyes megoldást ! MEGTANULJÁK !"

Ha azonos jellegű feladatokat oldasz meg többször, egyre jobban megy.
Jó memóriával sztem ki lehet kísérletezni a "jó" válaszokat sok tesztmegoldás alatt (ha nem túl nagy a kérdés-készlet) és a gyakorlási faktorral együtt egyre jobb eredményt elérni.

pannonfunk 2018.09.21. 07:29:19

@Womb Raider: Én egyszer majdnem megvertem az egyik koleszos társamat, mert megkérdeztem, hogy amit reggelire adtak krémet, az most édes vagy sós, és nem tudta megmondani. Aztán leültem az asztalhoz, én is megkóstoltam, és elszégyeltem magam, mert én sem tudtam megmondani :P

2018.09.21. 07:30:17

@egyvagyok: Vajon miből fakad a kreativitás??
Másfelől.. ha egy jelenlegi átlagtudású ember elkezd nyílvesszőt készíteni, az sem nem kreativitás, sem nem az IQ csillogása. Az minta ismétlés. Ha a nyílvessző szárára absztrakt motívumokat fest, az már kreativitás..csak funkciótlan.
A felhalmozott tudás alapján, vagy akár anélkül új megoldásokat felmutatni vagy a semmiből találni megoldást egy erendendően új problémára, na ott kell az IQ. Én úgy tekintek az IQ-ra, mint egy lámpásra, amivel a sötétség függönye mögé kandikálhatsz.

2018.09.21. 07:33:54

@pannonfunk: umami :) is-is.. az Adiban mostanában világbajnok karamellák vannak (pekán-diós, juharszirupos..és tengeri sós. Nyamm.. a legjobb.. )
Vagy esetleg íztelen volt a krém?

e-hun 2018.09.21. 07:53:58

Ok, itt vagyok. :)

Elég sok gondolatom van, nem is tudom hol kezdjem. :)
Próbáltam gondolatról gondolatra menni és igazolni vagy cáfolni amiket írtok, aztán letettem róla, és próbálom egyben kifejteni. :)

Szóval csak Magyarországon több, mint 3.500 tagja van a Mensának. Nagyjából 2/3 fiú, 1/3 lány arányban. A tagság egyetlen feltétele (a tagdíj befizetése mellett) a magas IQ. Definíció szerint az emberiség 98%-nál magasabb IQ-val kell rendelkezni.
De az IQ is csak egy tulajdonsága az embernek, hasonlóan, mint a magasság, vagy a szemszín. Bár ez jobban függ a környezeti hatástól, hiszen kicsit több, mint felerészben befolyásolja a genetika, majdnem fele részben környezeti tényezőktől függ. Nagyjából a problémamegoldás képességét jelenti, és erősen összefügg azzal, hogy ki hogyan tudja megállni a helyét egy adott területen. Ennyit röviden az IQ-ról.

Az IQ nem kommunikáció. Nem EQ. Nem társkeresés. :)
Nem magasság, és nem szemszín...

A mensások között találsz magasan és alacsonyan kvalifikált embereket, jól kommunikáló, és kommunikációra alig képes embereket. Van közöttük kiemelkedő érzelmi intelligenciájú, és érzelmi intelligenciával szinte nem rendelkező is. Találsz közöttük kiegyensúlyozott családban élőket, elváltakat, és társkeresőket egyaránt. Mint ahogy van közöttük magas és alacsony, kék, zöld, és barna szemű is.
Csakúgy, mint a nem mensások között. :)

A mensások is ugyanúgy élnek, éreznek, szeretnek, és szeretnének, igyekeznek, vagy feladják, mint bárki más. CSAK a magas IQ a közös. Ami persze magával vonz pár dolgot.

Az ennyire magas IQ deviancia. Bármi miatt kilógni a társaságból nem könnyű, sok problémát okozhat gyerekkorban, a szocializáció során. Nehéz kezelni, sokaknak nem is sikerül. Mások meg pont jól kezelik, észre sem veszed, hogy kilóg.
Mondjuk mint a gazdag emberek. Van olyan gazdag, ember, akiről a közvetlen környezetén kívül senki nem tudja, hogy sok pénze van. Mások meg kérkednek vele. Mások gazdag háttér nélkül is vesznek egy öreg BMW-t, és úgy csinálnak mintha otthon a padláson is dollárkötegek lennének, de megtankolni nincs miből. (De ha valaki gazdag, ezért ne vegyen BMW-t?)
A gazdagság egy tulajdonság, míg az erről szóló kommunikáció egy másik.

Azért írtam le ezeket, mert a fenti véleményekben, és magában az eredeti írásban is háttérmondandóként, feltételezésként, általánosításként ott van az, hogy a mensásokra általában lehet következtetni abból az 5 társkereső férfiból, aki mensásnak mondja magát. Vagy abból, hogy ismertek egy embert, aki mensás, és idegrohamot kapott...
Én ismerek sok olyat, aki vidám, jófej, kedves. És olyat is, aki rosszindulatú. Meg olyat, aki extrovertált, és kiválóan kommunikál. És olyat, aki introvertált, és nehezen fejezi ki magát. Olyat, akinek szép, rendezett a lakása, megmosta a haját, amikor kép készült róla, és olyat, akinek rendezetlen a lakása, és zsíros a haja. Van csíkos és kockás, sőt, egyszínű inggel vagy blúzzal rendelkező is. :)
Nos, és van, aki természetesnek, egy tulajdonságnak tekinti az IQ-t, és van olyan is, aki a legfontosabbnak, sőt, az egyetlennek. :) Háááát, nem vagyunk egyformák mi emberek. :)

Nem nevezném kasztnak. Ezt nem tagok szokták állítani. A tagok erősen tiltakoznak ez ellen. Egyszerűen csak szeretnek együtt lenni, közösen előadásokat hallgatni, színházba járni, túrázni, kerékpározni, beszélgetni, társasjátékozni, focizni!. :)

Barátságok, szerelmek, üzleti kapcsolatok alakulnak ki. A Mensa HungarIQa idén 25 éves. Már nagyon sok olyan gyermek született, akiknek a szülei az egyesületben ismerkedtek meg. Sőt, sok olyan is van, aki már saját jogon tagja az egyesületnek...

Nem kaszt, nem klikk, nem szekta. Nincs semmiféle kimondott, vagy ki nem mondott szabály, amihez alkalmazkodni kell, hogy tag lehess. :)
De az kétségtelenül jó érzés, amikor az ember 450!!! másik kiemelkedően magas IQ-val rendelkező emberrel nyaral egy hétig a Balaton partján. A megszokott közegtől egészen eltérő hangulat uralkodik olyankor. És nem, nem okoskodás megy. Viccelődés, szórakozás, vidám és komoly dolgok megbeszélése, strandolás, sportolás, ismerkedés, mint egyébként minden más közösségben. :)

Ez szerintem teljesen normális. Mindenki arra törekszik, hogy a hozzá hasonlókkal legyen kapcsolatban. Ez a mensásokra is igaz, csak kiemeltünk egy (számukra?) fontos tulajdonságot.

Egy ismerősöm azt mondta a minap egy előadásán, hogy a Mensa kiváló társkereső. És nem csupán azért, mert milyen sokan párra találtak már az egyesületen belül, hanem mert mivel mindenkinek fontos az intelligencia (Nem feltétlenül szélsőségesen kiemelkedően, de azért ne legyen átlag alatti - Kinek nem fontos? Neked is az. :D), itt már elég a szeme színét, a haját, a hangját figyelni, nem kell azzal törődni, hogy vajon elég okos-e. :)

Lassan kitöltöm a maximális karakterszámot, és lehet, hogy ilyen hosszú szöveget el sem olvastok, szóval most abbahagyom, de szívesen folytatom, ha lesz reakció. :)

Szép hétvégét. :)

2018.09.21. 07:57:23

@Womb Raider: bizony az iq lószart se ér! Nem véd meg az ellen hogy szimpla lkapzsiságból ne tegyük tönkre a Földünket, ne irtsuk ki az ökoszisztémát csak azért hogy sok pénzt hozó kókuszpálmákat ültessünk, nem véd meg az ellen, hogy a túlnőtt egónkkal leöldössük a nálunk gyengébb népeket (irak, sziria). Az iq egy nagy semmi, ha nem párosul erkölccsel, empátiával és szeretettel. Ez utóbbit ugyan már kétezer éve megmondta egy Jézus nevű ember, de ezt a mai napig nem fogtuk fel.
Persze önjáró holdjáró robotot már tudunk csinálni. Oszt mire mentünk vele?
Az emberiség legnagyobb problémái nem IQval megoldhatóak. Persze az idióta kapzsiság a globalizált ipar nevében megpróbál kiutakat találni (villanyautó stb), de ezek csak elodázzák a probléma megoldást.

Neked személy szerint milyen iq kell a "túléléshez" ? maximum hogyan kerüld el a nav ellenőrzést :-)

2018.09.21. 08:02:53

@e-hun: jól írod, a mensa tagok elképesztően szines társaság, a társadalom minden részéből jöhetnek. Ezért nincs is semmi más csoportképző erő mint az iq teszt eredménye. Kb annyi mint egy alfa rómeó márkaklub. Bár ott legalább a kocsikról tudnak beszélgetni.
Az iq-ról nem lehet beszélgetni se :-)

turautak 2018.09.21. 08:16:32

Kijelenthetjük, hogy a mensas emberkék is azt a tulajdonságukat helyezték előtérbe a társkerin, mint a többiek...ami pozitivnak hat.

turautak 2018.09.21. 08:18:02

@Womb Raider:
A mensas tudja a megoldást fejben, a kreatív megvalósitja :)

2018.09.21. 08:18:53

@Törzskommentelő: A kevés igazán intelligen, kreatív, konstruktív attitűddel megáldott embert simán lenyomj a ménkű ostoba mass..
Szerinted az általad felsorolt problémák melyike nem ismert évtizedek óta? Mióta kántálja a Római Klub, vagy "sztártudósok" egyik-másik társasága, magányos IQ fighterek sokasága, hogy gebasz lesz? Vannak megoldások, módszerek, de ezek vagy nem jutnak el és nem érnek el hatást a tömegek szintjén, vagy a rövid távú gazdasági érdekek ellenállásával szemben.(és nagyon is intelligen, okos emberek állnak szemben ezen érdekek érvényesülésével. Az intelligencia olyan mint aq kés..átvághatod vele a gordiuszi csomót, de akár az ellenfeleid torkát is. Rajtad áll, mire használod..
Jézust ne keverjük ide.. a vallás sokmindenről szól, de nem barátja az intelligenciának.. maximum annyira, hogy képes intelligen ÉS gátlástalan emberek eszközévé silányítani embertömegeket.

"Persze önjáró holdjáró robotot már tudunk csinálni. Oszt mire mentünk vele?"
A Holdra..meg a Marsra.. próbálgatjuk a szárnyaink. Azért manapság már nem egyszerű (egyre nagyobb erőforrásokat igénylő) feladat egy-egy lépést megtenni.. de haladunk. Ezek nélkül a célok nélkül elsatnyulna, tunyulna a világ. ..és, hogy a passzív-érdektelen tömegeknek is jusson valami, ezen kutatások mindig (mellékesen) hoznak olyan eredményeket, amik lecsorognak a hétköznapjainkba. (Közhely.. mindenki tud legalább három olyan eszközt, ami az űrkutatáshoz kapcsolódóan vált széles körben használttá)
Az, hogy a jelen helyzetben mennyi szerepet kap az IQ-m..az egy dolog.. ha cinikus lennék (és nagyképű) akkor azt mondanám: ágyúval verébre? A problémamegoldás nem minden esetben igényel új és még újabb módszereket. Van, amikor van kész metódus, leveszed a polcról..és használod. Nem kell folyton a langyosvíz feltalálásán vacakolni. Ám.. ha találkozol a számodra új problémával, amire nincs recepted és rövid agyalással megoldod , akkor az intelligenciád működött. A meglévő ismereteidből új ismeretet szintetizált. Az sem baj, ha már volt erre ezer más módszer, ha te nem is ismerted azokat.
A NAV ellenőrzéseit rémesen triviális módon ki lehet kerülni :) Ha nem zörög a haraszt, nem fog szél támadni...

Untermensch4 2018.09.21. 08:25:02

@e-hun: Én most reakcióznék... folytasd kérlek.

2018.09.21. 08:27:02

@Womb Raider: persze. De ettől még lehet az én véleményem az hogy számomra az IQ mellékes, sokkal fontosabb más tulajdonságok kellenének a világ jobbításához?
Te megmaradhatsz az iq bűvkörében, egyéni preferencia.

e-hun 2018.09.21. 08:30:51

@Untermensch4: OK, de arra gondoltam, hogy írsz valami véleményt, amire válaszolhatok. :)

2018.09.21. 08:40:54

@egyvagyok: Már miért is ne lehetne egy intelligens ember kreatív is egyben??? Talán inkább az intelligencia katalizálja az alkotó folyamatot... A művészi "kreativitás" más tészta..
Nyilván minél bonyolultabb egy probléma, úgy kell egyre jobban kooperálni több intelligens embernek a megoldást keresve. Szerintem van egy határ, ami felett már nem rendelkezik elég átfogással egy-egy ember elméje.
Talán ezért egyre kevesebb ma a polihisztor, a "reneszánsz ember". A porblémák és az azok megoldásához szükséges ismeretanyag komplexitása az egyedi emberi képességek határaihoz közelít.

pannonfunk 2018.09.21. 08:47:12

@Womb Raider: Na, tippelhetsz: a '90-es évek elején a kóterben reggelire kapott krém pekándiós volt vagy ízetlen? :P

PálGyöngyi 2018.09.21. 08:49:09

@e-hun: sztem Unti kb úgy érzi magát ... vagy inkább nem beszélek más nevében. ÉN úgy érzem magam, mint akinek felolvasnak egy könyvet, vagy mesélnek. Hátradőlök a fotelben, és csak hallgatom, hallgatom. Nincs kérdés, nincs kötekedni való. Egy világba enged bepillantást. Egy világba, amit nem ismerek. Aztán a mese hirtelen abbamarad. Kinyitom a szemem, "Meséld tovább" - mondom halkan.
Most ezen a ponton vagyunk.

pannonfunk 2018.09.21. 08:54:07

@Womb Raider: Amúgy a sós karamella az nyami, minden formában, magában, csokiban, fagylaltnak :)

Sőt, egyszer kaptam tengeri sós étcsokit is. Szép díszdobozban volt, kis levél formájú csokidarabkák voltak benne.

De a legjobb az őrült skandinávok szalmiákszeszes-sós cukorkája :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.21. 08:55:52

@e-hun:

Unabomber is "mensás" szeretett volna lenni, csak kiközösítették mert introvertált volt, ezért visszavonult az erdőbe egy faházba................. a többit tudjuk :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.21. 09:01:30

@csetlekbotlok.blog.hu:

Asszem én is a hátradőlés és a hallgatást választom, egyik teszten 119 lett, mensáson 92 :))
De gondolom amin 119 lett ot azért lett annyi mert emelt díjas sms-t kell küldeni, ezért lehetséges hogy csak meg akartak szánni ha már ennyi pénzt elbasztam ráJA :)
Tufa sötét vagyok, ez van :P

pannonfunk 2018.09.21. 09:08:21

@szociál: Én mindig az olyan típusú kérdésekben vagyok gyenge, hogy "ami a csepp a tengernek, az a ... a sivatagnak". Néha még élő beszédben is összekeverem a birtokos eseteket, többféleképpen is: hogy ki a birtokos és ki a birtok, valamint az enyém/tiédet is...

e-hun 2018.09.21. 09:18:46

@csetlekbotlok.blog.hu: De szépen fogalmaztál. :)

Viszont azért nehéz kapaszkodó, kérdések nélkül folytatni, mert leírtam egy viszonylag kerek gondolatmenetet az adott karakterszámot figyelembe véve, és nem tudom, hogy melyik részét fejtegessem tovább. :)

Mondjuk eszembe jut, hogy minden évben van nemzetközi mensás találkozó. Idén pl. Belgrádban volt. Ott a szervezők idejétől és hozzáállásától függően van vagy nincs pl. focibajnokság. Ez elmúlt tizenegynéhány évben mindig a magyar válogatott nyert. :)
Ami pl annak is köszönhető, hogy a budapesti, vagy Budapest környéki tagok hetente kétszer, rendszeresen fociznak Budapesten együtt. :)

Más. Az egyesületen belül vannak olyan csoportok, amelyeknek valamely témakör a közös érdeklődése. (SIG)
Elképesztően sok témában van ilyen. A fentiek után van pl. Foci SIG. Van kerékpáros SIG, Mozi SIG, és Színház SIG is. (De van Borkóstoló, Horgász, Fotó, Futó, Gasztro, Karitatív, Kártya, Könyves, Kreatív, Karitatív, Lovas, Nyelvtanulás, Ó- és Újszövetség, Színpad, Társasjáték, Tea, SIG is, hogy csak néhányat említsek. No és van TetSIG is, ami a társkeresésre helyezi a hangsúlyt. :D)

Volt olyan eset, amikor egy teljes színházat béreltünk ki, és néztünk meg egy előadást... Utána beszélgettünk a főszereplővel. Kiváló program volt. (Radnóti Színház, Futótűz, Kováts Adél)

Vannak saját anekdotáink is. Az is lehet, hogy ez már régen messze van az eredetitől, de azért leírom: :)
Pl: Megalakult a Magas csaj SIG. Hogy miért? Fogalmam sincs. Miért ne? :) Két feltétel volt: magas csak legyél. De többen tiltakoztak, hogy egyenjogúság van, miért zárják ki az alacsony csajokat? :) Erre megalakították a Magas csaj SIG junior tagozatát, ahova alacsonyak is jelentkezhettek. OK, de ismét többen reklamáltak (Miért? Miért ne :D), hogy a fiúkat miért zárják ki? Erre átírták az alapszabályt, hogy mindenki tagja lehet, aki már volt férfival.
Szerintem ez kreatív. Van értelme? Nincs. De szórakozásnak megfelelt. :D

Ha külföldre mész, és nem tudsz/akarsz fizetni a szállásért, lehet írni az adott ország egyesületének, ahol jó esetben van egy koordinátor, aki ír az ottani tagoknak, és jó eséllyel befogadnak pár éjszakára. Sőt, idegenvezetnek, foglalkoznak veled, ha igényled. Sőt, elvisznek az ottani társaságba. Ez is komoly előny szerintem. :)

Velem megtörtént, hogy külföldön elvettem a pénztárcámat, és látszott benne a tagsági kártyám. Megszólított egy férfi, hogy ő is tag (Londonban volt), tud-e segíteni...

Ha bármi problémád van, beírod a FB csoportba, vagy a levlistára, és szinte azonnal érkezik segítség. Az élet bármely területéről. Komolyan. Egészen hihetetlen dolgokkal kapcsolatban is. (meg egy csomó viccesnek szánt komment, hogy miért volt már eleve rossz a kérdés feltevése. :D)

Kissé csapongok, de hát nincs vonalvezetés... :D

Viszont lassan mennem kell, kb vasárnap tudom folytatni, ha van igény...

Untermensch4 2018.09.21. 09:19:12

@e-hun: Az a véleményem hogy mint mensa-"tag" (hülye kifejezés a tag mert erősíti a klub/szekta -asszociációt) belülről látod a halmazt mint embercsoportot és próbálod jól visszaadni a hangulatot és oszlatni a sztereotipizálást. Jól csinálod.
És valóban kissé felületesen kezeltem a "reakció" kifejezést... :) Említetted a társasjátékokat... a halmaz emberei között mennyire ismert/népszerá a szerepjáték (RPG) mint társasjáték?

