Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Elméletek viharos tengerén, avagy elméletem az elméletekről.
2019. július 17. írta: LucretiaBorgia

Elméletek viharos tengerén, avagy elméletem az elméletekről.

untitled_1.bmp

Bevez(et)ető:

 A gondolkodó ember elmélkedik. Mert így van összerakva. Mert zsigeri késztetése van, hogy legalább magában, önmaga számára fogyasztható nézeteket rakjon össze, hogy legalább időleges rend és harmónia lakoljon a lelkében. Minél bonyolultabb a világ, annál többet elmélkedünk. A nagyon bonyolult világ immáron rendelkezésünkre áll, sőt nem csak bonyolult hanem másodpercenként változik, fordul a tengelye körül, mi, gondolkodó emberek pedig csak kullogunk az újabb és újabb világmegváltó igazságok nyomában, és próbáljuk törékeny kis egyensúlyunkat, rendünket a fejünkben visszaállítani. Vagy megbuggyanunk. Pusztán érzékeléssel, értelmezés nélkül csak keveseknek sikerül tovalibbenni az életen. Őket bizton mondhatjuk boldogoknak. (Ilyenkor csodálkozom rá a bölcsességekre, amit maiul közhelynek mondanak, az ilyenekre pl: „Boldogok a lelki szegények”, vagy a másik idevágó: „A közhely azért közhely mert igaz.”)

Én is gondolkodom, rengeteget, agyalok, fáradhatatlanul próbálom összerakni a magam kis kupacát az elméletekből, tapasztalásokból, hogy ideig-óráig rend legyen a fejemben. Kész szerencse, hogy van még az emberben ilyen késztetés, meglehet egyre kevesebben.

A világ minél átláthatatlanabb, annál több az elmélet, hogy hogyan kellene átlátni és látni. És annál jobban el lehet veszni az elméletek viharos tengerén. (Nem kívánom elleplezni érintettségemet, Szabó Magdán és Jókai Annán cseperedtem. Majd jöttek mások, sokan. Csak, hogy néhány nevet említsek Popper Péter, Müller Péter, Erich Fromm, és a modernebbek, mint Zimbardo, Almási Kitti, Tari Annamária, Pilát Gábor, Dóra Gyula  és így tovább…….és kezdeti életbölcseletem, magabiztosságom szerte is kezdett foszlani.)

Mivel családi indíttatásom is vagyon, meg ugyebár atomizált, pörgő világunkban kiemelt helyet kapott a férfi-nő (mutatis mutandis, tisztelem a másságot is, de maradjunk alapból ennél) társas kapcsolatok, gender szerepek (már ha elfogadjuk, hogy vannak, erre is több elmélet van), a klasszikus férfi-nő szerepek át/értelmezése, helyretétele.

Így aztán adott a következő eszmefuttatás háttere. 

untitled1.bmp

A Világ szubjektíve objektív. Túl azon, hogy hangzatos megállapítás és még loptam is egy barátomtól, de nem bánja. Hiába az elméletek és a történések mindent a saját tapasztalatainkon és pszichénken keresztül látunk, mindenki másképp és másképp és ráadásul még időben is másképp, amit ma így gondolok, azt holnap, amúgy. És ez nagyon idegesítő, mert az emberi lény már csak ilyen, úgy szeretne egy megnyugtató legalább közép távon tartós és használható elméletet.

Ezt most akkor bátran engedjük el ! Én is ezt tettem.

Nem voltam rest és igen sokat olvastam, hallgattam előadásokat és összeraktam a magam elméletét több témában. Tettem ezt különösen azért, mert jól megnéztem az elmélet alkotókat és megállapítottam, hogy vagy olyan óvatosak, hogy maguk se mernek hinni abban, amit mondanak vagy olyan bigottul hisznek benne, hogy meg se akarnak hallani más gondolatot, rugalmatlanok, megalkotójuk nem tud szabadulni a (rög/zült) eszmétől, azaz teljes kiforrásuk pillanatától romlásnak indulnak. A másik nagy baj, a tisztázatlan fogalmak, pl. mi a birtoklás ? Végezetül a dilemma. Az elméletek valamilyen módon önmagukkal koherensek, konzekvensek tehát, ha én bizonyos dolgokat elhiszek, elfogadok, be tudok emelni a saját világomban, bizonyosakat nem, akkor jó irányba haladok a vagy épp ellenkezőleg, sprintelek egyenesen a még nagyobb káoszba. 

És a kiváltó ok is. Néhány hete részt vettem egy két napos kurzuson (jobb szavam nincs rá, mint ez az általános), a neten ütköztem bele, a youtube dobta fel a bevezető videókat, így jutottam el a web oldalra, majd jelentkeztem. Konkrétumokat nem mondok, mert se reklámozni, se kritizálni nem akarom az eseményt. Különösen azért, mert elég ambivalens érzéseket keltett bennem.

A kurzus lényegi mondanivalója, hogy a nő elvesztette a szerepét, a harcos szerepében, farkat növesztve próbál helyt állni a férfi világban. Majd beledöglik és legalább nem sikerül, csak egyedül maradnia. A férfi körül meg elfogyott a világ, már szinte semmi nincs amiben csak ők lennének a jók, amiben megmutathatnák magukat, az erejüket. Na itt csapott meg a mozdony szele. Mert ez eléggé egybecsengeni látszott a tapasztalataimmal.

