Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Nyári herdínia szaring mártásban á lá tengerpart
2019. szeptember 05. írta: LucretiaBorgia

Nyári herdínia szaring mártásban á lá tengerpart

hqdefault_1.jpg

Mutatom a cím magyarázatot:

http://hataratkelo.com/vilag-egyik-legzsufoltabb-tengerpartja/#prettyPhoto/0/ 

Idén augusztus 3. hetében ismét, 14. alkalommal kedvenc szigetemen nyaraltam egy hetet. Azaz csak volna, nyaraltam volna. Ennek kapcsán gondolkodtam el magamon, az embereken és a nyaralási, turistáskodási mozgalmon, amikor idegenek annektálják más országok egyes területeit, vagy saját országuk vízparti helyeit, kiszorítva gyakorlatilag a normális életből a helyieket.

Az előző években, mindig jól éreztem magam, a szerintem legszebb görög szigeten, Kefalónián. Első alkalommal tudomásul vettem, hogy a szállások olyanok, amilyenek. Eléggé szakadtak, ósdiak, éppen csak minimálisan felszereltek. Na de a tengerpart…..lélegzet elállító, tiszta karibi. Lassan mélyül eléggé szelíd, homokos. Pár éve találtunk ráadásul egy „elit” strandot. Értsd: rendes fa napágy, matrac, és mindenek előtt rendes napernyő, szorosan font háncsból. Mert bár napimádó vagyok, az augusztusi 45 fokot erősen korlátozottan bírom. Így aztán a napi program pancsolás, úszás, matracozás és be a napernyő alá szundikálni és legfőképp olvasni, olvasni, olvasni. Aztán 5 körül fel az apartmanba, hűsölni a szép kilátású szellős teraszon, tisztálkodni, enni, inni. Igazán pihentető, ellazító semmit tevés, aktívan passzív tevékenység. Engem ez pihentet az egész éves hektikus, határidős, eszelős rohangálás után.

És ez eddig ment is. Leginkább azért mert a sziget polgármestere kemény volt, rendeletben tiltotta a parcellázást és a 3 emeletnél magasabb építkezést. Eléggé exkluzív maradt így a hely…elég hosszú ideig. Ja, és az árak is igen magasak.

Idén ért véget a paradicsomi állapot.

Arra érkeztünk a partra, hogy a 2 napágy plusz ernyő 20 euró, viszont 11 órakor már nem volt hely. Másutt hálós nyugágy, áteresztő, naptól nem védő napernyő 10 euró. Max. 2 órát lehetett kibírni, mert még ernyőn keresztül is annyira égetett a nap. És az ernyők, ágyak összeértek. Így intim közelbe kerülhettük hering társainkkal a szardínia telepen vagy szardínia társainkkal a hering telepen. Kinek, kinek gusztusa szerint. Herdínia szarding mártásban.

hal_1.jpg

Hogy az ismeretterjesztés se maradjon el, az első a hering a második a szardínia. 

És az eredmény:

image001.jpg

received_364583404417416.jpeg

1 óra magasságától, már a tengerben is egy kb. 2 méter széles sávban álltak az emberek, az áttörés, hogy a matracommal mögéjük kerüljek és a mélyebb vízben lebegjek, nem volt lehetséges, kedvesen tojtak a törekvéseimre. Szóval ennek a szórakozásomnak is ennyi. Persze beállhattam volna a sávba, de már elegem volt abból, hogy folyton nekem lökődik valaki.

Hát jó, ilyenkor az ember felmegy az apartmanba…. És meglátja, hogy 50 fok a teraszon, amit 11 óra óta tűz a nap…..árnyék egy szál se. (Egyszerűen nem értem !!! A görögök notóriusan nem ismerik az árnyékolás technikát ???)

Ekkor kezdtem pánikba esni, hogy mi a büdös fenét fogunk csinálni egy hétig ???

Ülni az elsötétített apartmanban és villanyfényél olvasgatni. Ez ám a tengerparti nyaralás, amire egész évben spórolunk és várjuk a megváltást. Az apartman maga is alul múlt minden elnemvárást is, 2 személyre vettük ki és 1 db. lepedőt adtak, néhány villanykörte kiégett….de ez még a legkevesebb volt. A hangulatom is alul múlta még a munkás hétköznapokat is. Az apátia és hisztéria tengerén lebegtem, gőzölögtem, mint egy vulkán, füst pamacsokat eregetve a fülemből. Teljes gőzerővel fegyelmezem magam, hogy útitársam, a keresztmamám még el tudjon viselni. (Neki is tele volt a hócipője.)

Megváltás volt a hazaérkezés.

peace_yoga_meditation_child-334396.jpg

Jöjjön az elmélkedés !

 A dühöm lassan csillapult. Megadással izzadtam, mint a ló. Megkérdeztem, miért is jó ez a nyaralás mánia ? Miért csináljuk ezt, mi emberek ? Már nem férünk el úgy, hogy élvezhető legyen. Na, de kinek kell feladni ? Az a vízióm támadt, hogy légi felvételről lehetne látni, ahogy Európa tengerpartjai megsüllyednek augusztusra a túlterheléstől. Már nem kedvesek a helyiek, a tökük ki van az áradattól ennyi év után, legjobb esetben kínmosollyal próbálnak túlélni, de sokszor már gátlástalanul pimaszok voltak (Pl. a strand fiú, amikor az arcomba vágta, hogy idén már 20 euró és tessék így sincs hely, lehet elhúzni !) Ez, itt ezen a szigeten most volt először érzékelhető. Számomra egyben utoljára is. Én adom fel először. Ez már semmire se jó. Se pihenés, se kikapcsolódás, csak folytatódó frusztráció, épp amitől menekültem volna. Tengernyi bosszúság a tengerparton egy vagyonért. Fejenként több mint 250.000 forintba került ez a csodástalan hét, epekeserű szájízzel.

purse-3156563_960_720.jpg

Pénz, a disznófejű nagy úr és a sok hülye ember, én is köztük ! Pénz, amit a sok hülye ember nyaralásra költ és pénz, amit a sok nyaralóhelyi bekasszíroz (egy szezon alatt jó sokat, mert télen is abból kell élni), miközben csendben megfojtaná a nyaraló hordát.

UI: És a bónusz, a kilátás....egy étterem hátsójára

received_476903966487579.jpeg

 

LucretiaBorgia

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szociesatjukol.blog.hu/api/trackback/id/tr8715041802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.05. 14:51:17

Újabb utazós poszt, de most a farok rosszabbik végéről írva.