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.21. 09:31:01

@pannonfunk:

...homok a sivatagban.
Nyugi ma már elég ha küldesz egy kukis szelfit :)

e-hun 2018.09.21. 09:40:25

@Untermensch4: Köszönöm a dicsérő szavakat. :)

A kérdésedre válaszolva, fogalmam sincs. Jómagam leragadtam a CATAN-nál, ritkán társasozom. Inkább kártyázom. De nagyon sokan vannak, akik profi szinten űznek mindenféle társasjátékot, szerepjátékot. (A Társasjáték SIG az egyik legnagyobb az egyesületen belül. Havonta legalább egyszer találkoznak, és játszanak.)
SŐT, van Mensa társasjáték verseny. A gyártók ideadják tesztelni a játékokat, a társaság meg játszik vele, rendszeresen teszteli ezeket, véleményezi, ez alapján sorrendet állít. A győztes meg közzéteszi, hogy nyert a Mensa versenyén. Már komoly értéke van a dolognak. :) Keresd a Mensa logót a társasjátékokon, vagy a mellékelt leírásokon. :D

Untermensch4 2018.09.21. 10:06:33

@e-hun: Arról jutott eszembe hogy "kívülről" a szerepjáték(osok) is szekta-szerűnek tűnnek... legalábbis a '90-es évek népszerű félelme alapján napjainkra térdig járhatnánk a sátánista szerepjátékosokban... és kb ugyanúgy nehéz elmagyarázni.

pannonfunk 2018.09.21. 10:08:00

@szociál: És akkor cserébe kapok egy papírt, hogy 150 az IQ-m? :)

LucretiaBorgia 2018.09.21. 10:17:04

@e-hun: Szóval akkor már világos, tag vagy. Mindenekelőtt köszönöm, hogy irtál ! Hogy beljebbről láttattad az intézményt ! És hogy mindezt ilyen kulturáltan tetted !
Isten hozott !
Szegény Csetleknek már több kilóra hízott a mája a gyönyörűségtől, mert pont ilyen kommentekre vágyott, erre a stílusra és tartalomra! Most legalább megkapja.
Aki ismer, virtuálisan vagy a valóságban is, tudja hogy az általánosítás elleni mozgalom élharcosa vagyok, és távol állt tőlem a szándék, hogy pont én általánosítsak. Megkövetlek és beírok magamnak egy fekete pontot mert néhány kommentemben tetten értem magam bűnelkövetés közben. Általánosítottam. Úgy pontosítok akkor, hogy azoknak a mensasoknak a viselkedéséből vontam le következtetéseket akikkel összehozott a sors a társkeresőn, és ez nem értendő az összes tagra.
Viszont, amit írsz az épp azt támasztja alá, hogy ha nem is szekta, nem jó ez a szó, de egyfajta klub. Ezzel nincs is baj, de azért lássuk be, hogy minden klub egyfajta kirekesztés. Nem hazudhatok az éréseimet illetően. Ez az egész nekem erősen azt sugallja, hogy akik ilyen iq-val rendelkeznek, azok a többi "buta" ember felett állnak, kevésbé hasznos tagjai a társadalomnak. Én se azzal mutatkozok be, hogy hány diplomám, nyelvvizsgám van.
És annak alapján, amit a linkelt interjúban a pszichológus mond, tkp. lehántja a misztikus mázat, a magas mensa iq-val rendelkezők semmivel sincsenek jobb helyzetben az életben, mint a többiek. Akkor miért kell ezt az iq-t túlértékelni ? Mintha a mensasok egyfajta kiválasztott, többre érdemes csapat lenne ? Többször olvastam a honlapot és sjanos nagyon erősen ezt sugározza.
Most ennyit, de van még mondanivalóm a tanult tudás és iq kapcsolatáról.
Még egyszer köszi, hogy jöttél ! És már hogyne lenne Rád igény !

LucretiaBorgia 2018.09.21. 10:21:58

@Womb Raider: Emlékeztess, hogy a kreativitás és iq val kapcsolatban mondanék valamit. Csak mostan rohanás van :):):)

Untermensch4 2018.09.21. 10:43:17

@LucretiaBorgia: " Ezzel nincs is baj, de azért lássuk be, hogy minden klub egyfajta kirekesztés."
A társkeresés is egyfajta kirekesztés, az egyetlen társon kívül sok mindenki kirekesztődik... :)

" Ez az egész nekem erősen azt sugallja, hogy akik ilyen iq-val rendelkeznek, azok a többi "buta" ember felett állnak..."
Eléggé nagy a közmegegyezés abban hogy a magasabb IQ minőségileg jobb dolog mint az alacsonyabb (akármi is legyen az IQ... definíciója), így minőségileg igen, IQ tekintetében felette állnak a "butább"-aknak.

2018.09.21. 10:47:27

@Törzskommentelő: IQ nélkül hidd el, nem megy. Alapfeltétel..szükséges, de nem elégséges. Nem tudod kiváltani, nincs ekvivalens módszer. Sok jó szándékú ember sem jut egyről a kettőre..ha nincs szikra.. egy szint felett biztos. Intelligencia nélkül felesleges próbálkozások sokasága sem feltétlen vezet eredményre.

2018.09.21. 10:48:56

@pannonfunk: 110 az átlag , nem ?

A társadalmunkban a 110 körüliek ténykednek szerintem értelmesen.

És valszeg a zombiapokalipszist is ilyen egyedek fogják túlélni meg esetleg pár 80-as akik hozzájuk csapódtak :)

(a 140esek nem csapódnak senkihez, ezért nem élik túl :)

2018.09.21. 10:55:50

@pannonfunk: "De a legjobb az őrült skandinávok szalmiákszeszes-sós cukorkája :)"

Tudod mi a nagy királyság? Meghalgatni a jótanácsot, hogy tengeri betegség ellen nagy varázslat az aquavit. Aztán felszállni egy kompra és félúton már karakteresen köményes illatúakat hányni 3 percenként. Hogy hűlne rá a bőr arra amelyik megalkotta ezt a szutykot.

2018.09.21. 11:02:26

@Mia and me: "A társadalmunkban a 110 körüliek ténykednek szerintem értelmesen."

Ezt miből deriváltad?

"(a 140esek nem csapódnak senkihez, ezért nem élik túl :)"
Na és ezt?

A jelen lagymatag, lássuk be, sok kihívást azért nem szolgáltató társadalomban tanúsított viselkedésből miként következtetsz egy krízis (főleg ha az egészen extrém..) esetén várhatóra? ??
Pl.. miből gondolod, hogy a kimagaslóan intelligens emberek nem lesznek vezetők, nem fognak-e maguk köré sáncot emelni <IQ110 emberekből?
A helyzetfelismerés is támaszkodik az iq-ra.. szóval szvsz az IQ-többlet mindig előny..
Ha nem így lenne, akkor nem ez lenne a tulajdonság, ami elválasztott minket az állatvilágtól és nem ez lenne az a tulajdonság, ami az alkalmazkodással támogatva az eszközkészítésen át az írásbeliséggel olyan mértékű ismeretfelhalmozást és koncentrációt biztosított, amivel lényegesen kitolhattuk lehetőségeink határait..ad astra.

pannonfunk 2018.09.21. 11:07:38

@Womb Raider: Minden relatív. Igazából relatíve az aquavit tök finom ízű, ha az izlandi rohaszott cápára tolod, hogy a cápa ne jöjjön fel :)

De a poénkodás ellenére hidd el, mélyen együttérzek, most, hogy elolvastam a kommentedet, már forog a gyomrom, pedig ez a rohasztott cápaevés szeánsz öt éve volt...

Ugyanakkor a szalmiékos licorice-t akkor is imádom. Kivéve a Lakrisalt, azt csak akkor eszem meg, ha más nincs :) De például a Tyrkisk peber-t imádom. Meg a Fazernek vannak nagyon jó cuccai, nyami :)

pannonfunk 2018.09.21. 11:10:32

@Mia and me: Szerintem az átlag 100, definíció szerint. Legalábbis, ha életkor szerint korrigálják. Persze, kérdés, hogy minek az átlaga. Mondjuk lehet világátlag is. Ha a világátlag 100, kis hazánban 110, akkor idehaza magasabb átlagban az emberek iq-ja, mint a nagyvilágban. Delehet, hogy geográfiailag is súlyozzák...

hu.wikipedia.org/wiki/IQ#/media/File:IQ_curve.svg

pannonfunk 2018.09.21. 11:12:32

@pannonfunk: Igazából rohasztottcápa-evés, vagy ilyesmi lenne helyesen, de direkt írjunk pár helyesírási hibát, hátha bevonzzuk ételizét ide :)

Untermensch4 2018.09.21. 11:18:15

@pannonfunk: Sztem nem létezik olyan mérési módszer amivel a világon mindenhol lehet IQ-t mérni, így az átlag mint olyan (és hogy az "100") nem igazán értelmezhető.

e-hun 2018.09.21. 11:28:05

@LucretiaBorgia: Igen, tag vagyok. Ezt elsőre nem terveztem nyilvánvalóvá tenni, mert akkor még csak általánosságban írtam az IQ-ról, és a Mensáról a mensásokról. De amikor már konkrétumokra tértem ki, nem lett volna hiteles, így váltottam a megközelítésen. :)

A vicc az egyébként, hogy én néhány dologban épp hasonló vagyok az általad aposztrofált és megismert tagokhoz. 45 éves, elvált, társkereső férfi. :) Ennyiben ki is merült a hasonlóság. :D
A hajam nem zsíros, bár jóval kevesebb, mint fénykoromban, és tiszta, kulturált ruhában jelenek meg fényképeken. Is. (Rendezett háttérrel, nem szeretem a káoszt.) Ennyit rólam. :)

Megelőzve a kérdést, nem, nem olvasom a blogot, egy tagtárs tette ki a linket a Mensa társkereső FB oldalára komment nélkül, én meg jól elolvastam, és úgy éreztem, hogy érdemes válaszolnom. :)

Tovább olvasva a hsz-edet és másokét:

"Viszont, amit írsz az épp azt támasztja alá, hogy ha nem is szekta, nem jó ez a szó, de egyfajta klub. Ezzel nincs is baj, de azért lássuk be, hogy minden klub egyfajta kirekesztés."

Pont annyira, mint a golfklub, a hegymászók köre, vagy a bélyeggyűjtők. Csak itt más a rendező elv. Aminek tulajdonítasz egyfajta negatív felhangot is. Nem állítom, hogy a tagok közül senki nem ad okot arra, hogy ezt érezd. Csak azt próbálom megmutatni, hogy épp az ellenkezőjét is érezhetnéd, ha szerencsésebb vagy, és másokat ismersz meg, és ezen alapulva alakulnak ki az érzéseid.

"Ez az egész nekem erősen azt sugallja, hogy akik ilyen iq-val rendelkeznek, azok a többi "buta" ember felett állnak, kevésbé hasznos tagjai a társadalomnak. Én se azzal mutatkozok be, hogy hány diplomám, nyelvvizsgám van."

Pedig maga az egyesület léte pont nem sugallja ezt. Egyes emberek viselkedése sugallhatja, látom én is. (Ráadásul nem feltétlenül magas IQ-jú emberek viselkedése...) Főleg nem sugallja azt, hogy mások buták, és/vagy kevésbé hasznos tagjai a társadalomnak. Szerintem azok sugallják ezt, akik túlértékelik az IQ szerepét. Én pont azt próbáltam hangsúlyozni, hogy ez egy tulajdonság a sok közül, amely bár hasznos, de önmagában nem ér sokat. (Kockásabban fogalmazva: szükséges, de nem elegendő feltétel :D)

Én sem a végzettségeim számával kezdtem a társalgást, és nem is a Mensa tagságommal, csupán egy ponton úgy éreztem, hogy információ többletet ad. Sem büszke nem vagyok rá, sem nem szégyellem. Van és kész. :)
Gondolj bele, a felét a szüleimtől kaptam génekként, a másik felét szintén a szüleimtől kaptam nevelés, tanítás (környezet) formájában. Nekik lehetek hálás, ha ezt annyira pozitívként értékelem. Egyébként igen, örülök neki, hogy szerencsés vagyok.

"És annak alapján, amit a linkelt interjúban a pszichológus mond, tkp. lehántja a misztikus mázat, a magas mensa iq-val rendelkezők semmivel sincsenek jobb helyzetben az életben, mint a többiek. Akkor miért kell ezt az iq-t túlértékelni ? Mintha a mensasok egyfajta kiválasztott, többre érdemes csapat lenne ? Többször olvastam a honlapot és sjanos nagyon erősen ezt sugározza."

Nem szabad túlértékelni. De alul se. Szerintem a helyén kell kezelni. A magas IQ segít a problémamegoldásban. Ez lehet már ismert probléma, itt a korábbi ismeretek felhasználásáról beszélünk, de lehet ismeretlen, még nem tapasztalt probléma megoldásában, ez már a kreativitás, fluid intelligencia. :) Én csupán ezért örülök. De azt se bánom, hogy magas vagyok. Arról sem tehetek, de egy csomó esetben jól jön. Ugyanakkor büszke sem vagyok rá. Ez nem jó, vagy rossz, ez van, és kész. :)

Egyébként meg nincs igaza. Az IQ igenis korrelál azzal, hogy általában az ember hogyan állja meg a helyét az életben (az IQ kutatását is részben ezzel a céllal hozták létre, hogy előre tudja jelezni a várható sikerességet). Ez nem egyes emberekre igaz (statisztikát nem használunk egyedekre), de csoportokat tekintve mindenképpen.

@Mia and me
Definíció szerint 100 az átlag. Ettől egy szórásnyira van az emberek 68%-a, két szórásnyira az emberek 96%-a. (Az alatta levő 2% az értelmi fogyatékos határ, a felső 2% pedig a tagsági kritérium.)

Egyébként szerintem a zombiapokalipszist azok is túlélik, akik jól alkalmazkodnak, jól tudnak ismeretlen problémát megoldani. :)

Apropó, a mensások között vannak kiváló sportemberek, és olyanok is, akik nem sportolnak. Vannak szépek, és kevésbé szépek. Vannak kövérek, vékonyak, magasak és alacsonyak. Zombiapokalipszis potenciális túlélői, és olyanok, akik azonnal meghalnának.
Mint a társadalom bármely más rétegében. :)

2018.09.21. 11:30:46

@e-hun: Nagyon érdekes dolgokat írtál, reméljük maradsz nálunk és más témában is hozzászólsz majd.

Jó, hogy így gyűlünk szépen :)

SZÓGÁLATI KÖZLEMÉNY!!! (Borcsától lopva)
Aki még nem tette meg, nyomja meg a követés gombot, nehogy lemaradjon az újabb posztokról. :)

e-hun 2018.09.21. 11:34:27

@Untermensch4: Gyorsan leírom, hogy de igen, a módszert mindjárt látod. Ezért írtam az előbb, hogy definíció szerint 100.

De létezik ilyen módszer. Nyelv és kultúra független teszt.
Megméred rengeteg emberét, megnézed, hogy mennyi kérdésre válaszolt a legtöbb ember, és azt mondod rá, hogy ez 100. (Próbálok nem belemenni túlzottan a matematikába.) A normális eloszlású tulajdonságoknál (mint az IQ, vagy a testmagasság is) haranggörbét kapunk, aminek vannak saját szabályai. Mint pl, hogy két szórása 2% van felfelé. Ez minden normális eloszlású függvényre igaz.

Szóval van ilyen mérési módszer, és definiált a 100, mint átlag.
(Pont úgy, mint ahogy 100 Celsius fokon forr, és 0 Celsius fokon fagy a víz. megmérték, majd azt mondták, hogy előbbi a 100, utóbbi a 0. Lehetett volna más számot is rendelni hozzá. Más skálán - pl. Kelvin - már nem is 100 és 0...)

pannonfunk 2018.09.21. 11:37:01

@Untermensch4: Ezért mondom, hogy geográfiailag is súlyozzák, akkor meg egy adott régióban az átlag az 100, definíció szerint.

Az érdekes lehet, hogy mi a szórása, és hogy a szórás ugyanaz-e a férfiaknál és a nőknél. Mivel a mensában is sokkal több a férfi, mint a nő, gondolom, hogy nemek szerint már nem súlyoznak.

Ha jól emlékszem genetikai tanulmányaimra, az átlag férfiaknál és nőknél ugyanannyi, csak férfiakban nagyobb a szórás, több a nagyon okos, ugyanakkor több a nagyon buta is.

2018.09.21. 11:49:27

@pannonfunk: ourworldindata.org/intelligence
Elég sok aspektusból vizsgálja a kérdést..

ourworldindata.org/wp-content/uploads/2015/07/ourworldindata_average-iq-by-country-v2.png
Ezt meg szerintem sokan látták.. még ha nem is felel meg modern korunk pc elvárásainak...

2018.09.21. 11:50:44

@Womb Raider: ezzel egyetértek. Az IQ minimális és alapvető feltétel.

És akkor most valami egészen már:

Mai kedvenc levelem a társkeresőről. Tegnap egy csaj rámír, hogy tetszek neki és ismerkedne. Nekem nem tetszett és finoman annyit írtam hogy most nem tudok ismerkedni. Két kiváló válasza született erre:
- "Akkor minek vagy itt"
majd pár perc múlva :
- "ritka hülye pasi lehetsz"

2018.09.21. 11:59:35

@LucretiaBorgia: " Ezzel nincs is baj, de azért lássuk be, hogy minden klub egyfajta kirekesztés. "

Aha.. csak ugye ki rekeszt ki kit? Lehet, hogy feloszt embereket.. de közben össze is köt másokat.

LucretiaBorgia 2018.09.21. 12:04:24

@pannonfunk: Köszönöm, hogy segícc ! Szép tőled.

LucretiaBorgia 2018.09.21. 12:12:10

@e-hun: Megkérdezném, akkor tőled, a szó jó értelmében bennfentesként, mi indokolta a szervezett keretek megalkotását ? Mert szerintem a hegymászók klubja nem jó hasonlat, ad.1 egy hobbi ad.2 bárki csatlakozhat.
Jesszum, valaki kitette a posztot a belső oldalatokra .....??
Akkor már van 3500 rajongóm.

LucretiaBorgia 2018.09.21. 12:26:26

@Törzskommentelő: Édesszívem, ez egyrészt egész kedves, másrészt teljesen gender semleges.
De ha kéred én is másolok Neked ilyet ! A kedvencemet pl. ?!