Néhány alapvetés a kurzuson elhangzottakból:

A férfi és a női agy alapvetően különbözik egymástól, ami neurológiailag igazolt. A férfi reagál (üss, vagy fuss), a nő agyal, dönt (bújik és szövetséget köt). A férfi kommunikációs központja harmada a nőének. A férfi agresszivitás központja nagy, de az már a védelemre, nem a gyilkolásra szolgál. Úgy szintén domináns a szexualitás központjuk (farokvezéreltség). Ha 20 másodpercig nem csinál semmit, elkezd szexuálisan fantáziálni. A nő elbaltázza, ha azonnal rááll a szexre, mert az olyan a férfi szemében, mintha csak arra lenne jó, mintha egyébként unalmas lenne, mást nem is lehetne kezdeni vele.

A tönkre ment házasságok (66 %) hátterében az áll, hogy a nő nem tud már felnézni a férfira, nem tiszteli. A nőből meg cseléd lesz, rabszolga, akit meg a férfi nem tud tisztelni. A nő elsárkányosodik, üvölt, kiabál, zsarol. Elveszett az ún. női kommunikáció, ami vezetni hivatott a férfit, aki az erőt testesíti meg (a Nap). A nő a vezérfény (a Hold). Tönkre teszi a fiát az a szülő, aki engedi sírni, mert belőle lesz a balek, a gyáva. A Nő Királynő, a férfi Király és a nő a férfi birtoka, megvédi azt. A mesék igazak. Ma már senki nem tanítja meg a nőnek, hogyan kell nőnek lenni, nőként kommunikálni, hogyan kell jól használni a férfit és mire lehet egyáltalán, a régiek még tudták. Sok hülye feminista azt mondja, engem ugyan ne birtokoljon egy férfi. Ne is lepődjön meg a nő, aki így nem kell senkinek. A nő az érzelem. A nő feladata, hogy a férfit elvezesse a (férfi) saját szívéhez. Az élet lényege, hogy jól érezzük magunkat. És a nőnek joga van kilépni, ha nem érzi jól magát, ha hiába jelzi, hogy ő neki, hogy lenne jó, de a férfi erre nem reagál. A nőnek meg kell mérnie a férfit, és ha az könnyűnek találtatik, nem kell elsenyvedni egy életet mellette, kínlódva, üresen, értelmetlenül. Sajnos nem tagadható, hogy a férfiak fele selejt, semmire se jó.

A kapcsolat mindig hierarchikus. A szeretet nem feltétel nélküli. És akkor, ha stimmel, akkor leélhetünk együtt egy boldog életet. Többször idézi az előadó a videóban Popper Pétert, miszerint „Igazi nincs, egyéletben legfeljebb pár, 2-3 olyan emberrel találkozunk, akiből lehet igazi.” 

Indulunk el ebből az eszme halmazból ! Ütközzenek az elméletek, rajta !

Genetika vs. historikus-szociális átalakulás

untitled2.bmpuntitled3.bmp

 

 

 

 

 

Müller Péter pl. azt mondja (Férfi élet, női sors c. könyvében), hogy „Összeomlóban van a sok ezer éves férfiuralom. És születőben a nők lelkében elfojtott igazi és örök Én-élmény. Az emberiség történetének legnagyobb fordulatát éljük. A férfilélek katarzisát és a női lélek önmagára ébredését. Sorsunkban és párkapcsolatainkban olyan drámák zajlanak, amelyeket nemigen tapasztaltunk a múltban. Férfinak és nőnek ezért nehéz élni manapság. A férfinak vissza kell találnia elárult, magas szellemi valójához és alázatához. Ehhez az önös énjének össze kell törnie, darabokra. A nőnek pedig meg kell találnia önmagát és a méltóságát, amit még keresni sem engedélyeztek neki, soha. Nem tudom, milyen világ jön. De ha lesz új világ, az a nők tiszteletén fog alapulni. Ebben bizonyos vagyok. Óvakodj attól a férfitól, aki nem királynőnek lát. Nem látja igazi arcodat - mert nem szeret. Aki szeret, és amíg szeret: fölfelé néz rád. Óvakodj attól, aki benned a szolgát, az anyukáját, önzésének eszközét, vagy birtokát látja csupán, és nem az önérzetes nőt keresi. Óvakodj attól, aki tart a méltóságodtól és az öntudatodtól, mert kisebbnek érzi magát melletted. Élni talán tudsz egy ilyen emberrel, hiszen az élet a kompromisszumok művészete is - de boldog nem lehetsz vele. Hogy szeret-e valójában, vagy csak érzelmileg, vagy más okból függ tőled, onnan tudod tévedhetetlenül megállapítani, hogy mennyire érzed magad szabadnak mellette.”

 Folyt.köv!

Agresszíó vs. férfi

Hűtlenség vs. unalom

Birtoklás vs. szabadság

és még sokan mások…

 

Nea

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szociesatjukol.blog.hu/api/trackback/id/tr5814967650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mgdé 2019.07.19. 16:34:13

@Womb Raider:

"de attól fázom, hogy újra a régi módszer szerint a férfiak gondolkodjanak a nők helyett/felett"

Ott voltál te Thermapülainál, Bannockbrunnál, Nándorfehérvárnál, Branyiszkónál, Sztálingrádnál, stb. vagy csak a szád jár? :P

2019.07.19. 16:41:14

@Én de genere Mi: Én nem.. de ki szülte azokat a katonákat..és kik ápolták a sebesülteket, kik temették el a holtakat? És kiknek méhéből született újjá a nemzet?

