Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Metoo Too Much To Me, MTMTM !
2019. március 14. írta: LucretiaBorgia

Metoo Too Much To Me, MTMTM !

Zöldkapszula sorozat VII. rész

bemutato1_1.jpg

enraged-804311_960_720.jpg

 

A bemelegítő téma a Michael Jackson (MJ) film, mi más. A HBO csinált egy filmet, dokumentum, tényfeltáró jelleggel, amiben azt viszik filmre, hogy MJ egy pedofil erőszaktevő szörnyeteg. Csak úgy. Épp most.

És mit nem ád Isten ezt még csak véletlenül se tiltotta be a híres, hírhedt amerikai prüdéria. Már pusztán amiatt, hogy érzelmileg felkavaró, önmagában erkölcstelen a tartalma. 

Sokan megszólaltak már.

Többen azt firtatták, elemezték, szociálpszichológiázták, hogy a szerzővel kapcsolatos erkölcsi közmegítélés mennyiben hat ki a műre. Nagyjából senki se mert határozottan állást foglalni, biztonságosan arra jutottak, hogy sok-sok év távlatából, ennek jelentősége fokozatosan csökken.

Ugye, nehéz erre válaszolni, mert a zIstenke tudja, kiről mi derül ki még, akit ma istenítünk….

Magánvéleményem, hogy ez erősen függ attól, hogy mit tett az illető és az akkor és most milyen megítélés alatt áll/állt. Még az emberölés sem volt mindig bűn, üldözött és szankcionált.

Az ókori görögöknél a homoszexualitás normális szexualitásnak számított, akár férfi, akár női részről. Az ókori Rómáról meg ne is beszéljünk, ott aztán volt minden, ami Szodoma és Gomorra és még tovább. Folytathatnám tovább a végtelenségig, napjainkig, ahol a világban egyszerre van jelen a vad feminizmus meg a nők megkövezése. Elképesztően összetett ez a dolog.

Persze a gyermekek szexuális zaklatása az bűn, az elmúlt mintegy 80-100 évben már az. MJ pedig már ebben az időszakban élt.

Egy vlogger (Czibók László) azt vette górcső alá, hogy hol voltak a szóban forgó, akkor kiskorúak szülei. Meg azt, hogy ugyan már, vajon miért pont most, MJ 2009-ben meghalt ? Kiváló kérdések ezek, szó se róla !

Igen, a szülők vajon anno miért hagyták, hogy a kisfiúk MJ-vel lakjanak és esetleg stb. ? A kérdés költői, a válasz meg sok pénzért, azért. De tovább megyek, ha a szülők olyanok voltak, amilyenek,  a gyermekvédők hol voltak ? Abban az országban, ahol egy gyerek elesik és a hárombetűs kommandó megszállja az utcát. Pedig ez a „gyermek/fiúcska” szeretet MJ részéről média nyilvánosan zajlott.

Miért pont most ? Csak tippelek. A pénz elfogyott ÉS aktuális a téma. Ki jön rá miért még ? Naaaa…..

Még egy percet adok.

Mert MJ halálának 2019. június 25-én lesz a 10 éves évfordulója. Újra témába lehet dobni!

És még miért ? Most nem adok gondolkodási időt.

Mer már itt van nekünk a metoo, aminek tagadhatatlan alapeleme a „most már én is merek szólni”, „most jöttem rá mit tettek velem”. 

És most vezessük össze a fenti szálakat és essék szó a jogról !

Kettős kockázat

aa.jpg

(Nekem amúgy tetszett a film is, pedig  lehúzták a kritikák.) 

Nagyon leegyszerűsítem és rövidre fogom. Minden jogrendben jellemzően van egy olyan szabály, amely azt biztosítja, hogy a végtelenségig ne legyenek függő ügyek, ésszerű időn belül lezáruljanak a perek és az emberi/anyagi viszonyok nyugvópontra jussanak. Ez is a jogbiztonság része. Az első szofisztikált jogi szabályrendszer, a római jog alkotta meg a fogalmat „ítélt dolog” (res judicata) néven. A kontinentális, így a magyar jogrendben is jelen van ez az intézmény.  Az angolszász jogrendekben kettős kockázat-ként szokott megjelenni. Bárhogy is hívják a lényege az, hogy ha egy ügyet a bíróság jogerősen eldöntött, akkor ugyan abban az ügyben ugyanazon személy ellen nem lehet újra eljárást indítani. Ez a civil és büntető ügyekre egyaránt vonatkozik. Persze ha az eljárásban el nem bírált bizonyíték, tény, körülmény merül később fel, akkor újra pert lehet indítani (ennek szokott lenni időbeli korlátja).

Meg úgy általában is elmondható, hogy a jogszabályok azért kellenek, hogy lássuk mit lehet és mit nem, minek mi a következménye, és, hogy biztosítva legyen, hogy mindenkire nézve azonos szabályok kerüljenek alkalmazásra. Elvileg. Elvileg a boszorkányperek ideje lejárt, értsd, amikor rád fogták, hogy boszorkány vagy, és már pattanhattál is máglyára szublimálni. 

Mindezek tükrében a jogász 2x is felvisít bennem.

Az első…..

MJ-t 2005 júniusában minden vád alól felmentette az esküdtszék (ami direkt csak fehérekből állt, nehogy fekete részrehajlás gyanúja merüljön fel, gondolom én). Az összes szóba jöhető bűncselekménnyel megvádolták, szám szerint 9-el. 200 tanút hallgattak meg, lényeges tanúkat kaptak hazugságon. Ott volt a lehetőség, hogy mindenki csatlakozzon, akinek állítólag ártott. Felmentették, ítélt dolog. Még egyszer ugyanazért perbe fogni nem lehet.  2009-ben MJ meghal. Majd most 2019-ben nem csak megszellőztetik a dolgot, hanem filmet csinálnak, annak alapján, amit elképzeltek, az állítólagos áldozatok, állítólagos elmondása alapján.(Pedig lassan 2 éve metoo van.)

És leadják. És ez rendben van. Mert ki merné mondani, hogy nincs ? Ha csak megemlítik, hogy zaklatás, pedofília, kész az ítélet. A „vádlott” meg nem tud védekezni, mert halott. Ez legalább olyan ízléstelen, erkölcstelen és jogellenes, mint a pedofil molesztálás. Rágalmazás. Állítás, bizonyítás nélkül.

A második….

A legnagyobb problémám ezzel a zaklatás dologgal, hogy mindig valahogy utólag derül ki - az ami amúgy is nehezen bizonyítható - ez esetben 14 évvel a per lezárulta után. Ja, mert csak most jöttek rá az áldozatok, hogy zaklatták őket, értem. Habár már jó ideje nagykorúak. Ilyen sok idő elteltével ugyan mit lehet tisztázni, bizonyítani, pláne egy halottal kapcsolatban. A metoo a nagyok játéka, na ! A lé a tét. 

woman-228177_960_720.jpg

 A kicsik meg kullognak utánuk, az átlagemberek, divatból. Mert, ha a celebeknek van metoo, akkor nekik is.  Az eredmény meg teljes magatartás és szerep deformitás az átlag embernél. A metoo egy bulvár színjáték.

Ez a mozgalom az igazi zaklatást nem fogja megoldani a kisember számára. Az igazi zaklatás az, ha tűrnöm kell, hogy a felettesem megjegyzéseket tegyen, hozzám érjen, fogdosson, a „jó” magaviseletemtől tegye függővé, hogy kapok-e valamilyen juttatást. Miért kell tűrnöm ? Mert kell a pénz, a fizetésem, mert nem akarom elveszteni a munkám. Ez sajnos nem befolyásolható mozgalmakkal vagy jogszabályokkal. A kiszolgáltatott helyzet, az kiszolgáltatott helyzet. Ma, most, úgy gondolom, hogy nincs megoldás.

 És igen! Sohasem tudjuk meg az igazat. Arról se, hogy molesztált-e gyermekeket, arról se, hogy ki mennyiért hallgatott vagy hazudott. Állítások állnak egymással szemben, minden ilyen esetben. Ha van erőszak, vizsgálat dns, stb., még akkor is nehéz tisztán látni. Annyi mindent ki lehet cselezni. Pénzért pedig bármit. (Filmajánló: Ártatlanságra ítélve, Harrison Ford-dal) De ugyanakkor sebeket se lehet évtizedekig nyitva tartani. Ha bármi is történt, megtörtént. Rég. Ha el is követett MJ bármit, már nem bűnhődhet megérte. Ha a zenéjét büntetjük az megfelelő elégtétel, bosszú lenne?

face-2083418_960_720.jpg

Sokan kiáltanak jó pszichológus után, aki majd eldönti, hogy hazudik-e a „vádló”, pl: MJ jelenlegi befeketítője. Sajnos ez objektíve nem eldönthető, szubjektíve meg nem szabad eldönteni. Így aztán passz. Ez az út nem járható. A mentális betegek kiváló manipulátorok amúgy is. 

