Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
A galamb gerilla, avagy egy művész születése
2019. március 27. írta: Szőkenőő

A galamb gerilla, avagy egy művész születése

galamb_1040535_7379.gif

LB: Álmomban se gondoltam, hogy egyszer megadatik, hogy bábáskodjak egy zseni felszínre töréséhez ! Olvastam már sokat róla, de elképzelni se tudtam, hogy ez egy mennyire intim, ihletett pillanat, sőt pillanat sor. És én ott voltam. ÉN voltam ott !!!

Átlagos péntek délutánnak indult. Haza tipegés, az új cipő mocskosul feltörte a lábam, leginkább a szememen és az akaraterőmön botladoztam haza. Ennél sokkal jobbra aznap már nem számítottam. Hazaérvén elláttam súlyos lábsérüléseimet és lüktető fájdalomtól gyötrötten lerogytam az olvasós székembe, hogy az aktuális olvasmányom egy a létezőnél jobb világába merülve tovalebegjek a kínok poklából. Talán ez a fájdalom is jelezte már, hogy közelg a beavatott pillanat. Ekkor még mit sem sejtettem…pár perc telhetett el....

Sz: Pár napja reggel teszek veszek, készülődöm a munkába, mikor burukkolást hallok odakintről. A franc!! Rémképeket látok lelki szemeim előtt Csak nem??? Újra kezdődik?? Kinézek az ablakon és látom, az erkély rácsán ül egy galamb, és felfelé sandítva burukkol. Ez nem igaz!! És visszaidéztem a jó pár évvel ezelőtti emlékeimet, mikor egy galambpár beköltözött az erkély feletti mélyedésbe, szépen fészket raktak, és kiköltötték a kis galambokat.

images_1.jpeg

Ez önmagában még nem is lenne baj, ha nem lenne a melléktermékük állaga annyira undorító. Szó szerint vastagon telefosták az erkélyt a rohadékok, ami hosszas vakargatással se jött fel rendesen. Ráadásul újra meg újra termeltek. A tollaikból egy kisebb párnát megtömhettem volna. Akkor már nem volt szívem kiverni a bandát, hisz a kis galambok aranyosak, a szülők szorgosan etették őket. De ez erkély használatlanul árválkodott magában. A kicsik felnőttek, kirepültek, a nyugalom visszatért, de a kövezet tartós károsodást szenvedett. 
Na jövőre okosabbak leszünk, kora tavasszal beszereztünk egy kurvamagas létrát, és bedeszkáztuk a mélyedést. Dörzsöltem a tenyerem, na most gyertek dürrögni ha tudtok! Visszaszereztem az erkély használati jogát!! Gondoltam én. Ám egy szép tavaszi délelőtt kiültem napozgatni, olvasni, élveztem az életet. Egyszer csak bummmm! A fejemtől pár centire, mint egy bomba, becsapódott a deszka, amit feltettünk. Az ütő megállt bennem! Ennél jobban csak akkor ijedtem meg, mikor egyszer ugyanígy sziesztázás közben közvetlenül az erkély mellé csapott be ménkü egy hatalmas villám képében. Akkor konkrétan majd beszartam. Ez ez erkély lehet el van átkozva??
Szóval mit ragozzam, abban az évben újra kiköltöttünk egy fészekaljat, a kövezet újra fostanya lett hetekre. 
Következő évben már okosodtunk, és felfűztünk CD-ket amilyen magasra tudtunk, és láss csodát, működött! Galamb sehol. Jópár évig nyugodtan vártuk a tavaszt. Közben erkély felújítva, kövezet leburkolva....

LB: És ekkor bummmmm ! Pittyegni kezdett a telefonom, messenger üzenet, újabb és újabb. Kíváncsian olvasni kezdtem. A barátnőm. A sorokból düh, elszántság, felháborodás, valódi lobogás sugárzott. Látszólag egy ostoba, dühítő apróság volt, ami beindította a zseni kiszabadulását. Innentől robbanásszerű intenzitással és sebességgel követték egymást az események. Jómagam próbáltam a töredékekből rekonstruálni az esemény sort. Az univerzum anyagi részében csak annyi történt, hogy hazaérvén azzal szembesült, hogy a galambok, egy hosszabb nyugodt, galamb(ésszartalan)talan időszak után, ismét kísérletet tettek, a már egyszer tönkreszart, újra burkolt erkély birtokbavételére, azaz az ember számára használhatatlanná tételére. Ez a valóban felháborító felfedezés hevítette fel a benne rejlő zsenit. És én végig ott voltam vele az éterben...

Sz: És ekkor jelent meg a galambpár turbékolva, szexéhesen, kinézve az erkélyünk bemélyedését, fittyet hányva CD-kre. Kimentem az erkélyre, és partvissal, mint Biri néne, és elzavartam a dögöket. De tudtam ez kevés lesz, ezek már hordják a fészeknek valót, és csak úgy epednek egy jó kis numeráért. Délután hazaértem, és néztem a neten mit lehet tenni galambriasztás ügyben. Látom, lehet kapni olyan mű hollót, ami madárriasztónak remek megoldás, mert a környékére se mennek ha meglátják. Nade!! Nekem nincs időm várni, míg rendelek és kihozzák, mert ezek a köcsög tollasok addig nekem itt befészkelnek, és megtojnak....

LB: Mint a láva ömlöttek kezei közül az első művek. Nem, a művész amikor a múzsa (galamb képében) homlokon csókolta, nem rohangászik szakboltokba rajzeszközökért, vászonért papírét. Ugyan kérem! Enged a feltörő késztetésnek és már formálja is az anyagot, amit talál, mindegy mit. Először alkotott egy csodás, origami alapú varjút, kb. 30 centi magasat. Minden részlet  gyakorlás, tanulmányok, előkészület nélkül másodpercek alatt a helyére került. Még csak fotón láttam, de éreztem valami itt megszületett. Az a körülmény, hogy a varjú maradék karácsonyi csomagolópapírból készült nem, hogy levont volna az alkotás nagyszerűségéből, hanem igazán izgalmassá, egzotikussá tette. Barátnőm már felajzott állapotban volt, izgatott félszavakat írt csupán: „rohadékok”, „most megkapjátok”, „eltakarodtok”. Gyorsan le is jegyeztem az értékes szavakat, hogy a lehető legérzékletesebben tudjam átadni a születés pillanatait. Éreztem, hogy még munkál benne az alkotó düh....

Sz: Tudni kell rólam, kézügyességileg úgy állok, mint egy 5 éves gyerek. De szükség törvényt bont, és úgy döntöttem, majd én hajtogatok és rajzolok nektek olyan hollót, hogy beszartok a rémülettől! Kerestem origami holló videót és hajtogattam egyet. De csak karácsonyi papírom volt, így elég cukira sikerült. Sebaj, a forma a lényeg!
Közben folyamatosan lestem az erkélyt, ha jött a szerelmespár, azonnal partvissal a kezemben, mint egy eszelős rohantam hessegetni. A szomszéd lakás ablakának tetejéről skubiztak a dögök, mi a fene történik. Mikor kitettem az origami hollót, azonnal felszálltak a háztetőre. Aha!!! Úgy látszik jó lesz ez! 
Nekiláttam kartonra rajzolni hollót, a neten talált rajz után. Hát, na kicsit csirkés, kicsit ovisrajz, de az enyém! Rajzoltam még egyet, és kitettem azokat is....

LB: Csendes szavakkal bátorítottam : „aztaaa”, „ez kurva jó”, „zseni vagy”, „tökre látszik, hogy varjú”. Természetesen elnyomtam marcangoló kételyeimet, úgyis mint vajon a galamb fél a varjútól, vajon a galamb felismeri, hogy varjú (egy ostoba galambnak nincs kifinomult művészi látásmódja). Nem akartam ilyen világi semmiségekkel megakasztani, pont amikor első csodás munkáit varnyúdja a világra.

A következő kép nagyon hamar elkészült. A lélegzetem elállt…egy fekete filcrajz egy varjúról. Teljesen érdektelen, hogy egy költözésből visszamaradt dobozról letépett kartondarab hordozta ezt a csodát. Kicsúszott a számon, roppant szégyelltem is, hogy lehetne feketébb. Csakhogy a galambok jobban lássák, mondtam, de tojtam a galambokra, ahogy ők is az erkélyre, engem csak a mű érdekelt.

Egy perccel később már a tökéletesen fekete madárról kaptam képet. Van benne az ókori egyiptomi falfestmények bájos lapidáris ábrázolásából is. A színekkel itt visszafogottan bánt a művész, de ez érthető, hiszen fekete varjúról van szó. Gratulálok, hogy nem ült fel ennek a posztmodern celeb-csiricsáré-csicsa hullámnak....

Sz: Ekkor már eltört bennem valami, bezombultam, és nem volt megállás. Színes zörgős csomagoló papírból lengedező csíkokat vágtam és az erkély rácsára erősítettem. A galambjaim a szemközti házról kukkoltak nagy szemekkel, mi történik. Találtam régi szilveszteri szerpentint, azt felaggattam a CD-khez, és még egy darab pukkanós fóliával is kiegészítettem. Már vérben forogtak a szemeim, sátáni kacajjal néztem a művemet, mikor csörög a telefonom. Hallom valaki fulladozva röhög a telefonba. A férjem volt az, hazaért és látta az utcáról az erkélyünket. Kérdezni is alig tudott a röhögéstől. Épp az utolsó rajzolt hollót tettem fel, amitől én is frászt kaptam, mikor kész lett.

20190323_100711.jpg

Vicsorogva mutattam neki fentről, és ő a fejét fogva surrant be a kapualjba, hogy ez az őrült nőszemély nem vele van!
Elmeséltem mi történt, megmutattam a művemet nagy büszkén. Megadóan legyintett, és segített még feltenni magasra egy nagyobb origami hollót is. 
Időnként kimentünk sasolni, merre vannak a galambok. A pofátlan dögök ott leskelődtek a szomszéd ablakából. Erre a férjem, méltó társamnak bizonyult az elmeborulásban, postásgumival a seggük alá pörkölt, és úgy reppentek el, mint a sicc! Ez szerintem betette nekik a kaput, azóta se hírük, se hamvuk. Valszeg a kerületből is elköltöztek, sőt a térképen nézik hova emigrálhatnának az országból.
Írtam egy harci indulót is, a győzelem megünneplésére, velünk egy galamb se fog többet kikukoricázni!...

Ti kis retkes galambok, rajtunk talán kifogtok?
Ijáijájóóó
Lesben állok éberen, dühös hollót bevetem
Ijáijájóóóó
Ha meglátlak kinyírlak, a levesbe bedoblak!
Ijáijákóóó
Galamb meetooo? Anyátok! Beverem a pofátok!
Ijáijájóóó

LB: Könnyeim megállíthatatlanul peregni kezdtek és aláhullottak. Ekkor ébredtem tudatára, hogy elragadtatottságomban hangokat is hallatok, vonyítok. Külső szemlélő talán azt hihette, hogy ez röhögés…, de nem, nem. Így osztoztam a zsenivel, aki 15.15-kor még sehol se volt, de 16.37-kor már kiteljesedve komponálta meg alkotásaiból a teljes teret, berendezte az erkélyt. Még egy kis zsugorfóliával oldotta a művekből áradó átütő erőt, így a kompozíció ízléses, egyedi, kiegyensúlyozott lett. Erről is készített egy csodás fotót...

20190325_062617.jpg

Sz: Azt az ötletet kaptam kedves barátaimtól, hogy a rajzaimból kiállítást kéne szervezni, és az erkélyt meg benevezni a Lakáskultúra magazin újonc dizájner rovatába. Annyira jó, hogy ennyire értékelték műveimet :)

LB: Már intéztem is, hogy bekerüljön több mértékadó internetes és nyomtatott szaklapba, a trip advisorban pedig már ott az ajánló, hogy Budapesten kihagyhatatlan ennek az egyedi alkotásnak a megtekintése. A papírszobrocska és a karton festett varjú első darabjai egy ígéretes tehetség első kiállításának.

Bravó ! 

Lássuk meg a pozitív üzenetet: soha se tudhatjuk, hogy mikor mi történik, bármikor kezdetét vehet egy ilyen jó dolog is ! Ha galamboknak ettől elmúlik az odakakilós kényszerük, akkor ráadásul kettős siker.

A kódolás jelen poszt alkalmazásában: holló = varjú,

és talán kitaláltátok, LB = LucretiaBorgia Sz = Szőkenő

 

 LucretiaBorgia és Szőkenő

Ui:

Sz: Ma nagyon erős szél fúj, kicsit tartottam tőle, helyén van-e még a madársereglet. Szerencsére igen, sőt, ahogy rázza a kartonlapokat még félelmetesebbek a varnyúk :D A szerpentinek kicsit tépázottak, de így még horrorisztikusabb a jelenség, galamboknak se híre se hamva. Kitartás hős seregem, pár szeles napot még állni kell !

A bejegyzés trackback címe:

https://szociesatjukol.blog.hu/api/trackback/id/tr3014717769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.27. 08:29:03

Egy kis nevetés ráfér mindenkire ;)

2019.03.27. 09:31:05

Nem szeretnélek lelombozni...: szegedma.hu/2014/05/nem-teszi-a-muvarju-lova-a-galambot-fotok

..esetleg a Pulp Fiction univerzális bölcsességével : Puska kellett volna bazmeg!
www.youtube.com/watch?v=NMzZGGKOQYI

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.27. 09:54:39

@Womb Raider:
Látod, nem bíztam a véletlenre, lobog ott minden nem csak varjú :D

...esetleg kilőném a szembeszomszéd szemit, hogy örülne neki :)

LucretiaBorgia 2019.03.27. 11:08:55

@Womb Raider: A méltatás hol marad ?
Ez aztán nem pesszimista :):):)

2019.03.27. 11:41:08

@LucretiaBorgia: Jó..na.. pozitív leszek:

Tessék örülni, hogy házhoz jön az ebéd!..és nem csak a farhát, de a jó kis mejje húsa is! Más nyugdíjas fél délelőtt próbálja magához édesgetni egy kis kenyérmorzsával a park galambjait..