LucretiaBorgia 2019.09.05. 15:50:52

@Szőkenőő: Pont eszembe jutottál, hogy mennyire szeretsz utazni. De ezt tekintsük inkább nyaralásnak. Nem élmény gyűjtés, hanem farok elengedés...lett volna.
Mintahogy eddig az is volt...
De majd írok Egyiptomról, ott ilyen probléma nincs. Buzi nagy strandok vannak, buzi sok medanszé :)

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.05. 16:36:57

@LucretiaBorgia: Azért akkor is bosszantó, ha ennyire nem sikerül egy várva várt nyaralás, hisz ide biztosra mentél.
Egyiptomról nagyon megoszló véleményeket hallottam már, van akinek a királyok völgye a piramisok egy csoda volt, van akinek hatalmas csalódás.
Oda annyira nem kívánkozom. De úti élménybeszámolót szívesen olvasok majd :)

LucretiaBorgia 2019.09.05. 16:41:01

@Szőkenőő: Én oda pihenni megyek már...
2 dolog, ami földhöz vág mindenkit, engem pláne. A hatsepszut szikla templom és karnak, ott érzel valami valódit, ami földhöz lapít és elkezd peregni a szemed előtt a fáraó című film....
A nílusi hajó út még hátra van, kezdhecc gyűjteni :):):)

2019.09.05. 18:45:01

A utóbbi tíz éveben megőrült a világ. A fapados légijáratoknak köszönhetően rászoktak az emberek a "menjünk-bárhova-úgyis olcsó" szisztémára.
Aztán bejöttek a turistáskodásba az oroszok, kínaiak. Giga mega tömegekkel.
Emberundorom van a nyaralás alkalmával. Nekem mondjuk a repülő mint nyaralási eszköz teljesen értelmezhetetlen, mert be vagy zárva egy helyre, ami ha nem jó, akkor elromlik az egész nyaralás. Kocsival meg lehet menni mindenféle eldugottabb partszakaszokra. Nyilván nem egy görög szigeten, hanem a szárazföldön.

Walsh és Kirby 2019.09.05. 18:57:49

A napozóágyak teljesen normál távolágban, a kilátás király, a vízben matracozni, meg nem fürdés és nem pancsikálás, hanem vízben napozás(mi értelme?)

LucretiaBorgia 2019.09.05. 19:10:29

@Daenerys Targaryen: Elpuhultam, azt hittem a 14. Tutiba megyek..erre bummmm!!!!
Az auto egy bizonyos tavolsagig jo..aztan kinszenvedes és ülőgumó sorvadás.
Ja, és ami normal távolságban van, az horvát ország. Na, oda csak a bomló holtestemet vihetik...

2019.09.05. 20:18:19

@LucretiaBorgia: miért?
Na akkor meg se hívlak oda a nyaralómba.

2019.09.05. 20:19:25

@LucretiaBorgia: egybeírva nagybetűvel = Horvátország.
Láttam már így is: Horváth ország :-) Horváth Jocó országa :-)

LucretiaBorgia 2019.09.05. 20:45:37

@Daenerys Targaryen: nepikkálj! Ugy utalom h csak így irom...mint nemecsek ernő:))

LucretiaBorgia 2019.09.05. 20:50:45

@Daenerys Targaryen: A padlósnak van horvat országi nyaralója:))??? (Csakazértis)
Amúgy ijjet még viccből se monnyál, ott a nereknek van dácsája.
Persze ha a gázszerelő is nerhet ott vityillót...
Egye fene, ha már ennyire erőszakos vagy vetek rá egy pillantást. Ha heliköpterrel viszel. És a macskámat is. Meg a sünimet. A házi pitonomat. Is.

2019.09.06. 07:45:17

@LucretiaBorgia: te azért írsz le egy országot, mert valami elmeroggyant korrupterek IS ott vesznek ingatlant?
Svájcban meg gyilkos diktátorok tartják a pénzüket. odaseteszembealábam jeligére a szabadság utcai hirdetőbe :-)

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2019.09.06. 07:51:49

Balaton, saját nyaraló. Bónuszként a dombtetőről rá lehet látni a báró úr erdejére és ménesére, kell ennél több? :)

God Harald 2019.09.06. 08:43:23

Nekem szerencsére minden idei utazásom rendben volt. Horvátország nekem sem a szívem csücske, de közel van, a tenger csodálatos. Megoldás: pár nap egy isztriai vízparti apartmanban. Zsír új, full felszereltség, saját kis kert, nagy, árnyékolható terasz. Nyugalom, egésznapos “búvárkodás”. A városnézős nyaralások is tök jók voltak, hálistennek minden stimmelt. Jelenleg a jövő évi programot igyekszem összeállítani. Az elképzelések elég izgalmasak. Mármint nekem, de mondjuk én mindenhol jól érzem magam:)

God Harald 2019.09.06. 09:03:00

És amit nagyon várok: az őszi szüneti hegymászós kaland. Mindig azt várom a legjobban.

LucretiaBorgia 2019.09.06. 12:01:18

@Daenerys Targaryen: Nem azért, komolyra ordítva a sót :)
Én nem szeretem a sziklás tengerpartot. Homokos vagyok. Nem fekszem csak rendes ágyra, matraccal. Nem vagyok partra vetett hal se, hogy a sziklán szikkadjak csipőszálkáimat törve. Vhogy sose éreztem ott jól magam...
igaz régen is voltam. 10 évvel ezelőtt, de az egy 4 napos hajós út volt. ott csak a víz volt horvátországi, meg a kikötők.

God Harald 2019.09.06. 13:17:29

@Egon Estragon: hja...a szépemlékű báróúr! Ki tudja merre keres kalandokat mióta korábbi bloginánk visszavonult:)))

2019.09.06. 13:19:32

@LucretiaBorgia: idei nyár nagy felfedezettje ez:

www.placesofjuma.com/kamenjak-national-park-premantura-croatia/

Sziklás de csodás lapos teraszos sima szikla padok. Tetszőleges magasságokról lehet vízbe ugrani, élvezni a szabadesést, ritkaság az ilyen jó hely.

Tele volt olasszal a hely, akiknek az egész országuk csodás homokos tengerpart. Na ők meg azt unják.

LucretiaBorgia 2019.09.06. 16:30:38

@Daenerys Targaryen: Premantura..
Voltam ott. Katasztrofa. Por, kosz, tetves, pókhálós fák...
Szar apartman...
Mi ebben a jó???
Never!

LucretiaBorgia 2019.09.06. 16:35:30

@Daenerys Targaryen: az idei nyár felfedezettje?? Most szamolom, 13 eve is az vot..akkor voltam ott:) akkor is fullos volt.
Imadom ezeket a média dumákat! :)

2019.09.06. 17:38:41

@LucretiaBorgia: Mi egy vadiúj csodás apartmanban voltunk, minden reggel frissensült burek, a tenger elképesztően csodás meleg volt, ragyogó társasággal, esténként szarvasgombás steak-ek ugrottak. Végigjártuk a streetkitchen felzabáltuk az adriát útvonalát. Egészen remek nyaralásunk volt. Én boldog vagyok, hogy élek :-) még ha néha a rézbányában is kell portáskodni.

streetkitchen.hu/felzabaltuk/felzabaltuk-az-isztriat/

God Harald 2019.09.06. 21:05:59

Kedvencem a Balti tenger. A Rügen sziget és környéke, Uhsedom, Peenemünde...meg a Hansa városok

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.07. 07:03:24

@LucretiaBorgia:

Nyaralj északon, ne mindig lent a pudvában, Bodeni tó is szép aszondják, és az sincs messzebb Görögnél.