Az igazság az, hogy a tények nem megismerhetőek az információs társadalomban, a digitális világban, sem ilyen ügyekben, sem másokban. (Filmajánló: A farok csóválja..De Niro-val, Dustin Hoffman-nal) Ahogy a mondás tartja: Az információs társadalomban, csak információ nincs !

Marad a saját hitünk, logikánk legfeljebb, mindenki kitalálhatja a saját igazát, jobb nincs úgyse.

 

Nea

Zöldkapszula sorozat VI. rész  I T T

A bejegyzés trackback címe:

https://szociesatjukol.blog.hu/api/trackback/id/tr4214688446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.03.19. 12:40:56

@notC: "Bár nem nekem válaszoltál, de én is mindenbe belepofázok :-)"
Örülök, hogy így teszel..:)

"Szerintem ebbe nem kéne belemenni túlságosan, mert bár bőven lenne mit söprögetni a ház előtt, de a helyzet nem annyira szörnyű, mint ahogy ezt lefested... "
Nagy könnyebbség, hogy egy réteg lassan átszokik az élethű guminőkre :)

"Mert bizony a nők számtalan előnyt élveznek, pusztán csak azért mert nők és számtalan retorzió éri a férfiakat is. "
Jajj... remélem te most nem a 40 éves korkedvezményes nyugdíjjal jössz...
Mert talán ezt tekinthetjük előnynek... de a 'számtalan' nekem kissé túlzónak tűnik.. A reteorziókat meg nem igazán értem..

"Szeretjük az ilyen vitákban elfelejteni azt, hogy a nő nő, a férfi férfi, rengeteg olyan különbséggel, melyek eltörlése, megváltoztatása kissé erőszakos, néha több áldozattal jár, mint amennyi előnyt hordoz..."
Egyértelmű... tőlem semmi nem áll távolabb, mint vitatni, hogy a különböző adottságokat a lehető legoptimálisabban kellene kiaknázni. Ám ezzel együtt az átjárást is fenn kellene tartani, illetve lehetővé kellene tenni. Én spec az egykeresős modellt emberközelibbnek és optimálisabbnak gondolom, de igazából pont a férfiak voltak, akik a kezdetekben a parazsat szították, mondván a nőnek is joga van lerázatni a veséjét egy traktoron... csak ugye arányosan kisebb bérért.. ;)

"Tudom, hogy most én vagyok a hímsoviniszta fasz, de amíg a férfiak nem tudnak szülni, és a világ nem valósítja meg a lombik csecsemő, gyerekgyár programot, addig a nőkre szükség van anya szerepben is (nem kötelező jelleggel! "
Én ezt soha nem láttam kényszernek.. ez lehetőség..ajándék.. kivételezett helyzet. Őszintén.. sajnálom a férfiakat, hogy nem élhetik át a csodát. Ha valami kis kárpótlás jut a nőknek, úgy ez az..

"de ebben nem nagyon van alternatíva: a férfi nem tud gyereket szülni). Persze lehet azt mondani, hogy az apa maradjon otthon 3 hónap után, hogy anya karrierje ne szenvedjen csorbát, de vajon tényleg ez a jövő? "
Miért is ne lehetne? Vagy ez már túl sok az egyenlősdiből? Vagy annyit nem ér az egész, a nőt igenis alá kell rendelni a férfi ambícióinak... talán abból fakad ez, hogy a férfiak gyakran lefelé választanak... hát egy alacsonyabb értékű ember ne ugráljon, tegye a dolgát, amíg a családfő reszeli a karrierjét?

"És vajon a férfiak is így gondolják, belülről fakadó, őszinte érzéssel, vagy ez egy rákényszerített szerep lesz?"
Nem arról van szó, hogy a saját utódát kell nevelni? Az teher? Kolonc? Inkább a mammutot kergetné? Nem tudom, mennyi férfi gondolja így.. de ha igen, akkor meg ne nyekegjenek, hogy a nők otthon a kölökkel lógatják a lábukat, midőn nekik a nyelvük is lóg a mammut után loholástól.

" És a nők hogy vannak ezzel? Valóban szívesebben cserélik fel az anyaság örömeit egy este 6-ra kiírt megbeszélésre, meg a hajnal 1-kor megválaszolt főnök levelére? "
Nem, kötve hiszem... csak ugye a kényszer. A kétkeresős berendezkedés kényszere. Tessék kétszer annyi mammutot elejteni, oszt anyu gondozza a családi barlangot, no meg a szaporulatot..

"(mert pl. ebben is különbözünk: a pasik leszarják az ilyet, de a nők még aznap éjjel válaszolnak a főnöknek -aki nőként ezt el is várja! )"

Ezt nem tudom.. de nekem picit túlzónak hat ez a vélemény.. esetleg.. de ez csak tipp.. a nők lelkiismeretesebbek (is) lennének? :P

2019.03.19. 12:58:02

@Yotengri: :)))

Alenka Ermenc példája finoman szólva is egyedi.. te viszont nagyvonalúan általánosítasz. Töltenek be nők különböző beosztásokat, de arányaiban ez manószféra ;) Több ágyútöltelék nő van, mint tábornok... de ez legyen a legnagyobb baj, de tényleg.
"A társadalom irányításában elég sok nőt látni,"
..elég... Freud csókoltat;)
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--ZLY06F22--/79uFi6WjIqZI1Roxss.jpeg ... sok is..:)

"Senki nem tiltja meg neked, nem úgy mint az iszlám államokban."
Hűűűű... könnyekig meg vagyok ám hatva.. pedig ugye meg is kövezhetnének, a nagy szám miatt..de nem, itt perspektívák, meg miegyebek nyíltak..
(Mielőtt félreértenél.. nem érdekel sem a politikai pálya, sem a kardozás.. )

notC 2019.03.19. 14:39:05

@Womb Raider: Az a baj, hogy ezekre az ellenvéleményekre csak hasonló demagógia mentén lehetne válaszolni... És akkor kiderülne, hogy valójában egy nőgyűlölő, elnyomó, erőszakos bunkó vagyok, akinek csak arra kell a nő, hogy háziszolga legyen.
Bocsi, de nem akarok ebbe belemenni...
Számtalan helyen vitatták már meg ezeket a kérdéseket (a kétkeresős kényszer indikátorától a bér- és esélyegyenlőségig, meg a veserázós traktorosig...). Számtalan helyen mondták már, hogy ugyanazon igazság relatív, más-más nézőpontból szemlélve lehet igaz is, meg hamis is.
Amiről te beszélsz, az egy olyan világ, ahol nem nők és férfiak élnek, hanem emberek. Puncisak, farkosak, szőkék meg barnák, alacsonyak és magasak. Nincs különbség, nincs tízezer éves történelem, nincsenek ösztönök, nemek, szerepek, viselkedési minták, és nincs szocializáció. Mint ahogy nincs együttműködés sem, csak egók vannak, meg érdekek, háborúk, meg vesztesek. Nincs egymásért kiállás, férfias becsület, tesztoszteron és nincsenek érzelemből, szenvedélyből, ösztönből döntő nők, szerethetők, védhetők, imádnivalók. Nincs nőnap, csak embernap, amikor a nők kapnak virágot, de kidobják, mert milyen megalázó már... És lassan persze férfiak sem lesznek. Mert a férfiaknak is csak egy olyan viszonyrendszerben lehetnek férfiak, ahol nők is vannak. (szándékosan nem nagybetűzök, mert nem így tartom különlegesnek azt, hogy valaki nő vagy férfi)

2019.03.19. 14:55:08

@notC: ezzel teljes egészében egyetértek.
De.
WR szereti a végletekig kisarkítani és konfliktussá zülleszteni minden párbeszédet. Nem a saját véleményét írja le, hanem bármi is az állítás ő csípőből kontrázik. Aztán ez ilyen szellemi kihívás neki, hogy ezt a kitekert nézőpontját védje.

notC 2019.03.19. 15:15:55

@Yotengri: Értem... Ezért is nem gondolom, hogy meg kellene cáfolnom a leírt érveit... Megtették már mások azokon a fórumokon, ahol (ezek szerint) ő is szerezte az övéit :-)

2019.03.19. 17:01:29

@Yotengri: "Nem a saját véleményét írja le, hanem bármi is az állítás ő csípőből kontrázik. "
Hűű..de összezártok..
"WR szereti a végletekig kisarkítani és konfliktussá zülleszteni minden párbeszédet. "
Ja..hogy nem alibiből smúzolok.. ez gond netán? És már ne haragudj, vannak állítások, amik annyira blőd baromságnak hatnak, hogy az ember még a konfliktust is bevállalja, csak, hogy tisztázza azokat..