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.21. 12:26:33

@Untermensch4:

Egy világméretű tesztbe nem olyan kérdéseket tennék hogy melyik pöttyös háromszög hiányzik a képről, vagy 1.3.5.10.13. melyik szám következik.
Lófaxt.
Történelem, művészet, földrajz stb, amivel az ember nap mint nap találkozik, ha ezekre tudja a választ akkor valszeg olvas is, ergo nem retardált.
A szomorú az hogy Justin Beabert többen ismerik mint Michelangelot.
Beaber mit tett le az asztalra kérdezhetjük, nem sokat, de ömlik a rádióból és Kenyában a mangórágó kiskölök is tudja ki ez a szöszke fiú (lány) iskola híján pedig nem jut el az alapokhoz.
Sőt ha van iskolád, és megadatik hogy járj se biztos hogy tudnál válaszolni alap kérdésekre, mert nem érdekel a téma, lásd a héten futó Nyerő páros műsor az RTL-en, ott minimum két játékosról kiderült hogy az életükben nem olvastak el egy könyvet, és soha nem is fognak ezt kijelentették, az egyik egy Kefír nevű csávó (akinek még egy klippjét se láttam, de nem is akarom) másik meg egy "Luxus feleség".
De tudnak beszélni, kitudják fejezni gondolataikat, most gondolja bele mennyi olyan zombi él dél-amerikában, közép-amerikában, afrikában, ázsiában akik konkrétan retardáltak, nem csoda hogy náluk a diktatúrában azt csinálnak velük amit akarnak, hogy azoknál az államfők kastélyokban laknak, de inkább ne politizáljunk.
Persze zombik is kellenek mert ezeken élősködik a nyugat, a földre nem az építészmérnők fog elmenni krumplit szedni, meg nike cipőt varrni.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.21. 12:34:01

@Törzskommentelő:

Na ilyenkor kell küldeni egy kukis szelfit :)
Akkor a kislány szája tátva marad, és még nem is válaszol :)
Vagy ha igen, akkor legalább tudja miért vagy ott :))

De a helyes válasz az lett volna hogy :
-Nagyin kedves lánynak tűnsz, csinos, de sajnos egyenlőre két lánnyal levelezem, ezért ne haragudj ha leveleidre csak akkor válaszolok mikor megváltozik a két levelező partnerem státusza, magyarán okafogyottá válik a velük történő levelezés.
Köszönöm válaszod, üdvözlettel Géza

pannonfunk 2018.09.21. 12:52:47

@Törzskommentelő: Lyesszusom... Kiráz a hideg az ilyen emberektől, akik nem bírják kultúráltan leírni, hogy "ne haragudj, én nem szeretnék ismerkedni veled". Lehet finomítani, pl. "Ne haragudj, sze attól tartok, hogy én egy másik nőt keresek". Vagy: "ne haragudj, de több szempontból nem felelsz meg az elképzeléseimnek. Kívánom, hogy minél előbb találd meg Te is a hozzád illő párt", stb. De ez a "most nyáron kerítést kell festenem, és emellé nem fér be egy komoly kapcsolat" szövegektől én kiborulok. Nyilván a kislány is kiborult... És már bocsánat, de én sem ismerkednék egy túlzottan konfliktuskerülő emberrel, mert borítékolva van benne az előbb-utóbbi nagyon nagy összeveszés... :(

2018.09.21. 12:57:09

@Womb Raider: látom humorod a régi :)

a túlélés felosztása poénnak volt szánva, a 140 fölötti IQjuak :) ezek szerint nem értették és azt hiszik bizonyítaniuk kell (szóban) hogy deúgyse és csakazértse halnak meg a zombivilágháborúban. :)

LucretiaBorgia 2018.09.21. 13:01:46

@szociál: Na, igen ! Felfogod magad húzni ! Mert a műveltségnek (közel egyenlő) okosságnak semmi köze egymáshoz, a szakértők szerint. max. annyi, de csak egy irányból, hogy a magas iq-val rendelkezők közt nagyobb a valószínűség a művelteknek, a kíváncsiságuk okán. De az, hogy valaki tudja mindazt, amiről írtál, egyáltalán nem jelent, hogy akár átlagos iq-val rendelkezik.
De ez nem az én véleményem, csak azt írtam le, amit olvastam a tárgyban, nem csak a neten.
A posztban is pedzegettem és több kommentben is, hogy el nem tudom képzelni, hogy aki művelt, annak nem magas az iq-ja (mindegy, hogy százmennyi) és vica versa akinek magas az iq-ja az nem művelt. Nekem ennek az ellenkezője, olyan lenne mint egy vödör víz vödör nélkül vagy egy vödör víz víz nélkül, üresen.
De a szakirodalom szerint, akár iskolázatlanul is lehet magas iq-d.
Erről eszembe jutott a Good Will Hunting, viszont......

LucretiaBorgia 2018.09.21. 13:08:04

siettem...
a műveltségnek és okosságnak semmi köze az iq-hoz, helyesen az első mondat

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.21. 13:19:22

@LucretiaBorgia:

Igazat adok neked :)
Itt az én példám, vágom a festőket, vágom a fővárosokat (úgy ahogy) híres ember kvízben se vagyok rossz, közben meg csinálok egy 70-es IQ tesztet :))

Huntingnak jó volt az agy, neki csak a családi körülményei miatt volt zűrös az élete, de mellette szívta magába a dolgokat, sokat olvasott.

LucretiaBorgia 2018.09.21. 13:21:03

@szociál:
Eszembe jutott még roppant érdekes dolog, nyelvhasználat: ha azt mondjuk valakire, hogy egy nagyon intelligens ember, akkor én azt úgy definiálnám, hogy, kulturált, művelt, jó modorú, adekvátan viselkedni reagálni tudó, kellemes személy. A köznapi szóhasználatban az intelligens, pont az, amit te írsz. Hmmm ?
De ennek a gyors logikai képességekhez direktben semmi köze.

LucretiaBorgia 2018.09.21. 13:22:04

@szociál: Igaz, igaz. Nem formális iskolai képzettség a lényeg.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.21. 13:24:37

@LucretiaBorgia:

Szerintem az intelligens jelző pont rám illik, csinálok is hamar egy jó kis szavazós Pisi-kaki posztot :ugral
Vagy Kuki-nunist.

e-hun 2018.09.21. 13:25:12

@LucretiaBorgia:

Fogalmam sincs, nem voltam ott. :) Erről is keringenek legendák, majd utána járok. :)
Az kétségtelen, hogy egyesek alkalmanként felvetik, hogy kezdeni kellene valamit ennyi IQ-val, tenni a világért, meg ilyesmik, de elhalnak ezek a kezdeményezések.
Ugyanazért, mint amiért a Mensának nincs véleménye, politikamentes. Mert ha lenne, akkor sokan a zászlajukra akarnák tűzni, hogy ugye az okosok is megmondták... A kellemes közeg számomra elegendő cél. :)

Igen, híres vagy. :) Mondjuk csak a társkereső oldalon van ott, amit párszáz tag olvas, de ha akarod, kiteszem a közösbe. :)

Egyébként sztem legalább 3 mensás követőd van. Aki kitette a posztot a közösbe, ő mindenképpen, én ugye elárultam magam, és következetesen azonos kifejezéseket vélek felfedezni egy posztoló kommentjeiben, mint amit mostanában mondott nekem élőben valaki az egyesületen belül, lehet, hogy ő is tag...

Mindenesetre én már tuti lebuktam, elég infót mondtam el itt magamról, hogy odaát rám ismerjenek... :)

Most tényleg elmegyek, és vasárnap leszek újra. Addig is jó szórakozást. Ha lesz hozzám kérdés, onnantól tudok hozzászólni.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.21. 13:27:47

@Mia and me:

Én értettem a poén, Wombat rozé helyett vért ivott ebédre :)

e-hun 2018.09.21. 13:28:14

@LucretiaBorgia: Ebben egyetértünk, hozzátéve, hogy a műveltség és az olvasottság nem elegendő ahhoz (persze alapvető, és kell hozzá), hogy ki is tudd fejezni magad. Ettől még lehetsz gátlásos, dadoghatsz, illetve lehetsz művel informatikus, aki zsíros hajjal ül a gépe előtt, és mindent elolvasott, amihez hozzáfért, de a beszédet nem gyakorolta. :) Merthogy ahhoz is gyakorlás kell, mint mindenhez, amit jól akarsz csinálni.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.21. 13:38:07

@e-hun:

Én alapból úgy beszélek mint Stefán Hawking, aki géphez volt kötve, géphangom van, eleve vastüdőben tolnak a randi helyszínére, múltkor egy patinás étterembe toltak be, kimásztam és szívószállal megettem a leturmixolt bolognait.
A vakrandin a kislány sztrókot kapott tőlem majdnem, félek azt hitte este már a kandallója előtt ülünk mezítelen és etetjük egymást bonbonokkal :)

LucretiaBorgia 2018.09.21. 13:49:14

@e-hun: Nem akarom, hogy kitedd :):):) Ennél már nem szeretnék népszerűbb lenni ! :):):)
Lehet még segít is, hogy jobb képeket tegyenek ki, lehet a helyzet nem is rossz annyira, csak mivel ez nem érdekelte őket, nem fordítottak rá figyelmet és most majd cserélik a képeket.
A posztot pont az motiválta, hogy irritált, hogy még egy szia is alig akadt, és jött a mensa %, mintha ettől hasra kellene esni. A téma: iq, okosság, értelmesség műveltség meg ezer éve a nünükém, Na, ennyi.
Jó pihenést, várunk vissza hétfőn ! Ha konkrét kérdés, nincs is, akkor is. Bár szerintem lesz.

LucretiaBorgia 2018.09.21. 13:53:48

@e-hun:

"Egyébként sztem legalább 3 mensás követőd van. Aki kitette a posztot a közösbe, ő mindenképpen, én ugye elárultam magam, és következetesen azonos kifejezéseket vélek felfedezni egy posztoló kommentjeiben, mint amit mostanában mondott nekem élőben valaki az egyesületen belül, lehet, hogy ő is tag..."
Ezt nem teljesen tudom követni....milyen posztoló kommentjeiben ? Ott nálatok vagy itt ? Itt csak én posztoltam, egyenlőre.
Majd elmagyarázod, ha jössz.

2018.09.21. 14:01:37

@pannonfunk: naigen, a vansapka nincssapka szindróma. Ha egyszer is megpróbálod őszintén azt leírni egy nőnek, hogy nem tetszik, akkor olyat gyűlölet kirohanást kapsz hogy a fal adja a másikat. Taoasztalatból beszélek.
Pláne ilyen esetben amikor egy nő kezdeményez. Egész egyszerűen nem tudják elviselni a visszautasítást.
Nem is erre születtek.
Alapból a férfinak kell kezdeményeznie.
Csak ugyebár ma már akkora túlkínálat van csúnya, rossz személyiségű ötvenes nőből, hogy bátran kezdeményeznek ők is, mert amúgy a kutya se néz rájuk se, és bedühödnek a várakozásban.

@LucretiaBorgia: toljad a kontentet bébi!

2018.09.21. 14:09:34

@Mia and me: "látom humorod a régi :)"
Én meg azt látom, hogy újra az utólag "Nem is úgy gondoltam" megy... sebaj!

@szociál: "Történelem, művészet, földrajz stb, amivel az ember nap mint nap találkozik, ha ezekre tudja a választ akkor valszeg olvas is, ergo nem retardált."
Mindez nem ér sokat, ha ezek segítségével nem vagy képes új válaszokat adni (vagy akár csak új kérdéseket feltenni)
@LucretiaBorgia:
"ha azt mondjuk valakire, hogy egy nagyon intelligens ember, akkor én azt úgy definiálnám, hogy, kulturált, művelt, jó modorú, adekvátan viselkedni reagálni tudó, kellemes személy. "

Ez szvsz nem szükségszerű..Az intelligencia jobbára örökség..de akár rejtve is maradhat.. és a széleskörű műveltség, a jó modor ugyan keltheti intelligens ember benyomását, de kell abból fakadjon.
Sok intelligens ember pont nehezen illeszkedik be az átlagos közegbe, öntörvényű, antiszociális, gátlásos.

2018.09.21. 14:12:11

@e-hun: "Mensának nincs véleménye, politikamentes. Mert ha lenne, akkor sokan a zászlajukra akarnák tűzni, hogy ugye az okosok is megmondták"
Emlékeztetlek arra, hogy valamilyen MTA professzori kör kiadott januárban egy összefoglalót amiben többek között bírálták is az orbán kormányt.
Aztán hipphopp nyáron jön a hír, hogy elvonják az MTA kezéből a állami támogatásokat és majd valami sóhivatal fogja kiutalgatni nekik.
Puff, megjött az orrbavágás a januári kritikáért.
Az IQ sajnos nem elég az aktuálpolitikai harcokhoz, totál naiv nyuszifülek voltak ezek a professzorok.
Mint az a földrajzi bizottság amelyik ellenezte a ferihegyi reptér névmódosítását... be is szántották pár nap alatt őket és juszt is átnevezték!

2018.09.21. 14:12:17

@szociál: "Én alapból úgy beszélek mint Stefán Hawking,"
Stefán... nekem Derrick ugrott be.. ahogyan Harry Klein megszólítja :)

2018.09.21. 14:14:37

@Törzskommentelő: "Aztán hipphopp nyáron jön a hír, hogy elvonják az MTA kezéből a állami támogatásokat és majd valami sóhivatal fogja kiutalgatni nekik."
Minthogy a MENSA nem állami költségvetési intézmény , úgy egyben független is..és hidd el, elég heterogén ..(mielőtt bemennénk a zsákutcába, hogy "okos" ember fideszes nem lehet.. :)

2018.09.21. 14:19:46

@Womb Raider: félreérted a mondandóm.
én nem a mensáról beszéltem hanem az okos emberekről akik nem vették észre milyen háborút inditottak el és képtelenek voltak a következményeket felmérni. Mi a fenének akkor a nagy okosság meg a phd meg emeritus megakármi, ha ennyire naiv a világlátásuk.
és akkor vegyük ki a képből az orbánozást is, mert arra te ugrasz és rögtön bevéded.

pannonfunk 2018.09.21. 14:34:12

@Törzskommentelő: De mi bajod van attól, hogy kapsz egy neked nem szimpatikus nőtől egy kirohanást? Én írnék vissza egy levelet, hogy "Elnézést kérek, hogy ekkora indulatokat váltott ki Önben a levelem", aztán ha folytatná a kirohanást, akkor tilt, oszt csókolom.

És ha 10 esetből kilencszer kironahnást kapok és egy esetben nem, akkor már megérte, mert akkor azzal az eggyel én sem voltam bunkó (saját megítélésem szerint a többivel sem, de azokat jobban nem tudom kezelni).

2018.09.21. 14:41:08

@pannonfunk: én ezt ezentúl sokkal egyszerűbben oldom meg. Aki ír és nem szimpatikus azt azonnal tiltás-törlés. Nem fektetek energiát a kirohanásaiba.
Már fárasztanak. Ha te szeretsz ennyi felesleges levelezésbe bonyolódni akkor felveszlek titkárnak.

LucretiaBorgia 2018.09.21. 14:48:01

@Törzskommentelő: igazad van! Erre kinek van kapacitása.

2018.09.21. 15:16:47

@Törzskommentelő: "én nem a mensáról beszéltem hanem az okos emberekről akik nem vették észre milyen háborút inditottak el és képtelenek voltak a következményeket felmérni. Mi a fenének akkor a nagy okosság meg a phd meg emeritus megakármi, ha ennyire naiv a világlátásuk."

Az intelligencia és a magas képzettség, a tudás valójában önmagában függetlenség és szabadság is. Az egy dolog, hogy vannak, akik a maguk /környezetük fújta buborékban élnek.. de annak szétpattanását hamar feldolgozzák és lesz rá válaszuk.

2018.09.21. 15:18:27

@LucretiaBorgia: Azt már kezdem sejteni, hogy milyen a rossz párkereső, milyenek a rossz párkereső felületek.. Milyen lenne a jó, az ideális? Mert itt úgy tűnik, mindenki másmilyet vágyik..

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.21. 15:24:25

@Womb Raider:
Jó párkereső.
Alap hogy mindenki küldhessen kukis szelfit, akinek nagyobb van az bráner szelfit :)
Aki okosnak érzi magát, az tegyen rá szemüveget, és rajzoljon rá vigyori arcot a makkra.
Természetesen az egyenjogúság jegyében nunis szelfit is küldhetnek a hölgy userek.
Ez elindít egy közvetlenebb társalgást, feloldódik mindenki.
Cseti is ezt szerette volna, őt tolmácsoltam az imént :)

LucretiaBorgia 2018.09.21. 15:38:22

Kedves Kommentelők!
Szógálati közlemény:
Igyekszünk politika mentesen tartani a blogot. Megadni a tiszteletet a témának és egymásnak. Akinek leküzdhetetlen polizálhatnékja van, az ezt az Offoldában a Házirend mellett, cimkék alatt a non stop off topic alatt teheti meg! A trágárság és a személyeskedés nem megengedett, sehol sem. Kérünk mindenkit, hogy a csodás es megörökölt házirendet olvassa el!
Úgy szép, ha szabályosan játszunk.
Köszönjük!
Szoci és a tjúk ól

LucretiaBorgia 2018.09.21. 15:41:30

@vitéz Beverneky: ami teny, nem lehet latni melyik kommentre gyün a válasz....ezt mire írtad?
De mindenképp velkam!

2018.09.21. 15:59:18

@LucretiaBorgia: A kérdésedre: Trollok sehol?

2018.09.21. 16:00:07

@LucretiaBorgia: Velkam drink? nasi? puszi-puszi?

LucretiaBorgia 2018.09.21. 16:17:32

@Womb Raider: Nincs keret. Nincs eloleg. Dogozzon! Trollkodjon!

Untermensch4 2018.09.21. 16:31:08

@Womb Raider: "Minthogy a MENSA nem állami költségvetési intézmény , úgy egyben független is.."
És ezért nem is nevezhetik őket "sorosbérenc álcivilek"-nek... :)

Ontopic: a korábbi ráugrásod ("Az IQ nem jelentős?!") kapcsán felvetődött bennem hogy félreértetted azt a kommentet amire (túl)reagáltál. Nekem úgy tűt hogy a személyiség épületének építőkövei közül nem tartotta az író kiemelkedően jelentősnek.

Untermensch4 2018.09.21. 16:33:56

@Törzskommentelő: Én úgy hallottam hogy a Zemberek továbbra is "ferihegy"-nek nevezik...

2018.09.21. 16:38:40

@Untermensch4: ügyes próbálkozás...

2018.09.21. 16:39:03

@Untermensch4: meg az odavezető út is maradt ferihegyi út. Állítólag gyurcsányferi miatt kellett átnevezni, mert az ő személye allergiás reakciókat vált ki a tudjukkiben :-)

2018.09.21. 16:51:18

@szociál: "Aki okosnak érzi magát, az tegyen rá szemüveget, és rajzoljon rá vigyori arcot a makkra."

A menzások előtte 2 hónapig növesszék a szőrt rajta, hogy a szórakozott-cspzott professzor feeling is meglegyen Borcsának :)

2018.09.21. 16:52:19

@Womb Raider: Előre nem tudhattam, hogy magadra veszed a 140 felettit ;-)

2018.09.21. 16:53:10

@Womb Raider: mondjuk te életben maradsz bármi van ,emrt olyan vagy mint a larakrafffft :)

Burgermeister 2018.09.21. 17:11:13

Egyszer nem olyan régen randiztam egy mensasal. Kb. minden 5 ödik mondatban benne volt, hogy ő mensas(mensis) és h kurva magas az eq meg iq és olyan társat keres...blablabla...borzalmas volt, az ágyban is az volt!! Kerülöm őket.

2018.09.21. 17:41:03

@Burgermeister: Egyszer találkoztam egy surmó pasival a Martiniban.. folyamatosan tolta a szöveget az amerikai fociról, meg arról, hogy mennyit nyom fekve és hogy melyik a jó fehérjeturmix. Borzalmas volt.. szex még véletlenül sem.. azóta kerülöm őket.