45 fokban árnyékban :jajj:fogjaafejet ott döglenék meg , végig a hotel szobában pusztulnák.
Elhiszem hogy eszed a fényt, de már északon se fagyna be a segged augusztusban.

turautak 2019.09.07. 12:06:28

Holnap reggel indulunk a kedvesének a Bükk-be egy csodálatos helyre. Direkt olyan helyet választottunk, ahol a madár se jár, és lehetőleg minél kevesebb emberrel találkozzunk. ;)

God Harald 2019.09.07. 13:05:32

@egyvagyok: de jó nektek! Imádom a hazai erdőket, hegyeket. Barangolni, nézelődni...

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2019.09.07. 17:48:16

@egyvagyok: Nekem holnap dupla Balboa a Budai hegyekben. Kétszer meghágom a Bözsikét toronyiránt :P

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.08. 08:19:07

@egyvagyok:

pont oda járnak a sorozatgyilkosok, becsavar egy hálózsákba, seggbeteker és rád gyújtja, és senki se fogja hallani mert senki se jár arra csak te , meg a tedbándi :)

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.08. 08:30:48

Holnap reggel hajnalban elindulok, 1 hétre kivágom magam a sűrű hétköznapokból.
Megmászom a Vezúvot, több mint 70 éve alszik, remélem nem pont akkor fog kitörni a lávafolyam. Mert akkor egy fekete szőke fog visszajönni :D
Jót ne halljak senkiről addig is !
Csók mindenkinek <3

LucretiaBorgia 2019.09.08. 09:17:37

@Szőkenőő: Pompeii-ben adnak a belépőhőz egy füzetkét, amiben latod a főbb helyeket, most, lepusztultan, es van egy rahajthato fólia, ahol lászik milyen volt ( lehetett).
Amalfiban add át csókjaimat brad-nek! Vagy dzsorzs- nak!
Ott nagyon kukkolj! Vkit tuti lácc:):):)

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.08. 18:12:25

@LucretiaBorgia:
Remélem mi is kapunk majd ilyen füzetet.
Ó Brad! Sasszsemmel lesem majd, hátha ott lesz :D Átadom a csókjaidat, ebben biztos lehetsz :D Majd ha a híradóban látjátok hogy egY zaklatóját bedutyizták, az én leszek ;)

2019.09.08. 19:13:57

@LucretiaBorgia: Miért az a cím, hogy "herdínia szarding mártásban" ?
Ha a szardínia és hering szavakat kicsréljük akkor "Herdínia szaring mártás" lesz belőle. Grétsy László rovatát hallották.

turautak 2019.09.08. 19:29:46

@szociál:
Üsse kavics, ma 11 km-t mentünk ;)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.08. 19:49:58

@Szőkenőő:

Hajrá Nápoly !!! :ugral
Tömd a fejed a helyi pizzákkal !
És csak is Juve mezben, ott nagyon szeretik az öreg hölgyet :)))
Első nap beléd vágnának egy éces tűt......... szóval Napoly mezben a tenyerükön hordoznak majd ;)

@egyvagyok:
Minek ennyit menni ha a tv előtt is lehet dögleni ? :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.08. 19:51:16

@Daenerys Targaryen:

Sárkányok anyja, tényleg találóbb a szaring mártás :))

úgymond olvasó mmkk 2019.09.08. 20:31:35

nem is értem, minek jártok-keltek ennyit, szeretitek az embereket? :|

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.08. 21:11:22

@úgymond olvasó mmkk:

Ezek enberek koze mennek :jajj
Hova kerultunk ???

úgymond olvasó mmkk 2019.09.08. 21:14:19

@szociál:

be kellett csuknom a szemem borzalmas kommented láttán. emberek közé mennek önszántukból? úristen, szűzmária, szentjózsef, és minden aprószentek!

csevely 2019.09.08. 21:34:05

@LucretiaBorgia:
Pompejiben a bordély fogott meg rendesen:)
Merthogy a kőből kifaragott "ágyakon " elképzeltem magamat.
A Szobácskák előtti kis festmények, amik jelezték, hogy mit is akarhat a mókus, na az aranyos...
Japán lányok gyűrűjében csodáltam....ahogy azok vihogtak.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.08. 21:48:12

@úgymond olvasó mmkk:

Egy levegotlen sotet szobaban sokkal jobb, nincs nyuzsi :)

úgymond olvasó mmkk 2019.09.08. 21:51:17

@szociál:

akarod mondani egy levegőtlen, sötét, 2x2 méteres szobának csúfolt helyiségben, ugye? :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.09. 06:27:52

@úgymond olvasó mmkk:

Akartam mondani, de megelőztél :)
2x2 azért jó ,mert más nem fér el benne, jó kis japán garzon, szoba, fürdő, wc, konyha egyben :)

LucretiaBorgia 2019.09.10. 14:13:49

@Daenerys Targaryen: Írói szabadság a G-ét 2x használtam. Ne tessék elszámoltatni a G-ékkel. Annyi G-ét használok, amennyit csak akarok.

2019.09.10. 15:56:47

@LucretiaBorgia: G pont, ez jóóóóó :-)
körbenyalom a számszélét.

tomhardynészonja 2019.09.12. 15:59:21

Nekem anno Jorgos Travel által szervezett utazással volt igen kellemetlen tapasztalatom. Mi voltunk az utolsó csoport, akik az iroda csődje előtt még viszonylag időben (tervezetthez képest 10 órával később induló repülőre feljutva) érkeztek haza. Korfun, az Aristidis apartman nevű lepukkant épületben volt a szállásunk, valami szennyvízcsatorna közelében. Mikor megérkeztünk, szörnyülködve kérdeztük, mi ez a szag, mire a telepített idegenvezető: "Ó, ez semmi, mindjárt elmúlik, csak most szivattyúztak a közelben." 14 napon keresztül élvezhettük. A zuhanyzót csak 1 flakon domestos kiöntése után, papucsban mertük használni, az idegenvezető végig ugyanazzal az unott fejjel szart bármilyen panaszunkra. Szerencsére alig tartózkodtunk a szálláson, mentünk a szigeten mindenfelé, mint a bolygó hollandi:) Akik kiszámolt pénzzel érkeztek, és nem volt lehetőségük kocsibérlésre, eret vágtak magukon, mikor meglátták a valóságban a "strandot, ami 50 méterre található a szállástól". A forgalmas úton átkelve le a betonlépcsőn egy keskeny, homokos csíkra, amin egy 140x70-es törölköző csak keresztben fért el, mert a lábadat már nyaldosták a hullámok. Itt szorongott egymás szájába lógva csillió ember. Hozzá kell tegyem, hogy autóba ülve, felfedezve a szigetet, találtunk olyan kristálytiszta vizű, gyönyörű, kavicsos partot is, ahol 4-en voltunk egész nap. Délben megjelent egy fiatal srác, beszedte a napernyő, nyugágy bérleti díjat, és ment is el. Legújabb úti célom Izland, de oda még kell egy kicsit spórolni, ha nem szeretnék parkban, padon aludni:)

2019.09.12. 16:24:26

@tomhardynészonja: Korfu csodásan szép és tényleg kell a mobilitás. Kocsi helyett a robogó bőven szuper.
Izlandra amikor mész adj fel magadnak egy bőröndnyi kaját. Majd meglátod hogy ez életmentő lesz az ottani árakat látva.