És nagyon meggyőző a mentalista vénád.! Pénzenergiát is küldesz?
@notC: "Számtalan helyen vitatták már meg ezeket a kérdéseket (a kétkeresős kényszer indikátorától a bér- és esélyegyenlőségig, meg a veserázós traktorosig...). Számtalan helyen mondták már, hogy ugyanazon igazság relatív, más-más nézőpontból szemlélve lehet igaz is, meg hamis is. "
Sajnos nekem még nem volt lehetőségem ezer helyen elolvasni a férfisirámokat, nem volt lehetőségem megtanulnom, miként illik erről gondolkodnom, nem tudtam arra a szintre jutni, hogy minden igazság birtokában kimondhassam: úgy, de úgy el vannak nyomatva a férfiak, hogy csak úgy nyekkennek..
..és eddig a pillanatig nem gondoltam, hogy ez valami térítő szekta, de látom, rajzás van :)

"Amiről te beszélsz, az egy olyan világ, ahol nem nők és férfiak élnek, hanem emberek. "
Jééézuus.. és ez amúgy baj? Tudom, sokat képzelek magamról, de embernek mertem eddig érezni magam.

" Nincs különbség, nincs tízezer éves történelem, nincsenek ösztönök, nemek, szerepek, viselkedési minták, és nincs szocializáció. "
A szocializációba beleértetted a nők elleni fizikai erőszakot, a viselkedési mintákba a kurvázó pasikat és a történelem azon részéről vajon megfeledkeztél-e. amikor a nő mindenütt csak asszonyállat volt?

"Mint ahogy nincs együttműködés sem, csak egók vannak, meg érdekek, háborúk, meg vesztesek. "
Miért is? Az egyenlő felek között már nem is képzelhető el együttműködés? Vagy arra gondoltál, hogy egy igazi férfi falaz a haverjának, ha az éppen az uncsi gyereknevelés helyett Márti csöcseivel bíbelődik a tisztítószer raktárban?
Honnan a frászból jön a téveszméd, miszerint én egy embermoslékra vágyom?
"Mert a férfiaknak is csak egy olyan viszonyrendszerben lehetnek férfiak, ahol nők is vannak. (szándékosan nem nagybetűzök, mert nem így tartom különlegesnek azt, hogy valaki nő vagy férfi)
Ez is.. ki a púpom várná el a nagybetűzést?? Mennyi szalmabáb kell, hogy lenyugodj? ... Szóval.. mitől férfi egy ember és mitől nő a nő??? Az üres bullshitelés után próbáld már összefoglalni pár kerek mondatban. Ha ezerszer megvitattátok és kikristályosodott a végső igazság, úgy nem lehetetlen amit kérek. Igyekszem majd megérteni, ha nem megy, majd szólok a férjemnek (uramnak..)
Miért van az az érzésem, hogy az áhított férfi-nő viszonyrendszer vertikális struktúra, alá-fölé rendeltségen alapuló rendszer?

2019.03.19. 17:05:02

@notC: "Megtették már mások azokon a fórumokon, ahol (ezek szerint) ő is szerezte az övéit :-)"

Az érveimet nem szerezni szoktam.. főleg nem fórumokon. ..Ez is milyen faszság már. Mintha a nőknek lenne valami szellemi vezetőjük, a felkent papnő.. vagy mentor..kóóócs..bármi, mert önálló véleményük honnan is lehetne..és a legtöbbet cáfolni nem nagyon cáfolták, inkább félresöpörték és megoldották okosba' egy bannal :)

2019.03.20. 09:57:40

@Yotengri: Nagyon átlátszó vagy. Ha kifogysz az érvekből, rögtön jön a személyeskedés. Az egyik vitapartner safespace-t követelő, érvelni nem hajlandó feminista (az, hogy ezt pont arra a kommentemre írtad, amiben az általatok írt tények helytelenségére, ill. hiányára hívtam fel a figyelmeteket, különösen röhejes). És WR-ről is sok mindent el lehet mondani, de ebben a nők helyzete a világban témában pont olyan konzekvensen képviseli a véleményét, mint a fidesz helyzete Mo-on témában.

2019.03.20. 10:29:43

@Sally and Billy: Ha a nőket bántják: nő vagyok.. ha a fideszt bántják: fideszes vagyok! ;)

2019.03.20. 10:39:40

@Womb Raider: :) És ha az ellenzéket bántják, akkor mi vagy? :P

2019.03.20. 10:42:06

@Sally and Billy: Számomra a személyeskedés definíciója az, hogy nincs igazad, mert te mondod. Amikor nem azt nézik mik az érvek és azok helyesek-e.
Te meg arra az esetre használod, hogy egy másik ember személyiségéről, stílusáról, vita kultúrájáról mondom el a véleményemet. Ezek szerint WR sérthetetlen, nem kritizálható.
Helytelenül használod a "személyeskedés" fogalmat, tipikus posztmodern letromfolás, uaz mint a rasszizmus vagy az áldozatiság kártya.

2019.03.20. 10:47:18

"Bárhogy is hívják a lényege az, hogy ha egy ügyet a bíróság jogerősen eldöntött, akkor ugyan abban az ügyben ugyanazon személy ellen nem lehet újra eljárást indítani. "

Mármint ugyanazon vád alapján.. de más minősítéssel simán.. és hogy ez jó vagy sem.. nem egyszerű eldönteni. Ha egy gyilkos emiatt megússza ..akkor szomorúak vagyuk (az usa jofógrendjének állatorvosi lovaként jellemezhető O.J. S. per..) ha egy jó ember menekül meg a halálsorról az derűre ad okot.
M.J. nem volt jó ember.. de jó ügyvédek védték és az is egyértelmű, hogy beteg személyiség volt. Ezzel együtt ahogyan akkor sem igazán sikerült igazságot (de még jogot sem feltétlenül) szolgáltatni, úgy ez a film sem vitt szerintem sokkal közelebb minket a valóság feltárásához..és ez is csak egy szűk kör számára jelentett bármi hasznot is.
A jelenség nem szűnt meg.. csak átalakult. ..és a legrosszabb esetben is az ügyvédek jól járnak :)

2019.03.20. 10:50:36

@Yotengri: " Ezek szerint WR sérthetetlen, nem kritizálható."
ROTFL...
Wombit kritizálni nem kell félnetek , jó lesz, ha mindenki egyetért, én nem ellenzem.

notC 2019.03.20. 11:14:15

@Womb Raider: Az a baj Wombi, hogy harcolsz, háborúzol, hogy győzni akarsz és vesztesek hulla-halmán tort ülni. Bocsi, de a háborúkban nem lehet középen maradni, mert valaki vagy az egyik oldalon harcol, vagy a másikon. Márpedig én a kritikus (és/vagy támogató) középet érzem magaménak. Azt, ahol nem a múlt sérelmeit olvassák a jelen teljesen másként gondolkozó embereire, amikor nem kollektív módon kell ítélkezni, csak mert vannak páran, akik nem tartják be a szabályokat és amikor a változás belülről fakad, érvek mentén, saját elhatározásból és nem holmi kényszeres, gyűlölködő, véleményterror mentén dugják le mindenki torkán, hányásig feszítve a húrt!
Nem vettétek még észre, hogy a kirekesztés nem szövetségeseket hoz, hanem olyanokat, akik jobb esetben "kiszállnak", rosszabb esetben fegyvert fognak? Jelen esetben az "erőszakos, elnyomó férfiak" jelző bennem dühöt vált ki! Olyannal gyanúsítanak, olyan "kalap alá vesznek", ahova bizton nem tartozom!
Olyan értelmezését róvod a fejemre annak, amit írtam, ami sem nincs a mondandómban, de legfőképp soha nem éreztem azt, amit állítasz rólam.
Embernek lenni és azon belül nőnek és férfinak nem azt jelenti számomra, hogy alantas csoportba kívánom száműzni az egyik felet! Sőt! Jó lenne, ha te sem erősítenéd a nőkben azt az érzést, hogy nőnek lenni valami ilyesmit jelent! Mert nem az, sőt! Nőnek lenni egy csodálatos dolog lehet!
Részemről kiszálltam a témából, mert nem méltó egy ilyen komoly és a társadalmat (s vele a jövőt) alapjaiban megváltoztató jelenségről ilyen módon diskurálni.