Jóhogy nem a mamutvadász világba nyúlsz vissza.. a társadalom változik.. talán lassan ki lehet engedni az asszonyállatot is az ólból..

2019.07.19. 16:43:01

@Én de genere Mi: Ja.. és vajon mekkora szerepe volt a tesztoszteron tüzelte pöcsméregetős-kardozós férfiaknak abban, hogy időről időre halomra öldösték egymást? Őszintén szólva nem érzem túl progresszív gondolkodásnak.

mgdé 2019.07.19. 16:48:05

@Womb Raider:

Igen, a tesztoszteron. Sajnos nem jutott nekik nő, s nem maradt más út.
Mert a nők önzők, s nem szolidárisak a férfiakkal. Csak ha az MÁR alfa, már minimum lovassági ezredes és kőgazdag, s töke mint a lóé. :P

2019.07.19. 16:58:08

@Én de genere Mi: Így lett a Nagy Háború végére a félnótás, gacsos lábú Vászkából a falu alfája.. a vetélytársakat megette Árész reggelire..

úgymond olvasó mmkk 2019.07.19. 17:20:59

@szociál: komolyan azt kéred tőlem, hogy csodáljam a tollaidat? mi lesz a következő, viselkedjek veled alázatosan, és prezentáljak naponta minimum háromszor valami ehetőt? :))))

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.07.19. 17:44:17

@Womb Raider: Tágabb közösség? Mondjuk egy kommuna? :D

@Én de genere Mi:
Az a baj, hogy nagyon szélsőségekben gondolkodunk. A pasi legyen kőgazdag nagyfarkú, alfahím. A nő legyen a konyhában, legyen szexistennő, és persze fiatal. Már rohamot kapok ezektől.
Mintha más nem létezne. Az átlag! Ami igen nagy számot jelent.
Szerintem kurvára nem nagyobb tett, hogy a férfiak ott voltak a nagy csatákban, mert a nők ugyanúgy tették a dolgukat, védték a családot, az otthont, hogy legyen a katonáknak hova hazatérni.
Az meg főleg kurvára nem igazságos, hogy nőnek lenni átok is volt egyben, mikor bármelyik korban, bármelyik háborúban lányok, asszonyok estek erőszak áldozatává. Ha szerencse volt akkor csak egyszer. Ha nem, akkor minden férfihorda átvonulásakor,ha az előzőt túlélte.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.07.19. 18:09:26

@úgymond olvasó mmkk:
Ket orankent eszek mint egy kisbaba, szoval irany a konyhaba.

úgymond olvasó mmkk 2019.07.19. 18:20:21

@szociál: van két lábad, amikkel bevonulhatsz a konyhába, van két kis kezed, amivel kinyitod a hűtőt, és legalább egy szemed, amivel látod a tartalmát. megoldod, ügyes fiú vagy. simi.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.07.19. 18:25:00

@úgymond olvasó mmkk:
Csitt a neved anyjuk !
Főzzzzz zsiroskenyeeeert!

úgymond olvasó mmkk 2019.07.19. 18:40:32

@szociál: tudod, hol a kenyér? tudod, hol a zsír? talán csak a kést nem ismered, de ne aggódj, megmutatom, hogy kell vele bánni, nem harap.

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.07.19. 20:02:29

@úgymond olvasó mmkk: a sallert ne feledd el, miközben elhalad melletted, mikor kiviteted vele a szemetet :D

úgymond olvasó mmkk 2019.07.19. 20:39:02

@Szőkenőő: ó jaj, még a végén előjön belőlem Nagyezsda Tábornokova, és arra is rákényszerítem, hogy takarítson ki :)))))

úgymond olvasó mmkk 2019.07.19. 21:11:38

@szociál: viselkedjél, apjuk, mert beállítalak a vasalódeszka mellé :)))))

mgdé 2019.07.20. 00:17:31

@Szőkenőő:

;) Úgy gondolod, hogy amennyiben te írtad volna a hsz-t amire reflektáltam, neked is ugyanezt írtam volna válaszul?

Viszont Wombitól az eddigiek alapján simán elvárható, hogy bizony ott legyen Leonidász mellett az első sorban! :) Ha mégsem, akkor mégsem tartozhat az 'egyenlők' közé!!!

(Ráadásul azt tudja ő is, hogy a perzsák, médek, kariaiak, lídek, stb. mind-mind migrincsek itt Jurópiában, s velük szembeszállni nemtől_függetlenül kötelesség! Lám, László Petra nem is maradt el semmiben 'Egyetlen Félelmünk', 'Hadak Villáma', 'Átkozott Jankó' Hunyaditól!)

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.07.20. 07:27:21

@Én de genere Mi: Oké, nem vettem bele a kötekedés faktort, ami nekem nem annyira megy, de kifejezetten nem is bánom, mert rengeteg időt megspórolok vele, hogy tökfeleslegesen igazoljak, cáfoljak bármit ami él és mozog :)
Ha már felhoztad Hunyadit, pont a könyvsorozat ékes példája annak a kornak, amikor hazározottan szívás volt nőnek lenni. De jó hogy nem akkor éltem! Ehhez képest ezek a mai problémák a párkapcsolatokban, társkeresésekben légyfingok a szélben :DDD
Na persze a pálya széléről könnyű kiabálnom, mikor nincs problémám egyikben sem szerencsére.