God Harald 2019.09.12. 21:34:37

Korfu tényleg gyönyörű! De nekem az igazi szerelem a hegyek.

2019.09.13. 08:47:45

@God Harald: akkor pont neked való a korfui Alpok !

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.16. 10:32:28

@tomhardynészonja: @Daenerys Targaryen: @God Harald: @Womb Rаider:

Én csak is itáliba mennék, ahol most Szőke volt.
Nápoj, Jóma, Tojinó stb

Napszemcsiben kéváznÁk ( utálom a kávét ) olasz csajoknak füttyögnék ( kivernék a fogam ) szűk kis utcácskákban barangolnék ( kizsebelnének, megerőszakolnának ) ettől függetlenül élvezném :)
Spanyol nem az én világom.
Izland , Svéd a klíma miatt bejönne, de ott az ételek drágák, és ehetetlenek, mert minden halas, lásd svéd rohasztott halkonzerv, nyami.
De ennék polipot angolnával :nyaljaaszajat :O

Womb Rаider 2019.09.16. 11:28:02

@szociál: "Izland "

Pedig az neked maga a paradicsom lenne.. amennyi birka ott van..:)
Van bálna, aurora borealis (megunhatatlan..) , és lunda szív..szinte még dobog :) ..ja és a kaja talán még drágább, mint a svédeknél!

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.17. 08:22:08

@szociál: pontosítok: nápoj, kapji, sojjentó amajfi pompejvezúv :)

Kávé finom, fogam megvan, a pénzem nincs, de nem mert kizsebeltek, hanem mert eltapsojtam :)

Egy csoda volt az egész látvány. Mennyéoda, kuksizzad meg :P

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.17. 08:27:49

@Szőkenőő:

:)

Nem kuksizok, majd jól leírod posztban az útiélményejidet .
Remélem ettél pizzát, az a lényeg, pompej meg a vezuv uncsi, pizza jó :))

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.17. 11:09:45

@szociál:
Igen, ettem pizzát, Nápolyban. A nápolyi pizza felkerült a világörökség listájára is. Finom volt, de mondjuk annyira nem, pedig állítólag ott érdemes kóstolni ahol mi ettünk :D

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.17. 11:11:12

@Womb Rаider:
Ha ezt nem is de a volare ó-óóó qrvára ment, az egész busz kornyikálta üvöltve :D

youtu.be/qmbx4_TQbkA

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.17. 11:13:30

@Szőkenőő:

Többet kellett volna nézned a paprika tv-t ,abban van néhány műsor ami pont a nápolyi vendéglőkkel pizzázókkal foglalkozott :)
Most adják Bourdain Parts unknown műsorát isch.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.17. 11:14:38

@Szőkenőő:

istenem de utáltam ezt a számot, asszem én leszálltam volna, és onnan gyalog haza :)

Womb Rаider 2019.09.17. 11:44:00

@Szőkenőő: Na..de ők spanyol-franciák :) de akkor szélesítsük a repertoárt..ha mos elkezded tanulni, jövőre te leszel a busz karaokee királynője!
www.youtube.com/watch?v=ZbVrdEbWIAw

Szocinak pedig ez a házi feladat:
www.youtube.com/watch?v=e7c1vjB0Qbg

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.17. 12:40:24

@Womb Rаider:

Szeretem a régi olasz zenéket, sőt még Rammazzottit isch ;)

Womb Rаider 2019.09.17. 12:49:35

@szociál: Az érzelmesség pluszpontszám még egy Fény Alfa esetében is..

Ha megnősülsz, mindenképpen javaslom a családi duót:
9am.hu/hatalmas-bejelentest-tett-al-bano-es-romina-power/ ;)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.17. 12:53:17

@Womb Rаider:

Jézusom 75 évesen a tinédzser hangján felénekelt pléjbekkjét adja elő, kicsit se tűnik fel senkinek se :))
Miért nem tudnak élőben énekelni, elfelejtették a dalszöveget ?
Vagy a stúdióban nem is ők énekeltek mint a Milivanili vagy Cinimini ? :))

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.17. 12:55:59

@Womb Rаider:

LottóKutonyó se rossz

www.youtube.com/watch?v=syc78JzHGTs

Ki az a piás nő az avatarodon ? :)

Womb Rаider 2019.09.17. 13:09:39

@szociál: Nagy buli volt, hatalmas buli..nem is emlékszem ;)

Adriánó Cselescsávó?
www.youtube.com/watch?v=2AE8JZUEMSs
plusz ő ezernyi filmben is szerepelt

Womb Rаider 2019.09.17. 15:06:39

@szociál: Basszki.. a britek képes tökélyre fejleszteni az elállatiasodást :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.17. 18:06:37

@Womb Rаider:

Oroszok is tudnak, de azok méltósággal basznak be :))
A britek állatok tényleg, Glasgowban is nagyon túltolják az alkoholt, múltkor éppen arról forgatott A.Bourdain, az a pali is megeszik minden szart és utána csettint egyet hogy ezt másnak is meg kellene kóstolnia.
Aha ,ott robbanna szét a szívem azoktól a telített zsíroktól.

@Egon Estragon:

Cini megint terhes ?
Ebben a korban nem veszélyes ? :)

tomhardynészonja 2019.09.17. 20:01:07

@Daenerys Targaryen: köszönöm a jótanácsot, eszembe vésem. Bár már holnap indulhatnék.

tomhardynészonja 2019.09.17. 20:04:37

@szociál: "Róma...gondolák..."
(Üvegtigris2)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.17. 20:12:53

@tomhardynészonja:

:)

Ooo igen a romai gondolak es a ferde torony :)

úgymond olvasó mmkk 2019.09.17. 21:21:07

@Szőkenőő: ugyan már, majd pont ő fog bárhova is menni :P

Womb Rаider 2019.09.18. 08:39:47

@szociál: "Oroszok is tudnak, de azok méltósággal basznak be :))"

És bajtársiasan megosztják az utolsó dvesztyi gramm vodkat is :) ..és erre tulajdonképpen túlélő stratégiát alapozhatsz, bárhol is légy a világban .

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.19. 12:17:02

@úgymond olvasó mmkk:
Én már az ilyen dolgokkal nem foglalkozom. Aki nem jön velem, otthon marad. Így voltam a tánccal, a sporttal, az utazással.

Womb Rаider 2019.09.19. 13:51:32

@Szőkenőő: ..és ami Nápolyban történik..az ott is marad!