...inkább húzz vissza mosogatni és ne szólj bele a nagyok dolgába! (---sicc---)

2019.03.20. 11:29:35

@Yotengri: Te elolvastad egyáltalán a kommentemet, mielőtt megint leírtad az első eszedbe jutott baromságot? Vagy tényleg ennyire nem megy a szövegértés?

A személyeskedésnek meg van elfogadott definíciója, senkit nem érdekel, hogy szerinted mit jelent.

2019.03.20. 11:30:56

@Womb Raider: Ezen a mondatán én is felröhögtem, de már kínomban...

2019.03.20. 11:47:31

@Womb Raider: "M.J. nem volt jó ember.."

Azért egy szerintemet idebiggyeszthettél volna...

2019.03.20. 12:01:36

@notC: " Az a baj Wombi, hogy harcolsz, háborúzol, hogy győzni akarsz és vesztesek hulla-halmán tort ülni. "
Pedig nőként a helyem a hulla kupac alján van..ugye?
Nem háborúzom, nem harcolok, csak kifejtem a véleményem, vitatkozom.. még az sem igaz, hogy győzni vágyom.. beérném azzal, ha tisztulna a kép és mindenki jól jönne ki ebből. Bár abban sem látok kivetnivalót, ha valaki nem vesztésre játszik.. Ám a hullahegyek víziója erős gyanút kelt bennem, hogy valami fasza kis cuccot tolsz.. acc belőle?

"Azt, ahol nem a múlt sérelmeit olvassák a jelen teljesen másként gondolkozó embereire,"
Naaaa... ne legyünk már ennyire nagyvonalúan (és pozitívan) általánosítók... vetnék én fátylat a múltra, de a puskaport muszáj szárazon tartani.. és éberség! Persze, nekem könnyű résen lenni..

"Jelen esetben az "erőszakos, elnyomó férfiak" jelző bennem dühöt vált ki!Olyannal gyanúsítanak, olyan "kalap alá vesznek", ahova bizton nem tartozom! "
Ha nem inged.. nem veszed magadra. Mondott itt bárki olyat, hogy notC erőszakos és elnyomó? Nem... Tessék lenyugodni, nem hiányzik nekem, hogy átessek egy vak komondoron..

"Embernek lenni és azon belül nőnek és férfinak nem azt jelenti számomra, hogy alantas csoportba kívánom száműzni az egyik felet! "
Egyértelmű.. de (ezzel nem áll szándékomban megsérteni, lefitymálni téged) szerintem az, hogy mit akarsz és ezzel szemben valójában mi is trténik (akaratoddal akár ellentétben) az sokkal érdekesebb.
Nyilván a helyes terminológia az lenne, hogy"nem minden férfi" ilyen, vagy olyan..sőt.. a jelen lévők eleve kivételek.. de a "nem minden férfi" néha bizony még nagyon-nagyon sok férfit jelent.. többet, mint kellene.
Most akkor mi legyen? Örvendezzünk, hogy a folyamat elindult...legyünk türelmesek, örüljünk, hogy idáig is eljutottunk..sőt! megértük..ugye...??

"Részemről kiszálltam a témából, mert nem méltó egy ilyen komoly és a társadalmat (s vele a jövőt) alapjaiban megváltoztató jelenségről ilyen módon diskurálni.
...inkább húzz vissza mosogatni és ne szólj bele a nagyok dolgába! (---sicc---)"
Na... most áldom a pesszimista előrelátásom, és a hordó száraz puskaporba vetett hitem...néha a veréb is lőhet sasokra ágyúval;)

2019.03.20. 12:05:50

@Sally and Billy: a 'vélhetően'-en gondolkodtam.. az meg egyértelmű, hogy a szimpla kisember mivoltomból fakadó saját véleményemet írtam, nem valami egyetemes igazságot .
Valahol azt is leírtam, hogy személyiségzavarából eredeztethetően követett el hibákat.

2019.03.20. 12:31:41

@Womb Raider: "az meg egyértelmű, hogy a (...) saját véleményemet írtam, nem valami egyetemes igazságot"

Örülök, ha neked ez egyértelmű, de sajnos nem mindenki van ezzel így. Igazából én azon akadtam ki a legjobban a témával kapcsolatban, hogy számomra eddig normálisnak tartott médiumok (értsd: nem bulvár, nem szélsőséges, nem véleményblog) sorra hozták azokat az írásokat, interjúkat, beszélgetéseket, amik tényként kezelték a filmben elhangzottakat.

Nem tudom, láttad-e a filmet, én utána két éjszakát forgolódtam át miatta. Úgy, hogy én se kisfiú nem voltam soha, se fiaim nincsennek. Csak elképzelni tudom, hogy rájuk milyen hatással lehet. És úgy gondolom, hogy ha vmi ennyire az érzelmekre akar hatni, ott vmi turpisság van.

Szóval a film teljesen egyoldalú és erősen manipulatív, ezért szerintem véleménynyilvánítás előtt mindenkinek várnia kellene egy hetet, hogy kicsit kitisztulhasson a feje a látottaktól.

LucretiaBorgia 2019.03.20. 12:41:35

@notC: "Egyre több olyan nővel találkozom, akik kezdenek egyre jobban elveszni a szép új világban. Egy régit eltörölve úgy nyomtak le a társadalom torkán valami újat, hogy nem igazán van hozzá kézikönyv. Keresik a férfit, de nem tudják, hogy hogyan kellene definiálni azt."

Jó érzés, ha valaki pont ugyanazt írja, amit 2 posztban is fejtegettem :):):)
Ez dícséret volt ám !

2019.03.20. 12:59:57

@Sally and Billy: "sorra hozták azokat az írásokat, interjúkat, beszélgetéseket, amik tényként kezelték a filmben elhangzottakat."

Néhol azt érzem, a véleménynél fontosabb volt jelezni: én (mi) a jó oldalon állunk ám!!
Brave new world.. pc, orientált(érzékenyített) véleményalkotók/véleményvezérek... fontos az időben megejtett elhatárolódás, hogy nehogy kimaradj a kalapból. ... és persze nincs köztes vélemény, csak sarkos, vaskos ellentmondást nem tűrő , uniformizált iránymutatások.

@LucretiaBorgia: Persze,persze... attól, hogy a nők 'öntudatra' ébredése nem feltétlen sikertörténet, attól én még nem érzékelem, hogy a másik oldalon akkora pozitív változások, előrelépések lettek volna. Néha inkább azt, hogy a kényszer nagy úr.. Minarikkal élve: Kell egy oldalborda..

LucretiaBorgia 2019.03.20. 13:01:51

@Womb Raider: Látod, nem látod, na látod ! :):):)
Te úgy érzed az összezáró falka üldöz, pedig sérthetetlen vagy, kritika se érhet :):):)

2019.03.20. 13:04:07

@LucretiaBorgia: Ha egy üzlet beindul.. mondjuk a harmadik részben Wade Robson perét lehetne megfilmesíteni, melyben hamis tanúzásért vonják felelősségre.. vagy mittudomén...és remélem lesz sorozat is.

notC 2019.03.20. 13:10:14

@Womb Raider: "Pedig nőként a helyem a hulla kupac alján van..ugye?"
Bravo csajszii! Te vagy a legnagyobb kakas a szarkupac tetején! (hihetetlen vagy amúgy... :-(

2019.03.20. 13:25:40

@notC: én már kezdem élvezni. Ez egyszerűen egy intellektuális csúcsteljesítmény, hogyan tud minden mondatot kiforgatni és a saját áldozatiságát betolni.
Teljesen szinkronban van a korszellemmel, hisz manapság áldozati kultusz van, egy sérelem arisztokrácia alakul ki, aki többletjogokat akar a világból a sértettsége, áldozatisága okán. Sikerült az empátiát és a toleranciát olyan fokig tolni a társadalom műveltebb rétegében, hogy most az áldozatisággal lehet aratni. Naccerű!

2019.03.20. 13:26:16

@notC: Ez van.. unom, amikor a pasik Xavier professzorosat akarnak játszani és azt gondolják, tudják mi jár a fejemben.. Egy pasi legyen pasi és markolássza a seggem, vagy saccolja meg a mellkörfogatomat.