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.07.20. 07:31:18

@úgymond olvasó mmkk: Nem kell ahhoz Nagyezsda Tábornokovának lenni. Elég ha közlöd, hogy akkor ma nincs szex. És máris iszkol a seprűért :D

@szociál: Egy jó pasi a konyhában béta, az ágyban alfa....csak hogy tudd :P

úgymond olvasó mmkk 2019.07.20. 10:32:53

@Szőkenőő: nem is rossz ötlet. de a nincs tippmix még nagyobbat ütne ;)

mgdé 2019.07.20. 11:48:01

@Szőkenőő:

"De jó hogy nem akkor éltem! "

Ugye, ugye!!!
Most meg már azt sem tudjátok jó dolgotokban, hogy még mit kívánjatok! ;))

(Az jó, ha nincs gondod. Akkor, hogy kötözködjek is: á, de az úgy biztos unalmas.)

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.07.20. 12:37:34

@úgymond olvasó mmkk: Úúúúú! Igen!!! A tippmix az érzékeny pontja! Elvenni tőle a pénz kukába dobásának élményét :D
Jobb mint a vudu baba :D

úgymond olvasó mmkk 2019.07.20. 12:54:09

@Szőkenőő: kár, hogy nem vagyok ilyen kegyetlen :D

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.07.20. 13:07:51

@Én de genere Mi: Viszont a változásoknak nem lehet útját állni. Mint ahogy a nők öntudatra ébredésének se. Hiába is próbálkoztok, ágálltok, a nők előbb utóbb végleg felemelik a fejüket az elnyomás mocsarából, és akkor a pasiknak annyi ! :D
Szerencsétek van, hogy van olyan részetek, ami még érdekes rajtatok. Nem, nem az eszetek :DD

Unalmas? Pffff és tényleg. De igyekszem színesíteni kicsit, mert ez nekem jár ;)

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.07.20. 13:09:56

@úgymond olvasó mmkk: ;)

Szoci erre a csajra le kell csapni! :D vagy rácsapni kicsit, ha szereti ;) :P

úgymond olvasó mmkk 2019.07.20. 13:21:15

@Szőkenőő: meg ne mondd neki, hogy áldott jó szívem van, ártana az imázsomnak :))))) (most bevallom halkan, hogy néha kifejezetten érdekesnek találom a férfi nemet, jellemhiba, tudom)

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.07.20. 13:39:22

@úgymond olvasó mmkk: Lakat a számon! ;)

Nem jellemhiba, én is így vagyok ezzel. Valóban érdekesek. Sokféle karakterrel lehet összefutni a blogvilágban, kifejezetten tanulságos egyikmásik. De én már csak csendes megfigyelő vagyok. :)

úgymond olvasó mmkk 2019.07.20. 13:55:21

@Szőkenőő: melóban kikerülhetetlen, hogy lássak néha érdekes példányokat :))) van egy mappám direkt odakészítve, ami mögé elbújok, ha nem bírom tovább :))))

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.07.20. 15:03:16

@Szőkenőő: @úgymond olvasó mmkk:

tjúkok, csak kotkodácsolnak a szemétdombon :P

El a kezeteket a tippmixemtől !!!!

Így beszélni egy alfahímmel, meg áll az ész, szó bennragad, szív meghasad, szem fennakad.... :P

úgymond olvasó mmkk 2019.07.20. 22:56:03

@szociál: majd ha rituálisan elégettünk néhány tippmix szelvényt (vagy mi annak a neve) az alfahímek oltárán, akkor sajnálgatjuk a fennakadt szemeidet :)

mgdé 2019.07.21. 01:01:27

@Szőkenőő:

"van olyan részetek, ami még érdekes rajtatok"

Sosem hittem sem Linnének, sem Darvinnak, mindig is tudtam, hogy rizsa az egész, s a férfiak már az idők kezdete óta, s eztán is örökkön-örökké, erszényesként léteznek. Mint ahogy ezt a nők pontosan tudják is. ;PPP

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.07.21. 16:30:52

@Én de genere Mi: van is egy jó kis elnevezésem a rendszerezésükhöz:

Sarcophilus Erectus :D :P

mgdé 2019.07.21. 17:57:26

@Szőkenőő:

(S a tasmán rokonoknál szebbek sem vagyunk? :D )

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.07.21. 18:22:54

@Én de genere Mi: nekem a zanyukám mindig azt mondta, kislyányom a férfi csak egy fokkal legyen szebb az ördögnél. De most már kezdem sejteni, hogy csak védeni akart, mert nem voltam valami szép kislány, és hátha csak csúnyafiú fog csak velem szóbaállni :D

úgymond olvasó mmkk 2019.07.21. 19:48:57

@Én de genere Mi: a tasmánördögök cukik, pláne mikor visítanak :))) Szoci is imádja őket, muhaha

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.07.22. 07:37:16

@Szőkenőő:

Szépkitlány voltál kiskorodban, vannak ronda kölkök de te cuki voltál :)

@úgymond olvasó mmkk:

Megnyugtat mikor vonyítva sikít tasmánka, kéne vagy 3 belőle hazára.
természetesen panelba, had szokják a szomszédok is :)

És te is cuki kislány voltál tasmánkolibri :*

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.07.22. 08:08:08

@szociál: Kicsilánykaként még igen, cuki voltam, de nem akarnád látni a kamaszlány képeimet :D

A tasmánka is egy rohadék nőerőszakoló dög :D

2019.07.22. 08:49:00

@Szőkenőő: "Tágabb közösség? Mondjuk egy kommuna? :D"