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.19. 15:18:48

@Womb Rаider: Nápolyt látni és........a többi titok :D

úgymond olvasó mmkk 2019.09.21. 16:20:08

@Szőkenőő: aki magától nem akar jönni, az ne jöjjön sehogyse. ez a mai konklúzióm :)

2019.09.21. 17:12:23

@LucretiaBorgia: ...nézem xxxxxx új videóját és hát összecsapom a kezem! Meghallottátok az idők szavát! Nem tudom mennyire hatékony lesz, de jó ötlet az biztos! Tudod ugye miről beszélek? :-)

God Harald 2019.09.21. 23:22:47

@Daenerys Targaryen: nézem xyxy videóját a YouTube-on és eszembe jut az elveszett világunk...amikor még... Rájövök, hogy baszott öreg vagyok és már menni kéne:-)

2019.09.22. 07:54:36

@God Harald: ha menni kell hát menni kell. Sajnos sokunknak még nem lehet, de rá lehet segíteni könnyen.

LucretiaBorgia 2019.09.22. 15:05:17

@Daenerys Targaryen: Ezt most hagyd abba, vagy olyan lukkrécciat kapsz h nem lesz opcio!!!

LucretiaBorgia 2019.09.22. 15:06:48

@God Harald: na Te is!!! Abbahagyod v meghalsz! -:):):)

LucretiaBorgia 2019.09.22. 15:08:29

@Daenerys Targaryen: ....minden szót én írtam..:)...keményen benne vótam .:):)

LucretiaBorgia 2019.09.22. 15:37:48

@God Harald: Te miről bészélsz???
Te issss????

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.22. 17:16:50

Na mi ez az öngyilok hangulat?
Agyatokra ment a hétvége? :P

2019.09.22. 19:41:23

@LucretiaBorgia: Benen voltál keményen? wowww.. akkor most én ezt jól félreértem :-)

God Harald 2019.09.22. 21:55:48

@LucretiaBorgia: elgondolkodtam azon, hogy még közel 20 évet kellene dolgoznom. :( mikor már most is utálok. Most hogy munkakör változással bizonyos mértékig bele kell szólnom a pénzügyekbe, legalább már utálnak is:-)

God Harald 2019.09.22. 21:57:23

@Daenerys Targaryen: azért annyira nem könnyen. Kellene vagy 200 MFt hozzá!:)

turautak 2019.09.23. 07:36:01

Megtaláltuk a helyét, ahol ebédelni szeretnénk minden vasárnap ;)

www.kepfeltoltes.eu/images/2019/09/23/333DSCF6027.jpg

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.23. 09:01:50

@egyvagyok: Feltöri a popótokat a sok kő :D
Amúgy szép hely, merre van?

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2019.09.23. 09:55:36

@egyvagyok: Aj, de csicsa :) P85 bejáráson voltam tegnap, az is szuper jó volt, végre tökéletes kiránduló idő van. 50+ km, 1300+ méter szinttel. Igaz, ma kicsit robotos a bozgásom, lépcsőn lefelé, de elvarázsolt hangulatban vagyok :)

LucretiaBorgia 2019.09.23. 10:13:31

@Daenerys Targaryen: 223.579, most néztem !
Le vagyok nyűgözve -:)

turautak 2019.09.23. 10:43:17

@Szőkenőő:

A Dera-szurdok feletti gerincen. Nagyon szép hely, csak a sok selfi-turista nem hiányzott.

turautak 2019.09.23. 10:45:16

@Egon Estragon:
Mi is feltöltödtünk, bár nem jött át az energia :D

2019.09.23. 13:14:16

@LucretiaBorgia: pedig téged nehéz nyűgözni, de akkor szépa zélet nálatok!

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2019.09.23. 14:32:26

@egyvagyok: Tegnap elmentem mellette, amikor Csikóváraljától Pilisszentkeresztre mentem, mondván, hogy azt a szakaszt (Csikóváralja, Tölgyikrek, Sikáros, Király völgy, Dömös, Körtvélyes, Szakó-nyereg, Dobogókő, Pilisszentkereszt) már megcsináltam egyszer, úgyhogy most az autóúton levágtam.

úgymond olvasó mmkk 2019.09.23. 17:37:35

@Szőkenőő: gyilok! vérpatak! erőszak! szűz fiúk vére! hhhhrrrrr

turautak 2019.09.24. 11:30:45

@Egon Estragon:
Hétvégén Sirokra megyünk. Bejárjuk a környéket. :)

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2019.09.24. 18:22:10

@egyvagyok: én Barcelonába :) bár szívesebben mennék Sirokra. Van egy nagyon vicces történetem, középiskola, osztálykirándulás, kerestük merre lehet felmenni a várhoz. Bácsi, aki a kertben kapált, és útbaigazított, visszakérdezett:
- Honnan jöttek?
Mondtuk, hogy Veszprémből. Mire megrökönyödött tekintettel ránk nézett, és annyit mondott:
- Nabazmeg....

:) :) :))))

God Harald 2019.09.24. 21:21:37

@Egon Estragon: Hűha, Barcelonába el kellene jutni!

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2019.09.25. 11:10:46

@God Harald: Nah, én is most megyek először, és kb. semmit nem tudtam készülni. Tehát kb. be fogok esni a szállásra, és flip-floppolok a szállás és a konferencia helyszín között, ahol is az elődaások fele kb. érdektelen lesz, tehát valami sarokban dolgozni fogok, a kávészünetekben meg csillapítom majd a kávé- és cukorfüggőségemet :)

God Harald 2019.09.25. 12:09:24

@Egon Estragon: nem jó a szervezés. Mi a hivatalos utaknál beszervezzük a felfedező opciót is. Volt hogy a szomszédos két ország jelentős első és második VH hadszíntereit is meglátogattuk:-)

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2019.09.25. 16:35:52

@God Harald: Én nem vagyok ekkora felfedező, sajnos. Mondjuk Párizst azért bejártam, amikor ott voltam, és szerintem csak lesz egy délután Barcelonában is, ahol legalább a legfontosabb dolgokat meg tudom nézni.

God Harald 2019.09.25. 22:32:49

@Egon Estragon: biztos lesz. Csak hát az egy nagyvárosban édeskevés. Tavasszal Párizsra az a szűk két nap semmire sem volt elég. Vissza kell mennem maszekban is. Bár Londonra sem volt elég az öt nap:(

2019.09.25. 23:41:45

@God Harald: Püspökladányra elég két nap. Hova ez a nagyzolás: párizs, london, nyújork?!

God Harald 2019.09.25. 23:50:44

@Daenerys Targaryen: nyújorkba is el kell menni, tényleg!