Ne haragudj.. de rém nehéz ám komolynak maradni, mikor ilyeneket írsz:" mert nem méltó egy ilyen komoly és a társadalmat (s vele a jövőt) alapjaiban megváltoztató jelenségről ilyen módon diskurálni. "

..és nem azért, mert valahogy sehol nem látom, hogy a saját felelősségeteket is elismernétek.. nem, mert az emberiséget pusztulásba taszító nők csak úgy spontán manifesztálódtak.. esetleg mutációval súlyosbított szűznemzés eredményei. Sírok a 'fátylat a múltra' attitűdtől..mert közben az apró betűk közt ilyeneket olvasni: alanyi jogon járó, szabványban rögzített minőségű, első osztályú pina minden rászoruló sorsüldözött férfinek. ..és bár te nyilván nem vagy ilyen, én azt látom, hogy a témában elmélyült tudós férfiak valahogy nem igazán igénylik a párbeszédet, csak megértőn, belátón bólogató embernőket szeretnének látni a karzaton..nem mindannyian.. de elegen..

ecetesepe 2019.03.20. 13:51:27

Akkor én csak egy sört kérek, ahogyan így Titeket olvasgatlak :P

Ismeritek az érzést, ugye? amikor egy lufit próbálsz összenyomni és valamék oldalon minduntalan kibuggyan.

2019.03.20. 14:06:05

@notC: @Yotengri:

Még egy gondolat:

"halált kiáltunk azokra a férfiakra, akik utánafütyülnek egy nőnek. Mert az is halálos bűn, szexizmus, az elnyomó patriarchátus évezredes reflexe, amiben a nők rabszolgaként sínylődnek. "

"kétség sem merülhet fel, hogy minden nő tiszta lelkű, ártatlan áldozat, és minden férfi egy erőszaktevő, csak van akiről még nem derült ki! "

"áldozati kultusz van, egy sérelem arisztokrácia alakul ki, aki többletjogokat akar a világból a sértettsége, áldozatisága okán."

Én nem tudom, milyen sötét emberekkel vagytok ti körülvéve, akiket ilyen mondatokkal lehet manipulálni, de ha legközelebb érdemi vitát szeretnétek, szerintem inkább tartózkodjatok az ilyen kijelentésektől, mert így tényleg nagyon nehéz titeket komolyan venni.

notC 2019.03.20. 14:49:34

@Yotengri: Nem feltétlen értek egyet ezzel. A normális és hétköznapi világban tök normális diszkurzusokat lehet folytatni tök normális emberekkel. Tudod, olyanokat, amiben bár az álláspontok különböznek, de a látásmódok közelítenek egymás felé. Van ennél még sokkal jobb, amikor úgy tudom elfogadni a másik nézetét, hogy nem értek vele ugyan egyet (vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy nem teszem magamévá), de megértem az ő motivációit. döntéseinek mikéntjét, s ezzel szélesítem a saját világképemet is.
Amit írsz az áldozati izéről, az számomra inkább egy hangos és akarnok kisebbség véleményterrorja, csak mivel ők a hangosak, úgy tűnik, hogy ők vannak sokan. De ha az ember egy picit jobban mögé néz a dolgoknak, akkor látja, hogy néhány (amúgy elismerésre méltó kommunikációs képességgel megáldott) véleményvezér, s mögötte egy csapatnyi "szurkoló" sulykolja ugyan azokat a retorikákat.
Ami a nő/férfi viszonyrendszert illeti: érdekel a téma, és előszeretettel kotyogok bele... Egyszerű szakmai ártalom a "jövőkutatás", a változatos szcenáriók, némi szociológia, pszichológia, meg úgy egyáltalán az emberi lélek, a hatások és ellenhatások elemzése. Próbálom érteni a folyamatokat, és megpróbálom eldönteni, hogy az én viszonyszrendszerem alapján a dolgok jófelé mennek, vagy néha nem ártana némi korrekció. Én azt érzem, hogy a téma fontos, sokkal fontosabb annál, hogysem a radikálisokra bízzuk. Márpedig a markáns véleményformálás, az erőltetett menet, a harc, a forradalom nem a legjobb eszköz a tömegformálásra. A sikeres reformok belülről építkeznek, igény- és jól felfogott érdek mentén alakítják a mindennapokat.

notC 2019.03.20. 14:53:26

@Sally and Billy: Ejnye Sally! Ha már reakciókat idézel, illene a sajátjaid közül is behozni párat, Wombiról már nem is beszélve...

2019.03.20. 14:55:52

@Sally and Billy: ugye milyen kínos szembesülni azzal a taktikával, amivel ti nők szoktatok élni: a szavak jelentésének meghamisítása, az érzelmi túlcsavarás, oktalan túlérzékenység. Valóban, ez a viselkedés tökéletesen alkalmatlan az érdemi vitához.
És nyilván nem látod be, hogy ez egy tükör és egy reakció a ti akciótokra.
Szerintem te és WR higgadt érdemi vitát nemszeretnétek, amelyek statisztikai, kutatási anyagokkal vannak alátámasztva. Pufffogtattok ilyen bullshiteket a nők elnyomásáról... az örök áldozatiság kártya. Szerinted ez alkalmas az érdemi vitára?

2019.03.20. 15:01:10

@notC: Magyarországon még nem lett törvényalkotó erő ez a radikál véleményterror, de az USA-nan már sok éve így van.
Legutóbb egy egyetemi professzort rúgtak ki, mert valami közösségi platformra kiírta hogy az óráin angolul beszéljenek és ez "érzékenyen" érintette a kínai hallgatókat. Meg még napestig lehetne folytatni az ilyen elmebeteg reakciókat, amelyek állás/regzisztencia vesztéssel, bírósági ítéletekkel, közösségből kirekesztéssel járnak.

2019.03.20. 15:42:45

@notC: @Yotengri: Mi is akadályozott meg titeket abban, hogy érdemi választ adjatok, vagyis hogy hozzám hasonlóan konkrét példákat idézzetek, ezzel bizonyítva, hogy az állításaitok nem csak a képzeletetekben léteznek?

Olyan tőlem származó idézeteket is olvasnék, amiben safespace-t követeltem, amiben általánosítva írtam férfiakról, ill. ahol olyanokat írtam, hogy ti, férfiak...

2019.03.20. 15:49:49

@notC: Tényleg, Wombit jó hogy felhoztad. Mikor ő a tiédhez hasonló túlzó stílusban válaszolt, te kiakadtál, mintha azt csak neked szabadna. Miért is?

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.20. 15:50:51

@ecetesepe:
látodlátod, hozzád senki se szól, na majd én:

S Z E X !!!!!!!!!!!!!

:DDDDDDD

ecetesepe 2019.03.20. 15:57:09

@Szőkenőő: Most? Hol, merre? KIVEL?

ui.: ne foglalkozz vele... nem vagyok sértődékeny fajta ;) Aki ennyire el tud merülni egy olyan vitában aminek se eleje, se vége.... az az ember nem látja, hogy kinn süt a nap ;)

2019.03.20. 15:57:34

@Sally and Billy: összekevered. Én vagyok a túlzó és notC a kiegyensúlyozott higgadt hang. Tudod: jó-zsaru - ross-zzsaru :-))

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.20. 16:20:34

@ecetesepe:
"Most? Hol, merre? KIVEL?'

Nos én még a munkába teszem, ugyanis basztatás, szopatás ment egész nap, de kituggya...korán van még, messze a nap vége :D

2019.03.20. 16:20:34

@Yotengri: Szóval aszondod, hogy még azt sem jól tudom, hogy szerintem mi túlzás, és mi nem?

notC 2019.03.20. 16:33:14

@Sally and Billy: "...ezzel bizonyítva, hogy az állításaitok nem csak a képzeletetekben léteznek?"

Hahó! Én nem állítok, hanem kételkedek! Kételkedek abban, hogy a férfiak rosszak, elnyomók, privilegizáltak. Kételkedek abban, hogy a nőknek egyenjogúsági harcot kell folytatni, ellenségként a férfiak fejét véres kardon körbehordozva.
Nem írtam le, hogy nincs olyan férfi, aki kihasználja hatalmát, fizikai erejét, de azt sem, hogy bizony a nők esetében is előfordul ugyan ez, csak mondjuk a muszklit mással helyettesítik.
Én a háborút és az uszítást kérdőjelezem meg. Én már csak ilyen pacifista vagyok...

Ja meg persze marhára válogatós, ha punciról van szó...