Nem..spec eszembe sem jutott. Nem vagyok híve a 'mindenki mindenkié' szemléletnek. A választás joga mindenkinek jár. Inkább az olyan helyzetekre értettem, mondjuk egy disztópiában, midőn a társadalmak fellazulnak, széthullanak és kissebb lokációban elszigetelt közösségek maradnak fenn. (Mielőtt Degenere belelkesül, nem érdekel az ókori görög városállamosdi :)

www.google.com/amp/s/kuffer.hu/10-teny-a-noi-testrol-amirol-nagyon-keves-ember-tud/amp/

Ez jóóó...-a nyakat meg a hajszínt nem tudtam.. a páros szervek meg mindenkinél eltérő méretűek.. a pasik golyszlijai is..és egyik ugye lejjebb is lóg :)

2019.07.22. 08:51:09

@Én de genere Mi: "Viszont Wombitól az eddigiek alapján simán elvárható, hogy bizony ott legyen Leonidász mellett az első sorban! :) Ha mégsem, akkor mégsem tartozhat az 'egyenlők' közé!!!"

Természetesen.. de ugyi előbb akkor te is megszülsz előtte 3-4 katonát, felneveled..aztán megyünk hadonászni és üvöltözni.
Túl sok 300-at nézel :P

mgdé 2019.07.22. 09:22:47

@Womb Raider:

Nyugodtan szülj és nevelj fel 3-4 katonát, s akkor egyenlő leszel az asszonyokkal. Állj a a falanx első sorába Leonidásszal, s akkor egyenlő leszel az 'egyenlőkkel". Mi nem érthető ezen? :P

('egyenlők': Spárta teljes jogú polgárai neve. Nekik KÖTELESSÉGÜK odaállni. Jogok és kötelességek ... Vagy nem ezzel szoktál jönni? :P)

mgdé 2019.07.22. 09:31:57

@Womb Raider:

(Amúgy, metoo ...
Ha a nők mondhatnak nemet a szexre (s mondhatnak),
akkor az egyenlők - akik pediglen férfiak - is nyugodtan mondhatnak nemet a nők soraikba és jogaikba befogadására. Még ha a hölgy akkora netharcos is mint te. :P)

2019.07.22. 09:36:03

@Én de genere Mi: " Mi nem érthető ezen? :P"

Mondom.. addig nem vagy egyenlő, amíg nem vagy képes a másodrendűnek tartott nők minden feladatát tökéletesen ellátni.
Nem attól vagyunk egyenlőek, nők és férfiak, mert egyforma messzire tudjuk hajítani a gerelyt..
És, végszükségben a nő is képes harcolni..és harcoltak is nem egy háborúban.

2019.07.22. 09:38:20

@Én de genere Mi: Félreértetted, husi. A fene sem akar férfi lenni..ha már szerencséjére nőnek született.

mgdé 2019.07.22. 11:07:16

@Womb Raider:

"Husi"???

Nagyon szeretnél te csak annyira "husi" lenni mint én vagyok. :D

2019.07.22. 11:11:32

@Én de genere Mi: Ez egyértelmű.. csakis így lehet.

mgdé 2019.07.22. 11:14:37

@Womb Raider:

Bizony nem vagyunk egyenlőek. :P

Hogy a PUA-t is idekeverjük - elvégre te abban is nagy szakértő vagy :) - azt a 3-4 katonát az ellenségnek is megszülnétek és felnevelnétek, hiszen, mint tudjuk :P , az alfákra hajtotok, az ő génjeit kívánjátok, s ha az ellenség győzött, bizony-bizony ők az alfák. Nekünk erre nincs lehetőségünk.
Viszont egy megalkuvó nem lehet* egyenlő egy nem_megalkuvóval. :P

*Lásd: polblogok, fórumok. :D

mgdé 2019.07.22. 11:20:52

@Womb Raider:

Feleslegesen ne kötözködj, légy szíves, ennél okosabb lehetnél. :P
Ugyan tökmindegy, de engem még nem nem nagyfenekűztek, stb., le.
A valóságban sem, soha.

Téged itt egyes hölgyek már igen ...

A génjeim szerencséjéről persze nem én tehetek, de a több mint 38 évnyi versenysportról, meg az azóta is tartó amatőrködésről, meg a mértéktartásról igen ...

2019.07.22. 15:34:29

@Én de genere Mi: "Hogy a PUA-t is idekeverjük - elvégre te abban is nagy szakértő vagy :)"
Sosem állítottam.. te, nálad ez valami jellemhiba? Mert sokadjára vádolsz olyasmivel, amire semmi alapod.. Vagy taktika? Dobálózzunk szarral, még, ha büdös is?

"Ugyan tökmindegy, de engem még nem nem nagyfenekűztek, stb., le.
A valóságban sem, soha."
És ennek valójában van bármi jelentősége azon túl, hogy demonstratíve bunkóskodsz?
Hitelesíthető az infó?
"Téged itt egyes hölgyek már igen ..."
És ők mi alapján alkottak efféle véleményt? Érdekelne..

"A génjeim szerencséjéről persze nem én tehetek, de a több mint 38 évnyi versenysportról, meg az azóta is tartó amatőrködésről, meg a mértéktartásról igen ..."
Mit akartál mondani???
Nem áll neked jól ez a hímsoniszta bunkó stílus.. de néha ki kell engedni a gőzt..