God Harald 2019.03.27. 11:53:40

Kurva undorító jószág a galamb. És buta.

LucretiaBorgia 2019.03.27. 12:02:20

@Womb Raider: Szerencse, hogy valójában holló :):):) Van esély !
Csak nekem szegényesek az ornitológiai ismereteim.
Meg nagy röhögésemben nem figyeltem, hogy szegény folyton hollóról beszél, igaz ő se, hogy én meg varjúról...

2019.03.27. 12:12:59

@LucretiaBorgia: A veréb is madár.. a holló is varjú..tkp..
A hollónak fekete a csőre, a vetési varjúé világos szürke.. a dolmányos varjúnak meg van egy szürke... dolmánya..
A képek ebből fakadón valóban hollót ábrázolnak..

ecetesepe 2019.03.27. 12:40:09

Hol ez a hely? Tuti jó buli lehet benn, ha ennyire fel van cicomázva az ablak! Viszek valami innit is, csak engedjetek be ;) Viszek galambot is!

God Harald 2019.03.27. 12:56:29

@ecetesepe: galambot viszek én! Van melóhelyen annyi mint rosseb! Sült is:))

LucretiaBorgia 2019.03.27. 13:02:51

@God Harald: Psszt ! Csak neked merem bevallani...
Nálam sose voltak galambok....
Nuku madárkaka, semmilyen se...

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.27. 13:06:29

@ecetesepe: Inni hozhatsz, de ha galambot is hozol, rád uszítom a varnyúkat :D
@God Harald: Sült galamb jó lenne most nekem is ide a melóba :)

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.27. 13:07:24

@LucretiaBorgia:
Nekem volt egyszerre 5 papagájom is. Na az volt a szép világ! Ja, nem is ;)

God Harald 2019.03.27. 13:44:06

@Szőkenőő: hááát...egyszer szét kellett szedni egy zsaluszerkezetet, mert nem működött. Odahívott a kivitelező: azért nem működött, mert tele volt galamb tetemmel. Kb. 300-500. A hülyék odatúrták magukat melegedni, aztán megfulladtak és átsültek.

God Harald 2019.03.27. 13:46:11

@LucretiaBorgia: ok,nem mondom el senkinek. Egyébként tényleg gusztustalan a madárszart meg a tetemeiket kerülgetni állandóan.

2019.03.27. 14:15:30

@God Harald: "Egyébként tényleg gusztustalan a madárszart meg a tetemeiket kerülgetni állandóan."

Hát ne kerülgesd! Gázolj át rajta!

@Szőkenőő: "Látod, nem bíztam a véletlenre, lobog ott minden nem csak varjú :D"
Tiszta feng shui :) Odavonzza a csít..az meg a madarakat. Lehet, mire hazamész, már Hitchcock is ott lesz az erkélyen.

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.27. 14:36:40

@God Harald:
Egyszer nekem is alászállt a kéménylyukon egy galamb, és a gázboyler őrlángján kötött ki, de szerencséjére hamar észrevettük. Szét kellett szedni az egészet, hogy ki tudjuk venni a szerencsétlent.

@Womb Raider:
"Lehet, mire hazamész, már Hitchcock is ott lesz az erkélyen."
Dehogy! Arra azóta nem jár madár! Úgy rázza a szél a karton hollókat, hogy még hangjuk is van, éjjel arra ébredtem, hogy dübörögnek. Jól ki van ez találva :)

ecetesepe 2019.03.27. 14:38:35

Kinyitottam a blogot, hogy megnézzem mit okoskodtatok össze míg én lelkesen vártam a sült galambot és!!!! ..... itt jobb oldalt már fel is ugrott a galambriasztó tüske hirdetés. Nem akarom tudni, hogy engem hogyan kötött össze ezzel az információval a rencer, de félelmetes :P

@Szőkenőő: Ha még inni is viszek, akkor ez az erkélyi installáció félő, hogy sokkal perverzebb irányba elcsúszna.... pedig így sem gyenge. ;)

@God Harald: Rendben, együnk galambot! Hagy fogyjon.

God Harald 2019.03.27. 15:00:09

@Womb Raider: nem szoktam kerülgetni a dolgokat:))
Az én bakancsom mindent kibír!!!

God Harald 2019.03.27. 15:05:21

@ecetesepe: annyira azért nem kéne! Tavaly majdnem ütöttem el őzet kint is bent is. Az fincsi lett volna! Bár az autópályai 150-nél volt, azt nem lett volna aki megegye!:)))

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.27. 15:11:05

@ecetesepe: A nagy testvér mindent lát! :)

"Ha még inni is viszek, akkor ez az erkélyi installáció félő, hogy sokkal perverzebb irányba elcsúszna.... pedig így sem gyenge. ;)"

Miért, te is felbiggyeszted magad közéjük? És perverzebb? Jézusom, nem is akarom tudni hogy milyen módon tennéd :P

2019.03.27. 15:26:28

@LucretiaBorgia: hehehe, aranyos sztori, jól megírva.

LucretiaBorgia 2019.03.27. 15:44:33

@Yotengri: Volt ihlet rendesen ! Nem emlékszem mikor röhögtem ennyit..
A múzsa a szőke volt. Tényleg potyogtak a könyveim a telómra. Ki is írta, hogy nedves vagyok törölj meg :):):)
Ez nem vicc, ám !

God Harald 2019.03.27. 16:10:35

@LucretiaBorgia: magyarul írta ki? Mert az enyém lassan egy éve velem lesz, de még képtelen volt egy mukot megtanulni magyarul. Néha beszélgetek vele, de állandóan csak sunnyog!

2019.03.27. 16:38:03

@LucretiaBorgia: hogyhogy? te a füleddel könnyezel? Vagy a telefont nem a fülre kell tenni, hanem a szemedre?
összevagyokzavarodva.hu

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.27. 17:39:30

@Yotengri: Messengeren ment a cselekmény tárgyalása ;)

LucretiaBorgia 2019.03.27. 18:02:46

@Yotengri: Hogy tudott volna telefonálni miközben partvissal rohangált, neten kutatott, alapanyagot, eszközt keresett, létrára hágott ? Képzelőerő kommenter uram!!

2019.03.27. 18:14:43

@LucretiaBorgia: hedcettel bárhonnan tud telefonálni. asszem

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.27. 18:18:44

Bakker tényleg itt a galambriasztó tüske reklám a posztnál :D

Galambriasztó tüske
galambtuske.hu
Gyártás, értékesítés, felszerelés.
Minőségi termék olcsón a gyártótól!

LucretiaBorgia 2019.03.27. 18:26:34

@Yotengri: Se neki, se nekem senki nem dug semmit a fülébe!!!

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.27. 18:33:12

@Szőkenőő:
Második rajzol én is befosnek.
Hicskokk madarak kimaxolval :)

2019.03.27. 18:39:09

@LucretiaBorgia: csak a fülébe nem vagy sehova máshova se nem?

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.03.27. 22:23:37

én akkor számoltam le a galambokkal amikor az egyik letojta a nadrágom

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.28. 07:36:21

@szociál: "Hicskokk madarak kimaxolval :)" Szerintem is, főleg a lába horror :D
Anno mikor fiatalon láttam a filmet, komoly szinten féltem a madaraktól egy ideig, rám sokkoló hatással volt. Aztán megnéztem felnőttként is, és semmi se változott, a frászt kaptam újra :D

@PeniValdes: "én akkor számoltam le a galambokkal amikor az egyik letojta a nadrágom"
Mivel? Egy kalasnyikovval? Vagy csúzlival :)

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.28. 07:37:24

@LucretiaBorgia: khm...drágám maga az én nevemben csak ne nyilatkozgasson kedvesem :P

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.28. 08:35:35

@Szőkenőő:

Attól a rajztól a macskák is beszarnak, nem csak a gerlék :)

@PeniValdes:

Én meg azért rimánkodok hogy telibefosson egy madár, azonnal mennék a lottózóba .

2019.03.28. 08:41:41

@God Harald: "Az én bakancsom mindent kibír!!!"

Tessék.. újabb tétel a bakancslistádra!

God Harald 2019.03.28. 09:54:01

@Womb Raider: na igen:) Bár a lista elejére kellene egy új baki. Múlt hónapban volt a 10 éves jubiliuma. Kiáll az acél belőle:)

ecetesepe 2019.03.28. 10:23:20

Nem lehet olyan nagy a különbség sütve. Madár-madár. Maximum a sörétek rágósabb kicsikét. Fűszerezés kérdése és bármilyen hús lehet ízletes eledel. ;)

Százötvennel trancsírozni.... a kocsiból mi maradt? Csak mert voltam tanúja hasonló élménynek nyolcvannál és ott már aprította a vad is a járművet.

Hölgyeim... a perverzitásról esett már szó, node fülbe tenni bármit is tollon kívül? ejnye. Régi neveltetést kaptam ezek szerint. :P

Azért engem az a része is érdekelt volna a történetnek, hogy hogyan is kerültek fel azok a szalagok? Látványos művelet lehetett, pláne a nem beavatottak számára. :D

2019.03.28. 10:44:26

@ecetesepe: "Nem lehet olyan nagy a különbség sütve. Madár-madár. Maximum a sörétek rágósabb kicsikét. Fűszerezés kérdése és bármilyen hús lehet ízletes eledel. ;)"

www.gasztrokaland.hu/cikk/show/1341

éés az ántivilágban:
www.huszadikszazad.hu/1917-oktober/gazdasag/vetesi-varju-az-asztalon
" Hasonlóképpen kedvelt csemege Németország sok vidékén a varjutojás is, amely szintén nagyon jóizű."

God Harald 2019.03.28. 11:08:47

@ecetesepe: csak majdnem volt. Beugrott elém 150-nél, de szerencsére csak utána ijedtem meg. Volt olyan is, hogy 180-nál a papi simán behúzódott kb 90-el a belsőbe közvetlen előttem:(

ecetesepe 2019.03.28. 11:23:42

@God Harald: Mert repkedünk itt ész nélkül túl alacsonyan, igaz? :P ;) Volt a papi járókeretén index vajon?

ecetesepe 2019.03.28. 11:24:17

@Womb Raider: +1, bár még nem próbáltam ;)

2019.03.28. 11:26:11

Bátor vagy, hogy nem félsz a kameráktól, a sok tíz vagy százezres büntetéstől, attól, hogy a közlekedés többi résztvevője (öregpapi) nem számít ekkora sebességre és karambol lesz.
Bátraké a világ!

Az én kocsimba 280 van beleírva! :-)P

2019.03.28. 11:36:13

@Yotengri: Autópályán idehaza is vidáman hasíthatsz 155-ös tempóval.. a kamerák rád sem hederítenek, én is valahová oda szoktam behúzni a tempomatot..
..és a német ótóbánokon még ennyi korlát sincs. Azt meg ugye nem írta, merre is járt ;)

2019.03.28. 11:36:51

@Womb Raider: Paff.. már írta.. szóval így esett.

God Harald 2019.03.28. 11:48:58

@Womb Raider: én 145-150 körülire állítom a tempomatot, ha munka. Ha magánügy, akkor szinte soha nem sietek, elporoszkálok 130-al. Soha nem megyek senkinek a seggébe és nem villogok. Németországban azért sietek, mert ha emberi időben akarod teljesíteni az ezervalahányszáz km-t, akkor ott tolni kell ahol szabad.

2019.03.28. 11:49:29

@Womb Raider: persze, 320al is hasíthatsz nem csak 155tel. :-)
Zsíroskenyeret is ehetsz, két malomkeréknyi szeletet, jó vastagon mangalicazsírral minden este lefekvés előtt!
Ja persze meghízol.
De E-H-E-T-SZ :-)

LucretiaBorgia 2019.03.28. 11:55:49

@ecetesepe: Hölgyem ! Helyesen. A szőke kérte ki magának csak, hogy a nevében ne nyalatkozzak, én épp oly konzervatív vagyok mint Te .):):)

2019.03.28. 12:15:33

@Yotengri: Ennél messze prózaibb az ok... az autópályák belső sávja(i)nak burkolata messze jobb, mint az, ahol a teherforgalom dübörög.. és kb ez az a tempó amivel nem kell szlalomoznod, hanem haladni is tudsz. És lássuk be, egy normális autónál , normális fékekkel-gumikkal a 160 jó kényelmes utazó tempó.
@God Harald: "Soha nem megyek senkinek a seggébe és nem villogok. "
Ja.. ez suttyó osztrák/német szokás. Idehaza is jobbára nekik mániájuk. Odahaza azért az osztrákok is nyuszik, de nálunk simán beállnak a roki parkolóba.

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.28. 12:15:47

@szociál:Én csináltam ilyet, olyan szinten lettem lefosva, hogy a fél hajamat betakarta. Lottóztam, de semmi, pedig ekkora fosásra már illett volna :)
A cseréptörésre is mondják hogy szerencsét hoz, a hétvégén megvolt, gyorsan leírtam 5 számot. Hát...még mindig itt gályázok a melóban.

@Womb Raider: ha Picasso ilyet rajzolt, akkor számomra is van remény :D

ecetesepe 2019.03.28. 12:17:42

@LucretiaBorgia: Elnézést kérek az általánosításért ;) Nem tudhattam, hogy a két jó barátnő ennyire más értékrendet képvisel. :D

El is gondolkodtam, hogy vajon a szőke miket művelhet... de gyorsan elhessegettem még a feltételezést is....