2019.03.20. 16:51:43

@notC: Na de hol vannak azok, aki azt állítják, hogy a férfiak rosszak, ellenségek és a fejüket véres kardon kell hordozni?

Bocs, de én még mindig azt gondolom, hogy te is mindenfélét összeolvasol, hergeled magad, aztán meg túlreagálsz.

God Harald 2019.03.20. 19:46:41

Kuva gyorsan kipihentétek a hosszú hétvégét!:))

LucretiaBorgia 2019.03.20. 22:53:44

@Yotengri: hmmm...
Mivel higgadt és megfontolt vagyok, nem robbanok!

LucretiaBorgia 2019.03.20. 23:00:48

@Szőkenőő: Majd én! Csak kicsit lemaradtam..

LucretiaBorgia 2019.03.20. 23:04:35

@Yotengri: Szerintem itt az ideje h elmondd, konkrétan mi a bajod! Mert csak táncolsz a tűz körül...

2019.03.21. 08:36:32

@LucretiaBorgia: veled? az ég világon semmi bajom. Kedves szépséges tündérlány vagy. Nem provokativ, békeszerető.
Mások meg pont nem ilyenek.

ecetesepe 2019.03.21. 10:17:45

@Szőkenőő: Aztaaa... hát milyen helyen dolgozol Te? :D Ez nekem teljes körű kihasználásnak tűnik a beleegyezésed nélkül! Akkor...... metoometoometoometoo.... !!! ...vagy... csak sima házastársi szex?

2019.03.21. 10:41:37

@LucretiaBorgia: Pont az, ami a többi alternatív univerzumosnak szokott lenni. Felületesen olvas, a hiányzó részeket a fantáziájával pótolja, amin aztán jól felháborodik, de legalább addig sem a valódi problémáival kell foglalkoznia.

2019.03.21. 13:45:37

@notC: "Én a háborút és az uszítást kérdőjelezem meg. Én már csak ilyen pacifista vagyok... "

Kár, hogy egy ilyen békeszerető emberre jut 2-3 másféle :)

"A borderline-bipoláris-nárcisztikus 24/7 cirkusz, ami a férfit utolsó elpattanó idegszálával a fizikai erőszakba taszajtja, meg tipikusan női biznisz. "
A férfi csak visszaüt...

"A probléma az, hogy te a fejedben élő ciszfehér macsóerőszakpénisz karikatúrájával vitatkozol, ami szerint a nők elnyomják a férfiakat, meg férfivédő törvényekre lenne szükség, meg a férfiak a fő áldozatok és nem a nők, stb. és képtelen vagy felfogni vagy lereagálni hogy ilyesmiről soha senki nem beszélt. Amit te képzelsz az nem létezik, csak egy feminista lázálom arról hogy milyenek az antifeministák."
Nem tudom, milyenek az antifeministák.. de a szektás-megszállott pasiktól talán még jobban is félek..

"Szerintem a helyes értelmezés az, hogy eredetileg, ha úgy tetszik "gyárilag" - igenis van különbség férfi és nő között, fizikai, értelmi, érzelmi és sejtszinten is - ilyennek gyártotta le őket a magasságos. "

Ezt sem vitatta senki.. vannak rendkívül intelligens,művelt nők és rémesen korlátolt férfiak is..:)
Vagyis: a félgyártmányokból tökéletesen azonos minőségű végtermék is előállítható, nemtől függetlenül. Ha lehet egyet csinálni, akkor többet is.. igaz, a nők továbbra sem képesek a farkukkal gondolkodni.

Az idézeteket egy szakblog utolsó ~féltucat kommentjéből mazsoláztam.

2019.03.21. 13:57:04

@Womb Raider: A nők nem képesek a farkukkal gondolkodni, mert nincs nekik. Ezzel ugyan semmit nem mondtál.
A nők képesek ugyanolyan ösztönszintű ostoba gondolkodásra, választásra, mint az általatok gúnyolt "farkukkal gondolkozó" férfiak.
Tudnék mesélni konkrét barátnőimről ilyen sztorikat. Vagy lapozz vissza a Tamarás poszthoz, nem volt olyan régen.

2019.03.21. 14:01:52

@Yotengri: "A nők képesek ugyanolyan ösztönszintű ostoba gondolkodásra, választásra, mint az általatok gúnyolt "farkukkal gondolkozó" férfiak. "

:))) EZ sem vitás.. ám vesd össze ezt azzal, hogy a férfiak egészen gyakran érvelnek azzal (mondhatni készpénznek veszik..) hogy viselkedésük jelentős része csakis a szaporodásbiológiájukkal, genetikai késztetésükkel szorosan összefüggve értelmezhető.. abban nekik felelősségük nincs. Márminthogy ösztönösen pinabubusok :)

2019.03.21. 14:09:42

@Womb Raider: bizony! Ilyenek ezek a férfiak egész gyakran.

2019.03.21. 14:21:50

@Yotengri: Nem én mondom.. ők állítják, hogy nem akarnának ők hűtlenek, meg családelhagyók lenni.. és ők is istencsapásaként élik meg mindezt..csak a fránya gének.. nekik kényszer a szexualizálás :)

(ezt általában akkor szokták felhozni, amikor a következő pár mondatban érvként használják, annk jogosságát igazolandó, hogy mindegyiküknek alanyi jogon jár a puncihasználat. Tulajdonképpen egészségügyi-terápiás okok miatt.. de kell..na..

(a férfiak megnevezést az egyszerűség kedvéért a RedPill szektás pasikra értem.. de mivel láthatóan tévedések forrása, ígérem, a későbbiekben fokozottan ügyelek a precízebb terminológiára..)

notC 2019.03.21. 14:40:18

@Womb Raider: "annk jogosságát igazolandó, hogy mindegyiküknek alanyi jogon jár a puncihasználat"
Ne nyiss új frontot! Pláne ne keverd össze az egyenjogúsági harcot a rózsaszínködös "örökhűség vagy semmi" kiskirálylány álmodozással :-)

LucretiaBorgia 2019.03.21. 15:15:22

@Womb Raider:
Touché ! Kiváló riposzt. Még igaz is !! :)

Meg kell hagyni, hogy élvezettel olvaslak titeket ! Mindenkit. Még egy KA se volt, pedig feszülnek a mondandók és álláspontok.

Amúgy azt hiszem, hogy mindenki, én is, ugyanabba a hibába esik. Nevezetesen magából indul ki és gondolatalkotás közben halmazokat gyárt a szemléletesség érdekében.

Az én olvasatomban - a hibákat megpróbálván kiküszöbölni:

A férfiak dominanciája a hatalomban (gazdasági, politikai, stb.) megkerülhetetlen tény. Megkerülhetetlen tény az is, hogy a hatalom erőszakos, mert úgy lehet megtartani. Ha csak megnézzük, csak a hírek alapján, hogy inkább a férfiak erőszakolnak meg nőt, mint fordítva, inkább a férfiak pedofilok, mint fordítva, és inkább ők a munkahelyi zaklatók (mert döntő többségben ők a főnökök).
Történelmileg így alakult, lehet firtatni, boncolni, de most már mindegy, ez van.
Történelmileg meg most épp úgy alakul, hogy a nők egy bizonyos részének kinyílt a csipája, nem tetszik neki, amit eddig elviselni volt kénytelen. De az is igaz, hogy messze nem többségé. A többségnek pont megfelel úgy, ahogy eddig volt. Nem akar többet tanulni, keresni, felelősséget vállalni, dönteni. (ezt nem boncolom tovább, mert poszt lesz, hogy ez beletörődés, kényelem, békeszeretés, vagy hosszú ideig tartó elnyomás eredménye és változhat).
A farkasnők azonos jogokon túl, azonos esélyeket, megbecsülést (anyagit, emberit egyaránt) és tiszteletet akarnának. Egyenlőre ebből semmi se valósul meg, tisztelet a néhány kivételnek, mutatóba. Én attól is félek, hogy ez a felállás nem kell a férfinépnek és egonak.

A csipa nyílásnak van vadhajtása és tehetetlenségi ereje is, tagadhatatlan. A mitu azért ártalmas, mert teljesen félreviszi a folyamatot és részben valós, részben álellenállást generál és lassan önmaga ellen fordul.
Nem a férfiak vannak a nők ellen, hanem a hatalmi pozícióban lévö férfiak gyakorolják visszaélésszerűen a hatalmukat, hogy jobban élvezhessék. Legyen ez fizikai erőszak vagy hétköznapi zaklatás.
És ahogyan már fejtegettem egy posztban, akié a hatalom az nem szívesen válik meg tőle, pláne, hogy nála az erő annak megtartásához.