God Harald 2019.09.26. 07:12:24

@God Harald: átszállásra még soha nem sikerült megcsípni nyújorkot:( Valamiért mindig csikágó vagy júszton

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.26. 08:03:10

@God Harald: Én bármelyik helyre szívesen elmennék :)
Hátha adódik majd még ebben az életben :)

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2019.09.26. 09:38:27

@God Harald: Majd jövök legközelebb is :) Igazából Párizsban elsétálsz a Notre Dame-tól az Eiffel toronyig a Szajna mentén, oszt láttál szinte mindent :) OK, nem, de mégis, a hangulata átjön. Itt most közel vagyok a tengerparthoz, látom a Tibidabo-t, ez már tök jó :) Senki nem beszél angolul, a taxisofőr végig spanyolul karattyolt hozzám, nem akarnék elveszni itt. Bár kedves népségnek tűnik :)

Hobo Fischer 2019.09.26. 10:03:00

@egyvagyok:
"Hétvégén Sirokra megyünk."
Szerintem a "Sirokba megyünk" jobban hangzik. Mar csak azert is, mert a kornyeken nottem fel es soha sem ugy mondtuk, hogy Sirokra. De mindegy, nincs jelentosege, csak azert kommenteltem, hogy irjak valamit. :) Ja, a siroki varban meg eletemben nem jartam, lusta voltam felmenni a dombra.:) A nyarat vegig csavarogtam, volt egy hosszabb turam, 5500 km 12 nap alatt, lusta vagyok feltenni kepeket, csak egy rovid clipre volt erom:
www.youtube.com/watch?v=AmKpZ5GekFw
Aug 15/19 Big Horn Mountains, Wyoming, USA Cowboys 1/3
Most Londonban (UK) csovezek, keszulok haza Magyarorszagra.
Vilag proletarjai egyesuljetek! :)

God Harald 2019.09.26. 10:08:55

@Szőkenőő: kétségtelen hogy megvan a maguk szépsége, különlegessége. Pl. amikor március elején tiszta időben elrepültünk Grönland déli partjainál (végtelen fehér jégmezők), aztán Kanada hatalmas erdőségei, millió tavai és végül a Michigan tó olvadó jege fölött.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2019.09.26. 10:58:44

@God Harald: ajj, én Montreálba tavaly ősszel naplemente felé érkeztem, át a Szent Lőrinc folyó felett, majd a kertvárosi részek a reptér előtt... Imádtam :) kis vidéki hotelben volt a konferencia, vagy 100 km-t kellett taxizni shuttle bus-szal. Odafelé sötét volt, meg be is aludtam rendesen, de visszafelé gyönyörű volt délutáni napfényben. Két öregúrral beszélgettem, akik a Földközi tengerre mentek hajókázni, szerintük a tölgyfáknak "gold" a levelük ősszel és nem "yellow" :)

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.26. 11:00:55

@Hobo Fischer: Londonban csövezel? ilyenkor ezen mit kell érteni?
Remélem jövőre eljutok oda, ez a következő úticélom.

Nagyon jó a videó, marhajó a marhaterelés :), gondolom ez ott mindennapos látvány lehet. Csodálatosak azok a hegyek. Képeket majd azért ha lesz időd, mutass nekünk.

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.26. 11:07:01

@God Harald: @Egon Estragon:
Én meg yellow vagyok , ahogy olvasom amiket írtok :D

Nem vagyok túl bátor, így mindig utazási irodával utazom, amire jellemző, hogy előre leszervezett programok vannak, így elég kevés idő van bejárni a szép helyeket. A pár óra helyett napokat tudnék eltölteni egy-egy helyen.
Persze nem panaszkodom, mert így is nagy élmény tud lenni az utazás.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2019.09.26. 11:55:08

@Szőkenőő: szerintem egyszer nyaraltak életemben külföldön :) idehaza már párszor, de amióta van nyaralóm, szinte csak ott. Viszont már 16 különböző országba jutottam el munkaügy során. Abból Anglia összesen vagy három év :)

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.26. 12:42:28

@Egon Estragon: Lehet, ha én is munkából kifolyólag eljutnék sok országba, nem lennék ennyire utazásra vágyó. Nekem egy nyaraló nem pálya, sose szerettem volna.
Ahogy Borcsa mondta, én nem nyaralok, hanem utazok. 1-2 nap pihenő épp elég, a jövésmenést kell :)

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2019.09.26. 14:29:56

Viszont az a jó a nem szervezett utazásban, hogy könnyen belefuthatsz olyanná is, hogy egy kicsit heves spanyol hölgyike éppen kiszórja a pasijának a ruháit az ablakon :)

kepkuldes.com/image/eeUkpA

God Harald 2019.09.26. 19:05:48

@Szőkenőő: nehogy azt hidd! Az csak fokozza a maszek kedvet. Bár én annyi országba nem jutottam el munkaügyben mint Egon kartács, de volt több is, ahova négyszer is. Három kontinensen:) De én egy szomszédos kisvárosban barangolva is kiválóan érzem magam

turautak 2019.09.26. 19:34:42

@Hobo Fischer:
Erre nem is gondoltam, de végülis mindegy ;)

turautak 2019.09.26. 19:38:12

Ahh, nem vágyom semmiféle nagyvárosba. Egész heti nyüzsi után nem a tömeget akarjuk kerülgetni.
Inkább ki a természetbe, ahol még térerő sincs. Megállni, és rácsodálkozni a természet gyönyörűségére, meglátni a szépet a világban. Erre vágyunk.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2019.09.26. 20:25:44

@God Harald: Én meg a Budai hegyekben is :) Amikor kijön belőlem az autista, akkor megyek olyan túrát, hogy kétszer oda-kétszer vissza, tehát minden ponton négyszer megyek el :)

@egyvagyok: Ja, ez a Barcelona is tök nagy, nyüzsi van. De lehet, hogy csak hulla vagyok, 3:30-kor keltem, azóta nem alszom. Majd ha frissebb leszek, megnézek más nevezetességeket is, nem csak azt, hogy Donna Hárpia hogy szórja ki a másodikról ordibálva az exe szaros gatyáit :)

2019.09.26. 21:05:18

@Egon Estragon: a budai hegyek eléggé tele vannak emberekkel. Barcelona és Velence már tönkrement, lehet elfelejteni.

God Harald 2019.09.26. 21:50:24

@egyvagyok: én is elsősorban a természet híve vagyok. De szeretem a városokat is. Az igaz, hogy Párizs, London már elég nagy városok nagy nyüzsgéssel. Bár ennek a fogalmát Sanghajban kicsit átértékeltem. Dehát az 25,5 millió lakos:)

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.27. 08:15:02

@Egon Estragon: jáááájjjj!!! Mit követett vajon az a "szegény" férfi? Lehet szidni merte a mamát, vagy még rosszabb? :)
Ilyenbe azért egy szervezett úton is bele lehet futni, bár kétségtelen, hogy ha magadtól mászkálhatsz mindenfelé, esélyesebb, hogy látsz valami szokatlant is. Mert a turistáknak ugyebár általában a vállalhatóbb helyeket mutatják meg.