God Harald 2019.03.28. 12:19:50

@Yotengri: 2010-ben megbüntettek 30 rugóra gyorshajtásért:((

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.28. 12:22:25

@ecetesepe: Á fantáziátlan vagy, nemcsak konzervatív :)
Elég egy rossz mozdulat, rosszkor fordul a fej rossz irányba :D:D

A szalagok pedig egy kisebb létrára állva kerültek fel, magasba nyújtózkodva, és kissé káromkodva. A szemben lakó rabbi papa biztos kukkolt nagy szemekkel, mert az ilyen kukkolós :D

@LucretiaBorgia:
Ez a beszéd! Tedd helyre az úriembert, mit képzel már rólad :) A te kis édes fülecskédbe max a madarak csicsergése hatolhat be!

ecetesepe 2019.03.28. 12:42:45

@Szőkenőő: Azt már meg sem merem pendíteni, hogy a fentebb említett rossz mozdulatnál, vajon meddig "hatolhat" a másik fél? Kikandikál a másik oldalon, vagy csak megkeveri a gondolataidat ottan benn? :P Sima útja van-e befelé, vagy azért akadnak ott barázdák is? ;)

...és vajon a rabbi bácsi ezt is szokja látni?

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.28. 12:50:40

@ecetesepe: visszavonom...túl élénk a fantáziád :P

2019.03.28. 12:52:57

@ecetesepe: "Azt már meg sem merem pendíteni, hogy a fentebb említett rossz mozdulatnál, vajon meddig "hatolhat" a másik fél? Kikandikál a másik oldalon, vagy csak megkeveri a gondolataidat ottan benn?"

Mint a jégcsákány.. egyik füleden be, a másikon ki..

God Harald 2019.03.28. 12:53:20

@Womb Raider: azok nem igazi osztrákok, németek. Leginkább betelepülők, vendégmunkások.

LucretiaBorgia 2019.03.28. 14:14:38

@ecetesepe: @Szőkenőő: Elég legyen ! Ez egy szex blog, nem porhó vagy szado !
A szőke alá meg ne add a lovat, tanúja lehettél, hogy éjjel-nappal falná a kekszet. (Keksz hízlal:):):)

LucretiaBorgia 2019.03.28. 14:19:08

@Szőkenőő: Remééény ???? Már kész érett művész vagy ! Gondolkodom is, hogy mi legyen a művész neved...
A Pi'cassa hogy teccik ?
Pi'cassa Piktorina (ez olyan latinos, elegáns)

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.28. 15:22:11

@LucretiaBorgia:
Lovat ne is, az nagy nekem.....és még mielőtt....a hátán ülve nagy :P Nem szeretek lovagolni....lovon :DDDD

Pi'cassa Piktorina - oké ez tetszik ;)

ecetesepe 2019.03.28. 15:22:14

@LucretiaBorgia: LOVAT????? azta.... :O Nincs több kérdésem.....

ecetesepe 2019.03.28. 15:31:47

@Womb Raider: Gondolkodtam a jégcsákány méretein, vagy a delikvens fejkörfogatán, de a ló említése után minden kitisztult.

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.28. 15:45:17

@ecetesepe: Na asszem zárdába vonulok....bazinga!!! :D

God Harald 2019.03.28. 15:58:46

@LucretiaBorgia: szerencsés vagy! Se az autóm, se a telefonom nem beszéli a nyelvünket:(((

LucretiaBorgia 2019.03.28. 20:05:45

@God Harald: ne már!!! Nekem egy kommersz samsungom van és anyanyelvi magyar. Milyen telod van, ember??
Az auto más, minek jársz a legújabb audival?!

God Harald 2019.03.28. 22:45:48

@LucretiaBorgia: madárlátta alma:))) Ódi nem nyert, népautóm van, bár nem Fosvágen. Igaz, van benne minden okosság. Ezért aztán mindig okoskodik, akadékoskodik, tanácsokat ad, hisztizik és megsértődik. Pont olyan mint egy nő. Viszont a telóval jól megértik egymást. Alig ülök be, már keresik egymást. Van hogy elkezdenek egymással kommunikálni és engem konkrétan leszarnak. Csak egymásra figyelnek!

2019.03.29. 08:07:31

@God Harald: hahaha pont mint amikor két nővel "vagy". Vagy két pasival. Már nem is emlékszem melyik milyen :-)

2019.03.29. 12:48:22

@God Harald: Jobb ma egy nő..mint holnap két pasi..

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.29. 16:34:10

@God Harald:

"..madárlátta alma:))) Ódi nem nyert, népautóm van, bár nem Fosvágen. "

Opeles e vagy ?
Azokat sose szerettem, a régi kadettektől kivert a víz, rossz vot ránézni is, már az insignia vagy mi a tököm jól néz ki opelbe.
VW Pásszát nekem bejövős, venném mint a cukrot, de a Ford Focus és a Mondeo is nyamika, és figyelem egyre több skoda gurul az utajon, és rohdt jól néznek ki, embléma nélkül meg se mondanám hogy skoda, még a skoda suv is fasza, lehet azt vennék.
BMW-t meg audit vegyen az akinek két anyja van.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.29. 16:36:57

Francia autókat utálom mint fhost de a rönó megán grandtúr odabaszik e.
Citrony és a pözső bekaphassa.

God Harald 2019.03.29. 17:49:04

@szociál: nem Opel és nem Fr. FF:))
Bár Opelt szoktam munkaügyben, főleg Astra, nem szeretem. Persze nem vagyok igazságos, mert nem lenne szabad azt összehasonlítani a sajáttal. Mert nagyon nem azonos felszereltség.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.30. 07:36:13

@God Harald:

opelba mondjuk az omega az tetszett anno

Szóval urizálsz, minden féle kütyü van az ótódba, SUV legalább, vagy szedán, esetlek kombinó ?

2019.03.30. 10:15:11

@Yotengri: Na, csak kibújt a szög a zsákból. Szerintem maradj csak a férfiaknál, kismanó, úgy kevésbé leszel frusztrált.

2019.03.30. 10:18:05

@God Harald: Láttad csp-n a képet? Nem tudom, tényleg Szomi van-e rajta, de én pont így képzelek el egy pszichopatát. Ha szembejönne velem az utcán, tutira úgy megijednék, hogy átmennék a másik oldalra :D

2019.03.30. 10:50:59

@Sally and Billy: Bizony, jól látod: a zsákok mindig kibújnak a szögekből. Azért szeretlek téged is ám! :-D

2019.03.30. 11:04:12

@Yotengri: Mi van? Ugye nem azt próbálod sugallni, hogy te nem is manó vagy, hanem tündérlány? :0

God Harald 2019.03.30. 15:04:29

@szociál: kombinó. Ebből az általad is preferált márkából a SUV az Kuka!:))
Van extra ami jó, van ami tök felesleges. A szélvédőfűtés tök jó, a táblafelismerés nélkülözhető. A holttérfigyelő praktikus, a fáradtságjelző fölösleges. Az adaptív tempomat, tolatókamera, ülésfűtés, hegymenet rögzítőfék, esőszenzor aranyat ér, a sávelhagyás Figyelő fölösleges. A vészfék asszisztens nem rossz, mint ahogy a deréktámasz is praktikus. Meg az fontos volt, hogy elég fürge legyen. Nem egy sportautó, de könnyű, így lehet vele kicsit rongykodni!:)))

God Harald 2019.03.30. 15:09:17

@Sally and Billy: láttam. Lehet hogy a kapitány úr az! Márpedig az igazi pszichopata. Az ilyenekre rendszeresítettem a célszerszámkat az autóban.:)))

2019.03.30. 15:24:41

@God Harald: miért? A magas homlok az intelligencia jele, a vastag szemöldök, dús haj meg a szexuális potenciát jelzi. Én nem látok kivetnivalót benne.

2019.03.30. 19:07:29

@Yotengri: Awwww. Love is in the air <3

Azért rendesen kopaszodik már, meg egy kis botox sem ártana a szemöldökráncába. Pedig még 40 sincs, már ha tényleg ő az. Engem Hókuszpókra emlékeztet :D

LucretiaBorgia 2019.03.30. 21:01:43

Szívem örül, hogy jót beszélgettek! Kár, h nem értem...

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.30. 21:11:33

@God Harald:

Van pár kütyü benne, de 2019-ben már minden autóba tesznek ilyeneket hála istennek, többe kerül a szervíz :)
Nekem sx4 van, a kézifék aranyat ér, nem gurul el ha leállok valahol, más kütyü nincs benne :))
Nekem is a tolatókamera és a a navigáció ami fontos, más csak buzulás, nem szeretem ha az autó magától rángatja a kormányt mert fel van festve valami az útra, vagy nincs.
Kuga nekem se tetszik olyan ronda mint a japán SUV-ok, sőt belülről is olyan hondás vagy tojcis.
www.youtube.com/watch?v=m94Tj-TTcsQ&t=387s

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.30. 21:17:11

@Yotengri:

azért jelezném hogy azért kopaszodnak a palik mert túl nagy a tesztoszteron, aki nem kopaszodik az buzi :)
én kopasz vagyok :)

God Harald 2019.03.30. 21:36:39

@szociál: egy dolgot még nem próbáltam ki: a parkoló asszisztenst. Elvileg párhuzamosan beparkol magától:)))

2019.03.30. 21:39:48

@LucretiaBorgia: A csajok és pasik blogon van egy nagyarcú megmondóember és róla megy a beszéd. Azt hiszik a gúnyolódásukkal ők magasabb rendűek a másiknál. Egó játszma, unalmas. /ásít/
Mesélj valami szépet inkább, hogy megy ez a tavaszi virágzás?

God Harald 2019.03.30. 21:43:29

@szociál: van gyári navim, de azt állandóan frissíttetni kellene. Ezirányú kérésemre a szervíz nem is válaszolt.

God Harald 2019.03.30. 21:54:46

@Yotengri: van ott több is! Meg egy csomó álszent, képmutató alak. Akik máshol is lelkesen kutatják az élet értelmét!:))) Van akinek saját blogja is van, ahol ezek a trógerek beletörölték a lábukat, mégis sz...ják a farkukat. Szerencsére emberekkel nem kell foglalkoznom, csak a hideg vassal!:)))

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.30. 22:28:04

@God Harald:

Lebuktál, bömcid van.
Abban van olyan hogy ha kiszállsz és szűk a hely akkor beáll az autó ha megnyomod a slusszkulcsos izén a gombocskát.
Azért én 20 millás autóval csak nem állnék be szűk helyre ,mert ha a másik miattad nem tud beülni az autóba akkor szarrá karcolja lakáskulccsal :)
Ezeknél az autóknál asszem 6 év garanciális navi frissítés van, vagy még több.

God Harald 2019.03.30. 22:47:52

@szociál: mondom hogy FF! Parkolást úgy kellérteni,hogy elengeded a kormányt és utasítás alapján használod a gázt és féket:)))

2019.03.30. 22:50:44

@szociál: nem azt mondta hogy kiszáll és beparkol önmaga, hanem sok autó tud olyat, hogy hátramenetben beáll két kocsi közé, amikor te benn ülsz és neked kell nyomni a gázt hozzá, csak a kormányt tekeri a kocsi.
Volvo is tud ilyet meg csomó prémium márka.

God Harald 2019.03.30. 22:53:42

@Yotengri: ez nem prémium. Alsó közép:)))

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.30. 22:54:54

@God Harald: @Yotengri:
Ja ezt vágom van a focusban, és lehet hogy a fiestaban is, de az nem biztos.
Elmész a hely mellett kijelolod hova akarsz, az meg beall, csak váltani meg fék gáz.

God Harald 2019.03.30. 22:58:12

@szociál: igen, de meg is keresi a megfelelő helyet:)))

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.30. 23:00:01

@God Harald:
De remélem kézi váltós és benzines.
Vindizel sose kéne.

God Harald 2019.03.30. 23:04:08

@szociál: igen és igen:))) 1.6 150/LE

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.30. 23:05:38

@God Harald:
Zsír.
Én is akarok egy ilyet, csak sajnos megint buzi számokat húztak ki az otoson.

God Harald 2019.03.30. 23:12:43

@szociál: azért az automata sem az ördögtől van! Német autópályán A6 3.0 TDI automata 250-ig észre sem veszed:)))

God Harald 2019.03.30. 23:14:44

@szociál: annyira nem vészes. Bő 4 misi:))

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.30. 23:15:44

@God Harald:
Sose tudnám megszokni.
Meg hamarabb elszarodik.
És előzni is rizikós, a kanyarokbol kigyorsitas se kedvez az automatanak.

God Harald 2019.03.30. 23:21:32

@szociál: dehogynem! Úgy gyorsul, hogy belelapulsz az ülésbe!

2019.03.31. 09:30:05

@LucretiaBorgia: Te sem? Pedig én azt hittem, neked tündérlányként jobban megy a manó nyelv, érteni fogod, mit jelent, hogy a zsák bújik ki a szögből. De akkor már csak Szőkenőben bízom, hátha ő meg tudja fejteni :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.31. 09:47:16

@God Harald:

Ford Edge valamivel szebb mint a Kuka, bár nem nagy a különbség.
Sávtartó önvezetést azért nem nyomnám be, csávó se igen bízik meg benne, tapizza a kormányt :))
Meg az már nem is vezetés ha az autó megy magától.

www.youtube.com/watch?v=UdwkE7gZrkA

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.31. 09:59:30

2019 Volvo S60
Belső konzol iszonyat ronda, így összegányolni valamit, ezt se olasz tervezte.

www.youtube.com/watch?v=pL_T7GCLOLA

2019.03.31. 10:14:38

@szociál: Az! Ronda! És a bazi nagy kijelző amin tapizni kell gombok helyett, az meg még baleset és életveszélyes. Egészen elképesztő hogy mobiltelefonálni nem lehet amihez csak a kezdben kell fogni a telót, de tudsz figyelni az útra. Ellenben olyan tabletet berakni a kocsiba aminél minden funkció ki be kapcsolásához oda kell nézni rá, miközben az utat nem figyeled - na azt meg szériaként épitik bele. ÉS a Volvo a biztonság éllovasa??? Ez szégyen! Mondjuk a Tesla dettó. És mindez miért? azért a három dollár haszonért amit megspórolnak a fizikai kapcsolókon.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.31. 10:20:12

@Yotengri:

Kormányon is vannak kapcsolók, nem csak az érintős képernyőt lehet tapizni, de iszonyat ronda lett.
Asszem a tesláé is pont ilyen ocsmány.