2019.03.21. 15:27:53

@LucretiaBorgia: a hatalom maga visszaélésre csábít. Nemtől függetlenül. Csak mivel kevés hatalomgyakorló nő van, ezért a babarózsaszín ártatlanságotokat el is hiszitek :-)))

Nem történelmileg alakult így a hatalom és felelősség megosztás. Hanem ez a férfi női szerep évezredes kialakult gyakorlata. Ne a mostani túlgépesített világból indulj ki. Hanem a régi paraszti társadalmakból, ahol a fizikailag nehéz és veszélyes munkákat a férfiak végezték. Mert az ő haláluk nem volt akkora veszteség, mint a nő halála, aki a család/faj/nép fennmaradását biztosította, hisz ő tudott szülni. Ő volt a szűk keresztmetszet, mert egy férfi hetente tudott új gyereket csinálni biológiailag. De egy nő csak 2-3 évente tudott szülni gyereket... na jó ez túl messze vezet és túl hosszú lenne.

A mai világnak az a torz eszméje, hogy a férfiak gonoszak, elnyomóak és hej de jó lesz ha a nők kerülnek hatalomra.

LucretiaBorgia 2019.03.21. 15:44:41

@Yotengri:
ad. 1. Tudod mit ? Majd ha nekem is lesz, akkor összemérem veled a babarózsaszínemet ! Kiegyensúlyozottan. Igazságosan kardozhatunk. :)

ad. 2.

"Nem történelmileg alakult így a hatalom és felelősség megosztás. Hanem ez a férfi női szerep évezredes kialakult gyakorlata. Ne a mostani túlgépesített világból indulj ki. Hanem a régi paraszti társadalmakból, ahol a fizikailag nehéz és veszélyes munkákat a férfiak végezték. Mert az ő haláluk nem volt akkora veszteség, mint a nő halála, aki a család/faj/nép fennmaradását biztosította, hisz ő tudott szülni. Ő volt a szűk keresztmetszet, mert egy férfi hetente tudott új gyereket csinálni biológiailag. De egy nő csak 2-3 évente tudott szülni gyereket... na jó ez túl messze vezet és túl hosszú lenne. "

Tehát történelmileg (okés, részben biológiailag, de ez lassan lényegtelen, lásd egerek és emberek poszt) így alakult.

A gyermeknemzésen (egyenlőre :)) kívül mit tudsz te megcsinálni, amit én nem ma, most ?
Alaposan rágd meg a választ !
Wombi már megtanított állva célba pisilni is, csak szólok....

2019.03.21. 15:53:16

@LucretiaBorgia: ez a technikai civilizáció kb 50..10 éves. A biológiai ösztöneink meg több millió évesek

Miért van az hogy a nők kb 99%a a nála magasabb férfit tudja csak partnernek elfogadni???
Annyira fontos ez a képesség, mint volt a szavannán hogy a magasabb ffi hamarabb meglátta a fűben a közelgő oroszlánt? Szerintem baromian nem fontos már.

Vagy az hogy már gyereket szülni nem akaró nők 40..50+ osan olyan párt akarnak maguknak, akinek a tulajdonságai a közös utód felneveléséhez kellettek (volna) ? Ősi ösztönök dolgoznak a mélyben szerintem.

LucretiaBorgia 2019.03.21. 18:05:20

@Yotengri: Örök rettegésemet igazolod...
Nem vagyok nő.
Én azért ragaszkodok a magasabb pasihoz, hogy ne erezzem magam debellának. Eskü se a fű, se az oroszlány nincs a kollektiv historikus tudat alattimban.

2019.03.21. 18:48:31

@LucretiaBorgia: debella??? Az valami kövérséget jelent? Nahát attól te fényévekre vagy.
Szóval ez hamis trigger.

LucretiaBorgia 2019.03.22. 11:01:43

@Yotengri: Késő a vigasz.. :):)
Vagy nem vagyok nő, vagy az vagyok, csak életképtelen. Férjemül egy 173 centis, 2 gyerekes, akkor válófélben lévő pasit választottam...
Se nem magas, se nem biztos anyagi háttér.
És később se úgy választottam, ahogy biológiai nemem szerint kellet volna.
Viszont megvilágosodtam kudarcaim okát illetően, ez se semmi.
Kész szerencse, hogy nem az oroszlános-füves érában élek, mert akkor rossz választásaim okán már alulról szagolnám az ibolyát (az oroszlán gyomrában) :):):)

2019.03.25. 19:26:58

Puzsér - szokás szerint - ragyogóan ráérez dolgokra és tűpontosan elemzi a michaeljakson jelenséget és a mögöttes kultúrbalos kampányt:

www.youtube.com/watch?v=eo4YmVt_vAI

2019.03.26. 07:26:01

OFFF
@Yotengri: "tűpontosan"

Grrrrbbrrrrr... ne legyünk már angol hülyék.. hajszálpontosan? Az miért nem jó? (már, ha a pinpoint-ból indulunk ki? Nem kell mindent tű körferdíteni.)

LucretiaBorgia 2019.03.26. 12:26:32

@Yotengri: Nem fogom megnézni ezt a förmedvény filmet. Mert számomra elképzelhetetlen, hogy két 1982-ben született férfi 2019-ben jött rá, hogy pedofil erőszak áldozata volt valamikor a kilencvenes évek elején. Mert eddig nem is hallott arról, hogy mi a pedofilia, mert eddig nem tűnt fel semmi rendellenes a múltból, akárhányszor szexelt nővel, vagy olvasott a pedofiliáról ???? Azóta tudja, hogy mi a pedofilia és őt megrontották, mióta gyereke született...
Nonszensz.
Ha 82-esek, akkor 2000-ben már 18-évesek voltak, a per 2005-ben volt, tehát 23 évesek voltak, De akkor se, amikor egy világ szinten híres perben hosszú ideig ezt taglalták, akkor még valahogy nem értették, 23 évesen, hogy ami állítólag velük történt az pedofília.
Nonszensz.
Puzsér is gyakorlatilag tényként kezeli.

2019.03.26. 13:28:39

@Yotengri: "Ugyanúgy ahogy a metoo mozgalom egyforma lincseléssel bünteti a nemi erőszakot, a farok mutogatást, a fenékre csapást és az utánafütyülést is. Holott ezek nagyon nem egyforma fajsúlyú tettek."

Ha a precizitást várod el, úgy célszerű magadnak is arra törekedni..
A szexuális visszaélések súlyát mindig az áldozat kora határozza meg ..sávosan..ha úgy tetszik. ..és azt kissé túlzónak érzem, hogy a fenékre csapást és a füttyögést általánosságban is üldözött cselekedetként igyekszel beállítani. Tudsz akár egyetlen esetről is, amikor szigorúan emiatt bárkit is törvényileg vontak felelősségre?

2019.03.26. 14:02:38

@Yotengri: "Egyetemi oktatókat rúgnak ki bírósági ítélet nélkül, virtuális lincselések hatására... stb"
vs.
@Womb Raider:Tudsz akár egyetlen esetről is, amikor szigorúan emiatt bárkit is törvényileg vontak felelősségre?
;)

Sajnos amúgy azt kell mondjam, ha ilyen esetben (amikor még a haraszt sem zörög..) valakit jogsértően (bizonyítékok , bírósági határozat nélkül) elbocsátanak és nem indít pert, akár csak kártérítésért is (olyan igazi, bírósági pert..) azt kell gondolnom, valami vaj csak van a fején..
..és ameddig nem lesz egy-két ilyen per, ami az alaptalanul vádaskodókat, 'virtuális lincselőket' súlyos kártérítésekre nem kötelezi, addig nem is lesz vége.. nem sok kell ehhez: elég néhány valóban ártatlanul megvádolt ember.

Kevin Spacey szerintem azért nem a legjobb példa... de a fentiek értelmében előtte is ott volt a lehetőség..és szerintem konzultált is az ottani jogrendszerben otthonosan mozgókkal..és döntött, ahogyan döntött.

2019.04.01. 11:01:51

Na, erről beszéltem anno, hogy ilyen vezetők kellenének (nemtől függetlenül), a pöcsméregetősök helyett.

www.msn.com/en-gb/news/spotlight/comment-what-happens-when-women-stop-leading-like-men/ar-BBVsFGm?ocid=spartandhp

2019.04.01. 11:16:24

@Sally and Billy: "Salvation doesn’t lie in pursuing traditional male paths of ejaculatory self-elevation. "

ROTFL :)))))

2019.04.04. 13:29:55

@Sally and Billy: Áááá.. már késő.. Ennek a Májkel gyereknek vót, valamikó' egy ilyen kabátlopási ügye.. a tévé is bemonta! Nem hiszem én ennek már egy szavát se!