Szerintem erőteljesen elkezdted elnyomni a beszélgeté

mgdé 2019.07.22. 17:18:50

@Womb Raider:

"Sosem állítottam"

Ja. Csak ott is mindenkit kiosztasz. Ha nem értesz hozzá, akkor vajon milyen alapon is? :D

Mia and me (törölt) 2019.07.22. 18:28:51

@Én de genere Mi: mondjuk egy megalkuvó túléli a nem megalkuvót, és az idegentől lett gyereket az eredeti mintára neveli. Szellemi és kulturális értelemben ez a túlélés záloga egy nemzetnek akit épp lerohan egy erősebb. Ha nem így lenne akkor ugye mink :) már rég törökök lennénk, nem magyarok.

mgdé 2019.07.22. 20:06:29

@Mia and me:

Igen, ez valószínűleg pontosan így van (vagy legalábbis volt).

No de akkor mibe telne legalább egy kis elismerés, egy kis tisztelet - ha már utód nem jut - a nem megalkuvó férfinak? :)

Mia and me (törölt) 2019.07.22. 20:49:30

@Én de genere Mi: posztumusz szokott lenni tisztelet meg elismerés ;) Ez a nagy művészek sorsa is ;)

úgymond olvasó mmkk 2019.07.22. 21:02:40

@Én de genere Mi: szerinted milyen a megalkuvó és a nem megalkuvó férfi?

mgdé 2019.07.22. 22:59:04

@úgymond olvasó mmkk:

A meg nem alkuvó férfi józanul is hősiesen szembeszáll a női nem szeszélyeivel!... , s aztán - más út nincs - elbukik. :D

2019.07.23. 08:58:36

@Én de genere Mi: "Ja. Csak ott is mindenkit kiosztasz. Ha nem értesz hozzá, akkor vajon milyen alapon is? :D"

Már megint tolod a süket szöveget.. Ott milyen néven? Ha megkérdhetem?
Nem vagyok szakértője (modjuk egy áltudománynak miért is lenne bárki az, de azért eléggé pontosan tudom, miről is szól..
(Hogy ki osztott ki kit és miért, azt meg ne boncolgassuk, mert nincs kedvem a kronológiát visszakövetni.
Szerintem (a tiszteletes dologra csatlakozva..) a férfi ne egy fórumon követeljen tiszteletet magának és társainak.. akkor már megette a fene, ha a való életben deficites ezen a téren.
Az meg gyermekien édi, hogy a férfi (szerinted) legnagyobb ellenfele a nő.. szerintem fordítva ültél a pacira, és a kipufugógáz elkábított.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.07.23. 09:10:59

Igaza van degenerének, dögöljön meg minden nő, utálom őket :P
Pasikkal akarok pancsizni gumimedencékben :ugral

úgymond olvasó mmkk 2019.07.23. 09:34:20

@Én de genere Mi: :)))))

@szociál: veszek neked hozzá flamingós úszógumit, jó? :simi

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.07.23. 09:36:59

@úgymond olvasó mmkk:

olyanom már van, nyenyenyeee :P

viszont egy csillámpónis karúszó szett jól jönne, hátha seggest ugraNÁK a mélyvízbe ;)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.07.23. 09:37:39

persze csak akkor, ha "fasza" a víz ;)

úgymond olvasó mmkk 2019.07.23. 11:01:27

@szociál: nem dévényi tibi bácsi vagyok a pöttyös labdámmal, bocs :P

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.07.23. 12:14:29

@Womb Raider:

De fosch istenem :(
Meghóna ha egy napig nem pukkasztana polgárt.

@úgymond olvasó mmkk:

Pedig az de jó pasi volt, imádtam a fürtjeit ;)

mgdé 2019.07.23. 13:23:01

@Womb Raider:

"a férfi (szerinted) legnagyobb ellenfele a nő"

Ugyan már!
Hol van egy nő a legeslegnagyobb golddigger Szent Nerhez képest? :P

Igazán örülök, hogy halál komolyan veszed minden egyes írásos léhaságom.
Teszel róla, hogy nehogy már véletlenül mindenki vidám legyen! :)

2019.07.23. 13:46:53

@Én de genere Mi: Hát persze, tudom..csak vicc vót.. te csak poénból szólogatsz be, én vagyok a paraszt, hogy nem mosolygok..

Elnézést kérek azoktól, akiknek ezzel elrontottam a szórakozását..

mgdé 2019.07.23. 13:50:28

@Womb Raider:

Ó, el van nézve. Mármint akkor, ha megmutatod, konkrétan hol állítottam olyat, hogy a férfi legnagyobb ellenfele a nő. :P

2019.07.23. 14:09:22

@Én de genere Mi:

Ha olyanokat írsz, hogy a hős férfi szembeszáll a nő szeszéllyel..akkor talán joggal gondolhatjuk, hogy itten valami szembenállás..ellenségeskedés esete forog fenn.. :)

Győző és legyőzetett csak ily relációban képzelhető el.

"Ó, el van nézve"
Vagyis egyedül viszem el a balhét.. hát ja... te csak a kardcsörtetésben jeleskedsz..

LucretiaBorgia 2019.07.23. 14:13:16

@Én de genere Mi:

Engem speciel felidegel 2019-ben a Leonidasra való hivatkozás, úgy szintén a tigrisekre, oroszlánokra és leterített mammutokra utalás.
Ha lehetne legalább a középkorig felfejlődni !:):)

"Ha a nők mondhatnak nemet a szexre (s mondhatnak),
akkor az egyenlők - akik pediglen férfiak - is nyugodtan mondhatnak nemet a nők soraikba és jogaikba befogadására."