Ez a Ford Focus fapados de igényes, első ránézésre inkább egy Fiestának tűnik mert annyira minimál dizájn.
www.youtube.com/watch?v=QWhdJ0SW0Ek&t=303s

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.31. 10:22:25

És a kitárgyalt parkoló asszisztens

www.youtube.com/watch?v=HbaT5JtohNA

Köcsög BMW pedig magától áll be :)

www.youtube.com/watch?v=wo-_-YnkZBU

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.31. 10:27:19

Ezért látni annyi nőt X5-ös bömcibe, mert nem tudnak parkolni, apa pedig megveszi nekik, inkább mint hogy lezúzzák minden parkolásnál az árkádba :)

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.31. 11:40:25

@Sally and Billy: Jujjjj nekem piszkos a fantáziám,
Yontengri két pasival, zsák a szögből bújik ki, nahát, hova keveredtem :O Fujjjfujjjhesshess, ördögűzésre megyek, hogy ezt a rémképet kizavarják a fejemből :D
A zsák a szögből nekem is szöget ütött a fejembe, de én csak rosszra gondolok :D

@szociál: Nekem bezzeg nem vesz apa ilyen bömcit!, Igaz jogsim sincs, de akkor is!!!

2019.03.31. 13:51:34

@Szőkenőő: persze, roppant szellemes dolog félreérteni, jókat lehet kacagni rajta :-)
Nyilvánvalóan az író arra gondolt, hogy egy hármas felállásban vagy két férfi + egy nő vagy két nő és egy férfi vesz részt.

2019.03.31. 14:52:21

@Szőkenőő: :))))) Nekem még az jutott eszembe, hogy túl sokszor sebezték meg azok a csúnya szögek, azért váltott csapatot. De mondjuk akkor is fura, hogy a férfi a zsák, a nők pedig a szögek.

Na, mindegy, reméljük, holnap befut WR, és majd ő megoldja :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.31. 16:04:42

@Yotengri:

két férfi egy nő felállás nincs, mert attól hányok.

csak két-három-négy nő és egy férfi :)

2019.03.31. 16:16:37

@szociál: nagy szád van :-)))
fotelből könnyű kommentelni akármit is.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.31. 16:21:33

@Yotengri:

azt nem mondtam hogy kielégítem őket, elég ha nézik ahogy játszok a rudival....bocsánat, Rudolffal ;)

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.31. 18:40:30

@Yotengri: Ahhh elírtam valóban :D Borcsától kikapok, ez nagy porbléma :D

@szociál: Rudolffal??? Mi van ma itt? Fertőőőő!!
Amúgy :DDDDDDD

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.31. 18:42:40

@Sally and Billy: "Na, mindegy, reméljük, holnap befut WR, és majd ő megoldja :)"

Ebben biztos vagyok, várom a megoldást. Szóval Wombi? ;)

2019.04.01. 09:21:06

@szociál: A köccsöög meg még a szóból is ért..évek óta ;)

2019.04.01. 09:26:23

@szociál: "azt nem mondtam hogy kielégítem őket, elég ha nézik ahogy játszok a rudival...."

A pöttyös az igazi...

God Harald 2019.04.01. 11:14:37

@szociál: Rudolf főherceg, vagy Rudolf a rénszarvas?:)))

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.01. 13:07:01

@Womb Raider:

pöttyös még nem volt, még nem rágták meg a bolhák :)

@God Harald:

Rudolf úrnak szólítom, kislányok meg Rudibának :)

2019.04.01. 13:29:26

index.hu/mindekozben/poszt/2019/03/31/parra_talalt_a_nemet_varost_rettegesben_tarto_incel_golya/

@Szőkenőő: Csak nehogy odataláljon hozzátok is egy incel galamb :D Majd akkor jól visszasírod a békés galambpárt :)

2019.04.01. 13:33:29

@szociál: Csak sima, snassz túrós??

"A 13-as cikkely
Durva"
Dulva? Miélt?

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.01. 13:44:25

@Womb Raider:

Mert akik rinyálnak a szerzői jogok miatt azok dúskálnak a pénzben.
Egyszerűen meg akarják b*szni a jutubot és a fészbukot mert sokat tarháltak.
Egyébként van szűrő a jutubon, elég rendesen megszopatják majd a vloggereket, nem is tudom milyen gameplay videókat fognak megosztani ha ennyire meg lesz kötve a kezük.
Kinyírják az internetet ezekkel a fasságokkal, mert a robotok amik ellenőrzik bármit tiltottnak találhatnak akár egy családi fotón is amit feltöltesz a fészbukra.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.01. 14:01:34

Pözsó 3008 is kifejezetten tetszik kívülről, még a kormány is, kis szögletes, de az a konzol úgy néz ki mint az mk27-es magnó nyomógombjai, a tervezőknek levágnám a kezét mint a muszliméknál.

www.youtube.com/watch?v=J2LopFyRlaE

2019.04.01. 14:37:19

@szociál: "Pözsó 3008" & "új Jetta"

Szép, szép.. de otthonra nem kéne :P..mondjuk, ha autószerelő műhelyem lenne, csak ezeket javasolnám mindenkinek..

"De remélem kézi váltós és benzines. "
Ja..így mulat egy magyar úr :) Az automata váltóval kevesebbet fogyaszt, kényelmesebb, tartósabb a tütü. Azé' az csúnya, amikor 400-800Nm-es motoroknál kissé mellépakolod a váltót, másrészt kéziben 8 (+) sebességet megoldani..és kapcsolgatni rohadt lelombozó lehet. Városban meg a kúszás naggyon kényelmes.
(Csak ne a japánok mániája, a CVT legyen, hanem mondjuk valami ZF..azok még megbízhatóak is.)

2019.04.01. 14:38:47

@szociál: "Mert akik rinyálnak a szerzői jogok miatt azok dúskálnak a pénzben."

Tessen őket bojkottálni.. (akár Feri kottájából..)

Ééés legyünk őszinték..a pornóra úgysem fogják kiterjeszteni :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.01. 14:54:03

@Womb Raider:
Azért nem árt tudni hogy én francia autó ellenes vagyok, de ez a pozso tetszik, és manapság már nem olyan autókat csinálnak hogy néhány száz kilométer után már viszed is a szervizbe.
C4-es Citroën is tetszik mert hasonlít egy kicsit a vw bogarra, kretén németek meg kivontak a forgalomból, pedig mai muszaki adottsagokkal simán bevallalnek egy bogart.
Ford, vw, Škoda, jöhetnek többi nem igazán.

God Harald 2019.04.01. 16:51:49

@Womb Raider: tény hogy az automata praktikus és kényelmes. De nekem a kézi váltó is megteszi. Egyrészt mert kisautó, abban kevesebb az automata, másrészt szeretem ezt a hatsebességes váltót. Elég tisztességesen meg van csinálva.

2019.04.02. 08:42:14

@God Harald: " Elég tisztességesen meg van csinálva."
Nyilván... az Ericsson Hotline 450 is jól meg volt csinálva..(és elegáns is vót ;) ) de haladjunk a korral.
Városban meg is halnék, ha folyton a kuplungon kellene rugóznom. Régen sokat sminkeltem kocsiban, na, ott rohadtul nem jött jól, ha folyton a sebváltóval kellett kalimpálni. ..Mondjuk, ami még úgy-ahogy, az az amerikaiak kormányváltója.. (nem a fülecskésekre gondolok, bár az is kényelmes..ha éppen két kézzel kapackocc) az a wartburg-fíling cuccra.

2019.04.02. 09:12:08

@szociál: A franciák 'érdekesek' (igyekszenek mindent másként csinálni..mert az kúl) akár még szépek is..de ezen a bonyolultsági szinten, amin jelenleg az autók állnak, ezen a szinten ők már elvérteznek (mások is) A francia autó akkor is beszarik, ha nagyon kíméletesen bánsz vele, míg mondjuk a németek (mínusz audi) úgy-ahogy elkaristolnak. Jó, vannak rémesen buta szériák (bmw láncszakadós, kigyulladós generációi..) de ha benézel egy közepes-nagy gép motortér fedele alá..hát nem is csoda. Zsúfolt, a szerelhetőség miatt milliónyi stecker, a környezetvédelmi normák miatt elképesztően felesleges és hibaforrás megoldások.. EGR & Co. A régi tütük esetében meg a motor mellé befért két bőrönd és egy fél disznó is.
Én most Macuda szerelembe estem :) szeretem, amikor bátrak és okosak a járt utakról lelépni.
Há' most nézdd meg: cdn.motor1.com/images/mgl/vB8QR/s1/mazda-3-2019.jpg

181 lóerő (jó, nem világvége nyomatékkal) szívó benzines, vicces fogyasztással...és az a szín... csak kicsi :( A CX9 már oké, de azt meg az usa-ból kell behozni...és azokban már buta, turbós motor van és bármekkora batár is, egy hokedlit tettek bele..
Szóval... mazda motor(esetleg valami 5L-es hemi :) ), zf váltó, bmw komfort az utastérben .. persze a régi Infinitik sem voltak rosszak

2019.04.02. 09:55:11

@Womb Raider: @szociál:
"a francia autó mindig beszarik" VS "bmw meg kigyullad és porrá ég"
Te melyiket választanád? :-))))
Nyilván a németet mert a magyarokban van ez a feltétlen német rajongás, amit semmi sem kezd ki.
És mély gyökerű a francia utálat.... AGGYÁK VISSZA TRIANONT!

De szerintem nem helyes technikai dolgokban az ilyen érzelmi elvakultság - címzem ezt inkább szociálnak.

2019.04.02. 09:59:39

@Womb Raider: apropó: Megane Coupém volt tizensok évig, 2ezres benzines nyolcszelepes és kb elpusztíthatatlan volt. Nem is értem mi ez a francia kocsi mindig beszarik c. legenda. Nyilván ezt olyanok terjesztik akiknek sosem volt ilyen kocsijuk. Mert az úgy autentikus vélemény :-)

2019.04.02. 10:20:05

@Yotengri: :) "Te melyiket választanád? :-))))"
Messze több francia masina küszködik folyamatosan hibákkal , mint ahány BMW dízellel volt eddig probléma. Biztosító meg van.. ember nem veszett oda. Ja..és vannak ám benzines BMW-k is.

"Nyilván a németet mert a magyarokban van ez a feltétlen német rajongás, amit semmi sem kezd ki."
Amennyire tudom, ez a három prémium gyártó az, amelyik uralja a saját szegmensét. Nyilván van az űberluxus/versenyautó kategória is.. de párban azok közül is német motorral szereltek.
..és a BMW nagyon jó és nagyon nagy teljesítményű dízeleket gyárt. 3literből 400LE&750Nm ...azért az mérnöki teljesítmény, ahogyan a Skyactive dízel is..bár más szempontból.

Nem utálom a franciákat(igaz, nem is szeretem).. de ez nem az ő terepük.

2019.04.02. 11:13:27

@Womb Raider: szerintem meg legendásak a peugeot dízelei tartósságban.
Na mindegy.
Családban volt vadiúj VW touran amit kétszer kellett trélerezni mert sekép se hang. A szerviz meg cserélt minden létező elektronikát garanciában. A túlbonyolított elektronika minden nemzetiségű kocsin megbosszulja magát.

God Harald 2019.04.02. 11:35:17

@Yotengri: Megane 1.4 ECO fapadosok volt. Kényelmes volt, de egy hulladék. Fordba már tettem bele többszázezret különösebb gond nélkül. Nem Trianonnal van gond, hanem a francia munkamorállal. Lusták, arrogánsak. Mi magyarok kiskaput keresők, okoskodók, nagypofájúak. És rettenetesen fegyelmezetlenek. A német autó legendája valalahol a kilencvenes évek közepén véget ért.

2019.04.02. 12:25:48

@Yotengri: ..nem tudom.. lehet, hogy amiatt, mert keveset működnek? Nagyapám lemezvillás csepelje mind a mai napig üzemképes ;)

Viccet félretéve.. ahány motorcsalád, annyi különféle tapasztalat. Az általános tendencia egyrészt az ócsítás, az anyagtakarékosság, a gyárthatóság javítása, az automatizálható szerelhetőség fontosabb, mint a tartósság..és legyünk őszinték, sokaknál ez csak azért fontos, mert a használautó piacon ellenőrizhetetlen a futásteljesítmény, de általában magas üzemórájú motorok vannak azokban az autókban, amik elérhető szintű járgányokba épülve bekerülnek hozzánk.
..és az is igaz, hogy bármelyik autó motorjából kijön 200000km, ha ésszel tapossák a pedált, ha normális az üzemanyag és a kenőolaj cseréje 30-50%-al rövidebb ciklusokban történik (normális minőségű olajjal persze) mint a szervíz előírás. Mi a haszongépjárműveket 400-600 ezer körül cserélgettük.. de ugyanolyat láttunk meghalni 180000-nél.. személykocsiknál .. ahogy alakult. ~100000 környékén még nem szokott probléma lenni.

2019.04.02. 12:29:06

@God Harald: nekem előző szériám volt, nem ECO.