LucretiaBorgia 2018.09.21. 18:06:36

Ez a repülő zöld mamba hangja. Csak, ha nem ugrana be.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.21. 19:29:23

Egyszer randiztam egy pornósztárral (nő) , folyamatosan a szexről beszélt, hogy szeret sz*pni, dugni, szereti erkélyen, hintalovon, fotelban, konyhaasztalon, autóban, vonaton....
Borzalmas volt, szex után elővett egy könyvet és olvasott, azóta kerülöm a pornósokat.
Ki olvas, most komolyan ?

2018.09.21. 19:33:26

@Womb Raider:
attó függ melyik martiniba?
a londoniban nem tudnak rendes cukorgyűrűt csinálni a pohárra, a milánói lepusztult, mindenféle arab sejkel van tele.
én a münchenibe szoktam átugrani, az még elviselhető.
meg ott a magyar üzletasszonyok miatt tartanak zéro colát is.

2018.09.21. 19:44:26

@szociál: akárhiszed akárnem, de egyszer a médiában összefutottam privátilag Emesével és beszélgettünk amíg ráért (aki nem tudja ki Emese, annak úgyis mindegy)
Meglepődnél, hogy a pornósok a magánéletben egyáltalán nem extrémek.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.21. 19:48:34

@Törzskommentelő:
Azért a pornosok nem úgy meloznak mint a gyári dolgozok 06-16-ig dugás.
Otthon nem rokaznak ha apa dugni szeretne :)

SZPIITII 2018.09.21. 20:10:56

Érdekes nicked van, bár ameddig csak kevered a mérget és nem használod fel, addig nincs nagy probléma. :)
"magamnak is megengedem" ez egy érdekes kijelentés, mert miért ne engedhetnéd meg magadnak, hogy legyen szubjektív véleményed? Valaki ezt eddig megtiltotta vagy szóvá tették? Hmm...
„én is szeretem az IQ-t” Én meg a Collage-os Milkát. Aki tényleg intelligens, az tudja, hogy az IQ mérése és értéke nem sokat ér. Sablon feladatok vannak, amik könnyen kiismerhetők és megfelelő idő rászánásával "bárki" lehet MENSA-s.
Próbáltam kiszűrni az információkból, hogy hány éves a bloggoló (ugyebár ilyet nem kérdezünk meg, ezért is kényszeredtem erre) és 35+ jött ki, szóval 37-re saccolom.
Nem kioktatás céljából jegyzem meg, de a "á lá Wikipédia" az "á la Wikipedia" inkább, mert bár á-nak ejtjük, de olyan, mint az "Á la carta" használata.
"A másik kissé kopasz, zsíros haj, feláll, összevissza áll és valami citromsárga homályban van az egész kép, rendezetlen öltözék..." Nem lennék nő, ha ők ennyi mindent kiértékelnek, férfiként elég első benyomásnak(nem olyan benyomás..:) a melle és az arca.

2018.09.21. 20:12:36

@szociál: Ez kétségtelen.. ki az a hülye, aki olyan korán felkel? mennek kilencre és éjfélre már ki is mosták a szemükből a moneyshot túrósodó maradványait..
Régebben egy társaságba jártam Martinnal (aki a konzolos játékok világában úgy-ahogy otthon van, az tudja ki is ő..) neki pl. sokáig egy amúgy nagyon szép ..és nagyon defektes pornós lány volt a barátnője. Rajongott érte, a tenyerén hordozta..és folyton cirkuszoltak egymással, mert a csajszi aszexuális volt.. nem assszexuális..hanem begörcsölt, kínlódott.. azóta nem tudom, mi lett velük..de nem minden fénylik, ami csillog.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.21. 20:26:34

@Womb Raider:

Azért hoztam fel példának a ponrósokat, mert ők nem minden nap kelnek fel és indulnak melóba, van egy egy projekt amire felkérést kapnak, ha elvállalják mennek, persze a durvább ,extrémebb (nem animál, meg kaki) bdsm stb...nagyobb a bérezésük, néha A kategóriás sztárok is bevállalnak olyanokat, B kategóriás meg kuncsorog hogy húzzák meg 5-en, mert fizetné a lakbért, de ők se napi szinten melóznak.
Szinte az összesnek van gyereke, pláne a milfeknek, mert ezért milfek :))
Elég jól megélnek belőle, de haza szerintem se viszik az extrémet, viszont nem undorodnak a dugástól szerintem.

576-os Martin és a tesztjei, híres volt szakmán belül, kicsit biztos elszállt magától és ezért vállalta be a pornós csajt, mert ki ha ő nem ugye :)

savanyú a narancs ( Villanyfényes) 2018.09.21. 20:38:28

@Womb Raider: Akkor ezt a dumát nyomom majd neked, garantáltan megmenekülök.

2018.09.21. 21:43:59

"Velem megtörtént, hogy külföldön elvettem a pénztárcámat, és látszott benne a tagsági kártyám."
Ezt ugye azert kell a tagoknak mindig a penztarcaban hordani, mert peldaul a penztaraknal altalaban kerik az AirMiles kartya mellett az Mensa Membership Gold-ot is? Mennyi a discount? 2, 5 esetleg 10%? :)
www.youtube.com/watch?v=VqomZQMZQCQ
Peace! :)

LucretiaBorgia 2018.09.21. 22:59:17

@SZPIITII: Megengeded nekem, hogy éljek picit a szabadságommal? Á lá kérdésben? Hogy ugy irjam ahogy az átlag polgár ejtené? Mert ejteni lá nak kell.

LucretiaBorgia 2018.09.21. 23:04:18

@SZPIITII: Nem kell próbálni kiszűrni hány éves vagyok, semmi köze ahhoz amit irok. És csak poszter vagyok, nem blogger. Azért kértem elnézést a magán véleményemért, mert nem ez a szakmám és ugyan sokat olvastam a tárgyban, nem vagyok szakértő.

LucretiaBorgia 2018.09.21. 23:09:46

@Konni:
Kérlek! Picit visszább! Pont a kirekesztést kifogásolom, ne legyünk beszologatós kirekesztők. A hun magátol jött és őszinte volt!
És nem szeretnék egy okos, rendes kommentelőt elüldözni! Köszönöm a megértést! Peace!

2018.09.22. 05:42:31

@Konni: a nyolcvanas években moszkvában dolgozó magyar újságírók mesélték, hogy amint elővették a tárcájukat rögtön előzékenyek lettek velük: rögtön lett hely az étteremben és a pult aló előkerültek a hiánycikkek. Kiderült hogy a magyar újságíró igazolvány külsőre nagyon hasonlítottt az ottani kgb igazolványhoz. eztcsakúgymondomfeszültségoldásnak.

Untermensch4 2018.09.22. 07:32:25

@LucretiaBorgia: "krrrrrrr......" Mamba?! Inkább harkálynak hangzott :D

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.22. 08:20:46

@LucretiaBorgia:

Te primitív, még asse tudod hogy írják az á lát ? :pff
Minek ír az ijen blogot :P

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.22. 08:22:56

majd én megmutatom hoty kel hejesen irni, hüjék

Untermensch4 2018.09.22. 08:53:10

@szociál: á'lá
pidgin-francúz oszt' jónapot :)

LucretiaBorgia 2018.09.22. 09:14:57

@Untermensch4: affenébe, igazad lesz....nem taálom a harkályomat:):):)

LucretiaBorgia 2018.09.22. 09:18:16

@Untermensch4: Mikor kicsi voltam és először hallottam a pidgin inglis-t, úgy jegyeztem meg, h pingvin, azt a szót legalább ismertem.:):):)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.22. 10:13:05

@Untermensch4: @LucretiaBorgia:

Eszperente a legjobb, aztat mindenki tudhassa

LucretiaBorgia 2018.09.22. 10:28:47

@szociál: aztat-at, tárgyeset!!
Vegeta most csuklik és fájdalmai vannak

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.22. 10:46:26

@LucretiaBorgia:

Áztát targyását ?
Nam tundtám, ilyasmi éngömöt nam érdakül

faszpinageci 2018.09.22. 10:50:02

"Szóval adódik a kérdés, hogy a MENSA szerinti IQ mire jó a kapcsolat teremtés terén ?"

Például hogy nem ilyen tahó helyesírással ír meg egy ismerkedős üzenetet, mint amilyen neked van?
Ha rám írnál egy társkeresőn ilyen iskolázatlan furkó módon, biztos nem kapnál választ.

LucretiaBorgia 2018.09.22. 10:57:49

@faszpinageci: Csodás a neved! Végre egy troll. Hol voltál eddig? 3. Napja csak várunk, várunk..
De mekkgyüttél.

Untermensch4 2018.09.22. 11:08:58

@faszpinageci: Most is válaszoltál neki pedig nem is neked személyesen írt. Ha továbbra is válaszolsz azzal teljesen hiteltelenné teszed magad. :)

LucretiaBorgia 2018.09.22. 11:20:43

@Untermensch4: Unti! Agyoncsaplak. Az első trollunk, és elüldözöd? Szép a neve és tök értelmetlen amit ír. Tihamér, drága a nyomába se ér. Mindig értem. Vannak gondolatai. Röviden pocsék troll. De faszpinageci kiváló. Tessék bocsit kérni!

Untermensch4 2018.09.22. 11:26:06

@LucretiaBorgia: "Mekkgyüttél" ety "k": "mekgyüttél"!!! :D

2018.09.22. 11:53:55

@faszpinageci: Már nehari, de hol láttál a posztban tahó helyesírást? :P
A hozzászólásairól beszélsz talán? Elég vices eggy olyan trol, akinek nincs humora :D

LucretiaBorgia 2018.09.22. 12:08:44

@Untermensch4: Csak menőzni akartam. Tood, olyan skótosan. MacLeod-osan.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.22. 12:13:18

Tudjuk ki ő :)
Érik a, érik a...... ;)

2018.09.22. 14:06:22

@szociál: ropogós cseresznye, adok a babámnak belőle. Adok a babámnak, csuhajbelőle, ha beteg gyógyujjjjon megtőle :D

Ja ez nem a folytassa poszt, bocsika :DDD

Retek22 2018.09.22. 16:45:10

sZerintem a menzások mind nagyképüek. Fojton okoskodnak meg minden. Én töbet is ismerek és nagyon el vannak szálva maguktól.
Amugy meg egy hozzám hasonló ember sokkal okossabb bizonyos téren. Mert mi az élet iskolájába jártunk ahol Isten a tanár.

pannonfunk 2018.09.22. 18:46:33

@LucretiaBorgia: Kisebbik lányomnak a Mechwart liget is lekvár liget volt elég sokáig :)

2018.09.22. 20:02:22

@szociál: a hüjje két jé :)

2018.09.22. 21:29:35

@Retek22:
"Mert mi az élet iskolájába jártunk ahol Isten a tanár"
konkrétan milyen szakon??

LucretiaBorgia 2018.09.22. 21:37:47

@vitéz Beverneky: Vitéz! Figyelj! Figyelj! Lépj hátra és nezd meg még egyszer! Mit irt es vajon ki???

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.22. 22:08:18

@LucretiaBorgia:

Az egyiknek 8 év alatt sikerült 33 hsz-t produkálnia, nem egy szószátyár , másiknak meg kettőt :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.22. 22:09:15

@Mia and me:

Köszönöm, végre valaki aki tudja hotyan kel hejesen írni !
:keziccsokolom

2018.09.22. 22:44:50

@LucretiaBorgia:
nem tudom ki.
szaromle ki.
csak kijött belőlem.
meg kéne tőle ijednem?

2018.09.22. 22:48:25

amúgy ez a poszt pubinak készült, és (vagy) róla szól?

LucretiaBorgia 2018.09.23. 08:55:34

@vitéz Beverneky: Kórosan hetero vagyok tudod, wombi meg csaj.
Es nem irok senkinek, mindenkinek irok!

LucretiaBorgia 2018.09.23. 08:58:26

@vitéz Beverneky: szteeeem retek egy kb.150es mensas, csak ugy szaglik...az a komment vicc, ironia, szarkazmus. Te meg bekajcsiztad.:):):)

2018.09.23. 09:03:44

@vitéz Beverneky:
Aha! Hát tévecc kedves vitéz kartárs :P
És ne kezgyed vele a picckálödást, ez nem az a hej :P
Ez itt a béke és baráccság szigete, csaxólok :P
Ja és a jó hejesírásé is :D

LucretiaBorgia 2018.09.23. 09:40:09

@Szőkenőőő: A Tjúk Szem Őrség mindent lát ! Innen átveszem. Mehetel pihenőre.
Hijába a heje sírás, az én drága vegetám nem gyün..
Peddig veszettül kivántsi vagyok, mi lenne a véleménye a témáról?!
Heje síras vs. Iq?
Na, hátha most felpikkáltam...:):):)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.23. 09:54:35

@LucretiaBorgia:

íkú, még esse tod normálisan leírni

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.23. 09:58:47

ezen a hejen nincs kirekesztés, jöhetnek cöfösök, neresek, dékások, aki adakozik a számlaszámra amit kiteszek ide mingyár, az nem lesz kirekesztvel

11900009-00000000-66667799

LucretiaBorgia 2018.09.23. 10:00:15

@szociál: a mekktévesztésrűl mék nem halottál??
Rejtő pörög a sírjában..:):):)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.23. 10:01:50

Jelezném ez a Szilajlova kártel számlaszáma, a szárazság miatt kevesebb heroint tudtak termelni, ezért jól jön egy kis támogatás szegényeknek.

LucretiaBorgia 2018.09.23. 10:02:28

@szociál: khmm....mintha vmi kimaratt vóna...
Ez így kúlömmbenn se lyó, kell árlista!

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.23. 10:06:18

@LucretiaBorgia:

írd össze szépen mi kell a blog fenntartásához, nem jó úgy ébredni hogy nincs kaviár az asztalon, és füstölt lazac, így nem lehet írni üres pocival.

2018.09.23. 11:13:49

@LucretiaBorgia:
eszembese volt mást feltételezni, túl gondoltad a dógot.

2018.09.23. 11:16:35

@Szőkenőőő:
értettem, dehogyis bántom.
kérek engedélyt meghunyászkodásra.

2018.09.23. 12:08:39

@vitéz Beverneky:
Engedéjt megadom, simisimi is lyár mellé ;)

e-hun 2018.09.23. 19:45:54

@LucretiaBorgia:
Jelentem tényleg híres vagy, egy másik tagtársam kitette a közösbe.

Ez azt jelenti, hogy az egyesületből már legalább 4-5-en olvasták a blogot. :)
Ketten, akik kitették az egyesület különböző fórumaira, én, az egyik troll biztosan, és még egy hozzászóló gyanús, hogy Mensa tag. (Ezt írtam le korábban, amit nem értettél.)
(Jóval többen olvasták egyébként, látom az ottani hozzászólásokból.)

e-hun 2018.09.23. 19:51:37

@Konni: Nem, ez azért van, hogy a néző is értse, hogy a világméretű összeesküvésben kik a jók és kik a rosszak. :)

Egyébként viccnek szántad, de tényleg van ilyen kártyánk. :) Az egyesület csatlakozott az egyik pontgyűjtő, kedvezményt adó kártya felhasználóihoz, így ezt a kártyát használva kapunk kedvezményt itt-ott. :)

2018.09.24. 04:45:37

@e-hun:
" Nem, ez azért van, hogy a néző is értse, hogy a világméretű összeesküvésben kik a jók és kik a rosszak. :)"
Nemhiaba vagyok a kirekesztett also 98 % tagja, nem ertem a logikai osszefuggest a tagsagi igazolvany "veletlen villantasa" es a vilagmeretu osszeeskuves kozott. (Arrol, hogy kik a jok es kik a rosszak ne is beszeljunk! :) )
Ha csak azt nem vesszuk osszefuggesnek, hogy peldaul a szcientológusok vagy a szabadkomivesek nem hiszem, hogy szeretnenek narcisztikus tulajdonsagu tagokat.:)

2018.09.24. 06:46:50

@Konni: Van titkos kézfogás is... :)
Egyébként meg akkor van világméretű BMW-s összeesküvés is, mert náluk is kapsz kártyát, amivel valamelyest olcsóbban tankolhatnál a MOL-nál.. meg 'kedvezményesen" vehetsz igénybe néhán yrendesen túlárazott szolgáltatást.
Sajnos idehaza jobbára parasztvakításra valók ezek. Ahogyan a sztenderd 5-néha 10 %-os kedvezmények/engedmények. Hogy jól érezd magad.
Hasznosságuk kb egy szinten mozog Korben Dallas világjegyével..

2018.09.24. 06:56:33

@LucretiaBorgia: Egy túróst kirekesztő.. ez nézőpont kérdése egyébként is. Valójában csak ugyanúgy igyekszik összefogni hasonló embereket, ahogyan megszámlálhatatlan egyéb szervezet/közösség. Pl... a vietnami veteránok, vagy az anonim alkoholisták. Vagy az MTA. Az ember már csak ilyen, folyton próbál társas életet élni, halmazokat alkotni... ezeket közös célok vagy közös tulajdonságok kohéziója tartja egyben. Ahogyan az is emberi tulajdonság, hogy rangsorolunk, méricskélünk..és igyekszünk magunkat mások fölé pozícionálni :)
Vígasztalásul: : Ahogyan Woody Allen is mondta volt: "Sohasem lennék egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagjának." Hát akkor?? ;)

2018.09.24. 07:02:03

Ha meg úgyis Szoci portáján vagyunk...

www.imdb.com/title/tt7273648/?ref_=nm_flmg_act_15

(John Malkovich is feltűnik... a film orosz, de szvsz jópofán közelíti meg a párkeresést, a szerelmet, a kapcsolati porblémákat.. az élet közepesen nagy kérdéseit. )

e-hun 2018.09.24. 07:30:52

@Konni: A filmekben minden összeesküvő tagnak szokott lenni valami különös ismertetőjegye (gyűrű, tetoválás...), ami alapján a néző tudja, hogy ős is az adott csoport tagja. Ezt ugye ők maguktól amúgy is tudják, számukra felesleges.

Nem kirekesztő, befogadó. :)

e-hun 2018.09.24. 07:56:45

@Neytiri1:

Egyes személyek tehetnek bármit, csak közösségileg kell nagyon ügyelni arra, hogy ne lépjünk fel csoportként bárhol, ahol politikai színezete lehet a dolognak. (Ma szinte bárhol lehet szerintem.)

A futóversenyeken pl. szokott mensás csapat indulni, kint vagyunk a Szigeten. Van Intelligens Vállalat programunk, megszerveztünk a Diák IQ Versenyt, és a korábban említett társasjátékversenyt is.
Sok évvel ezelőtt volt a társaság Pakson utcát seperni. :)

Lehet bennünket látni, és mindenkinek a saját megítélésére van bízva, hogy mennyire hirdeti mensás mivoltát. Van, aki kiteszi az oklevelét a FB oldalára, van, aki a közeli hozzátartozóknak sem mondja el. Ki-ki vérmérséklete szerint. (Nagy kérdés például, hogy mennyire hasznos az életben az, hogy mások is tudják, hogy ehhez a csoporthoz tartozik valaki. Iskolában, munkahelyen, felvételinél...)
Én pl. több mensást szoktam látni a tv-s kvízekben, de kétségtelen, hogy nem teszik ki a homlokukra a Mensa logót. :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.24. 08:51:13

@e-hun:

Hány Mensas fordult meg a Vágó Pistinél ? :)
Gondolom ilyenkor szétosztjátok egymás közt :))

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.24. 08:53:29

Ma indul a Survivor, gondolom nem sok lángelme lesz ott, bár a logikai készség sem elhanyagolható, de ott a fizikum számít, 45 fokban magas páratartalomnál kitartóan küzdeni étlen szomjan, olyankor már gondolkozni se tud az ember mert nem kap elég tápot az agy, aki azt megnyeri megérdemli.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.24. 08:54:39

Fal és Piramis játéknál szintén jelentkeznék a helyetekben.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.24. 08:56:19

@Womb Raider:

ó istenem, honnan halászod ezeket a filmeket wombat ? :fogjaafejet
Még a neten sincs fent :))))))))

2018.09.24. 09:00:09

@szociál:
Azért egy Vágó Pisti vetélkedőn elég tág a kérdések témája. Még egy mensás se lehet mindenben tájékozott, hogy kisujjból vágjon mindent kérdést. Akár egy teljesen hétköznapi kérdésen is elcsúszhat. Bár az esélyük lehet több a nyerésre.