Naananaaaaa !
Ezt itt ne kezdjük el, ha kérhetem !
Nem vagyok ultrafeminista ezt itt mindenki tudja, de a jogegyenlőséget ne kezdjük el firtatni. Már amúgy is túl vagyunk rajta.

mgdé 2019.07.23. 16:15:05

@LucretiaBorgia:

Ennyire egyszerű lenne? :)
De hisz - mint itt döntő érvként már említette is nem is egy hölgy -, ti szülhettek, mi nem. A nő eldöntheti, hogy legyen-e gyereke attól a férfitől, akivel éppen volt, míg a férfi nem döntheti el, hogy szüljön neki az a nő, akivel éppen volt. Akkor hol van hát itt a jogegyenlőség? :D

Amúgy pl. Branyiszkót is említettem, az, ha jól emlékszem, 1849, tehát bőven már középkor utáni, csak hát a csupa izom Leonidász valamiért népszerűbbnek bizonyult a (hölgy)válaszolók körében. :D

mgdé 2019.07.23. 16:23:19

@Womb Raider:

A hős férfi BÁRMIVEL szembeszáll. Még az egyfejű, meg a sokfejű sárkányokkal is. Sőt, még az is előfordulhat, hogy megüli őket. Nem, nem "ö", hanem "ü". :P

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.07.23. 16:27:24

@Én de genere Mi: "ti szülhettek, mi nem"

Na látod, ezt bármikor szívesen odaadnám a pasiknak, vigyék ha akarják :D

úgymond olvasó mmkk 2019.07.23. 17:10:46

@Én de genere Mi: vannak nők, akik nem akarnak szülni :)))

LucretiaBorgia 2019.07.23. 18:15:37

@Én de genere Mi: Denerisznek, a gyürű-kúrából... lesz ehhez egy, két szava...

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.07.23. 18:50:41

@Én de genere Mi: már a megülést is akarjátok venni tőlünk ?? :O hová lesz a világ! :P

LucretiaBorgia 2019.07.23. 19:50:52

@Szőkenőő: Nem tuggyák mit cselekesznek.....:):):)

2019.07.23. 22:35:02

@Én de genere Mi: sárkányok? jajj azok édik! akarok méééééééééég!

2019.07.24. 10:13:42

@úgymond olvasó mmkk: Már én sem..

@Én de genere Mi: És az jó nekik? Ha megülik a sárkányokat? Csak úgy, pikkelyén, gumi nélkül? Ezt fogjam fel kámin'aútnak?

"A nő eldöntheti, hogy legyen-e gyereke attól a férfitől, akivel éppen volt, míg a férfi nem döntheti el, hogy szüljön neki az a nő, akivel éppen volt. Akkor hol van hát itt a jogegyenlőség? :D"

Megkövezhetsz.. de én a KÖZÖS elhatározást preferálom..majd pediglen az utódlási folyamat kevésbé szórakoztató , hátralevő részében a döntéssel járó feladatok és felelősség megosztását. .. nem a nő miatt..hanem az állítólag akart utód miatt.
Nos, ebben van hová fejlődnie a hősöknek.. mert a statisztikák szerint sokan hamar menekülőre fogják..

mgdé 2019.07.24. 14:27:06

@Womb Raider:

A sárkány megülése, ugyanúgy, mint a vadló betörése és megülése, az akaratod győzelme a veszély fölött. S mint köztudott, a női sárkányok megszelídítése még-még-még sokkal nehezebb próba. :P

Hogy ez mennyiben számít kámin'aútnak, azt én nem tudhatom, sem Szent Györgyről, sem Beowulfról, sem Havas Johnról nem hallottam/olvastam fiús sztorikat. Meg az Avataros kéksrácról sem. Azokat biztos más könyvekben írják le. De ha már ... kíváncsivá tettél: te mit hallottál, mit tudsz? :)

mgdé 2019.07.24. 14:32:55

@Womb Raider:

Miért köveznélek meg? Szerintem is közös kellene hogy legyen.

De mi a teendő, ha a nej igazából egy alakváltó, s álca nélkül egy valódi, vérpatakokat szakasztó karmú tűzokádó sárkány? :P

2019.07.24. 16:23:50

@Én de genere Mi: Ugyanazt, amikor a hős daliáról kiderül, hogy egy tohonya , magának élő , nagy mamlasz gyerek.. túldimenzionált egóval, önbizalommal..és jóval kisebb tehetséggel.
Látni ilyet IS.
No, de lakva ismerszik meg a harcos..

tiboru.blogrepublik.eu/2011/02/28/a-thebai-szent-sereg/
Hát hol olvashatnál sztorikat, ha a cenzúra szűr?
mult-kor.hu/20091118_oncenzurara_kenyszeritettek_a_most_es_mindorokke_irojat?print=1

index.hu/tudomany/tortenelem/2013/07/30/krisztus_szuletese_utan_100-ban_is_volt_meleghazassag/

Igaz, ők nem ültek sárkányon.. de legalább~létező 'karakterek' voltak. :)
És ne aggódj, pár év és kiderül, a Havas Jonh spinoffban, hogy drága szőrös hősünk az egyik óriás macája volt..

mgdé 2019.07.24. 19:19:13

@Womb Raider:

Szerinted Epameinóndaszról, Pelopidaszról, a thébai szent seregről, a ferde ékről, Spárta legyőzéséről és a spártai egyenlők nagy részének elhullásáról, Leuktráról, Mantineáról (Epameinóndasz "két lánya"-ról) eddig még sosem hallottam? :) S szerinted nem tudtam, hogy még miben voltak kemények ők? :D

Beowulf pediglen ült sárkányon!
A sagák és a Norvég Alap szerint is!