God Harald 2019.04.02. 13:07:42

@Womb Raider: 100000 környékén nem illik bajának lenni. Rendes szervíz, gyári alkatrészek, kultúrált használat mellett egy darabig rendben van. Előző autót 350e-ig használtam, kuplungot már nem akartam cserélni megint. Meg egy tizenéves autónál már egyre több alkatrész amortizálódik. Mondjuk én nem megyek vele nagyon sokat, kb 35e km/év. Így azért van pár jó évem vele:))) Cégessel meg 5-10 ezret, azokkal össze sem tudok szokni:-)

2019.04.02. 13:38:46

@God Harald: "Rendes szervíz"

:))) Na, ez kemény dió...lassan már úgy kell bejelentkezni, mint valami csípőprotézis műtétre...

God Harald 2019.04.02. 14:00:13

@Womb Raider: ahová hordom, azzal nincs baj. Korrekt társaság. De tény, hogy a pénzt rá kell költeni.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.02. 14:01:57

@Womb Raider: @Yotengri:

A francia autók nem szépek, bűn rondák, azok a lekerekített dolgok a karosszérián olyan mintha baba házba készültek volna , hogy a gyerekek be ne basszák a fejüket a sarkába, cseppforma bullshit.

mutatok néhány okádékot.
s1.cdn.autoevolution.com/images/news/two-renault-ze-models-take-to-the-road-at-fleetworld-ev-showcase-33329_1.jpg

static.rebusmarket.com/images/squirimages/3/8/8/4/2/38842.jpg

images.news18.com/ibnlive/uploads/2011/09/02-renault-koleos-160911.jpg

d1ek71enupal89.cloudfront.net/images/blocks_png/RENAULT/KADJAR/5DR/15RenKadDyn5drRedFL1_800.jpg

images.virtual-showroom.com/vehicleimages/35/fullsize/9efa4860324e4310b6b1c656911a73b4.jpg

imgix.ranker.com/node_img/95/1892463/original/renault-avantime-automobile-models-photo-1?w=650&q=50&fm=pjpg&fit=crop&crop=faces

Az autóiparba bevezetném a shariát, levágni a kezét aki ilyet tervez.
Voltak idők amikor a Peugeot hungáriától voltak hangosak az újságok, hogy zsír új peugeot modelleket vittek a szervízbe, ott a garanciális szerelés megcsinálták egy hétre rá újra beszart, az elektronika mindig megadta magát, és tömegével szopták ezt be, és nem tudja eladni az új autóját mert fostaliga :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.02. 14:03:54

A japán autók nem rohadnak le alattad, állítólag, de a yaris is adott ki olyan szériát ami megadta magát egyhamar.
Nem a német minőség miatt szeretem a német autókat habnem azért mert tetszenek, a ford különösen, de más elsoroltam, skodák is kifejezetten faszán néznek ki.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.02. 14:12:16

@Womb Raider:

" és az is igaz, hogy bármelyik autó motorjából kijön 200000km, ha ésszel tapossák a pedált, ha normális az üzemanyag és a kenőolaj cseréje 30-50%-al rövidebb ciklusokban történik (normális minőségű olajjal persze) mint a szervíz előírás. "

Már csak az a kérdés mennyire basszák át a kedves ügyfelet, és a normális olaj helyett az alja olajat öntik ami negyed annyiba kerül.

2019.04.02. 15:02:01

@szociál: Foooord???? pffffffffffffff :-D
A Ford szánalmasan ronda, semmi különbség amiket bemutattál Renaultokhoz képest, tömegcikk, szopottgombóc forma mindegyik.
A Skoda - VW - Audi - Seat teljesen egyforma kinézetre, egyenautók fantázia nélkül. A mai Mercedesek meg kifejezetten bumfordi ocsmányak. Nagyon messze van már az elegancia a mai autóiparból. Behemót tankokat gyártanak, nézd meg a Land Rover Evoque-t: tiszta páncélautó fegyvermániás kispöcsűeknek.
Na és pont az Avantime nagyon nem illik a felsorolásodba mert az egy egyéniség volt. Akár tetszik a formája, akár nem.

LucretiaBorgia 2019.04.02. 15:25:36

.......és így lett a galambokból autó.....

2019.04.02. 15:25:37

@szociál: "Már csak az a kérdés mennyire basszák át a kedves ügyfelet, és a normális olaj helyett az alja olajat öntik ami negyed annyiba kerül."
Viszed magad az olajat és az üvegfal túloldaláról megnézed, ahogy betöltik..
Vagy.. nem árt jóban lenni a szalon tulajával :)

@Yotengri:
"A Ford szánalmasan ronda"
Hááát.. ja.. van két normális köztük, a Mustang, meg a Ranger.. éés ez kb kompenzálja is az összes töketlenkedésüket :)

" Mercedesek meg kifejezetten bumfordi ocsmányak. "
:)) Persze.. meg kicsi a hamutartójuk! A kétajtósaikra csak a vakok és csökkentlátók mondanak ilyet...és azért van akkora választékuk, hogy a finnyásabb vevő is találjon elfogadhatót.

"Land Rover Evoque-t: tiszta páncélautó fegyvermániás kispöcsűeknek."
Viszont a Velar teljesen rendben van.

LucretiaBorgia 2019.04.02. 15:27:51

Már kutatom, a történtek pszicho-szimbólum logikáját, jelentkezem az eredménnyel ! Ha jövő ilyen korig nem jelentkezem, akkor nem jöttem rá :):):)

Hogy a Szőke ne fáradjon : SZEX, SZEX, SZEX :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.02. 15:28:08

@Yotengri:

A Ford akkor is szebb mint a franciák nyenyenyeee :P

Az engem nem zavar ha egyenautók, ha izlésesen néznek ki, nekem tetszik ha valami szögletes, a lámpákkal rohadtul eltudják rontani.
Avantime a világ legrondább családi autója, a picassó előtt :)
Evoque nekem bejön, de elvből nem vennék Range/Land rovert, az is inkább csak státusszimbólum mint a BMW, Sebestyénbalika is vett, azt gyorsan meg is szabadult tőle, mert volt baja :))
Pl erre a VW arteonra kinek nem áll fel ?
Igaz a kormány elég ronda, de minden más tip-top.

www.youtube.com/watch?v=dc7eYA80t00

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.02. 15:33:18

@Yotengri:

Mergát illetően igazad van, a régi bálnák voltak az igazi autók, kényelmes, ezek az újak papírautók a régiekhez képest, stílustalan tucatautók lettek.

@Womb Raider:

Bekapod :)
A Ford mondeok kifejezetten jól néznek/tek ki, még a régiek is.
Focusban a sedanok tetszenek inkább meg a kombinók, de némelyik 5 ajtós is bejövős, pláne a 19-es évjárat.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.02. 15:35:35

@Womb Raider:

Mustangot vegyenek a sejkek akik húznak maguk mögött egy benzinkutat, ki akar 100 km-en 6000 litert elfüstölni ?

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.02. 15:38:17

@LucretiaBorgia:

Közben meg visszatértek a galambok a Szőke erkélyére és grupenszexelnek úgy hogy potyog a tolluk :))

2019.04.02. 15:45:45

@szociál: Van rezsicsökkentett "Ecoboost".. spúroknak.. és ha hiszed, ha nem, az 5.0L-es is elballag átlag 14-15literrel és ebben az ársávban olyan élményt kapsz, amit semelyik másik nem ad.. 15 millióért ekkora teljesítmény ..újonnan.. persze nem praktikus, ez vitathatatlan.

2019.04.02. 15:56:29

@LucretiaBorgia: hát nem arról szólt a poszt hogy elkergették a galambokat hogy ne szexeljenek?
Te is hanyagoltál minket. ne csodálkozz mi lett belőle...
Akkor maradt az autó. Szocinak erre áll fel :-D

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.02. 16:03:28

@Womb Raider:

Állítólag a motorhangot is kikeverték, és egy hangszórón szól :)
Biztos van már elektronyos is ebből.
Nem az én világom a mustáng meg a dodge viper, porschéba se ülnék, kilógna a lóláb :)
Nekem a felső (még az alsó is) középkategóriások bejönnek, nem kell luxuri, meg vagányi :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.02. 16:04:19

@Yotengri:

Meg is fog tépni engem szőkeség hogy elvittem az ótók irányába a témát :)
De mivel csak erre áll fel, nem tehetek róla :)

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.02. 18:14:39

@szociál: dehogy téplek meg :)
Nem venném a lelkemre, ha miattam kókadna le ;)

Én a pc-mel szexelek egész nap, és most nem az élvezhető félére gondolok sajna :)
Dumáljatok csak, addig én beledöglök a melóba :P
Az autó, meg azaltáji dolgok mindig hálás téma :)

@LucretiaBorgia: "Hogy a Szőke ne fáradjon : SZEX, SZEX, SZEX :)"
Úgyám!!! :D
Ja.....és nincs galamb :P

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.02. 18:25:35

télleg @szociál írhatnál egy ótós posztot :)

God Harald 2019.04.02. 19:16:15

@Szőkenőő: nem kell ez a mártíromság! Ha ez vigasztal, én nem tudok dolgozni. Azt sem tudom mi lesz velem:)
Addig marad az autó!

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.02. 21:16:09

@God Harald: Ha jólesik, akkor mártíromkodok :P
Sajnálom, hogy nem tudod mi lesz veled, remélem nincs baj. De ez engem miért vigasztalna?
Mondtam én, ne autózzatok? :P

God Harald 2019.04.02. 21:27:34

@Szőkenőő: már hogy lenne baj?!:) Hármas útelágazáshoz érkeztem. Arra az útra invitáltak, ahová nem akarok menni. A másik kettőt néma köd fedi. Ezek közül az egyiken szeretnék elindulni. Ha az első lehetőség marad, az is egy választás, de akkor tudom, hogy egy teljesen cinikus köcsög leszek egy idő után. No majd meglátjuk...

2019.04.03. 09:19:20

www.youtube.com/watch?v=1oh4WE0UbPs

Küldöm szeretettel a vácegresi háziipari szövetkezet gobelin hímző kollektívájának, kiváltképp Agócsné Terikének, akivel 33. házassági évfordulónkat ünnepeltük tavaly.. és küldöm a dalt mindenkinek, aki szereti!
Karcsi

LucretiaBorgia 2019.04.03. 10:19:24

@God Harald: Ki nem cinikus köcsög már ? Az egy túlélési tekknika. viszont a köcsög nem hal éhen :):)
Komolyra ordítva: sosem lesz cinikus köcsög, akiben alapból nincs benne a cinikus köcsög tálentum.
Én pont ettől cenvedek, hogy nincs. Ha lenne, könnyebben viselném, amit kell és nem venném a lelkemre, már ha van még olyanom :)

2019.04.03. 10:27:01

@LucretiaBorgia: Genetikusan cinikus köccsögnek áll a világ?

"Én pont ettől cenvedek, hogy nincs. Ha lenne, könnyebben viselném, amit kell és nem venném a lelkemre, már ha van még olyanom :)"
Áááá.. van ám szerzett formája is.. ahogyan az allergiának ;) Sőt.. meg lennék lepve, ha nem lenne erre szakosodott kócs is a piacon . Mentális sztrítfájter edzések péntekenként az Almássy téri szabadidőközpont tornatermében.

2019.04.03. 11:18:05

@LucretiaBorgia: tegnap volt egy cikk az indexen hogy sugardaddy-s kapcsolatokban a fiatal csaj érzelmileg beteg, kötődési problémás és cinikus. Na mondjuk tényleg igy lehet csak elviselni a 40 évvel idősebb két lábon járó ATMeket, bár a csaj részéről meg prostitúció ez. De tudjuk, hogy a szavaknak ma már semmi jelentőségük, se értelmük, se mélységük.
Neked nyilván más féle cinizmusod van. De miféle?

God Harald 2019.04.03. 11:25:57

@LucretiaBorgia: hálistennek megvannak rá a képességeim. Az élet nagy tanítómester:)))

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.03. 14:17:49

@Szőkenőő:

nem értek az ótókhoz :)
Motorost írhatNÁK, de azt meg nem fogok :)

@Womb Raider:

Gyuribának mi haja volt, mint egy Moncsicsi, remélem újra divatba jön a trapézgatyával együtt, és akkor kinyírom magam :)

Ezt a dalt azoknak küldöm akik szeretik, meg a Sárospataki Etelka Flórián szép otthon lakóinak, és végezetül özvegy Kabátka Elekné Sípos Boglárka Perettyópiszkei lakosnak.

www.youtube.com/watch?v=VP4GA96oWRk

( olyan fux van a csuklóján hogy még a los angelesi nigga repperek is megirigyelnék )

God Harald 2019.04.03. 14:53:21

@szociál: hamárhomár...
Lélekrabló szerelmemnek, a gyöngyhajú északi boszorkánynak, az Óperencián túli Kerekerdő közepébe küldöm a Korál Kevés voltam c. dalát. U.i: ha már nincs szükséged a szívemre, kérlek küldd vissza dunsztos üvegben, formalin oldatban. Felajánlanám oktatási célokra!:))))
youtu.be/XHUnbPaBlYc

LucretiaBorgia 2019.04.03. 15:24:59

@Yotengri: Én is ponty olvastam :)
Semmilyen cinizmusom nincs, max öniróniám...

2019.04.03. 15:37:20

@szociál: Áááá... basszki... micsoda kincseket rejt a magángyűjteményed..

@God Harald: "hamárhomár..."

Naaaa..ne légy már genyóóó.. lehet nem szeretni a Korált, vagy Fecót..de egy lapon említeni ezzel a két nímanddal..kezdve a hangszeres tudással..meg úgy en bloc a zenei/művészi kvalitásaival.. Aradszky legalább úgy-ahogy képzett énekes volt.. de Gyuribáááá...

www.youtube.com/watch?v=2hA7VnvNxo8

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.03. 15:58:16

@God Harald: @Womb Raider:

Sajnálom hogy egy fidesz cumizó érdekember lett a Fecó, viszont jó számokat csinált, ezt elismerem.