@e-hun:
Nekem semmi bajom azzal, ha valaki büszke az elért teljesítményére. Valaki a mensás tagságára, valaki a sportteljesítményére, etc. És egyénfüggő ki mennyire teszi ezt közzé. Ebben abszolút nincs különbség.
Csak nézzünk meg egy sima facebook oldalt, ki miket posztol ki. Mit ettem reggelire pl :D Na ennél sokkal jobb, ha valaki valódi eredményt tesz ki, amire büszke lehet.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.24. 09:20:32

@Szőkenőőő:

Rengeteg komolyzenei kérdés volt a Vágónál, és néha kevertek bele bulvárt is, pl Barátokköztes kérdéseket, azokkal meg lennék lőve, egy részt nem láttam ezekből, szóval még a főszereplőket se ismerem :))
De operás kérdésekkel is megtudnának kínozni.
Bulvár kérdésnél lenne telefonos segítsége a mensásnak, vagy felezős, a többi menne sztem.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.24. 09:21:42

@Szőkenőőő:

Ilyen volt a kakim posztokat szeretem :)
Vagy mit ENNÉK reggelire :)

LucretiaBorgia 2018.09.24. 09:37:25

@Womb Raider: Még mindig nem sikerült megmagyaráznom, úgy látom. Ennek klubnak nem lehet tagja, aki nem felel meg a klub által szabott és meghatározott, mért IQ követelménynek, amiről tudjuk, hogy vagy van vagy nincs. Nem tanulható. Nem egy élethelyzet vagy egy hobbi köti össze a tagokat. 2 % krém, a maradék tajgetosz pozitív.
Pl. szerintem arra is ciki büszkének lenni, hogy vki szépnek születik. Azt sem lehet tanulni.
Ez nekem olyan, mint ha a kék szeműek vagy féllábbal születettek társasága lenne. Vagy így születtél vagy nem.
Ez a személyes véleményem. Az csak lehet ?

LucretiaBorgia 2018.09.24. 09:43:33

@e-hun: Felmerült bennem, hogy van-e értelme egyáltalán tagoknak "civil" társkeresőn ismerkedni ? Lám, mi lett belőle :):):)

LucretiaBorgia 2018.09.24. 09:46:40

@Womb Raider: Köszönöm, de nem szorulok vigaszra ! Több könyvklub tagságom is van. Igaz olvasni megtanultam, nem úgy születtem :):):)

LucretiaBorgia 2018.09.24. 09:52:05

@e-hun: Csak egy trollunk van, faszpinageci ?! (Az azért nagyon szégyenteljes lenne, ha ő tag lenne....) Tisztelettel köszöntöttem is. Erre eltűnt. Retek nem troll. Vitéz se, hiába hívja magát annak. Más nincs..., aki trollnak lenne tekinthető.

2018.09.24. 10:00:50

@LucretiaBorgia:
óóóóó máris van egy szótárazható szavunk, a tajgetosz pozitív!
hurráhurrá!

SZÓGÁLATI KÖZLEMÉNY!
Lehet ajánlani szavakat, kifejéseket, amik itt a blogon elhangzanak, és érdekesek, viccesek, és bevesszük a Tjúk ól szótárba :)

2018.09.24. 10:10:31

A nagytudasuakrol:
Kerestem, mekkora lehet a lakossag 2 %-a Magyarorszagon. Kozel 180 ezer fo. Tehat elmeletileg ennyien lehetnenek Mensa tagok. Akkor miert van csak 3-4 ezer tagjuk? A tobbi nem is tudja vagy nem is erdekli, hogy milyen "okos". :)

2018.09.24. 10:23:25

@LucretiaBorgia:
"Más nincs..., aki trollnak lenne tekinthető."
En azert annak erzem magam. Csodalkozni es szornyulkodni, de leginkabb kotozkodni jarok ide. :)

LucretiaBorgia 2018.09.24. 10:24:50

@Konni: Jó kérdés ! Épp megelőztél. Még akkor is csekély a szám, ha levesszük a 18 alattiakat (akkor még nagyon nehezen mérhető, azt mondják) és a mondjuk 70 felettieket (mert addigra már nagy a pusztulás, azt mondják, sőt már 50 felett kezdődik)
A Hun meg is ígérte, hogy utána kérdez, hogy miért is kellett a formális egyesülés?
Ne használjuk az okos szót, mert az a tanult tudásra van lefoglalva. lsd, fentebbi, asszem pénteki kommentemet.

LucretiaBorgia 2018.09.24. 10:28:07

@Konni: Nem vagy troll és sajnálom, ha most megbántottalak :):)
A troll öncélúan, szándékosan sértően, személyeskedően ír. Nem akar tudatni véleményt, még kötözködni se, csak beszólni.
Bocsánat ! Mondd mivel tudlak kiengesztelni ?

pannonfunk 2018.09.24. 10:39:28

@szociál: Nem a Vágó volt, hanem talán a Csiszár (???) a műsorvezető egy quizben, az volt a kérdés, hogy ki volt az előzenekara a Fekete Bárányok koncertnek, és én tudtam, hogy a Bizottság. De csak a fotelből okoskodtam (a fellépők meg talán a Ricse, Hobo meg a P. Mobil volt).

2018.09.24. 10:49:34

@LucretiaBorgia:
akkor te még jó vagy!
nekem cakk und pakk egy mol kártyám van, azon is összesen 5 pont!
még a teszkó tagságira nagyon vágyok, de azér' még meg kell dolgoznom...

2018.09.24. 10:57:57

@LucretiaBorgia: Persze hogy lehet személyes véleményed, de a "kirekesztő" szót ez esetben rosszul használod, szándékosan feketítesz be egy társaságot.
Minden csoportot nevezhetsz kirekesztőnek amelyik valamilyen feltétel mentén szerveződik. A jogász doktorok is kirekesztőek mert nem lehetnek tagjai azok akik nem végzik el az egyetemet.
Érted végre?

e-hun 2018.09.24. 11:00:04

@szociál: Nincs szétosztás, az jelentkezik, aki akar.
Egyébként a lexikális tudás nem feltétlenül jelent kiemelkedően magas IQ-t...
Szóval ne gondoljátok, hogy aki ezeken a vetélkedőkön jól szerepel, az biztosan nagyon magas IQ-val rendelkezik.
Egyébként megfordultak páran Vágónál, az biztos. :)

Érdekességként mondom, hogy a kvízműsorok szerkesztői már automatikusan írnak e-mailt az egyesületnek, ha új műsort készítenek, hogy menjünk játszani...

e-hun 2018.09.24. 11:09:07

@LucretiaBorgia: "Még mindig nem sikerült megmagyaráznom, úgy látom. Ennek klubnak nem lehet tagja, aki nem felel meg a klub által szabott és meghatározott, mért IQ követelménynek, amiről tudjuk, hogy vagy van vagy nincs. Nem tanulható. Nem egy élethelyzet vagy egy hobbi köti össze a tagokat. 2 % krém, a maradék tajgetosz pozitív."

Nem kötözködésképp, de ez megint előítélet, sőt, mármár kirekesztő. :) Nem érzem krémnek magam, és sosem gondoltam, hogy aki nem 2%, az maradék lenne, netán taigetosz-pozitív...

"Pl. szerintem arra is ciki büszkének lenni, hogy vki szépnek születik. Azt sem lehet tanulni."

Szerintem is. :) Épp ezért írtam, hogy nem vagyok rá büszke, egyszerűen csak ez van. :)

Ez nekem olyan, mint ha a kék szeműek vagy féllábbal születettek társasága lenne. Vagy így születtél vagy nem.
Ez a személyes véleményem. Az csak lehet ?"

Vannak is ilyen klubok, tele van a világ betegszervezetekkel...
És persze hogy lehet személyes véleményed, nekem is van. :)

Az a véleményem, hogy nagyon ragaszkodsz ahhoz az érzésedhez, véleményedhez, hogy elitklub vagyunk, és lenézünk mindenkit. :)

e-hun 2018.09.24. 11:14:27

@LucretiaBorgia: Én eleve azt mondom, hogy az ismerkedésnek, társkeresésnek élőben kell történnie. Leírásokból, fényképekből nem jön át a másik lénye, a netes, az írásbeli kommunikáció erősen korlátozott.
Eleve kizársz olyan embereket, akik lehet, hogy szimpatikusak lennének számodra élőben, és esélyt adsz olyanoknak, akiknek normál esetben nem tennéd. Az együttélés, a társas lét élő együttlétet feltételez, és nem írásbeli kommunikációt. :) Nem levelezőpartnert keresel, hanem társat. :)

És ez szerintem minden használóra igaz, ha mensás, ha nem. :)

e-hun 2018.09.24. 11:15:19

@LucretiaBorgia: Retek is troll. Saját bevallása szerint is. :)

LucretiaBorgia 2018.09.24. 11:19:02

@Törzskommentelő: Nem, nem értem. Az egyetemet elvégezheted, bármelyiket, még iq se kell hozzá, csak seggelés, türelem, kitartás, az egyetemen tanulsz. És azért mertem használni a kirekesztő szót, mert ennek a klubnak semmilyen körülmények közt sem lehetek a tagja, nem vesz fel, ha az iq-m a rendszerük szerint nem ér el egy szintet. nem számít a szorgalom, a tudás, a kitartás. tehát én onnan ki vagyok rekesztve.
És az iq-mat nem tudom sehogy se felemelni. Mehetek sakk klubba, horgász klubba, hegymászó klubba, könyv klubba, ezeket meg tudom tanulni, tudom teljesíteni a belépési követelményeket, ha akarom.

e-hun 2018.09.24. 11:22:45

@Konni:
"nagytudásúakról"

Ezt pl. eléggé lesajnálónak és személyeskedőnek érzem.

De hogy érdemben is válaszoljak: Sokkal többen felelnek meg a tagsági kritériumoknak, mint ahány tagunk van. Ez persze nagyságrendileg még mindig nem közelít a potenciális taglétszámhoz.
Sok oka van. Van, akit tényleg nem érdekel. Van, aki nem akar tag lenni valamilyen oknál fogva. Van, aki el sem mer menni tesztet írni, mert mi lesz, ha nem elég nagy szám jön ki? Sok olyan van, aki nem is tud a szervezetről. Ezer és ezer oka lehet, én csak párat írtam.

Viszont a magyar egyesület dobogós a tagság/ország népesség mutatóban, ez mindenképpen öröm számunkra. És a létszám növekvőben van, míg a népesség csökken... :)

LucretiaBorgia 2018.09.24. 11:25:41

@e-hun: Én így látom. Márnehari, de minden elit, ami a társadalom 2 %-nak elérhető. Persze, a Rotary klub is. De gazdag még elehetsz, többféle módon. És, nem nem érzem magam kevesebbnek az iq-mmal, nincs bennem sértettség se. Köszönöm, megvagyok. Csak ilyennek születtem :):):)
Valami szemet szúr és gondolkodni kezdek.

LucretiaBorgia 2018.09.24. 11:30:47

@vitéz Beverneky: Mehetünk együtt vásárolni, naaaa ! Odaadom a %-aimat. Ja és van még egy csomó más szépségipari kártyám, marionnaud, douglas, stb. Azt is kölcsönadom.

e-hun 2018.09.24. 11:30:51

@LucretiaBorgia: Ebben nem értünk egyet.

Én sem érzem magam kevesebbnek az IQ-mmal, és nincs bennem sértettség se. Én is megvagyok, ilyennek születtem. Többnek sem érzem magam. :)

Mérted már az IQ-dat?

LucretiaBorgia 2018.09.24. 11:33:15

@e-hun: Nem vallott ! :):):) Figyelek ám !

LucretiaBorgia 2018.09.24. 11:41:33

@e-hun: Írtam. Igen. Az oldalon található próba teszttel. Egyszer 100 volt egyszer 110. Más teszteket is töltöttem, ki de abban voltak más típusú feladatok is. Ott jóval magasabb volt az eredmény.
Teszem hozzá, hogy valamilyen okból idegesítenek az ilyen ábrák (a közepétől kb. meg egyszerűen untam). Mint ahogy pl. a vígjátékokat se szeretem.
Viszont, hogy odébb evezzünk ! Miért számít az idő ?
UI2-ban írtam: A rabbi barátom, iszonyat milyen agya van, őrjöngött, hogy miért nem lehet gondolkodni, neki ahhoz idő kell, nem túsz tárgyalás az ész, mondta. Így is 138 lett az eredménye. 39 éves.

e-hun 2018.09.24. 11:48:16

@LucretiaBorgia: Itt nem vallott. :) Én viszont ismerem, másutt megtette. :)

e-hun 2018.09.24. 11:51:25

@LucretiaBorgia: Akkor mondhatjuk, hogy az emberiség első felében vagy. :)
Csak vigyázz, nehogy kirekesztő legyél. :D :D :D

A neten vélhetőleg azért fontos az idő, hogy ne legyen idő megtalálni a helyes választ, és így csalni. Élő teszten pedig azért, hogy egyszer vége legyen. :) (A statisztikák szerint nincs jellemző különbség az eredményben, ha ennél jóval több időt kapnak az emberek kitölteni a tesztet. Tehát így is valós eredményt mutat.)

LucretiaBorgia 2018.09.24. 11:56:53

@e-hun: Van a 2 % és van a maradék 98 %. Nincs hova rekesztenem :):):)

LucretiaBorgia 2018.09.24. 11:59:41

@e-hun: Hmmmmm....ez az egy kommentje volt retekként. Akkor te tényleg ismered. Üzenem, hogy együttérzésem. Fájhatott megírni. A második mondatban már nem is bírta szegény a hejje sírási hibákat.

LucretiaBorgia 2018.09.24. 12:00:55

@e-hun: Elárulnád hol találhatóak a helyes válaszok ? Nincs annyi iq-m (se) hogy megtaláljam :):):)

e-hun 2018.09.24. 12:04:10

@LucretiaBorgia: Nem tudom, hogy vannak-e egyáltalán helyes válaszok.
De segítséget sem tudsz kérni a rövid idő miatt.

Az üzeneted átadom. :)

LucretiaBorgia 2018.09.24. 12:13:49

@e-hun: Habár mi értelme lenne csalni egyáltalán ? A hivatalos mérés számít.
De tudok, magam mellé állítom a rabbimat. :):):)

e-hun 2018.09.24. 12:18:25

@LucretiaBorgia: Szerintem sincs értelme.

A másik megfejtésem az, hogy azért van a netes verzióban időkorlát, mert az intelligenciának része a gyors gondolkodás...

e-hun 2018.09.24. 12:34:28

@LucretiaBorgia: A robbanós rabbit nem értem. (A szójátékon túl.)

LucretiaBorgia 2018.09.24. 12:54:52

@e-hun: Az agya robbant, értsd baromi ideges lett. Ő lassabban gondolkodik, kiborul, ha sürgetik. Elmélkedős.

2018.09.24. 13:12:53

@Konni: "Akkor miert van csak 3-4 ezer tagjuk? A tobbi nem is tudja vagy nem is erdekli, hogy milyen "okos". :)"

Nem tudja..és/vagy nem érdekli. :) Pontosan.

@Törzskommentelő: "A jogász doktorok is kirekesztőek mert nem lehetnek tagjai azok akik nem végzik el az egyetemet."
Jó..de abban igaza van Lukréciának, hogy az egyik "klubtagsági" csak részben alapul születési adottságon (feltételez az egyetem elvégzése is egy bizonyos intelligencia szintet) a másik viszont egy olyan tulajdonságra fókuszál (és ebben jó volt a hasonlat) ami adottság, nincs mögötte teljesítmény.. vagy van..vagy nincs, de nem sokat lehet tunngolni, inkább még kopik (lassul) az ember az idő múltával. Ajándék..de sokan ki sem csomagolják.

LucretiaBorgia 2018.09.24. 15:37:34

@Womb Raider: Na végre ! Beírtam egy nagy 5-öst, még csillagot is adok hozzá.
Pusztán ennyit szerettem volna mondani. Egyszerű formál logika.
Most aztán nyugodtan szerveződhet mindenki tetszése szerint. És mindenkinek meg lehet a saját véleménye.

LucretiaBorgia 2018.09.24. 15:39:01

@e-hun: Nézzük a pozitív hozadékot, lett pár mensa-s követője a blognak ! Nem megvetetendő !

Forsale2016 2018.09.24. 15:42:11

@e-hun: pont az első lépés nem kell, hogy élőben történjen, én ismerek olyanokat, akik honfoglalozas közben jöttek össze, sőt, még olyanokat is, akik társkeresőn :). Egyébként mennyire jellemző, hogy mensasnak mensasnak a párja? Szerintem egy kapcsolatot az érzelmek és a sex tart össze, a hétköznapokat bőven elég a normál IQ...nincs egy kicsit tultolva ez a "hasonló anya okos a hasonlóan okossal" irány? Neked pl miért nagyon fontos, már ha az, hogy magas iqja legyen a nőnek, akivel szeretkezel és nyaralni mész :)?

e-hun 2018.09.24. 16:08:42

@Forsale2016: Ez igaz is, azt nem emeltem ki, hogy feleslegesnek tartom, hogy kifejezetten társkeresés céllal legyek valahol jelen online.
Nekem is vannak szimpatikus honfoglalós ismerőseim, akikkel elsősorban a játék miatt találkozom, és ha élőben is szimpatikus(ak vagyunk egymásnak), akkor még akár lehet is valami közöttünk.
A direkt társkeresés szerintem kontraproduktív.
(Ez nem jelenti azt, hogy nem lehet ott sikeresen ismerkedni, csak én jobbnak látom az élőben történő ismerkedést.)

Jajj, nem tudom. Mások nevében nem tudok nyilatkozni, főképpen nem tudok a kérdésedben rejtett állítással mit kezdeni. Szerinted túl van tolva az okos ember okos párt keres irány? (Szerintem ugyanis mindenki próbál magához hasonló emberek között lenni, különösképpen igaz ez a hosszú távú párkapcsolatra.)

Én ha társat keresek, akkor nem rövid távra teszem, így nagyon fontos, hogy tudjunk a szexen kívül is foglalkozni valamivel. Mondjuk nem árt, ha a gyereknevelési elképzeléseink is egyeznek. Jó, ha vannak közös dolgaink, élményeink, és főképp jó, ha nem idegesítjük egymást az okoskodásunkkal/hülyeségünkkel.

Ha csak a szex a lényeg, akkor pedig egy csomó mindenben enged az ember, nem? Nem csak az IQ-ból, de sok más olyan tulajdonságból is, ami építi a hosszú kapcsolatot...
Mondjuk akkor sem vagyok képes lefeküdni csak a szex kedvéért valakivel, csak mert nagyon jól néz ki, de a személyisége taszít.