A "mamlasz gyerek" pedig, ha nem is hasznos, ha semmirekellő is, de legalább ártatlan. Ellentétben a sárkányokkal. :P

úgymond olvasó mmkk 2019.07.24. 20:47:26

@Én de genere Mi: Süsü kifejezetten ártatlan sárkány :)

2019.07.25. 07:49:16

@Én de genere Mi: "A "mamlasz gyerek" pedig, ha nem is hasznos, ha semmirekellő is, de legalább ártatlan. "
Most férfiakról..vagy mindenféle nemű ártatlanokról beszélünk? Eléggé elkanyarodtunk.. nem mellesleg naív és ártatlan nőből is jelentős készlet halmozódott fel.. :)

"Szerinted .............."

Biztos voltam benne...meg is értem a különleges vonzódásod azon régen volt, tán nem is úgy volt, letűnt korok daliái irányába.. férfibaráccság, erős kézfogás, vitézség, miegymás.. tajtékos testek , nehéz párák .. safe space.

Ám jelezném, hogy bár az Időkerékben megakadt egy porszem, az idő kereke sokat fordult ...az izmos testek porrá lettek.. korunk hősei pedig reggelente horpad mellkasukat borotválják..ez a legveszélyesebb fegyver, mit kezük elbír.

mgdé 2019.07.25. 09:40:36

@Womb Raider:

"korunk hősei pedig reggelente horpad mellkasukat borotválják..ez a legveszélyesebb fegyver, mit kezük elbír"

Ezt most Orbán elvtárról és/vagy Putyin elvtársról és/vagy Trump elvtársról és/vagy Johnson elvtársról állítod? :D :PP

mgdé 2019.07.25. 09:44:53

@Womb Raider:

"naív és ártatlan nőből is jelentős készlet halmozódott fel"

Szeretem a naiv és ártatlan nőket!
Legyen is belőlük jó sok ...

:P

LucretiaBorgia 2019.07.25. 11:10:26

@Womb Raider: Na végre ! Ha Te mondod hátha elhiszik, hogy oroszlán és tigris a szafarikon és az állatkertben, a mammut a mzejjumban, a hősök meg a filmekben vannak és amúgy 2019 vaaannnnnn.

mgdé 2019.07.25. 15:01:56

@LucretiaBorgia:

12 éves gyerkőc vs éhes hegyi farkas.
No, ki győzne?

(Én tudom.)

mgdé 2019.07.25. 15:22:54

@Womb Raider:

"egymás nyársalásával rekreáltak"

Ez meg hogy jutott eszedbe? :P

Professzionális személyi edzőként hirdeted eme paleo módszert,
avagy, csak nem te is "itt már minden megtörtént, ami csak megtörténhet" éjszakai klubokban dolgoztál, együtt a megfáradt, megamerikaiolaszosodott, lecsúszott Aragornnal? :D

(Vagy téged az dob fel, ha ilyeneket nézegethetsz élőben, vagy akár csak gondolatban? (Végül is, ha a "két lány egymással" kapós a ffinézőknél, miért ne? ;P))

LucretiaBorgia 2019.07.25. 16:07:10

@Én de genere Mi: Én is. A gyerek. Lelőné UZI val.
Bocsi, de a fegyverekhez nem értek :):):)
ezt ösmerem meg a klasnyikovot, mek az AK 27 est (egy könyvből)

mgdé 2019.07.25. 16:11:43

@Womb Raider:

ööö, mit is feszegettem? :)

Arról, hogy (a 'Wallace utód') Bruce, Hunyadi, Guyon, stb. közül pont Leonidászra cuppantatok rá, s azt a fonalat vittétek tovább, én mit is tehetek? :D

(A plataiai csata győztes spártai hadvezére nevét tudod?
Pedig ugyanolyan spártai hoplita volt mint a rokona, Leonidász, s végérvényesen ott, akkor takarították ki a perzsákat Görögországból.)

Amúgy hol láttál nálam eltartott kisujjat? :P

mgdé 2019.07.25. 16:12:24

@LucretiaBorgia:

Nem volt nála lőfegyver.

LucretiaBorgia 2019.07.25. 16:36:53

@Én de genere Mi: Már a 9 éves Hunyadi Lacikánál is volt szablya. Ugyan már...
10 éves gyerek már tömeget mészárol...
Ú módi van, apukám :):):)
Gyere már ide hozzánk a múltból :):)

mgdé 2019.07.25. 17:04:23

@Womb Raider:

... ókor, ókor ..
MZ/X

Má' megin' kihagytad Branyiszkót. Pedig má' külön szóltam emiatt. :P

Én csak a jogok-kötelességek összekapcsolódásának kisstílű dilemmáját vetettem fel. Amit te gazdasági témák esetén szintúgy meg szoktál tenni. :)

mgdé 2019.07.25. 17:12:42

@LucretiaBorgia:

"Ú módi van ..."

Hol?, és meddig?

Még 30-50 év, és a föld alatt fogunk élni, s óriási vak földférgekkel fogunk küzdeni a mindennapi betevő fehérjéért, mert nem lehet már kimenni a napra ...

Szóval tessék csak megbecsülni és tovább adni a legendákat, ha ugyanolyan jó anya akarsz lenni, mint Szent Sarah Connor. :P
süti beállítások módosítása