Egy szál harangvirágot szeretném küldeni Rigó Jenő előadásával ,özvegy Bakodiné Harang Boglárkának sok szeretettel és azoknak akik szeretik.
Kézcsók, Zsebi Józska voltam.

www.youtube.com/watch?v=yKAuQbq71-M

2019.04.03. 16:29:59

@szociál: "Sajnálom hogy egy fidesz cumizó érdekember lett a Fecó,"
Nem lehet mindenki Geszti, vagy Lang Györgyi :)

"Egy szál harangvirágot szeretném küldeni Rigó Jenő előadásával"
Bazzz.. azok a végletekig kidolgozott koreográfiák..
Fáj az oldalam a röhögéstől

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.03. 17:18:15

@Womb Raider:

Travolta elmehet a pitsába, ez a madár szebben táncikál, és a Gedeonbácsi is remek választás volt ;)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.03. 17:19:17

Működik az új tjúkól blogunk ;)

God Harald 2019.04.03. 17:26:21

@Womb Raider: nem genyóskodtam, szeretem a Korált:)

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.03. 17:33:22

@szociál: jajdeteccik ez nekem :) így már merem kitenni a nevem mellé :D

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.03. 17:41:45

@Womb Raider: @szociál: @God Harald:
A dalküldő komferanszokon szétröhögtem y zagyam :D ennyi kretént :D
Korál forever, ez a száma giga forever :)

God Harald 2019.04.03. 19:26:00

@Szőkenőő: nono uraim, azért ne kezdjük el egymás f...át sz...ni!:))))

ecetesepe 2019.04.04. 14:06:40

Galambriasztó tüske. Annyit látom ezt a hirdetést itten, hogy lassan veszek egyet. Legfeljebb kiteszem a ház elé, hogy a bömcisek ne szaladjanak annyira. Még kivasalják a makkát és akkor mit mondok az asszonynak? Nesze új szőnyeg a fürdőbe? A nappaliba mégiscsak kicsi lenne...

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.04. 15:17:01

@ecetesepe: Új szőnyeg a fürdőbe :D
Ha lesz új poszt, most már megfigyelem tesz-e ki a nagy testvér témába vágó reklámot.

LucretiaBorgia 2019.04.04. 17:35:00

@Szőkenőő: akkor megfontolom miről írok:):):)

LucretiaBorgia 2019.04.04. 17:38:00

@ecetesepe: Jesszuskám...
Van egy humorod, hallod..
Hazafelé ne gyárts matricát!
Bableves jó lesz? Vagy pörkölt-galuska-ubisali?

God Harald 2019.04.04. 20:20:38

@Szőkenőő: ha az új poszt az analitikus gondolkodásról fog szólni, lehet hogy megjelenik a felületen a legújabb Anal Intruder XXL Turbo reklámja!

2019.04.04. 20:27:00

@LucretiaBorgia: Te mióta főzöl pörköltöt? Esetleg harcsapaprikás?

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.05. 08:43:04

@God Harald: Egy (rudon) cseppet se csodálkoznék :D

2019.04.05. 08:47:50

@Szőkenőő: Nono... az azért a rúd méretétől is függ..

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.05. 09:21:33

@Womb Raider: XXL-el mondjuk? Jójó, de otthonra nem kéne :D

2019.04.05. 09:55:27

@Szőkenőő: Vagy..ha kisebb..akkor kettő..esetleg ..ááá, mértékletesség..ezt szeretem magamban.

Zsivány Kettő 2019.04.05. 10:41:31

@Szőkenőő: pedig ha gondolod hozok neked M84x500 szegcsavart. Az már rendesen “bordázott”:)))
Csak lehet hogy a menetemelkedés nem stimmelne!:-)

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.05. 13:17:57

@Zsivány Kettő: Köszi kedvességed nemkőőőő, szerzek magamnak ha kőőőő :D

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.05. 13:22:19

@Womb Raider: mértékletesség.....igen, olyanom nekem is van :D

LucretiaBorgia 2019.04.05. 13:24:52

@Yotengri: Galambom ! Mert vega vagyok, nem eszem húst, attól még megfőzni meg tudom ám !
Húsevő vendégeim se panaszkodhatnak ! Nem is tették soha. :):):)

LucretiaBorgia 2019.04.05. 13:28:17

@Yotengri: Tjúk pörköltet nem főzők, érthető okokból :):):)

2019.04.05. 13:28:33

@LucretiaBorgia: A vega vehet a szájába húst.. de le nem nyelheti..vagy hogy van ez? (Csak előzetes felmérés keretében tájékozódom..)

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.05. 13:28:47

@LucretiaBorgia: A viharban született Daenerys után szabadon, te vagy a pörköltben született Borcsa D

2019.04.05. 13:37:03

@Szőkenőő: jaja volt ebből komoly vita, hogy vegán csaj lenyelheti-e. A válasz: NEM!

@LucretiaBorgia: húsevő vendég? Eddig csak húsevő növénnyel találkoztam. Tarthat-e egy vega húsevő növényt? És egy növényevő tarthat-e húst? Megannyi kérdés.

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.05. 13:53:21

@Yotengri: KomoJ vita lehetett valóban, és ami a lényeg, hogy a vegán értékrend nem sérült :)

2019.04.05. 15:18:43

@Szőkenőő: de ez meg egy nagyon jó. értelmes cikk. Hosszú esős hétvégén olvassatok:

tldr.444.hu/2019/04/02/a-munkank-lett-az-eletunk-es-ebbe-halunk-bele

LucretiaBorgia 2019.04.06. 09:25:19

@Womb Raider: Én betegség miatt lettem vega (nem vegán, nagy különbség), egy majdnem halálos influenza szövödmény miatt nem tudom a húst megemészteni. Igaz, elotte se voltam húsimadó. Ha véndögöknek húsételt készítek és muszáj kóstolni, bizony bekapok egy falatot, rágom, ízlekem, és kiköpöm. Úrinó ezen egy okból köpködhet.

Zsivány Kettő 2019.04.06. 10:31:42

@LucretiaBorgia: szegénykém! Pedig feltáplálnálak finom báránygerinccel, steakkel, vöröstonhal steakkel vajas citromos mártásban:)))

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.06. 10:45:40

@Zsivány Kettő: Én meg jó barátnőként hátrafogom a haját, amíg hány :P
Azt már meg se kérdem, mért jó neked hogy két néven szerepelsz újra....
Van az a perverzió amit nem lehet, meg nem is kell megmagyarázni :D

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2019.04.06. 20:15:21

@LucretiaBorgia: ok ez ok, ezen veganizmussal, illetve vegasággal nincs bajom sosem

2019.04.06. 21:39:01

@PeniValdes: Miért melyik vegasággal van bajod?

Most hallottam egy érdekes teóriát, hogy egy nagyszabású társadalmi kisérletben vagyunk. Az emberiség túlélése az elkövetkező természeti kataklizma után már csak a föld alatt lehetséges, ahol kis helyen kell összezsúfolni a túlélőket. És ehhez a társadalomhoz olyan tagok kellenek ahol már nincs szexus, se tesztoszteron, se versengés, se erőszak. Ehhez az új életmódhoz tartozik a feminin férfiak kinevelése, a latte-macchiato, a vegánság, a buzulás, a fogadjunk el mindent-érzékenyítés, az LMBTQXYZ, és persze a központilag irányított agymosó szociál média függőség kialakítása.

God Harald 2019.04.07. 01:31:37

youtu.be/uXPZRpr_H_Q
Ez szép és magaménak érzem!:)))

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.07. 08:46:37

@Yotengri:

"..És ehhez a társadalomhoz olyan tagok kellenek ahol már nincs szexus, se tesztoszteron..."

Szerinted ha minden pali buzinyuszi lenne, akkor nem lenne szexus ? :)
Nézd meg mit művelnek homárék, egyfolytában szexusoznak :)

2019.04.07. 09:48:48

@szociál: a társadalom nagy többsége heteroszexuális és arra megy ki a játék hogy ffi és nő között ne legyen semmi kapcsolódás. Első fejezetét most éljük, hogy egymás ellen kell uszítani a nemeket, (metoo-val) és gyűlölködni egymással, majd amikor ezt magunják akkor kell az aszexualitást bedobni. A homárok még jobbak mert azok nem szaporodnak és kihalnak.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.07. 09:58:05

@Yotengri:

Egy pasi marad,én , és rajtam fognak marakodni a tjúkok, egymást kinyírják, és maradnak a homárok és én, mondenhogyan megszopiztam.

God Harald 2019.04.07. 10:40:37

@szociál: az kemény! Egy bizonyos novemberben engem szórtak a disznók elé:)))

God Harald 2019.04.07. 11:17:14

@Yotengri: és akkor a chemtrailről egy szót sem ejtettünk. Meg azokról a kalandorokról sem, akik arcátlan merészségükben elmentek földünk széléig és leestek a nagy semmibe:)))

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.07. 12:57:46

@God Harald:

Én egy szinttel feljebb léptem, én lapos Hold hívő vagyok.
Azt hogy a Föld lapos aztat mindenki tudhassa, de a Hold széléről leesni nagy teljesítmény gyerekek.

God Harald 2019.04.07. 13:46:35

@szociál: én mondjuk kozmosz tagadó vagyok. A Holdat csak kitalálták a tudjukkik!

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.07. 14:14:34

@God Harald:

Azért az érdekes hogy nem volt ember a Holdon 1969 óta :)))))))
Biztos akkor előrébb tartott a technológia :)
Különben is lapos Holdra könnyebb leszállni, mint egy gömbölyűre.

2019.04.07. 17:32:41

@szociál: mert nincs semmi értelme embert küldeni. Akkoriban sem volt. Űrszondákkal, holdjárművekkel mindent be tudnak gyűjteni, megvizsgálni.
Ember a holdon, ez már akkoriban is csak piár fogás volt, hogy lekörözték az oroszokat. Tudományos értelme csekély.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.07. 20:32:19

Akkor piár fogás volt, de most az lenne az alap hogy emberek topogjanak a Holdon, és csinálják a szelfiket, meg közvetítsék élőből a Holdra szállást, ki ne nézné meg ?
Valamiért még mindig paráznak Holdra szállni.

2019.04.08. 11:58:01

@LucretiaBorgia: "Ha véndögöknek húsételt készítek és muszáj kóstolni, bizony bekapok egy falatot, rágom, ízlekem, és kiköpöm. Úrinó ezen egy okból köpködhet."

A rendkívül bennsőséges snowballing mintájára hungaricumként népszerűsíteni kellene a pörköltballingot, mint a csapatépítés hatékony eszközét.

"Én betegség miatt lettem vega"
Akkor téged rehabilitálunk és ezennel a Carnivoramorpha Emerita címet adományozzuk ...

ecetesepe 2019.04.08. 15:39:18

Nem szeretném szétoffolni, hogy ki mit és miért nem nyel, vagy nyal le, de.... anno, jó régen... a nagy verekedés idejében a hölgyeknek igen komoly problémát okozott a férfiak nem léte. Szóval, el lehet buzultatni a népet a jövő érdekében, de igények akkor is lesznek... nincs az a mennyiségű szegcsavar. Nomeg, mint tuggyuk! a szegcsavar nem tud megsimogatni előtte-utána. Igaz Hölgyeim? ;)

ecetesepe 2019.04.08. 15:43:07

@LucretiaBorgia: Óóóó.... hogy beletrafáltál! Igazán jól hangzik ez a sorrend... így kérném egymás után! Süti nincs?

Ne aggódjon Drága... vigyázok a kis szőrös jószágokra. Bírom ahogyan zörögnek birizgálás hatására. ...és bömcim sincs hozzá.

God Harald 2019.04.08. 16:19:28

@ecetesepe: azért a jól megválasztott, magra gyengített szegcsavarral, kellő kenéssel, igen rugalmasan meg lehet húzni egy nőt:))) 6th sense:)

ecetesepe 2019.04.08. 16:35:28

@God Harald: Ezt nem is vitatom. A probléma a Nők fejében van! Mert elvárják a szeretgetést, babusgatást is! :D A fene sem érti őket. ...és itt el is bukik a csavaros gondolatmenet, mert erre még nincs meg a kellő tudású, tapintású szintetikus FÉRFI, aki a jelenkori szőrös majmokat ki tudná váltani. Valamint, hogy a Nők is hajlandóak legyenek elfogadni, mint citrompótlót.

God Harald 2019.04.08. 16:52:08

@ecetesepe: olyat kell keresni aki nem igényli a szeretgetést és a babusgatást. Volt olyan nő, akit szerettem, óvtam. Mert kissé megtévesztett a kampányidőszak. No meg gondoltam hogy annyi rossz után megérdemli azt, hogy valaki végre jó legyen hozzá. Aztán nem nyertem mandátumot, viszont furcsa mód azt tapasztaltam, hogy azokra akik beletörölték a lábukat valóságos istenként tekintett. Rám meg kb mint egy kupac langyos kutyaszarra. Hát ilyen ez a szelávi:)))

ecetesepe 2019.04.08. 17:02:58

@God Harald: Az létezhet, hogy ugyanazzal a Nővel volt dolgunk??? Vagy...? Nem, nem fejtegetem tovább... hisz imádjuk őket ;) Mi lenne velünk Nélkülük abban a nagy csendben? Még a végén meghallanánk a madárcsicsergést...

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.08. 17:07:24

@ecetesepe: @God Harald:

A gyengébbik nem csak a rossz fiúkat szereti, aki nem az minimum biszex.
Persze az nem elég ha kutyába se veszed , mert azt nehéz megjátszani, tényleg tufa focistának kell lenned hozzá hogy a csaj gerjedjen rád, ha meghallasz egy disco számot rángatózz és rázd as csípőd, mindig nézegesd magad a tükörbe mint Travolta, szűk gatyát hordj hogy impotens legyél , de az nem számít mert divatos.
Egy évben egyszer vidd el romantikus filmre, de annyi pop-cornt vegyél hogy ott fulladjatok meg benne, ezzel kimutatod mennyire törődsz vele és áldozatot hozol.
Utána megkapsz mindent a kislánytól.
Ha próbálsz emberként viselkedni akkor elbasztad, az nem gyere be. :)

God Harald 2019.04.08. 17:23:00

@ecetesepe: nagy természete volt, a tárgyévi top 10-be sem kerültem be! :))) Igaz ami igaz, tőlem sokkal különbet érdemelt. De azért nem gondolnám hogy ugyanaz. Hálistennek azóta boldogan él amíg meg nem!