A másik kérdésedre is hasonló a válasz. Nekem sok más tulajdonság mellett tényleg fontos, hogy a másik értelmes is legyen (nem kell Mensa szint, de ne is legyen alacsony az intelligenciája). Vonz.
(Nem tévesztendő össze a sapioszexualitással, amikor kifejezetten az intelligenciára gerjedsz...)

Egyébként meg valahol olvastam, hogy a hasonló szinttel rendelkező emberek nagyobb eséllyel maradnak együtt hosszú távon. És ez nem csak az intelligenciára igaz. Ha nagy a különbség, az mindenképpen konfliktust szül.

Szóval én nem a szexre és a nyaralásra gondoltam, hanem párkapcsolatra, de az előbbieknél is van az a szint, amihez nagyon sok pálinka kell. :)

LucretiaBorgia 2018.09.24. 16:13:13

@e-hun: Na, bocsi ! Megint bekevertük az okos kategóriát. És, na bocsi ! De a 100 és 130 közötti mensa tesztet irtak se "buták", iq hiányosak vagy értelmi fogyatékosok. A mensa szint egy mesterségesen meghatározott szám.
Azért odáig nem akarsz te se eljutni, hogy csak 130 felett randizol ?! Mert akkor maradnak a tagok.

LucretiaBorgia 2018.09.24. 16:14:52

@e-hun: és bocsi, mert most látom, hogy írtad Te is !

e-hun 2018.09.24. 16:29:02

@LucretiaBorgia: Pont azt írtam, hogy nem. Legyen értelmes. De kicsi a valószínűsége, hogy 70 alatt randizok valakivel...
Nagyon nem buták a 100-130 közöttiek sem, én nem tartom annak őket. Szerintem végig erről beszéltem.

Nem én (vagy: én nem) választom ketté az embereket az IQ alapján... :D
Engem csupán vonz a magasabb IQ. :)

2018.09.24. 16:48:15

@e-hun: "Engem csupán vonz a magasabb IQ. :)"
Persze.. de az IQ a személyiségjegyek közül pont egy, nem több.. ettől még vannak manipulatív 'okosok', a "produktív"pszichopaták zöme is a magas IQ-tartományból jön... vannak antiszociálisak.. sajnos egy valamiben kimagaslónak lenni sokszor nem hoz harmonikus és vonzó személyiséget.

LucretiaBorgia 2018.09.24. 16:57:48

@Womb Raider: Ugyan már nem lehetséges kikutatni, de érdekes lenne tudni pl. Balzac, Remrandt vagy Salvador Dali, esetleg Coco Chanel mensa iq-ját...
Egyébkén maximálisan igazad van, ez most az az eset.

e-hun 2018.09.24. 17:08:22

@Womb Raider: Teljesen igaz. Az IQ is - sok minden más mellett - szükséges, de nem elegendő feltétele a kapcsolatnak. :)

2018.09.24. 17:12:15

@LucretiaBorgia: Ezen én is sokat mélázom.. vajon a kreativitás mennyiben függ az intelligenciától.. mármint a művészi kreativitás. Persze ezzel csak az a gebasz, hogy a művészi kreativitás, mint olyan szintén egy nehezen definiálható és egzaktul kevéssé mérhető tevékenység.

2018.09.24. 17:35:16

És ahhoz mit szóltok, hogy az exsógorom egy suttyó paraszt volt érzelmileg, viszont zseniális szélhámos. Sok embert vezetett meg hazugságokkal, egyre szőtte, szőtte a fonalat, és nem gabalyodtak össze a szálak évekig. Kiderült, egyetlen szava se volt igaz, és elképesztő történetek, mesék bontakoztak ki. És volt logikai összefüggés mindenben. Persze lebukott, de csak mert már az adósságai miatt rendőrségre vitte egy átvert az ügyet. Ehhez is olyan képesség, amivel át tudott verni embereket. Nem tudom iku vagy nem iku, mérve nem lett a lyóember. Viszont van 4 gyereke, és abból 2 a korosztályából kitűnően okos. Egyelőre, mert egy gyereknél nem tudni ez hogy alakul.

2018.09.24. 17:57:37

@LucretiaBorgia: jól van nembánom, szerinted legyenek kirekesztőek a menzások, én meg pontleszarom őket.
Akkor stimmelünk? :-)
Amúgy nekem 130as a zikúm de nem szerveződök sehovase. akárki- akárbe- rekesztenek.

csókolóm a kiskatsóját, gyünemán a zújposzt a tűzoltókkal való társkeresőzés rejtelmeiről? esetleg egy zaftos dugásparti. mánéhezzüka a jószót.

Forsale2016 2018.09.24. 19:56:22

@e-hun: persze hogy jobb "élőben" ismerkedni...csak én már sikitok, ha valaki meg egyszer felveti!!! Egyébként lehet ám szimultan is ;).
És én konkrétan arra gondoltam, hogy valószínűleg ismersz egy csomó mensast parostul illetve még pár nagyoniqst egyéb helyekről...szóval mennyire jellemző, hogy magas IQ a magassal alkot párt? Csak mert én magas/normál kapcsikat ismerek inkább, azokból viszont nem egyet, ahol jó házasságot sejtek :).
És bizony nekem az jött le, a többi kommentjeidbol, hogy neked fontosak a magas szellemi képességek. Ez van. No problem. (Amit viszont wr írt, az sajna igaz, a kimagasloak sokszor "nehéz emberek")

LucretiaBorgia 2018.09.24. 20:20:16

@Törzskommentelő: Itten rendszer van lyóember. Emberből vagyok ám. Az iq- m is csökkent értékű. Hetente kéccer van etetés. Ne sürgessen kend! Maga mindig etetés előtt kéri a jussát.
Türelem!
Holnap reggel, a szokott időben van reggeli!

LucretiaBorgia 2018.09.24. 20:30:55

@Forsale2016: Páros sikítás? Viszem a magasabb szólamot! Csak az az ökör sikít magába, ugye.

2018.09.24. 21:29:42

@Forsale2016: ez az "élőben jobb ismerkedni" annyira szar közhelyes modoros idiótaság, hogy... be is küldöm tibibácsinak.

@LucretiaBorgia: jóvanna, csak hogy érezd a tarkódon a mögötted loholók lihegését, nem ellustulni, osztályharc van babám!

pannonfunk 2018.09.24. 21:50:38

Követem ezt a posztot is a radaromon:

gnlszinfolt.blog.hu/2018/09/23/volt_ido_amikor_a_hold_lakhato_volt

És látom, hogy drága ételizénk oda is kommentol. Most miccsánjak? Írjak neki, hogy a Hold már nem lakható, de várunk a tjukólba'? He?

2018.09.24. 22:33:08

@Forsale2016: a nagyon alacsonyak is nehezek ;-)

2018.09.24. 22:34:15

@Törzskommentelő: " "élőben jobb ismerkedni"" ... mint holtan ;-)

így küldd be :)

2018.09.24. 22:45:51

@Mia and me: ez jóóó volt ! :-)

LucretiaBorgia 2018.09.24. 22:58:09

@pannonfunk: Ne írj! Mindennek van határa, kérem! Nem futunk olyan szekér után, ami nem vesz fel. Majd jön ő még az én utcámba. A tjuk ól megett.

LucretiaBorgia 2018.09.24. 23:01:47

@Mia and me: Eszembe jut a Szőke sztorija, h egy pasi halott ember képét akarta mutatni neki. Befrászolt. És így nem lett milliódolláros szőkenőő...

2018.09.25. 06:26:09

@Mia and me: Hát eztetet azonnal dobom a szótárba :D

2018.09.25. 06:56:01

@Forsale2016: "persze hogy jobb "élőben" ismerkedni...csak én már sikitok, ha valaki meg egyszer felveti!!! Egyébként lehet ám szimultan is ;)."

Minden online ismerkedésre az IRL "aktus" teszi fel a pontot. Ismerkedni lehet így is, lehet úgy is..de párt találni egy módon lehet csak.
A porbléma ott van, hogy azok fordulnak egyre intenzívebben az online vadászat felé, akik addig a való életben eredménytelenek voltak.. ezen talán még segítene az, ha az óriási felhozatalból szemezgethetnének... de a z , hogy a világ összes szinglijét/agglegényét/bárkit szűrhetnek..csak nem képesek feldolgozni a rájuk zúduló adatmennyiséget. Nincs jó módszer, rosszak az inputok.. garantált a kudarc. Nyilván ezercsillió kereső közül mindig lesz akinek mázlija van, de ze nem több, mint partner-lottó (jó..totó)
A nagyobb baj ott van, hogy egy idő után egyre görcsösebben erőlködik a pógár, felhagy minden IRL interakcióval, csakis a kitt-katt. Sokat markolna ám minden kifolyik az ujjai közül.
Az IRL vadászat másként erősforrásigényes.. de én még mindig azt gondolom, hogy "ár/érték" arányon jobb. Az online módszer célirányosabb esetben lehet jó..de ha elnyomja az IRL nyitottságot, aktivitást, az még a csekély eredményeséget is képes tovább rontani. Nehéz lehet dönteni, ez nyilvánvaló, csábítanak a dizájnos és trendi felületek.. de egyszer jó lenne látni, mekkora a valódi hatékonysága.
,,és, hogy gonosz legyek: nem való parasztnak a csokoládé.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.25. 07:39:04

@Womb Raider:

már eleve a képválasztással vannak bajok, van aki a fürdőszobában szelfizik közben száradnak a bugyik, másik meg a zsiga motorháztetőjén pózol, vagy a leharcolt béjemvéjén.
Egy kép sokat elárul a gazdájáról :)

Legyél a gazdám wombi :)

2018.09.25. 09:05:04

@szociál: arról nem is beszélve hogy MINDEN nő napszemüveges fotót tesz magáról fel. Régen az újságokban a bűnözőket úgy tették felismerhetetlenné hogy fekete csikkal takarták le a szemét. Ezt csinálják magukkal a társkeresőn a nők. Bűnözőnek álcázzák magukat.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.25. 09:11:52

@Törzskommentelő:

nagyon régen voltam társkeresőn.
de a napszemcsis kép sztem nem ördögtől való gondolat, egy kis inkognitót kölcsönöz, nem egészen felismerhető a képen, elvégre mindenki láthaSSA :)
Bízzz benne hogy egyik sem kancsal vagy down kóros :)

2018.09.25. 09:17:06

@szociál: nagy dráma jön amikor leveszi a szemüveget és egy nyolcvanéves öregasszony megfáradt szemei néznek vissza. A napszemüveges nővel találkozni kb a vakrandi szintje, a helyszínen kínos jelenetek játszódnak le.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.25. 09:21:21

@Törzskommentelő:

Lehet csak filmsztár és nem akarja felfedni magát, nem szakmából akar választani, hanem olyant aki fel sem ismeri szemüvegben, ebben az esetben a rajongó is kilőve, tudjuk milyenek.
Szóval légy egy kicsit pozitív, vagy celebbel, vagy egy filmcsillaggal fogsz randizni ;)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.25. 09:32:25

@Törzskommentelő:

Képel lennél eldobni az esélyt hogy összejöjj Kovács Patríciával, vagy Charlise Theronnal, egy napszemcsi miatt ? :O

2018.09.25. 09:32:46

@szociál: oké, ha te mondod :-))))

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.25. 09:33:48

@Törzskommentelő:

És küldjed el Theront ha kiderül skorpió a horoszkópja,hessegesd el az asztaltól :)

LucretiaBorgia 2018.09.25. 09:49:30

@szociál: Ne puffogtassátok a puskaport ! Tartsátok szárazon ! Csütörtökön jön a profilozós poszt. Majd ott ki lehet mindent engedni. Maradjon is mit. Záróizmokat szoríts !

LucretiaBorgia 2018.09.25. 10:27:24

@Womb Raider:

"A porbléma ott van, hogy azok fordulnak egyre intenzívebben az online vadászat felé, akik addig a való életben eredménytelenek voltak."

Sikítok !
Azért nem írok többet, mert a sorozat első része a témát (ki)trágyalja.

2018.09.25. 10:40:14

@LucretiaBorgia: Sikíts.. azért ugye nem baj, ha más attól eltérő véleménnyel bír? Vagy ez itt egy egypárti demokrácia?
Másrészt mivel is cáfolnád, amit írtam? Mert vannak, akik extrém sikeresek és hetente találnak új férjet feleséget, szexpartnert? Lehet.. de a zöm csak fanyalog és egyik keresőről a másikra libben..
Ha IRL nem megy..nagy eséllyel online sem sikerül eladni az egyre romló árut. Vagy más... az online eszköz rohadtul nagy esélyt ad arra, hogy elszakadjunk a valóságtól, hogy saját magunk kreálta hamis képpel jókora zsákutcákba manőverezzük magunkat. Csiszolgatjuk, szépítgetjük a profilt, álmodozunk..és futunk jókora köröket, amiket IRL szinte soha nem tennénk. Az online módszer lehetne jó.. ha valóban képesek lennénk szembenézni magunkkal ..és elfogadnánk amik vagyunk..és elfogadnánk ennek hozadékát.

LucretiaBorgia 2018.09.25. 11:10:12

@Womb Raider: A sikítás nem elhallgattatás ! Érzelmi reakció. És tesssék visszavonni ezt az egypárti demokráciát. Mikor voltál itt elnyomva ? Ezerszer különbözött a véleményünk, oszt még mindig itt vagyunk és egyikünknek se hiányzik egyik testrésze se.
Azt írtam, hogy a véleményem a tárgyban a sorozat I.részében van. Ennyi.
teszem hozzá, aki Téged el tud nyomni, az még nem született meg :):):
Ha jönne a cunami, én szorosan a hátad mögé állnék. És nyugodtan várnám, hogy elvonuljon !

Forsale2016 2018.09.25. 11:16:16

@Womb Raider: :DDD én az elittarson voltam, az ilyen lustaknak való, semmi flikflak...esténként jött két mosoly, esetleg pár üzi...gyorsan lerendeztem és kikapcs :). Folyt köv másnap este. Én így halasztam aranyhalat :P.
Egyébként irl lehetett volna: undi kolléga, nős nagybani zöldséges, az ötödikről a részeg volt zenész szomszéd, vonatról egy lökött konyvmoly, nős haver (brrrrrr)...na ja, mennyivel jobb modszer így azta :))))

2018.09.25. 11:16:26

@Womb Raider: "az irl sikertelen emberek aneten ismerkednek és persze hogy nem sikerül nekik, hisz béna balfaszok"
Beleestél az öregek csapdájába: megcsontosodott véleményed van, amihez mindenáron ragaszkodsz. Imádsz általánosításokban beszélni, amik persze pont annyira cáfolhatatlanok, mint amennyire lehetetlen bzonyítani őket.
Veled is csak többen vagyunk, de nem okosabban.

2018.09.25. 11:18:15

@LucretiaBorgia: "Ha jönne a cunami, én szorosan a hátad mögé állnék. És nyugodtan várnám, hogy elvonuljon !
:))) A szemem könnybe lábadt... kár, hogy egyikünk nem férfi..

LucretiaBorgia 2018.09.25. 11:22:08

@Törzskommentelő: Te jársz továbbképzésre ? Nagyon díjazom a szorgalmat !
Dö véj tu go !

LucretiaBorgia 2018.09.25. 11:26:42

@Womb Raider: És, hogy totál kiakasszalak, a komment többi részével nagyjából egyetértek ! És bocsi ha elnyomlak, az csak 20 kilós súlyfeleslegem miatt van. :):):)

2018.09.25. 11:42:14

@Törzskommentelő: ""az irl sikertelen emberek aneten ismerkednek és persze hogy nem sikerül nekik, hisz béna balfaszok""
Ezt te írtad..nem én.. sajnálom, ha nem sikerült azt értelmezned, amit én írtam.
Álatlánosítani meg muszáj, nem hiszem, hogy minden motivációt külön-külön fel lehetne tárni. Meg azt is kétlem, hogy olyan túl sok különböző lenne.. van pár , az adja a zömöt..a többi lényegtelen.
Amúgy meg.. ha valamit nem tudsz cáfolni..az akár még igaz is lehet :)

@Forsale2016: "Egyébként irl lehetett volna: undi kolléga, nős nagybani zöldséges, az ötödikről a részeg volt zenész szomszéd, vonatról egy lökött konyvmoly, nős haver (brrrrrr)...na ja, mennyivel jobb modszer így azta :))))"
Igaz..ismerkedni csak a CBA-ban meg a 7-es buszon lehet :)..ja és a liftben.

2018.09.25. 11:45:52

@LucretiaBorgia: Magadhoz..vagy hozzám képest?

"Nagy kár bizony :):):)"
Én nyitott vagyok.. a változás lehetősége ott van benned ;)

2018.09.25. 11:59:40

@Womb Raider: Miben vagy nyitott? Hogy valamelyikőtök férfivá változtatja magát? :D

LucretiaBorgia 2018.09.25. 12:14:21

@Szőkenőőő: Alakul ! Hova nem vezet az ártatlan blogolás.......

LucretiaBorgia 2018.09.25. 12:15:17

@Szőkenőőő: Még a csillámpónik is kacagnak !!!
Szótárba kéretik felvenni, hogy mindenki értse !

LucretiaBorgia 2018.09.25. 12:20:10

@Womb Raider: Az attól függ ! Egyrészről, nem ismerem ugye a para métereidet. Másrészről mivel genetikailag nincs önreflexióm két lehetőség adódik, vagy egy hájashurka vagyok vagy anorexiás és még így is kistestű.
Igazad van, IRL kell ismerkedni és ez a dilemma fel sem merül.

2018.09.25. 12:25:50

@Szőkenőőő: Óóóó..nem kell mindjárt a késért nyúlni. Megnyílni nem csak a sebész által lehet.
Másrészt.. ha mindkét felén vajas a kenyér, nagyobb az esélye, hogy jóllakj..

@LucretiaBorgia:
"Másrészről mivel genetikailag nincs önreflexióm két lehetőség adódik, vagy egy hájashurka vagyok vagy anorexiás és még így is kistestű."

Nnnnnaaa... azért vannak viszonyítási lehetőségek. Másfelől.. én nem vagyok vegán.. még válogatós sem.
www.youtube.com/watch?v=eN7RhYFIS7E
Itt a kenyér, itt a só! Hurkát enni csuda jó!!!

2018.09.25. 12:28:14

@Womb Raider: Az a "baj" (nembaj;) hogy értem miről beszélsz :D:D:D

pannonfunk 2018.09.25. 16:34:38

@Womb Raider: És a belgák (akik nem IRL, de nem is társkeresőn, hanem pl. fészbúk tematikus csoportban ismerkednek), hova álljanak?

2018.09.26. 06:30:27

@pannonfunk: Szerintem nem ment át amit írtam, de hirtelen sokan magukra vettek bizonyos dolgokat.. Nem mondtam, hogy eredménytelen, sikertelen időtöltés az online párkeresés.. csak nem is annyira hatékony, mint amilyennek hiszik sokan..és nem azért, mert nem lehetne az, hanem mert az ember gyarló.. inkább kerget illúziókat, minthogy egyensúlyra törekedne.
Másképp: az emberek sokasága folyton a lehetőségei felett próbál élni, meg persze úgy, hogy kiemelkedjen a környezetéből. A tárgyiasult világban ez egzisztenciális válsághoz , csődhöz vezet... a párkapcsolati analóg terén meg ebből lesz a magányosan megöregedő ember. Aki az elérhetőn túliért küzd.miközben elmennek mellette a valós lehetőségek.
(én örülnék, ha az itt kommentelők/olvasgatók egyikére sem lenne cseppet sem érvényes mindez és csak én vagyok borúlátó...ja..meg öreg.. vén negyvenes..)

pannonfunk 2018.09.26. 09:32:36

@Womb Raider: Ne öregezzél le... :P

És vajon IRL tudunk hatékonyan társkeresni? Nem illuziókat kergetünk sokszor, amikor bámolunk egyedeket a nekünk szimpatikus nemből utcán/munkahelyen/szórakozóhelyen?