2019.04.05. 10:00:06

@Womb Raider: Azért elő szoktak fordulni 180 fokos fordulatok a médiában. Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy el fog-e készülni a leaving neverland állításait cáfoló film, és hogy kapni fog-e nyilvánosságot, vagy a szőnyeg alá söprik, merthogy nem illik az aktuális trendbe.

2019.04.08. 12:08:20

@Sally and Billy: Egyelőre még ezt a rókát nyúzzák.. meglátjuk hány bőrt bírnak lehántani.
Azért a történelemben mindig akadtak ügyeletes/kisegítő rosszak, gonoszok, akiket rettenetes tetteik miatt időnként pellengérre lehetett állítani.

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.04.26. 06:03:18

@LucretiaBorgia: aranyos kisány, a facebook csecsén nevelkedett. Nincs ezzel gond, majd felnő ő is :)

2019.04.26. 08:08:50

@Szőkenőő: Influenszer-csíra :)
Mondjuk azt nem igazán értem, hogy úgy, általánosságban, a szexualitásom miért kell public megélnem? Pisilni sem szoktam az utcán.. pedig szerintem azt nehezebb visszatartani.

2019.04.26. 09:06:46

most erre a videoblogos tini lányra csak annyit mondanék, hogy a blog közönsége 40+os emberekből áll. Tőlük már elvárható lenne egy érdeklődési szí,invonal. Jó, nem kell minden nap Tolsztojt, meg Hamvas Bélát olvasni. De az ilyen alacsony szintű szemeteket se kellene nézni. Azért mert ma már minden féleszű tudja a saját egóját polírozni a neten, ehhez nem kéne asszisztálni. Üdv a kultúravölgyéből.

2019.04.26. 09:17:18

Ahogyan TGM is megfogalmazta:
hvg.hu/itthon/20190408_TGM_A_valsagrol_az_ifjusagnak

"essék klasszikus politikai filozófiát, történelmet, szociológiát, közgazdaságtant, jogot tanulni. Tessék készülni, tessék körülnézni, megismerni a magyarországi, a kelet-európai, a nyugati valóságot. Tessék lejönni a sorozatokról, a popzenéről, a mémekről, a gifekről és a Facebookról és az influenszerekről és a gasztroblogokról és a díjnyertes filmekről. És a Harari típusú politikai giccsekről és a sekélyes turizmusról. És az új irodalomnak nevezett ernyedt, szentimentális, dadogó ponyváról.

Ilyen csacskaságokra már nincs idő.

Rembrandt, Kant, Beethoven, Stendhal, Tolsztoj.

Ezeket ajánlom önöknek. Csak az ilyesmi méltó a komor időkhöz, amelyekben élünk. Szerencsétlenségünkre."

;)

LucretiaBorgia 2019.04.26. 09:32:27

@Szőkenőő: Ő már nem Nő fel. Neki annyi ! Erre utaltam a zérószféra megnyitásánál. Hogy háború. És a kittlány díjat nyert ezzel. Na itt a b...i nagy porbléma.

LucretiaBorgia 2019.04.26. 09:34:41

@aszfaltfiniser: Túl azon, hogy igazad van, azért is tettem ide, mert a csaj ezzel DÍJAT nyert. Egy dolog, hogy baromság, meg stb., de díjazzák, azaz bátorítják.

2019.04.26. 10:16:24

@LucretiaBorgia: "Egy dolog, hogy baromság, meg stb., de díjazzák, azaz bátorítják."

KIK díjazzák???

@aszfaltfiniser: "azért valljuk be hogy TGM elég szélsőséges kultúrmarxista. Harari nekem például nagyon bejön."

jaaajjj... Gazsi rémesen hiú és irígy ám... viszont gerinces..és azt is elismeri, ha éppen lukra fut valami agymenésével. Nem szeretem..de a konok kitartását irígylem és becsülöm.

LucretiaBorgia 2019.04.26. 10:20:17

@aszfaltfiniser: Tojom le, hogy ciki-e, de Harari-ról nem hallottam. Mindegy, most már igen. Gyorsan utána néztem. Elképesztő! Úgyis mindig kajtatok érdekes olvasmányok után. Most elém jött. Köszönöm !

LucretiaBorgia 2019.04.26. 10:30:55

@Womb Raider:

"A fiatal bloggerek és vloggerek számára kiírt Legyen szabad a nem! pályázat szerkesztőségi különdíját a 21 éves Bikics Veronika nyerte - a jövő népszerű feminista youtuberét látjuk benne. :)"

Hát teljesen nem világos, de valakik biztosan, nekem úgy tűnik, hogy maga szabadnem blog, és a hír kint volt i2-n. Azaz a bármiféle díjazás tényét igen sokan láthatták, azt hogy ez értékelt.

2019.04.26. 11:28:12

@LucretiaBorgia: ...ezt hívják érzékenyítésnek/vélemény irányításnak?
(Amúgy messze, távol a FRIDA van mögöttük.. ami tk. egy csatorna...

2019.04.26. 13:01:02

@aszfaltfiniser: :) Harari kissé szájberpank gyerek.. de tényleg megmozgatja a zagyad.. Meg is értem TGM undorát :) .. TGM kérdései sem rosszak..de Harari válaszi jobbak..de ő sem tévedhetetlen. Viszont a nézőpontja sokkal alkalmasabbnak tűnik ahhoz, hogy átfogóan és lényeglátón nézelődjön. Csak néhol olyan naívan idealistának tűnik.

2019.04.26. 14:07:11

@aszfaltfiniser: Ugye ezzel nem azt akarod mondani, hogy fennáll a lehetősége, hogy újabb hamis prófétával gyarapodtunk ? Ha így lenne..tulajdonképpen megérteném. Manapság már nem látni a prófétáktól az erdőt.. és sokan élnek bérből-fizetésből.
No.. jó hétvégét!

LucretiaBorgia 2019.04.27. 10:17:48

@aszfaltfiniser: Sajna nincs, de azert köszi! Megszerzem másképp, mert nagyon érdekel, megfogott.

2019.05.15. 09:48:47

@LucretiaBorgia: Hát mégis él!!!! Vagy fel fogják támasztani?

LucretiaBorgia 2019.05.15. 12:57:13

@egy vödör korom: Te kiöntenéd a gyereket a fürdő vízzel :):):) Korom ment a szemedbe ?
Szuper receptek vannak ott ! Most lőttem a céklás kölesrizottót !
Kormosokra nem hallgatok, különbenis, se ! :):):)

2019.05.15. 13:45:20

@LucretiaBorgia: Ha jó rizottót akarsz (bár kicsit lassabb) akkor keress orzotto recepteket.. vagy magyarosan árpaottó-t :) Szerintem ízben agyonveri a rizst...és még állítólag egészségesebb is..

LucretiaBorgia 2019.05.15. 14:46:28

@Womb Raider: Nem, nem ! Köles glutén mentes. Nincs cereália.

LucretiaBorgia 2019.05.16. 12:06:07

index.hu/i2/#http://szabadnem.blog.hu/2019/05/15/akik_csak_a_penzert_mennek_el

és a kontra
elképesztő, hogy gyakorlatilag egymás mellett volt a két írás...

LucretiaBorgia 2019.10.22. 10:40:10

@_Szerénke: Jogos, de így jobban rímel...a tok.
Áldoztam a hatásvadászat oltárán :)
De rökktön utána szórtam a fejemre hamut és megtéptem a ruháimat :)
Is !

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.10.22. 11:00:23

@Daenerys Targaryen: nagyon gyanús vagy te nekem Deny, ahogy mostanában ráhajtasz Borcsára. Hímnős vagy? Biszex vagy? Leszbi vagy? PASI vagy? :D:D:D

LucretiaBorgia 2019.10.22. 11:07:19

@Szőkenőő: Ezt már tisztáztuk. Nem tagadott, méltatta is a szófacsaró tál-entumomat ! Azt írtam, hogy lebukott, mert ő herma-fordítva. -:)

LucretiaBorgia 2019.10.22. 11:09:02

@Daenerys Targaryen: Hát hogyne lenne! Én vagyok a setétben szelfizés világbajnoka. Köztudott !
süti beállítások módosítása