God Harald 2019.04.08. 17:26:08

@szociál: teljesen igazad van. Annak idején én is egy igazi barom voltam. Csak egyszer kétszer elgyengültem és akkor jöttek a lélekrablók és szétcibálták a belsőséget.:)))

ecetesepe 2019.04.08. 17:38:43

Vihar előtti csend van a galambok közt. Isszuk mi még ennek a levit.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.08. 17:39:10

@God Harald:

mikor állat voltam jobban szerettek a kislányok, de már nem iszok alkoholt :)

God Harald 2019.04.08. 17:40:26

@ecetesepe: az előbb dörgött és esett is. De kevés leve volt!

God Harald 2019.04.08. 17:49:50

@szociál: igazgyöngyöt vagy üveggyöngyöt?

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.08. 18:10:44

@ecetesepe: @God Harald:

igen egy 5-ös gésa csomagot :))
szeretik a tjúkok :P

mindjárt kapok a pofámra, eddig cincoghattam :)

God Harald 2019.04.08. 18:15:59

@szociál: ja kapsz a pofádra egy billiárdgolyós szopóálarcot!:)))

God Harald 2019.04.08. 18:21:02

@szociál: karikát medvetáncoltató lánccal

2019.04.08. 18:41:45

@God Harald: ezt a jelenséget a férfihang, a redpill mozgalom régesrég kielemezte. Domináns férfira végynak a bizonyos nők és ezt úgy tesztelik hogy be akarják csikcsitani (shit teszt a szakirodalomban). Ha sikerül - mint téged - akkor megy a lecsóba. Olvass szakirodalmat, ha érdekel a téma.
De alapvetően rád vet rossz fényt, hogy nem ismerted a játékszabályokat.

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.08. 19:01:48

Egérkéim cincin van? Picit nem nézünk oda?
Jön még galambra postásgumi, ne aggódjatok! Ja, de! :D
Borcsa holnap kicsit cuffoljuk meg a tarajukat :D

God Harald 2019.04.08. 19:06:23

@Yotengri: na baszd meg! Most hogy a Jehovák kikoptak a hétköznapokból, megjelennek a neok? Ez a baromság szerinted szakirodalom? Ez csak a duzzogó kisfiúk esti meséje amitől “férfinak” érzik magukat! Ha annyi időm lenne, mondjuk elolvasnám a Harry Potter összest. Csak hogy a valóságot megismerjem:)))

LucretiaBorgia 2019.04.08. 19:23:15

Ékes bizonyíték, hogy a tjúk figyelem elengedhetetlen!!!
Még a végén beborítjátok itt egymást:)
Széjjel van csapva! God és Epe el van ültetve egymástól.:):)
Szoci megy az első padba, szem elé!
A Galamb meg az izgató elé!
A tjuk csak egy nappercig nem figyel...kész a kájosz:):):)

God Harald 2019.04.08. 19:37:07

@LucretiaBorgia: nem kell a bohóckodástól megijedni. Csak vicces amikor tök ismeretlenek megmagyarázzák, hogy attól leszek férfi, ha az étkezőasztalra kicsapongó a farkam.
Személy szerint jobban szégyellem magam azokért az esetekért, amikor egy-két éjszakás kaland után a csajokat trágár, megalázó módon elküldtem a f...ba. Pedig akkor férfi voltam, ugye?

2019.04.08. 20:04:49

@God Harald: nem, ez egyáltalán nem a trágárságról szól. A dominancia, az erő pont, hogy nem trágár sosem. A szakirodalom szó idézőjeles nyilván.
Szerintem vannak azért ott megszívlelendő dolgok. De szíved joga, hogy mit tartasz hülyeségnek.

God Harald 2019.04.08. 20:28:32

@Yotengri: na jó, bevallom a farok kicsapást én is képletesen értettem. Nem akartalak megsérteni a vallásodban. Dehát én műszaki ember vagyok, materialista, nem hiszek az ilyen bölcsészes elmélkedésekben!:)))

God Harald 2019.04.08. 20:40:48

@LucretiaBorgia: ülhetek Szoci mellé? Mert ő olyan hülye mint én, csak máskép. Na meg nem szeretnék valami lófarkas kislány mellett kikötni!

LucretiaBorgia 2019.04.08. 21:48:32

@God Harald: Hmmm...
Jó, akkor nem ülsz mellém. Elég hosszú lófarkam van.
Ülhetsz szoci mellé, de nem dobáltok semmit!
Velem lehet beszélni:):):)

God Harald 2019.04.08. 22:28:48

@LucretiaBorgia: hmmmm... esetleg meggondolhatom magam? Jogi környezetben otthonosan mozgok. Meg húzogathatnám a sörényedet. Mindig lenne a zsebemben kockacukor...

2019.04.09. 08:32:06

@God Harald: sárgarépa kell, nem kockacukor :-)
Azért előtte kérdezz rá, hogy tényleg sörényhúzogatásra vágyik-e és írjatok alá jogi megállapodást. Mert aztán jön a metoo.

God Harald 2019.04.09. 09:01:27

@Yotengri: nem fogom megrépázni, így nem lesz metoo!:)

2019.04.09. 09:44:43

@God Harald: pedig milyen jó kis poszt születhetne belőle. Ilyen poszt és élményínséges időkben.

ecetesepe 2019.04.09. 11:48:07

a copf.... hmm... azt szeretem. Már egész más okból cibálom, mint gyermekként.

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.09. 12:19:22

Micsoda összeesküvés elméleteket gyártotok itt :)
Egy szexmentes jövő? Ugyan! Az mozgat mindent, és ez amíg ember él a földön, nem lesz másképp. Hamarabb lesz lapos a hold.

No aztán van olyan nő, amelyik nem igényli a szeretgetést, babusgatást? Van, de annak fizetni kell :D
Agyrém egyébként, hogy a pasik is meg a csajok is fújják a magukét, a szemét pasik, a ribanc nők. Mindegyik a másik nemre mutogat. Úgy van elcseszve az egész, ahogy van.
A minap mesélte egy ismerősöm, hogy egy csaj siránkozott neki, hogy őt csak megdugni akarják a pasik, Mikor ő egy okos nő, de ezt egyik se érdekli. De ugyanakkor meg cicikirakósban, tűsarkúban jár. Mondta ezt úgy, hogy mit csodálkozik? Most kérdem én, járjunk zsákban, hogy az eszünket is észrevegyék? (najó nem az enyémet, én szőke vagyok)

A csajok szerintetek szeretik ha rángatják a copfjukat? ;)

ecetesepe 2019.04.09. 12:29:22

@Szőkenőő: A csajok határozottan szeretik, ha rángatják a copfjukat bizonyos keretek között :P :D

Szőke zsákban? Rossz kombináció.

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.09. 13:41:26

@God Harald: Még a végén megérjük, hogy itt egymás haját fogjátok befonni....ha a haját egyáltalán, ha már szőrös majmokról volt szó :P

God Harald 2019.04.09. 13:43:56

@Szőkenőő: ne is mondd! Ráadásul kis joginám is eltűnt!:(

God Harald 2019.04.09. 13:52:06

@Szőkenőő: az enyémhez sok képzelőerő, kézügyesség és türelem szükséges!:)))

ecetesepe 2019.04.09. 13:56:38

@Yotengri: Még nem tudom, hogy szeretném-e, de a feldobott labdával illik játszani ;) Irigykedjen csak a többi pipi. Galambbal még úgysem volt dolgom.

...és... most akkor azt nekem kell "szeretni"? Nem Neked? :D

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.09. 14:01:17

@God Harald: Megvan a kis jogina, csak elveszett a jogszabályok erdejében és nem eresztik a §§§§ manók.
Szervezz mentőakciót neki, főleg hogy legyen ideje posztot írni :)

@Yotengri:
Nekem a kézügyességem elég vacak, fonni nem tudok :P

ecetesepe 2019.04.09. 14:40:33

Kedves Szőkenőő: Van amiben jó vagy egyáltalán? Mármint.... hitelt érdemlően.

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.09. 15:30:56

@ecetesepe: hitelt érdemlően???? lehet itt arctalanul hitelt érdemlően írni bármit is?
Hát jó, mondok párat.
Remek a humorérzékem, sokat nevetek magamon.
Baromi jó vagyok az ágyban, pl nem esem le róla éjszaka. Bár a kerek formáimnak köszönhetően, néha mégis. Ellenben ha elesem, gyorsan tovagurulok nagyobb ütődés nélkül.
A számat is istenien tudom használni, sok okosság jön ki belőle.
Nyelni is tudok, bevesz a gyomrom sok mindent, ezért jellemző rám az angyali türelem.
A türelmemet példázandó még: a szőrös jjáték állatkákkal sokáig el tudok játszadozni, főleg ha cuki :)
Jól tekerem a csípőmet, ezért a tánc az erősségem.
Kedvenc gyümölcsöm a banán, de ez csak pótiformáció :D

Na asszem ennyi, nem akarok túlfényeződni :P

God Harald 2019.04.09. 15:46:15

@Szőkenőő: elhallgatnálak karácsonyig is. Akkor viszont Kevint kell néznem! Meg jégvarázst:)))

ecetesepe 2019.04.09. 15:51:53

@Szőkenőő: Valamiért éreztem, hogy nem az eszedre leszel büszke :P Deee.... igazad van, nem is ezt kérdeztem.

...és copfod van?

2019.04.09. 16:00:23

@Szőkenőő: Meeedvee anyáám... ez ám a kamin'gaut

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.09. 16:13:49

@God Harald: Keviiiiin forever!!! :D A jégvarázst nem láttam, na majd karácsonykor :)

@ecetesepe: Valamiért érzem, hogy nem tudsz olvasni, kifejezetten az okosságom révén fektettem hangsúlyba magam :P
Copf? Ja titokzatos is vagyok, nem árulom el :)

@Womb Raider: Én csak válaszoltam a hitelt érdemlő kérdésre. De látod, hiába, azonnal bele van magyarázva ami nincs is ott ;)

LucretiaBorgia 2019.04.09. 17:07:04

@ecetesepe: Ne zrikáld a klónomat, vagy epéden haraplak! Az úgyis jó lenne a békalencse sodóba:):):)

LucretiaBorgia 2019.04.09. 17:09:55

@Szőkenőő: És profin kezeled a hidegvágót! Kimaradt!!!!
Banánt ne, hízlal..:):):)

LucretiaBorgia 2019.04.09. 17:18:13

@ecetesepe: Tévedel. Ha az én coffomra térdelnél én te logodra. Ha húzzák a hajam könnyezek és hapcizok. Nem kekszi!!:):):)

LucretiaBorgia 2019.04.09. 17:26:05

@God Harald: Mennyi répára gondoltál...mert érdekelne:):):)
Darabosan v reszelve...:):)
A galamb tud valamit, vagy semmit:):)

2019.04.09. 17:26:20

@LucretiaBorgia: "Ha az én coffomra térdelnél én te logodra."

Ki a sticket nem becsüli, a logot nem érdemli!

God Harald 2019.04.09. 17:27:45

@LucretiaBorgia: a galamb emlegette a répát. Én cukrosbácsi vagyok!:)))

LucretiaBorgia 2019.04.09. 17:38:07

@God Harald: hmmm...
No cukor! A galamb tud vmit, répa jó:):):)

God Harald 2019.04.09. 17:43:22

@LucretiaBorgia: sárgarépám nincs, csak fehérrépa!

2019.04.09. 17:53:47

@God Harald: Nem vagyok vegetáriánus, de a répa színe fehér!

ecetesepe 2019.04.10. 10:42:22

@LucretiaBorgia: Mert még nem húzták "úgy" a copfodat :P ...én is meg tudtam könnyezni (régi szép emlékek) amikor elkapták a pajeszomat ;)

ecetesepe 2019.04.10. 10:44:22

@LucretiaBorgia: Csak finoman kérem azt a harapást. Karmokat visszahúzva, nem karcolunk :D Mégiscsak el kell számolni otthon a látvánnyal :P ...és akkor nincs legközelebb!

ecetesepe 2019.04.10. 10:46:00

@Szőkenőő: Mééér gondoltam, hogy Kegyedet is az esziért kell(ene) szeretni? Hát kinek jó az? :P
Főzni sem tudsz? Egy jó kis galambpöri? ;)

ecetesepe 2019.04.10. 11:54:24

@God Harald: Szerintem a répák színét ne taglaljuk, vagy feszegessük. Lehetne az akár lila is.... vagy.... :P

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.10. 13:13:14

tjúkok éppen a galmúr napokon ölik egymást :)

Én túléltem de a többi hím nevében nem tudok nyilatkozni :)
Mint egy zombi horda olyan volt a DM, tiszta walking dead :)

God Harald 2019.04.10. 13:46:15

@ecetesepe: ahogy a közmondás tartja: Ajándék répának ne nézd a színét!

God Harald 2019.04.10. 13:48:01

@szociál: igazi tinédzser glámur!

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.10. 15:09:54

@ecetesepe:
Engem kell csak igazán a zeszemért szeretni!
Főzni is tudok természetesen, Gatyás galambot :D

@szociál: Én is megyek ma DM-be :D

Meg el is köszönök a hétre, megyek kicsit pihenni 4 napra, kiveszem magam a melóból mielőtt megvakulok.
Legyetek jók, hétfőn jövök :)

ecetesepe 2019.04.10. 15:45:11

@Szőkenőő: "A Nőnek jobb, ha szép, mint ha okos, mert egy férfinak még mindig könnyebb nézelődni, mint gondolkodni" - ismeretlen szerző műve.