És hány szemösszecsillanásból lesz leszólítás? Hány leszólításból lesz kapcsolat? Ezen kapcsolatok közül mennyi lesz tartós?

És nem volt már a cucializmusban is az, hogy ha egy csinos nő végigment az utcán, az építkezésen a lapátot támasztó segédmunkások megfütyülték? Tényleg az internet vívmányának akarjuk ezt tekinteni, csak azért, mert az az IRL szokás felköltözött a netre is?

2018.09.26. 09:49:27

@pannonfunk: "És hány szemösszecsillanásból lesz leszólítás? Hány leszólításból lesz kapcsolat? Ezen kapcsolatok közül mennyi lesz tartós?
"
Vajon mennyire tevődik át az erőforrások felhasználása az IRL kapcsolatépítés felől az online felületekre? Mennyire porlasztódik ? Erre utaltam a sokat markol, keveset foggal. Csak rohanunk, egyre felületesebben. A megtöbbszöröződő lehetőségeknek elvileg arányosan emelnie kellene a siker gyakoriságát... és ez valóban be is következik?

Az egésszel nekem indirekte vannak aggályaim..Az emberek lassan AI-val támogatva , algoritmizálva keresnek partnert.. és valahogy egyre rövidebb a szumma kapcsolatban töltött idő.
Az egy dolog, hogy a társadalmi változások indukálják mindezt, de vajon az online keresés képes jó és hatékony módon kompenzálni/megválaszolni az új kihívásokat, problémákat? Vagy esetleg az IRL lehetőségeket lenne érdemesebb szélesíteni?
Örülök, hogy ti egyértelmű válaszokkal rendelkeztek..

pannonfunk 2018.09.26. 10:01:27

@Womb Raider: Ebben egyetértek veled, hogy attól, hogy a lehetőség adott, nem biztos, hogy tudunk élni vele.

Elképzelhető, hogy az, aki eddig a farsangi bálban talált valakit, "jó lesz ez!" felkiáltással, esetleg bele se gondolva, hogy tényleg jó lesz-e, majd beleragadva egy rossz kapcsolatba lett valamilyen az élete, az most online kapkod fűhöz fához.

Pedig a lehetőség adott. Furcsa, hogy amikor jön szembe egy adatlap, hogy "majd később töltöm ki", akkor hatalmas ingerenciám van arra, hogy írjak egy szarkasztikus levelet, hogy "majd később írok neked", miközben a társkeresők nagy része arról panaszkodik, hogy felesleges kitöltenie az adatlapját, mert úgysem olvassa el senki.

Aztán volt olyan is, aki Star Wars idézetet írt, aztán amikor rákérdeztem, hogy miért, akkor azt mondta, hogy csak kíváncsíságból, hogy egyáltalán valaki elolvassa-e az adatlapját, de nem kapcsolódik a személyiségéhez. De nem értem... Miért nem ír olyat az adatlapjára, ami kapcsolódik a személyiségéhez? Mert így elolvasom az adatlapját, és milyen információhoz jutok? Semmilyenhez...

És lehetne hosszasan írni az eseteket.

pannonfunk 2018.09.26. 10:03:36

@Womb Raider: "Vagy esetleg az IRL lehetőségeket lenne érdemesebb szélesíteni? "

Volt régebben olyan, hogy illatrandi. Nem tudom, hogy kishazánban, vagy valahol máshol a világban. Kölcsönösen lehetett szagolgatni a másik oldal beleizzadt pólóit, és aki illat alapján a legszimpatikusabb volt, azzal lehetett randizni. Ez pl. egy jópofa ötlet lenne...

2018.09.26. 10:17:00

@pannonfunk: Jajjj... a kitöltetlen adatlap az valami felfoghatatlan.. kitöltetlen szelvénnyel lottózni..

Ami sokkal jobb (bár ez inkább a szex-centrikus felületeknél fordul elő) hogy az érdeklődési körbe berak mindent, ami csak az étlapon van. Aztán ha belekérdezel, akkor csak annyit tud nyögni, hogy ő nyitott mindenre, kíváncsi, bár igazából még soha nem próbált ilyesmit. Erre varrj gombot..
A non plus ultra, amikor azt feszegeti, hogy meséljek, írjam le, hogyan, miként.. na akkor sorompó le.
A legjobb az volt, amikor egy copy-paste adatlapba futottam bele.. amikor megkérdeztem, akkor csak annyi volt a magyarázat, hogy neki is nagyon tetszett, ezért lemásolta!!! (a szöveges bemutatkozásra értem..)

2018.09.26. 10:18:41

@pannonfunk: "Volt régebben olyan, hogy illatrandi."

Bizarr :) Főleg, hogy egy adott állapotot tükröz csak. Csak tippelek.. de a japánokból kinézem, hogy ez nagyban megy.

LucretiaBorgia 2018.09.26. 11:24:19

@Womb Raider: Látatlanban meggyőződésem, hogy az itt jelenlévők mind szinttelenek :):):) ...többeket ismerek, van akit régebben és személyesen...
Sajnos én se vagyok képes kiküszöbölni azt a hibát, hogy magamból és az általam jól ismertekből indulok ki, akik nyilván azért vannak a környezetemben, mert hasonlók, mint én.
DE ! Mindenki végül azt kapja, akit meg tud kapni, akár IRL, akár nem IRL. Akár irreálisak az elvárásai, akár nem.
A szintelmélettel az a bajom, hogy ez nem kávé automata, ha 166 centit és 54 kilót, két diplomát, két nyelvvizsgát dobok be jó külsővel, jó egzisztenciával, akkor a gép kidobja az extra kapucsínót habbal, a tökkéletes partnert.
Nem ugyanabból keresünk tetszés szerinti egyet, hanem azt Az Egyet keressük ! Azaz még ez esetben sincs biztos találat, hiába kaptam egy másik extra kapucsínót...., nem ízlik.
Akinek meg mindegy csak bizonyos paramétereknek, túlzóak vagy nem túlzóak, feleljen meg a jelölt és akkor kapcsolat, azzal én úgyse tudok mit kezdeni. Éljen, ahogy tud, nem érdekel a problémája.
Majd, ha lesz időd, kedved, fusd át az első 2 részt.

LucretiaBorgia 2018.09.26. 11:52:10

index.hu/i2/#bloghu/lelkizona/2018/09/24/en_erre_egyszeruen_keptelen_vagyok

Érdekes ! Kapcsolódik ahhoz, ami még mindig nem világos a mensa szemléletben, az az, hogy miért baj, ha tanulok a teszt során, ha rájövök a különböző logikákra, és alkalmazom azokat ? Nem a megoldást lopom. Mondjuk, ha 5 különböző tesztet kitöltök, edzem magam, és a hatodikon pl. 130 as lesz az eredményem, ez miért nem lehetséges. Nyilván 90 ből nem lesz 130.

2018.09.26. 12:58:41

@pannonfunk: [öljetek meg][gyorsan]

@LucretiaBorgia: "Sajnos én se vagyok képes kiküszöbölni azt a hibát, hogy magamból és az általam jól ismertekből indulok ki, akik nyilván azért vannak a környezetemben, mert hasonlók, mint én. "
Ez ugyan miből következik? Még a szűk környezetre nézve sem feltétlen..Vagy küszöbön a klónok támadása?

"DE ! Mindenki végül azt kapja, akit meg tud kapni, akár IRL, akár nem IRL. Akár irreálisak az elvárásai, akár nem."
Vagy éppen semmit sem kap.. ilyet is látni..szerintem pont ezen keseregnek sokan, hogy hosszú távon nem kerekedik ki..elromlik, összedől és újra lehet beállni a mókuskerékbe.
Megkapni meg tényleg bárkit megkaphatsz..de minek, ha megtartani nincs esély?

A szintelmélet szar kifejezés, mert vertikális viszonyt feltételez, alsóbb- magasabb rendű embereket, Erről persze szó sincs. Inkább puzzle analóg a dolog. Vagy vannak kapcsolódási pontok, szorosabb-lazább köteléket, összetartó erőt adó komplementer felületek..amik egyben rugalmasak is..vagy csak érintőleges lesz az interakció és sodródnak tovább.
Minél sokoldalúbb, összetettebb a személyiség, annál inkább javulnak az esélyek.
A másik..hogy a legtöbb embernél ez a szintezősdi szorosan és kizárólagosan összekapcsolódik az anyagi helyzettel..esetleg a külsővel.
Ha a szintelmélet működne, úgy lenni kellene egy abszolút mérőszámnak, amivel definiálhatnánk az egyes embereket (mint az IQ :) ) osztán lehetne méricskélni.. de mivel túl sok a paraméter és nem tudsz egzakt módon súlyozni, az egész csak egy kalap szakóca.

"Akinek meg mindegy csak bizonyos paramétereknek, túlzóak vagy nem túlzóak, feleljen meg a jelölt és akkor kapcsolat, azzal én úgyse tudok mit kezdeni. Éljen, ahogy tud, nem érdekel a problémája."
Ez még a zsexpartner keresésnél sem lehet ennyire kiélezett.. Pedig ott némileg szűkebb paraméterlistán van a hangsúly. Fuzzy logic módon megy ez, az emberi elmével ellentétes lenne SI alapegységekbe szuszakolva méricskélni az embereket.

2018.09.26. 13:06:20

@LucretiaBorgia:
Az intelligencia mai nézeteink szerint nem nagyon tuningolható.. az igaz, hogy a teszteket némiképp be lehet csapni, de a nagyszámú kérdés megnehezíti a betanulást, a 'logika' meg a 'sémák' felismerése maga az intelligencia :) A vicc , hogy ha hasonló fajsúlyú teszteket töltesz ki, akkor sem adnak takkra azonos eredményt..és tendencia sincs. A tesztek pontosságán is állandóan megy a vita, a kiértékelés és a korrekciók tovább színesítik a képet.. de amúgy is..van értelme 'becsapni' a tesztet? Olyan lenne, mint az Ecserin vett diploma..

pannonfunk 2018.09.26. 13:12:56

@Womb Raider: Látod, Fatmagül, ma nagyon jószívű vagyok, kívánságod parancs :)
www.facebook.com/pochemuzik/videos/1789386721368968/

2018.09.26. 13:25:24

@LucretiaBorgia: Aki 'tutira' akar menni, az töltsön ki az usa-ra optimalizált IQ tesztet és mindjárt ki is akad a műszer :) Az online tesztek meg a legtöbbször az idő múltával egyre jobb eredményeket hoznak ki (már, ha kellően gyakori a próbálkozók száma..mert rekalibrálják a sztenderdjüket ..és ez csúnyán tud torzítani.
Ha valóban (a lehetőségekhez mérten..) egzakt (képzavar..) eredményt akarnál, ahhoz egy tágabb (minél tágabb) kontroll tömeg kellene. Na, de kinek van erőforrása felmérni mondjuk a magyar lakosság 50-60-át, hogy az IQ, mint viszonyszám pontosabban mutassa az egyén csoporton belüli szintjét?

2018.09.26. 13:27:57

@pannonfunk: csak mentél, mendegéltél a netten, oszt szembejött ez az izé... perszepersze. :))) Azé' tuti, hogy nyomtál egy lájkot és bekövetted :)

pannonfunk 2018.09.26. 15:12:47

@Womb Raider: Igazából ezt hallgatom minden nap reggeltől estig, mert ami nem öl meg, az megerősít :)

e-hun 2018.09.26. 16:26:49

@LucretiaBorgia: Lehet edzeni erre is, mint minden másra. Lehetsz jó IQ teszt kitöltő. De egyfelől meg is válaszoltad, mert lehet javítani, de a végtelenségig nem. És persze adódik a kérdés, hogy minek? :)

LucretiaBorgia 2018.09.26. 16:41:56

Ma mindenki beírok egy 5-öst ! Indok megröhögtették a tanárnőt.
Fatmagül szépen énekelte a bikicsunájt !
Azért se vontam le pontot, hogy ezt randi előtt tettétek, ami rombolólag hatott a nem vóterprúf sminkemre.
Jutalmul hal lesz reggelire !
Remélem megelőztem Tihi, aki tuti bélpoklos !
Dicsértessék !

2018.09.26. 16:48:28

@pannonfunk: az illatrandi nem hülyeség - mivel a beizzadt testét ha valakinek nem bírjuk, akkor rövid időn belül ki fogunk szeretni belőle... és a kiszeretés végén rájövünk, hogy "már a szagát se szerettem legalább fél éve" :)..

pannonfunk 2018.09.26. 19:01:56

@Mia and me: és annál még rosszabb, ha semmilyen illata nincs, ami megfogna... :(

2018.09.26. 20:55:06

@pannonfunk: hát de akkor nem is költözöl össze vele, mert akkor akár egy műfenyővel is tehetnéd... :)

pannonfunk 2018.09.27. 11:51:29

@Mia and me: Ugyehogyugye? És hát ez is tök lutri, mert amikor először fizikai kontaktusba kerülsz valakivel, akkor jó eséllyel lesz rajta valami kellemes parfüm, és nem érzel semmit... Az első fizikai kontaktus előtt meg még kevesebb esélyed van lecsekkolni, hogy illatilag összepasszoltok-e...

2018.09.27. 12:01:57

@pannonfunk: ezért kell az illetővel levelezni aztán tök spontán véletlenül belebotlani az utcán :) - akkor nincs fedőillat meg minden szar (hacsak nem épp egy másikkal való randira megy épp). ;-)

pannonfunk 2018.09.27. 12:07:04

@Mia and me: Futóedzést beszervezni első randinak. Vagy sziklamászást. Vagy kerti kapálást :P

2018.09.27. 12:20:25

Azt olvastam egyszer valahol, valamikor, hogy addig tart a "szerelem", míg a másik izzadsága el nem kezd taszítani.
Az egyik sógornőm elkezdte mesélni, hogy fúúj a férje izzadsága rácsöpög keksz közben, ki nem állhatja már. Évekig nem zavarta. Aztán egyszer csak mégis. Belegondolva, van ebben valami.

pannonfunk 2018.09.27. 12:35:25

@Szőkenőőő: Évekig nem zavarta vagy évekig élvezte? Nagyon nem mindegy...

2018.09.27. 12:40:33

@Szőkenőőő: Dugjanak a zuhany alatt!! Esetleg a misszionáriusról szintet ugorva jöhet a reverse cowgirl! Akkor még a képét sem kell bámulni!

2018.09.27. 13:09:42

@pannonfunk: Nem zavarta, vagy élvezte, ebből a szempontból mindegy. A lényeg, hogy egyszer csak undi lett számára. És ezzel együtt maga az ember is.

@Womb Raider: Ezen már egy zuhany aem segített volna, sőt az se, ha egy kád izzadásgátlóban fürdik!

2018.09.27. 13:13:58

@pannonfunk: mozi, romkocsma, koncert (bár ott az énekes lenyúlja a csajt ;-)- ha tényleg jó), séta, közösségi sportnapok (:)) - jaja.

2018.09.27. 13:34:09

@Mia and me: Táncház, gombaszedés, kézműves foglalkozás, főzősuli, rafting, bringázás, falmászás ..

Bár amióta ételizésítő helyükre tette a dolgokat, tudhatjuk, hogy az izzadtság jelentősen túlértékelt mint afrodiziákum..

2018.09.27. 13:38:56

@Womb Raider: hallod ,volt egy ilyen horrofilm (ill nem horror volt hanem valami beteg- de nekem mind az amiben kifacsarodott dolgok vannak)- a faszi nőket gyilkolt mert be akarta zárni az illatukat egy mindenkire ható izgató szuperillatba...
(nem tudom a címét, de tuti francia volt .... ;-) )- azok ilyen betegek

pannonfunk 2018.09.27. 13:44:22

@Szőkenőőő: Még mindig azt mondom, hogy nagyon nem mindegy, hogy egy semleges attribútum változik át negatívba vagy egy pozitív negatívba.

Velem még olyan nem volt, hogy negatívnak lássak olyasmit, amit valamikor pozitívnak tartottam. Voltak olyanok, hogy azt mondtam, hogy "á, nem számít", az ilyen kompromisszumokról kiderülhet, hogy de, igenis számít.

2018.09.27. 13:51:34

@Szőkenőőő: tökéletes példa a nők hipergám ösztöneire. Már nem elég domináns-pénzes-tökös a férje, vagy maga a feleség kasztrálta a férjet. És hipp-hopp hirtelen már undorodik az illatától. És a nő csak ártatlanul széttárja a kezét, kiszeretett belőle. Jöhet a válás, lehet vinni a fél házat vagy az egészet.

2018.09.27. 14:26:36

@Womb Raider: azaz :)
hú a hideg is ráz tőle....

LucretiaBorgia 2018.09.27. 14:30:40

@Törzskommentelő: na, na........
szépen haladsz, de nem kell kapkodni...
hol itt a hipergámia ?????

2018.09.27. 14:30:48

@Törzskommentelő: aha. na akkor megvan a kulcs - 7 évre kell házasságot kötni, vagyonszerződéssel és mindent lefixálva hogy ki mit visz ha vááltozik a szaguk :) - 7. év körül a pár jól megszaglássza egymást és vagy megújítja a frigyet vagy szétmennek.

Szerintem ez nem hipergám ösztön, simán basszus 7-8 év alatt kicserélődik minden sejtünk és lehet más a szagunk.
Ezek szerint tényleg szerencse is megtalálni az igazit, mert az az igazi akinek és aki felé mindig még elviselhetően változik a szagunk :)

LucretiaBorgia 2018.09.27. 14:32:22

@Mia and me: Tood, emlékszel...Poppernél 5 év

2018.09.27. 14:33:59

@pannonfunk: a szag fizikai undort is kivált az a baj. SZóval lehet valaki egy Benedict Cumberbatch, ha egyszer elhányod magad ha izadtan a közeledben van, akkor hiába... :)

pannonfunk 2018.09.27. 14:36:39

@Mia and me: A lényegi kérdést még mindig nem akarjátok megválaszolni :)

2018.09.27. 14:44:11

@LucretiaBorgia: :) ha meg valaki a másik parfümébe szerelmes, akkor lesz csupán egy vagy pár éjszakás ... ;-)

2018.09.27. 14:44:18

@pannonfunk: Nagy szerelem, majd kiábrándulás, ennyi a történet. Elmúlt a vágy, és oka is volt ennek.

@Törzskommentelő: Az ő esetükre egy árva szó sem igaz ebből amit írtál. Nemhogy nem tökéletes példa, hatalmas mellélövés. Nem volt se domináns-pénzes-tökös férj, se fél ház. Se hipergám, se kasztrálás. A többi stimmel :D

pannonfunk 2018.09.27. 14:48:15

@Szőkenőőő: És a kérdésemre nem tudsz vagy nem akarsz válaszolni? :) És erre a kérdésre? :) :) :)

2018.09.27. 15:00:19

@Szőkenőőő: nyilván én nem ismerem a konkrét esetet. Én egy állatorvosi lovat vázoltam fel. Hogy az esetek nagy részében IGY történik.
A feleség egyszercsak elkezd vágyni egy JOBB férfira, mint amit már elhasznált.
Pasiknál uez megvan a húszonéves fiatal szerető esetében.