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2019.09.27. 08:17:30

@Daenerys Targaryen: "a budai hegyek eléggé tele vannak emberekkel" A jó meredek részekre kell menni, ott csak olyan hülyék vannak, mint én, azokat meg elviselem :)

"Barcelona és Velence már tönkrement, lehet elfelejteni."
Jókor szólsz, minek jöttem ide :) Velence már 2001-ben megvolt (egyetlen külföldi nyaralásom :) ), 2006-ban voltam a Lido-n konferencián áprilisban, ott meg az maradt meg, hogy jött a köd a tengerről, mint a cunami, és szó szerint rohantam be a szállásomra, úgy fáztam :)

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.27. 08:27:20

@God Harald: Szerintem nekem se menne el a kedves az utazástól.
Sajnos én csak pár éve kezdtem, és még nagyon kevés helyen jártam.

Magyarországon viszont bejártuk az összes világörökséget, kivéve Pécsett még nem voltam. A budai hegyeket is keresztül kasul, főleg míg a gyerekem még velünk volt és jött is velünk. Nagy kirándulós fajta a miénk, csak mostanában kevesebbet megyünk.

Barcelonába 2017-ben voltam, 1 héttel a la Ramblán történt terrortámadás után. A sétányon végigmenve hátborzongató érzés volt. Amúgy a város nagyon tetszett, oda még szívesen mennék máskor is.

God Harald 2019.09.27. 08:55:49

@Szőkenőő: én is csak pár éve kezdtem, munkában és maszekban is. Fiatalon nem volt pénzem, mindig kicsit irigykedve hallgattam az évfolyamtársaimat a görög, olasz, spanyol nyaralásokról. Én magam 24 évesen jutottam el a Balatonhoz:)))
Aztán fiatal házasokként sem volt igazán pénzünk, de a Balcsi általában bejátszott. Mondjuk akkoriban nem is igen vágytam nagy világjárásra. Bár voltak a 2-3 évente esedékes németországi rokonlátogatások. Aztán már javult a pénzügyi helyzet és elkezdtünk ide-oda menni. Jelenleg az a cél, hogy minden évben legyen egy külföldi városnézés 4-5 napban, egy 5-7 napos tengerparti nyaralás, egy téli hazai szánkózós, havas barangolós 4 nap, a barátokkal egy két hétvége, szilveszteri 3 nap, borvidéki fesztiválos hétvége, őszi szünet válni magasabb hegyekben. Aztán még van egy két hétvége belföldön random jelleggel. Meg pár egynapos városnézés szomszédos országok határvidékén, illetve hazai városokban.

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.27. 08:58:15

@Daenerys Targaryen: Dehogyis felejtem el! Velencébe is visszamegyek még :)

@Womb Rаider: Remélem sose fogok belefutni egy utazás közben csődbe ment utazási irodába. Neckermannal utaztam már, és minden rendben volt, jó szervezés volt.

God Harald 2019.09.27. 09:09:46

@Szőkenőő: melóban meg pár éve projektekkel foglalkozom, azóta vannak leginkább külföldi utak. Ezek dupla haszonnal járnak: megismered (felszínesen) a kultúrát, illetve a munka kultúrát. Érdekes ezeket összehasonlítani: németet a franciával, olaszt az amerikaival, britet a kínaival, íreket a horvátokkal. Szerencsére a munkám jellege miatt volt már munkakapcsolatom mindenféle nemzet fiával, még argentínnal és bruneivel is. Középamerikaival viszont úgy emlékszem hogy nem. Talán ausztrállal sem:)

God Harald 2019.09.27. 09:17:35

@Szőkenőő: én nem szeretném a szervezett utazást. Nekem kell a függetlenség. Szeretem felfedezni a helyi kis zugokat és úgy általában magam beosztani az időmet. Meg mondjuk a szervezésnek is megvan a maga szépsége. A szervezést mindig én bonyolítom le. 1000-1400 km-en belül autó, afölött repülő. Persze Párizs, Róma, Amszterdam, Brüsszel repülő.

turautak 2019.09.27. 10:22:57

@Szőkenőő:
Azt mindig, lassan a géppel alszom :P

Womb Rаider 2019.09.27. 10:26:39

@God Harald: "Persze Párizs, Róma, Amszterdam, Brüsszel repülő. "
Greta Thunberg csókoltat!

Womb Rаider 2019.09.27. 10:29:14

@Szőkenőő: " Mert a turistáknak ugyebár általában a vállalhatóbb helyeket mutatják meg. "

Viszont szervezett keretek között a biztonságodról is gondoskodnak :)..cserébe fél lábbal itthon érezheted magad.

God Harald 2019.09.27. 10:41:04

@Womb Rаider: sorosbérencekkel nem cimborálok:-) Brüsszelbe is csak azért mennék hogy megállítsam őket! Bár két éve Bastogne-nál már sikerült:)))

Egon Estragon · http://egonazeger.blog.hu/ 2019.09.27. 11:59:29

@Szőkenőő: nemtom. Nem is az az ex, aki a képen van, ő csak egy Ártatlan Mézelőd. Az ex a kis szűk utca túloldalán állt, és nézte, hogy potyognak a ruhái.

LucretiaBorgia 2019.09.27. 13:02:46

@Daenerys Targaryen: Sajnos egyetértek. Velencében sokszor voltam, de annak jó 15 éve. Barcelona meg hatalmas csalódás volt, leszámítva Gaudit. Na jó de őt ab ovo imádom -:)

LucretiaBorgia 2019.09.27. 13:05:29

@Womb Rаider: Nem God rúgja az utolsót a szegény földbe ! Ne légy gonosz :)
Én is rúgok egyet, kettőt..
Rögtön hétfő hajnalban :(

2019.09.27. 13:12:11

@LucretiaBorgia: én sokat megfordulok Barcelonában a reptér és a vasútállomás között... de a turistalehúzó Rambla-ra nem mennék már semmi pénzért. Már a Güell parkba is csak netes regisztráció után engednek be. Egy sima parkba!!!

LucretiaBorgia 2019.09.27. 13:27:08

@Daenerys Targaryen: Aztaaaa.....
Netes regisztráció ?????
Monnyuk, szegény park szét fog porlani ekkora tömeg turizmus mellett.
Pont e poszt kapcsán jutottam el oda, hogy kiszállok ebből a turizmus agyrémből.
Ahogy írtam is :)

God Harald 2019.09.27. 15:13:06

@LucretiaBorgia: nem bizony. Viszont manapság mindenki környezetvédő. Ha pl repülőre ülök és elmegyek az USA-ba korszerű lowNOX égők tesztelésére beszerzés céljából, akkor nettóban ártottam a környezetnek, vagy használtam? Vagy ugyanez zéró VOC szerelvények esetében?:)))

LucretiaBorgia 2019.09.27. 17:06:54

@God Harald: az a baj, hogy nem értelek..
Wombi biztos értene..

2019.09.27. 17:13:22

@God Harald: persze hogy ártottál. Minek repkedni?
Tesztelj online otthonról és ki se kell mozdulnod. zéróemisszió. Kivéve, ha babfőzeléket ebédeltél.
@LucretiaBorgia: wombi nem ért semmit. Egyik nap mindenkit leugat és harcol, másik nap meg reménytelenné nyilvánítja a világot és bezáratja az egész kócerájt. Ahogy hullámzik a periódusos rendszere.