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.05.02. 06:14:33

Hiába minden......
Csatát vesztettem!!!
Ma reggel burukkolás hallok ÚJRA!!
Egy rohadék genyó itt burukkol az erkélyhasadékban. Lövöldöztem postásgumival, hadonásztam partvissal, tökmindegy. A feje búbja se látszik ki, úgy meghúzta magát. Szerintem akik látták hogy itt miket művelek az erkélyen hajnalok hajnalán, csoda rám nem hívták a kényszerzubbonyosokat.
Sajna a felaggatott cuccok egy részét a sok erős szél már megritkította, de úgy látszik a rajzolt hollók vérfagyasztó hatása is elmúlt.
Abban reménykedem, hogy nem fog fészket rakni, nem tudom a fészekrakó idény meddig tart. De az tuti, hogy gonosz álnok módon le fogjuk onnan verni valamiképp ha mégis.
Hát....így múlik el a világ dicsősége :(
Szép jóreggelt az ólnak.

2019.05.02. 07:00:36

@Szőkenőő: Tessék kirakni webkamerát..galambpornóból sosem elég!

Az ALDI-ban viszont van fröccsöntött kínai bagoly, olyan rugódzós fejű.. áksziós.. elvileg madárriasztó fukcióval bír!
Esetleg költöztess be hónap végén pár napra kisnyugdíjasokat !

ecetesepe 2019.05.02. 10:24:28

Lehet látják, ha messziről jött csirke lakhat itt, akkor ők is ;)

LucretiaBorgia 2019.05.02. 11:42:18

@egy vödör korom: Jobb ötletem vaaaaan !!!!!! Megoldottam ! Egér analógia: mérgezett magokat vagy kenyér morzsát, kell kitenni. és slusszpassz, porbléma megoldva. Hogy ez eddig nem jutott eszembe.

2019.05.02. 11:48:36

@LucretiaBorgia: Riasztás=/=pusztítás... mer' ha még vadásznál rájuk.. megélhetésileg.. de így? Az ég madarait a mennybe küldenéd?

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.05.02. 12:42:18

@Womb Raider: Galambpornó a jó k...vaannyukat! :D:D
Megyek holnap az Aldiba!!!!

@egy vödör korom: Ez nem rés, egy komplett kis párkány. Sajna nagyon magasan van, nincs az a létra, amivel fel lehetne érni addig.

@ecetesepe: Csirke talán....de galamb SOHA'!!!!

@LucretiaBorgia: Te méregkeverő! Ez már kész horror :P

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.05.02. 18:52:06

@Womb Raider: MegVettem! Lássuk a medvét.....vagyis galambot....frászt kapni :D

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.05.02. 19:12:02

ja és mire hazaértem, tele volt az erkély szeméttel, vékony faágakkal, levert fallal. Beindult a fészeképítés. Szóval hajrá bagoly koma, rajtad a világ szeme!

2019.05.02. 19:43:00

@Szőkenőő: Csóóri bagoly.. holnapra már mennyire össze lesz szarva :(

Ígérd meg, hogy rendszeresen fogod tisztítani!

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.05.02. 19:47:25

@Womb Raider: :DDDDD
ha ez így lesz, akkor galambgyilok lesz hamarosan :D

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.05.04. 12:21:03

Wazzzze Wombi a bagojodat 5 ezeré!! Tökre havernek tekintették. Ma reggel újra halk burukkolásra ébredtünk. Na postágumi elő, seggbelövés abszolválva, kilőttek a helyükről. Ott járőröztem az erkélyen, miközben ők a szemben levő villanypóznáról szemeztek velem. De ahogy bejöttem, máris libbenés vissza.
Végül is a férjem felmászott a létrára, és leverte a fészket. Tojás még nem volt benne. Nem volt egyszerű, a létra tetején egyensúlyozva, fél kézzel kapaszkodva, partvisnyéllel magasra felnyúlva kellett kivizelezni. Sajna ez sem segített, mert fél óra múlva újra ott voltak. Baromi érdekes volt, hogy a halk burukkolást felváltotta egy sokkal hangosabb mármár kárálás szerű hang. Gondolom fel voltak háborodva. Kicsit sajnálom is őket, mert csak ma reggel láttam, hogy két szép gerle volt, a múltkori galambok helyett. De kellett egy TERV, most mi legyen, hogy ne kezdjék újra a fészekrakást. Rájöttetek már, hogy mindig a nőknek vannak praktikus gondolataik? :D
Előkaptam 3 nagy ikejjjás szatyrot, hengerré hajtogattam, és felküldtem apát újra létrára, próbálja valahogy a párkány teljes hosszában betolni. Szegénykém mit bénázott a partvisnyéllel, mire ott maradtak, állandóan lepotyogtak, mert nem voltak elég mélyen. A szatyor potyogott, én meg adogattam neki vissza, és röhögtem :D
Namost, ha valami facés vagy vicces jutyubos oldalon láttok egy ilyen jelenetet, akkor azok mi vagyunk, mert valami szembeszomszéd felvette és megosztotta :D
Mindenesetre eltelt már 2 óra, és nincsenek itt, de nem is tudják megvetni a lábukat sehol. Az általam kreált hollósereg 1 hónapig állta a sarat, ez a kurvabagoj 1 napig se! De én vagyok a hüje, hogy elhittem, vannak csodák :D
Most mindenesetre reménykedünk, hogy ez elég lesz. Ha nem, akkor beszerzek egy légpuskát és lődözni fogok. Csak azon gondolkodtam el, vajon hány perc alatt hívná ki valaki a yardot :D
Na szóval most drukk!!

2019.05.04. 13:09:07

:( Hmmm... pedig mennyi ötletem volna még!

"Végül is a férjem felmászott a létrára, és leverte a fészket. Tojás még nem volt benne. Nem volt egyszerű, a létra tetején egyensúlyozva, fél kézzel kapaszkodva, partvisnyéllel magasra felnyúlva kellett kivizelezni."

Hűűű.. ez is van olyan perverz, mint a 68-as... Mondjuk Orbánék a trambulinról szokták.. de erkélyablakból sem pite!

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.05.04. 13:56:17

@Womb Raider: Próbálkoznak a rohadékok, de nem tudnak leszállni. De nem adják fel. Apa közben lődözi őket postásgumival, tiszta kabaré :D

2019.05.05. 08:12:30

@Szőkenőő: Éééés tényleg mekkora ötlet! Vissza kell nyúlni a vidéki folklórhoz.. Madárijesztő kell neked! Elő apa ballagási öltönyével, a megunt otthonkáddal..tudod, a strandlátta szalmakalappal.. és ilyenkor mindig jó, ha van férfi a háznál! Neki is jó..friss levegőn van, érdekes dolgokat láthat a magasból, a tavaszi szél hűsíti az orcáját...

LucretiaBorgia 2019.05.05. 10:15:19

@Womb Raider: Mostmár sértve érzem magam! Miért nem hisz senki a szakembernek!?
Méreg!
Mérgezett mag. És nem életveszélyes akrobata mutatványok.
Occo és hatékony.
Kínainál biztos van diszkont méreg. Is. :):):)

2019.05.05. 14:39:47

@LucretiaBorgia: Elterelés.. nem retorzió.. neked magyarázzam?

Én nézném a jó oldalát.. a guanót el lehet adni biokertészeknek.. esetleg az erkélyt bevetni napraforgóval, ami még több guano donort vonz oda..

LucretiaBorgia 2019.05.05. 15:02:10

@Womb Raider: de ezek csak buta kakilós galambok, wombi!
Egy lakás árát ne tegyük már bele a galamb etikába!!
Előjött a kegyetlen énem. A hanygyák, mollik, pókok mesélhetnének...

2019.05.05. 15:57:33

@LucretiaBorgia: Én bagoly-fröccsöntésből élek.. te meg a kemikáliákból.. ne rontsuk egymás bizniszét :) Méreggel bekent bagoly? Na? Kompromisszum! Látod, van..és kell kompromisszum.. esetleg egy méreggel bekent plasztikbagoly, amit Apjuk egyensúlyoz seprűnyélen?

Egyébiránt.. a méreg jó..lenne, amennyiben nem lenne milliós utánpótlás, mert a galambok közti interakció nem terjed ki arra, hogy beszámoljanak egymásnak arról, merre döglik a nép..és csak jönnek, jönnek az ég madarai.

LucretiaBorgia 2019.05.05. 16:58:44

@Womb Raider: Én akkor is a méregre esküszöm! Na jó, itt van több kiló varangy...mit mondhatnék..??
A mérgezett bagoly jó üzletnek tűnik! A szőkének adjuk ingyér, jó??

2019.05.05. 17:27:50

@LucretiaBorgia: Nincs ingyen bagoly... tessék megérteni végre!
Különben is.. örüljön, hogy nem a patkányok vetettek szemet az erkélyére.

LucretiaBorgia 2019.05.05. 19:39:23

@Womb Raider: Jó, akkor az enyémet mekkapja! Üzletrész.
Végül is a művészt lehet támogatni. Az jó adóilag.

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.05.06. 09:19:57

@Womb Raider: @LucretiaBorgia:
Lüke banda :D
A töxar hétvége után legalább nevettem egy jót titeket olvasva ;) :D
Wombi átvert a fröccsöntött bagojjjával, Borcsa mérgezne fűtfát, mert genetikailag kódolt rá :P
Ha patkány költözött volna, már nem laknék ott az tuti :D

Mióta kitömtük ikejás szatyorral a párkányt, azóta nem tudnak leszállni oda, bár próbálkoztak egy ideig. Talán most már feladják, és belátják, hogy nálunk nem születik meg a következő gerle nemzedék.
Tiszta szerencse, mert elfogyott a postásgumi is :)

2019.05.06. 13:31:42

@Szőkenőő: Újabb ötletem támadt!!! Tessék beüvegezni az erkélyt.. és van egy faszagányos télikerted, galambmentes övezet, ahol az orchideák is jól érzik magukat.

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.05.06. 14:43:04

@Womb Raider: Jó ötlet lenne, ha olyan erkélyem lenne, de ez nem lakótelepi lakás, ez meg egy függő erkély. Vagy hogy hívják a zilyet.
Ha beépített erkélyem lenne, már tuti megcsináltam volna a télikertet :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.05.06. 15:41:14

@Szőkenőő:

heggessz fel három varjút és nem jön több galamb.
Hangszórón meg játsszál károgást, biztos van a jutubon madárhang, akkor elhiszik hogy igaziak.

LucretiaBorgia 2019.11.07. 12:50:05

Hát ez még mindig nagyon jó !!!!!!
Nincs hol javítani rajta. Tényleg az ikeásszatyorbetömés hadművelet óta galamb mentes az övezet ?

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.11.07. 13:04:52

@LucretiaBorgia: Igen, vigyorogva olvastam újra :)

Megvan még, állják a sarat rendesen, azóta egy fia galamb nem tudta megvetni ott a lábát.
Viszont a bagoly barátjuk igazi látványosság lett az utcában, többször láttam, hogy lefotózzák. Legalább modellnek jó, ha már a galambok szarnak befosni tőle :D

LucretiaBorgia 2019.11.07. 15:48:48

@Szőkenőő: Mondtam, hogy híres leszel...idő kérdése :)

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.11.07. 16:23:04

@LucretiaBorgia: Ha már Bagoly:

Három bagoly ül a fán. Megszólal az egyik:
- Kaptam egy órát.
- Az semmi - tromfol a másik, én kaptam egy tehenet.
- A francba is - mérgelődik a harmadik ,én nem kaptam semmit.
Másnap ismét ott ül a három bagoly, ugyanazon a fán. Megszólal az első:
- Ellopták az órámat, nem tudom mi lesz.
- Nekem meg a tehenemet, zabos vagyok.
Mire a harmadik:
- Már fél hat? Gyerünk fejni!

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2020.03.15. 13:44:40

Hogy ne csak vírusozzunk....
A szélviharos éjszakák egyikén, aztán másikán, a 3 db ikeás szatyorból 2 db leesett a galambok által imádott mélyedésből. Gondoltuk ráérünk majd visszapakolni, ha újrá jönnek a kis genyók. Ennek ma eljött az ideje, mert hajnalban édes galamb burukkolásra ébredtünk, ha már ébresztőóra nem kellett. A galambriasztónak szánt bagolykoma ott bólogat az erkély sarkán nagy morcosan, feje jobbra balra inog fenyegetően, ahogy az illik, mert a szél fúj. De a rottyantógépek rá se bagóznak, hanem ott héderelnek az ablak felett cukin összebújva. Mondtam a férjemnek eksön van! Egyből ment ki az erkélyre a bevált postásgumival, hogy a seggük alá pörköljön. Hiába mondtam neki, hogy hagyja őket még kicsit élvezedni, úgyis nemsokára zárjuk a szerelmi fészket, visszatömködvén az ikeás szatyrokat. De az a gonosz ember nem szánta meg őket, hanem kilőtte őket az űrbe :D
Most végeztünk épp a feladattal, apa újra a létrán egyensúlyoz, és bepasszírozta a qrva magasan levő mélyedésbe a szatyrokat. Nézni is frásztkapós! Na de remélem az idénre is megoldottuk, hogy más helyet találjanak maguknak kekszelni meg sokasodni.
Végigolvastam újra a posztot, és azta...már eltelt egy év! Pedig mintha most lett volna, hogy Borcsával össze klónoztuk egy szép tavaszi délután :)

LucretiaBorgia 2020.03.15. 14:54:51

@Szőkenőő: Sose fényezném magunkat, de ez egy kiváló poszt!
Újra röhögtem az egészet:):):)
süti beállítások módosítása