2018.09.27. 15:01:08

@pannonfunk: mi a lényegi kérdés?

Jelenleg 14 éve van szag-párom, majd ha most rossz irányba változunk ,akkor tudok tovább nyilatkozni bármilyen lényegi kérdésben :)

2018.09.27. 15:08:42

@pannonfunk: Gőzöm sincs, élvezte-e, hogy a férje ráizzadt vagy sem :)
Szerette, így ismerte meg, feltételezem, hogy nem volt baja ezzel. De hidd el van az a kiábrándulás, amikor hiába volt a pozitív élmény, simán átmegy undorba.
Ez teljesen élethelyzet függő, ki hogyan éli ezt meg. Ezért erre a kérdésedre nem lehet válaszolni érdemben.

pannonfunk 2018.09.27. 15:28:48

@Szőkenőőő: Velem még ilyen pozitívból undor még nem történt. De persze lehet, hogy másnál igen.

2018.09.27. 15:36:39

@pannonfunk: Azért mert valakivel nem történt meg valami, mással még megtörténhet.
Van ennek az izzadságosnak férfi változata is: Addig vagy szerelmes, míg a nő arcán a szépségpöttyöt ragyának nem látod :D

2018.09.27. 15:51:53

@Törzskommentelő:
Nem jelentheted ki, hogy az esetek nagy többségében. Ráadásul ez legtöbbször két emberen múlik. Az, hogy öncélúan, csakmerazért leváltom a férjem/feleségem, mert találtam szebbetjobbat, nem hiszem hogy gyakoribb, mint bármilyen más szakítási ok.

2018.09.27. 16:10:18

@Törzskommentelő: Annyira férfiszem ahogy látod :)
Én meg olyan konkrét esetekről tudok, hogy az a pasi, aki már idegesíti, megfojtja már a jelenlétével is, igazából egy bunkó, önző, fotelben ülő söröző zsírmalac, aki már ennél többet nem is tud nyújtani. És ilyenkor nem is csoda, hogy úgy érzi a nő, rá vár még a nagy boldogság ha ettől a béna házasságtól megszabadul. :D
Ragozhatjuk ám ezt még orrvérzésig, de akkor se lehet kijelenteni, hogy egyik vagy másik eset az általánosabb. ;)

2018.09.27. 16:22:30

@Szőkenőőő: "És ilyenkor nem is csoda, hogy úgy érzi a nő, rá vár még a nagy boldogság ha ettől a béna házasságtól megszabadul. "

szerintem van az a pont amikpr a nő nem érzi azt hogy bármi "vár rá" - főleg nem nagy boldogság, viszont azt tudja, hogy ettől az embertől meg kell szabadulnia ha nem akar élve elsorvadni... és már az is jó opció neki ha a faszi helyett végre beszerezhet egy macskát ;-)

2018.09.27. 16:28:35

@Mia and me: A boldogság nem csak egy másik férfiban mérhető. Jól mondod, akár egy macskában is. Én kutyát mondanék, mert nem vagyok túlzottan macskapárti :)

LucretiaBorgia 2018.09.27. 16:57:41

@Szőkenőőő: Velem is megtörtént, kiszerettem a férjemből, de annak nagyon komoly előzményei voltak. És azelőtt baromi jó volt a keksz, de miután minden tönkre ment, már rá se bírtam nézni. Ez nem hipergámia. Nem cseréltem le jobbra.

2018.09.27. 19:27:53

@LucretiaBorgia: "Tood, emlékszel...Poppernél 5 év"

A ruhám bőr és nem ballon,
Az arcszeszem is csak Pitralon,
De jegyezd meg jól, míg a Föld kerek,
Mindig lesznek Popperek!

Próbálom én ezt az 5 éves terminust valahogy összedrótozni a család építés-gyerekvállalás időtávjaival..
Persze lehet, hogy ha meguntuk már egymást 5 év után, akkor a kölköt leadjuk Fótra, mi meg megyünk a magunk útján.. aztán a következő kanyar után meglátjuk.
Csipem azért az öreget.. a saját élete egy közepes káosz volt, de mindig volt egy patent jótanácsa mindenkinek.. Így is kell ezt!

@Szőkenőőő: "Szerintem ez nem hipergám ösztön, simán basszus 7-8 év alatt kicserélődik minden sejtünk és lehet más a szagunk. "
Még csak az sem kell.. a sok bogyó, por, kence istentelenül el tudja tolni a testszagot. A táplálék és annak kiegészítői simán. A B vitaminok klasszikusan, a fokhagyma sztenderd, az intenzív és bőven fogyasztott fűszerek..amik ugye mostanság a keleti konyha hazai térhódításával kivonhatatlanok a trendi életvitelből.
Azért a testszag nagyobb hányadát kordában lehet tartani a napi higiénés tevékenységgel. Ha nem dolgoznak a bacik, a szag is erősen mérséklődik.
Szóval.. azé' lehet ezen dolgozni..bár elválni nyilván egyszerűbb.

2018.09.27. 19:43:44

@Womb Raider: "Azért a testszag nagyobb hányadát kordában lehet tartani a napi higiénés tevékenységgel. Ha nem dolgoznak a bacik, a szag is erősen mérséklődik"

Nem egyről beszélünk szeirntem. Mindenkinek van egy alap-test szaga - amikor nem izzadsz, akkor is jellemző mindenkire egy bizonyos illat- vagy szag, ugye ez attól függ kellemesen értékeled e vagy nem.
AZ más hogy amikor fokhagymát eszel, utána az alaptestszagod egy bizonyos irányba elmegy másfél napig- de az alap megmarad - és csak annyi hogy érzed az illetőn hogy valami szagosat evett. - Ital szintén, ha csak kicsit is ivott valaki, másnap reggel lesz egy kicsit másfajta szaga.
Amikor leizzad akkor ugye erőteljesen van izzadtság-szag, ami keveredik az alap szaggal.
A kiszeretés szerintem akkor van, amikor ez az alap is már elviselhetetlen, vagy úgy változott meg, hogy a másik felet taszítja.

2018.09.27. 20:25:21

@Mia and me: Szerintem ez nagyobb részt már következmény, nem ok. Ilyenkor az emberek próbálnak igazolást keresni a döntéseik mögé, csökkentendő a kezdeti bizonytalanságot. Jönnek a kifogások, a belemagyarázások, az ingerült, provokáló reakciók. Sokszor pont az offenzív fél az, akinek van vaj a fején..de a legjobb védekezés a támadás.. a megelőző csapás. Ezek mind olyan árulkodó jelek, amiből azért némi rutinnal ki lehet olvasni a vihar közeledtét..és lehet preventív tevékenységet kifejteni. Az a gebasz, szerintem, (a vesszőparipám) hogy az emberek belebambulnak a kapcsolatba, kész van, összeraktuk.. mennie kell. Csak ez soha nem igy működik. Kell egy verbális kapocs, mert a nonverbális kommunikáció sokkal durvább szokott lenni. Akkor már nagyon vékony a jég.. de tudom, hogy sokaknak ez megugorhatatlan magasság..és olyankor nem marad más: valahogy muszáj a másikra kenni amit csak lehet, mert áldizatként jobb eséllyel indulhat a jövőnek. Ilyenkor széles a vádak palettája: a büdös vagy csak az enyhébbek közül való. (Persze ez is intellektus függő..)
Az illatok forrása az anyagcsere függvénye.. abból indul minden.. Így van lehetőség változtatni..de kötve hiszem, hogy ez valakinél is valódi iniciátora lenne a hanyatló kapcsolatnak.

pannonfunk 2018.09.27. 20:57:10

@Womb Raider: nem, nem, nem és nem... :)

Nekem még soha nem volt bajom azzal, hogy a partnerem büdös volt. Ugyanakkor szép számban szakítottam már 1-1 biztató kezdet után pár héttel, mert a delikvens illata nem fogott meg. Nem rossz volt az illata, hanem semmilyen... :(

pannonfunk 2018.09.27. 20:58:20

@Mia and me: az alap vagy jó, vagy semmilyen.

2018.09.27. 21:06:21

@Womb Raider: nem akarlak megggyőzni. másképp látom (szagolom :))- de lehet hogy csak én vagyok erősen reagáló a szagokra.

2018.09.27. 21:14:16

@pannonfunk: "Nekem még soha nem volt bajom azzal, hogy a partnerem büdös volt."

:D

basszus ezen így röhögök egy ideje....
mondjuk eszembe jut a hontalan nénik szaga.... :)

Más a pasiknál biztos. A férjem is azt mondja, neki a szagom még rátesz az izgulásra, akkor is ha szerintem tök büdös vagyok :), más nőknél meg nem szag alapján dönt hogy "érdekli -e" mint ember vagy bármi, szóba áll-e vele, szimpi vagy nem, tetszene-e neki, stb.... Mindenesetre azt elfogadta hogy biztos van benne valami mert volt már hogy olyan nő izgatta (csak plátóin és gondolat szintjén :) legalábbis nekem ezt mondta ) - aki viszont semmi másban nem érdekelte - sőt rémálmai netovábbja volt kinézetre és viselkedésre - és ha nem volt fizikailag a közelében, akkor nem volt semmi (baja) :) :), szóval valszeg kémiailag viszont a vetélytársam lehetett .

pannonfunk 2018.09.27. 22:31:25

@Mia and me: Node nem hontalan nénikkel ismerkedem, valószínűleg azért... :P

"A férjem is azt mondja, neki a szagom még rátesz az izgulásra, akkor is ha szerintem tök büdös vagyok"

Ennyi... :) Erről beszélek...

csevely 2018.09.27. 23:14:22

@LucretiaBorgia:

Itten van a tudás tárháza, na .
Ha egy izzadt nő ingerlően hat, akkor izzadság nélkül is.
@Mia and me:
És van mikor egy izzadt, azaz nők szerint büdös, azaz feromonnal teli illat miatt fordul meg az emberfia a nő után....ez van.
És hidd el, nagyobb vonzerő mint egy Chanel fuvallat.

2018.09.28. 06:23:26

@csevely: Mikor anno a nőgyógyászom mondta, hogy nem szabad semmilyen szappant, tusfürdőt, intimmosakodót se! használni a nemi szervek megmosására, mekkérdeztem, akkor mivel mossam? Azt válaszolta: csak tiszta vízzel. Én azóta tartom magam ehhez.

2018.09.28. 06:26:05

@Mia and me: Semmi gond..
Igazából azért vitattam a 'saját, szaglenyomat' konstans létezését, mert egy ember simán lehet full szagtalan.
Amikor régebben huzamosabb ideig feküdtem kórházban, a kezdeti szakaszban egyrészt full infúziós tápláláson és antibiotikum lökésterápián volta, Egy hét után gyakorlatilag megszűnt az izzadtságom illata(jó--szaga..) pedig a folyadékháztartásom/folyadékcserém jelentős részben áttevődött a bőrön keresztüli kiválasztásra. Napi szinten literben kifejezhető mennyiségű folyadékot izzadtam ki, két garnitúra ágynemű, 3 váltás pizsama és egy-két frottír törölköző volt a kvóta.. és nem bűzlöttem, még a gyógyszerek néha jellegzetes illata sem nagyon volt érzékelhető. Sem én sem mások számára. Tehát ebből jött számomra, hogy a táplálálkozás és a tisztálkodás kombinációja határozza meg az eredményt, vagyis akár életmódváltással befolyásolható is, nem rögzített, kőbe vésett dolog.

2018.09.28. 06:36:07

@Törzskommentelő: Hehehe :) Ne fürgyééé le!

A szag amúgy reflexeket is kiépíthet.. összekapcsolódhat kellemes és kellemetlen élményekkel.. Pavlov rulez.
Ha mondjuk egyszer egy csatakosra izzadt kosaraslány a velőt is kiszívta belőled ..akkor a hasonló illat lehet újra fel fogja eleveníteni az élményt és ha a tudatosság határán is, de elindíthat bizonyos reakciókat.
A szag-azonosító szvsz egy folyamatosan, bár lassan változó egyedi azonosító, egy mozaik egy darabkája..önmagában kevés. Hozzá kell épülni sok más benyomásnak is.

@Szőkenőőő: Pontosan.. itt nincs olyan, hogy '16 orvosból 14.76 ezt ajánlja' Az orvosok (normál funkciók mellett) feleslegesnek és károsnak tartják a nyálkahártyák buzerálását.. A másik ilyen a fültisztítás kérdése. Egyszer sikeresen fültisztítottam és a pálcika egyik fülemen be, a másikon ki.. na, amit akkor kaptam a fülésztől :)))

pannonfunk 2018.09.28. 07:11:42

@Womb Raider: "egy ember simán lehet full szagtalan"

Erről beszélek. Olyan kis szürke senki. Sótlan. Unalmas. :)

2018.09.28. 07:17:11

@pannonfunk: Jó.. de az speciális helyzet, alapból csak táplálkozol, néha elgurul a szappan..szóval mondjuk inkább azt, hogy jelentősen képesek vagyunk ezen jellemzőnk befolyásolására.
... csak vegyük ugye, egy hasonlóan fontos testváladék jellemzőit.. bár gondolom ez téged marginálisan érint csak.

pannonfunk 2018.09.28. 07:52:00

@Womb Raider: Nem speciális helyzet, tapasztalat szerint. Reflektálnék vissza korábbi komentemre. Lehet, hogy túltolom a dolgot, de számomra lényegében az illat és az intellektus ami számít.

2018.09.28. 08:27:32

@pannonfunk: Jó..de a szaglás nem egzakt. Az egy dolog, hogy ki mennyi illatmolekulát emittál, de az is fontos, hogy az a másik félnek legyenek receptorai az adott molekulákra. Szimplán működik, hogy ugyanazon illatot, ugyanolyan intenzitás mellett mások másként értékelnek..és egyénen belül is változhat mindez.
Lehet, hogy valami bűzlik Dániában, csak te immunis vagy rá.
Triviális: a szagló receptorokkerülhetnek stabilan lekötött, túltelített állapotba, ignorálva a legorrfacsaróbb bűzt is. Olyan ez, mint a Dolby :) a felesleges jelösszetevőket, amik nem hordoznak szükséges információt, simán elnyomja.

pannonfunk 2018.09.28. 09:33:40

@Womb Raider: Igen.

És van, amikor van kedved sokat csevegni, van amikor meg nincs. Ez változhat. Sőt, egyénenként más és más lehet.

És van, amikor hagyományos szexet akarsz, és van, hogy ki akarsz próbálni valami újat. Sőt, egyénenként ez változhat. Van, aki konzervatívabb a szexben, van, aki útkereseő, sőt, van, aki konzervatívból útkeresővé válik és viszont, van, aki világéletében konzervatív marad, van, aki világéletében kísérletező marad.

És van, aki szeret eljárni otthonról, és van, aki otthonülő, és van, aki néha otthon ül, de néha eljár, és ez is változhat időben.

És van, akinek a biztonság fontos egy kapcsolatban, van, akinek a változatosság...

Szuperjól eldumcsizunk ezekről :) :P

2018.09.28. 09:40:11

@pannonfunk: Nem kell túltolni.. csak arra céloztam, hogy még az is lehet, az ön készülékében van hiba. Kontakthiba :)

...és vannak emberek, akik sikeresen menedzselik az életüket és vannak, aki kiváló elméleti szakemberek.. és minden tudásukat összevetve sem érnek el kielégítő eredményt. Tényleg sokfélék vagyunk :)

turautak 2018.09.28. 09:44:59

@Womb Raider:
Kontakthibára kontaktspray :D

2018.09.28. 09:50:21

@egyvagyok: sárkány ellen sárkányfű :D

2018.09.28. 09:51:42

@Womb Raider: Jesssszumpepító, ez a fülpiszka nekem is fájt, ahogy elolvastam :O

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.28. 09:54:56

@Szőkenőőő:

tjúkot tolláról :)

ezt elakartam lőni egyszer :))

2018.09.28. 09:56:18

@szociál:
Kakast tökéről izéééé tarajáról :D

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2018.09.28. 09:57:22

@pannonfunk:

Wombi szereti a biztonságot, szereti ha jól lekötözik ;)
Vagy elrakja az embert egy ládába befőttnek :))
És mikor csettint ,kimászik bőrmaszkban apjuk :P

pannonfunk 2018.09.28. 10:42:16

@Womb Raider: Lehet. És? :)

@egyvagyok: Orrspray :) Vagy WD40, az mindenre jó. Pissz-pissz a zorrba, oszt már gyün is a zinstant szerelem :P

2018.09.28. 10:52:19

@pannonfunk: Csavarlazító..és addig ismeretlen dimenziók nyílnak meg.
@szociál: "Wombi szereti a biztonságot, szereti ha jól lekötözik ;)"

Na, ez csak nagyon érintőlegesen az én műfajom. Bár egy shibariban elmélyült mester egészen érdekes dolgokra képes pár méter kötéllel.
A kulcsszó: akkupresszúra.
@Szőkenőőő: :) Tanulság: ajtó mellett ne piszkáltd a füledet. (vagy jól zárd be)

2018.09.28. 10:56:55

@pannonfunk: Brrrr... képzeld el, amint egy kellemes hétvégi szintrehozó terepfutkározás közben lekucorodsz az árokparti susnyásban és halkan dudorászó szél himbálta zsacsekon egszercsak megérzed a felkúszó indák jeges szorítását.. és már késő, nem menekülhetsz .. nem marad más.. az övedről lecsatolod a Bear Grillys féle gerber bicskát.

turautak 2018.09.28. 11:03:30

@pannonfunk:
Tudtad, hogy a WD40-et is az űrkorszaknak köszönhetjük?

pannonfunk 2018.09.28. 11:06:43

@Womb Raider: Tanulság: mielőtt leguggolsz, meg kell nézni, hogy a lankás lejtő nem-e arankás :P

@egyvagyok: tuttam :) :P

LucretiaBorgia 2018.09.28. 12:16:59

@pannonfunk: nem arankás-e !!!!!! Heje sírás ! Sztrájkolnak a nyelvtannácik, szabotálnak a trollok, muszállyyy vagyokk beállni...

pannonfunk 2018.09.28. 14:38:56

@LucretiaBorgia: Erről most a klasszikus Hofi vicc jutott az eszembe :)

2018.09.28. 15:58:25

@Womb Raider: Úristenuristenuristen! Most olyantot csinálok, mint asszem egy bankos reklámba volt tán? Hogy ütögetem a fülem tenyérrel és bábábábábábá!!!!! :D

pannonfunk 2018.09.28. 15:59:53

@LucretiaBorgia: "Szójapörkölt, szójakolbász, szójafasírt, szólj a nővérkének, hogy befostam!"

e-hun 2021.03.01. 12:22:18

@Forsale2016: Muszáj most írnom ehhez. Az történt, hogy véletlenül újra elém került ez a topic, és most muszáj leírnom a hozzászólásoddal kapcsolatban valamit.
Képzeld el, hogy én másnap, azaz 2018.09.25-én életemben először találkoztam egy honfoglalós klántársammal. Azóta összeházasodtunk. Csak érdekességképpen, előző nap éppen erre írtál példát, és lám, én követtem, ha nem is tudatosan. :) Köszi a tippet. :D
süti beállítások módosítása