God Harald 2019.09.27. 18:29:55

@LucretiaBorgia: mindegy, csak rá akartam világítani arra, hogy a projektjeim egy része környezetvédelmi jellegű

Hobo Fischer 2019.09.28. 11:29:18

@Daenerys Targaryen:
"a budai hegyek eléggé tele vannak emberekkel."
Sajnos a Yellowstone National Park is tomve van turistakkal, fel napig birtam csak a tomeget es huztam is el. Majd kora tavasszal megyek vissza, remelem akkor kevesebben vannak. De ugyan ez volt Deadwood-ban (South Dakota), nagy csalodas volt.
Amugy en belecarok a ecolabnyomba, kocsival megyek mindenhova, legtobbszor egyedul. Az idei ev jo volt utazas szempomtjabol, mentem vagy 10 ezer km-t (a Londonba repulest nem szamitva):
indafoto.hu/hobo_fischer/2019utazasok
Vilag proletarjai egyesuljetek! :)

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.29. 13:13:04

@God Harald: Barátnőm, akivel utazni szoktam, már próbálgatja a saját szervezésű utakat, tapasztalatokat gyűjt, és majd együtt is hasznosítjuk előbb utóbb. De addig szervezve megyünk.
Még sok úticél van tervben, csak a pénzt kell rá előteremteni. Az meg folyamatban van szinte egyfolytában :) Van egy külön buxám erre a célra, a férjem pakolja bele havonta a zsét, cuki egy embör az :D

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.29. 13:17:12

@Egon Estragon: Ha a TV-t meg a zongorát dobálja ki, az lenne csak a turistalátványosság :D

@Womb Rаider: Így járnak a beszari utazók :D

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.29. 13:19:30

@LucretiaBorgia: "kiszállok ebből a turizmus agyrémből."
Én még nem utaztam olyan sokat, még csecsemő vagyok ezen a téren, még tágra nyílt szemmel csodálkozom rá mindenre, és szívom magamba a látványt :)

Hobo Fischer 2019.09.29. 13:32:33

@Szőkenőő:
"Van egy külön buxám erre a célra, a férjem pakolja bele havonta a zsét, cuki egy embör az :D"
Nekem meg a kanadai allam dobalja bele havonta a penzt, nyugdij neven. :) Pedig alig dolgoztam 2-3 evet hivatalosan a 36-bol.:) Kedden megyek Magyarorszagra, onnan a Transzsziberiai Expresszel Sziberiaba es Pekingbe. Visszafele beugrok Jeruzsalembe is, ha sikerul. Mielott visszamennek Kanadaba meg Londonban dolgozok egy keveset, mert eleg keves a nyugdij.:( Kanadabol meg huzok le Mexikoba 2-3 honapra. Eleg unalmas a proli nyuggerek elete.:( Kulonosen egyedul.:)
Vilag prolatarjai egyesuljetek! :)

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.29. 13:41:32

@Hobo Fischer: Igazi világcsavargó vagy!
Fotókat is nyomass a térképek mellé, képekben is lássuk merre jársz :)

Mire én leszek nyugdíjas, már járókerettel fogok járni, és a hamut is mamunak fogom mondani ha így megy tovább a nyugdíjkorhatár!

Womb Rаider 2019.09.30. 08:35:40

@Szőkenőő: Jó..de a fél lábukkal meg a sírban lennének, egyébként :P

"Mire én leszek nyugdíjas, már járókerettel fogok járni, és a hamut is mamunak fogom mondani ha így megy tovább a nyugdíjkorhatár! "

Lassan öregszel..húzz bele, nyanya!!! ;)

@Hobo Fischer: "Vilag prolatarjai egyesuljetek! :) " & "Pedig alig dolgoztam 2-3 evet hivatalosan a 36-bol.:) "

Dekódolom: proletárnak lenni annyi, mint mások pénzén élni!!! PÍSZ!

Womb Rаider 2019.09.30. 09:18:51

@LucretiaBorgia: "Wombi biztos értene.. "

Na.. NOX.. kégáz? Megvan? lowNOX=kisebb élvezet..~frigiditás..

Amúgy meg szerintem (főleg mostanában) mindenki hallott a nitrózus gázok kellemetlen hatásairól (a nitrogén oxidul valamelyes kilóg a sorból, mer t élelmiszer iparban és gyógyászatban is teret kapott) meg arról is, hogy keletkezésükben jelentős szerepe van az emberi tevékenységnek is..illetve a lokális koncentráció növekedésében.. télen, ha egy szmogos délután végignézel a város felett, magad is láthatod a roszdásbarna tónusú ködöt..na, az a NOx.
Az atmoszférikus közegben zajló intenzív exoterm folyamatok mellékterméke, ki nem nagyon kerülhető.. de minimalizálni sem kis feladat...szép feladat..jó feladat.. minden pénzt megér ;)
..vagy marad a másik út, ami a járműveknél megoldás, a katalitikus redukció, ahol ammóniával nitrogénné és vízgőzzé alakul.
Ha holnap szembejön Greta Thunberg, és megkérdezi..nem kell zavarba jönnöd!

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.30. 11:24:30

@Womb Rаider: Annyira nem lassan sajna, csak még a nyögdíjig van annyi, hogy még megszíjjam esetleg :D

Womb Rаider 2019.09.30. 13:13:44

@Szőkenőő: Nyugdíj előtakarékosság!!! :P

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.09.30. 15:34:06

@Womb Rаider: Van. de bachatom, ha kizsigerelnek a melóban és költhetem azonnal a demens ellátásra :)

God Harald 2019.09.30. 16:14:49

@Szőkenőő: pelenkás bajkeverő leszel! Nekem is még megvan a magánnyugdíj pénztári tagságom, van önkéntes is, meg előtakarékossági számlám is. Valszeg nemigen fogom élvezni őket, de örökölhető:-)

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.10.01. 13:36:30

@God Harald: szarok az örökösömre, én élvezni szeretném még azt a pénzt :)
Remélem a 40 éves kedvezményt nem törlik el mire odajutok, és lehet már akkor berágok, és otthagyok csapotpapot.

2019.10.01. 13:55:29

@Szőkenőő: csak addig el ne válj és a zurad meg tartson el a csapéspap után is :-)

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.10.01. 14:18:51

@Daenerys Targaryen: Eltart az, olyan fából faragták. Áldott jó ember :) Csak érje meg ő is, hogy nyugdíjba mehessen majd. A férfiaknak aztán nincs mese, ki kell hordani lábon a nyugdíjkorhatárig.

2019.10.01. 14:55:38

@Szőkenőő: gyenge megoldás a nyugdíjig dolgozni. Mire valók a befektetések? Azok hozamaiból kell élni.

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.10.01. 15:45:42

@Daenerys Targaryen: Köszi a tanácsot, de ezt majd már a következő életembe viszem át mint tanulságot :)
Ebben az életemben a lefektetés a cél. Az alapokat természetesen :D
süti beállítások módosítása