Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Bodor Dia csodálatos gyógyulása
2019. március 05. írta: Szőkenőő

Bodor Dia csodálatos gyógyulása

fb_img_1551762470940.jpg

Kedvenc vendégírónk, Tomhardynészonja újabb posztját adta nekünk ajándékba, köszönjük neki :)

Bodor Diát egyszerű, de nagyon jólelkű asszonyként ismerte mindenki. Férje 1990 karácsonyán hagyta el őt, valamint két leánygyermeküket egy butikosnő miatt. Dia nem szomorkodott sokáig, mert tudta, a lányok előtt erősnek kell mutatnia magát. Hétvégenként takarítást vállalt magánházaknál, és igyekezett spórolni. Volt, hogy hónap vége felé egy héten keresztül vegetás vízben főtt cérnametéltet ebédelt. Mindig addig ügyeskedett, míg a gyerekeinek táplálóbb étel nem jutott, de sosem kért kölcsön. Időközben hivatalosan is elvált asszony lett. Kemény fából faragták, a lányai pedig ott segítettek neki, ahol csak tudtak. Úgy éldegéltek hárman, abban a Havanna lakótelepen lévő kis kétszobásban, mint az icipici lencsi lány meg az anyukája, a régi gyerekdalban. Telt-múlt az idő, a lányok szépen férjhez mentek, Dia pedig kisebb lakásba költözött. Úgy tűnt, végre kicsit hátradőlhet, várhatja az unokák érkezését. Néha erős fejfájás gyötörte, de sosem panaszkodott. Ám mikor lágyékánál furcsa, zsibbadásszerű érzés jelentkezett, elment kivizsgáltatni magát. Derült égből villámcsapásként érte háziorvosa diagnózisa: Dia egy igen ritka, halálos kimenetelű betegségben szenved. Magyarországon rajta kívül mindössze csak két ilyen esetről tudtak, az egyik 1966-ban Balmazújvárosban, a másik 1988-ban Kecskeméten lett regisztrálva. Némi utánjárás után kiderült, hogy csupán egy új nyerges szerelvény áráért, egy Amerikából rendelhető gyógyszer nyújtana segítséget. Dia életében először, orvosa segítségével próbált meg támogatást szerezni a gyógyszerre. Sikertelenül. Dia, aki egész életében tisztességesen dolgozott, adózott, és a lányai születésén kívül nem volt kórházban, hirtelen az egészségügy karmai közé került. Először egy ágyat kellett bevinnie otthonról, mert a kórháznak akkor már csak lószőr pokrócai voltak az ápoltak földön fekve történő elhelyezésére. Lányai utána szakadatlanul hordták be neki a szükséges holmikat, fiókos szekrényt, evőeszközöket, ebédet, gyógyszereket, kötszereket. Dia étvágya azonban eltűnt, megkérte, hogy ne hozzanak be neki ennivalókat. Jóformán csak a kórház által szűkmarkúan kiporciózott háztartási kekszen, üres kamillateán élt. Egyik délután ott sertepertélt ágya körül Magdika, a takarítónő. Félénken megsimogatta Dia karját, és halkan kérdezte: ”Diácska, elvehetem az egyik csomag kekszet? Látom, hogy 2 napja nem tetszik hozzájuk nyúlni, és este megint hoznak. Én meg csak az egyik csomagocskát hazavinném, és meglenne 2 napi vacsorám.” 

Diát ekkor olyan erővel öntötte el a harag, mint a Niagara-vízesés. Karjából kitépte az infúziót. Felpattant az ágyról, és az összes kekszet a takarítónőnek adta. Dühösen magára rángatta az utcai ruháját, kirobogott a nővérpulthoz. Kérte, hogy azonnal adják ki a zárójelentését, aláírja, aztán elköszön, mert dolga van. A nővér persze csitítani próbálta, hogy ez nem így megy, meg nem úgy van. Dia azonban hátat fordított, és menet közben ordította vissza: ”Akkor küldjék ki postán, ha nagyon akarják, nekem úgyis mindegy!” Meg sem állt a Parlamentig. Hiába erősködött, hogy ő Bodor Dia, és nem akar semmi rosszat, csak beszélni a miniszter urakkal, mert ez egyszerűen tarthatatlan: nem engedték be. Diát ez nem hatotta meg, eltökélte hogy nem távozik. Elkezdett üvölteni az utcán, öklét rázta, dühös könnyek szántották az arcát. Először csak egy fiatal pár csatlakozott hozzá, később egy csapat egyetemista, utána sorban jöttek ki a tv-stábok. Este 7 órára olyan tömeg sorakozott fel Bodor Dia mögé, mint szilveszter éjszakáján a Times Squaren. 8 órakor a megvadult embermassza egyszerre kiabálta: ”Bodor Diát elnöknek, Bodor Diát elnöknek!” Két izmos férfi magasba emelte Diát, aki rekedten próbálta sorolni a sérelmeit, kéréseit. Azonnal kezébe nyomtak egy hangszórót. Dia diadalittasan harsogta:

-megbecsülést, emberi fizetést az embereknek! (a tömeg őrjöngve helyeselt)

-támogatást a rászorulóknak! (a tömeg őrjöngve éljenzett)    

-tiszta, felszerelt kórházakat! (a tömeg őrjöngve helyeselt)

-tiszta, normális iskolákat! (a tömeg őrjöngve helyeselt)

-a stadionokat alakítsuk át olcsó lakásokkal körbevett parkokká! (a tömeg őrjöngve éljenzett)

-a felesleges pénzszórás, utazgatások helyett normális tömegközlekedést! (a tömeg konfettit, szerpentint szórt, szinte egy emberként sikított)

Mindenki Bodor Dia mögé állt, az összes rendvédelmi szervvel, katonasággal együtt. Dia másnap új kormányt alakított, az alatta lakó özv. Fenyvesi Júlia lett a tanácsadója. A leváltott kormány tagjai további intézkedésig, a felcsúti stadion mellékhelyiségének radiátorához láncolva várták sorsukat. A “nemzet Lölőjét” vegyes tüzelésű ipari kazánok felfűtésre tanították be, mert úgy gondolták, mégiscsak több hasznát veszik így, mint a radiátor mellett candy crushozva. Eleinte sokat piszkálták, szívatták hogy menjen el az alkatrész raktárba reszelőzsírért,  körvinkliért vagy racsnis kalapácsért. De később egészen megbarátkoztak vele, mikor csomó vicces sztorit megosztott a "kis Hitlerről". Bodor Dia betegsége nyomtalanul eltűnt, mert annyi dolga lett az asszonynak, hogy a káros sejtek táplálására nem maradt a szervezetében egy csepp energia sem. Az ép sejtek pedig akkora adrenalin löketet kaptak, hogy teljesen megújultak. Harmadik munkanapján egy futár érkezett, és A4-es méretű borítékot nyújtott át. Dia gyorsan kibontotta, és az első sor elolvasása után kacagva adta tovább tanácsadójának.

- nem hiszed Juli, de a kórház kiküldte ide a zárójelentésemet.

5 percig jókat nevetgéltek ezen, aztán Dia felvette a kimenős kosztümjét, és indultak is a Sárkány Centerbe, mert megérkezett az első 6 konténer ruha az állami gondozásban lévő gyerekek számára. Eredetileg az összeg valami máltai cseresznyebefőtt import egyeztetős kiutazásra volt előjegyezve, 3 fő, magánrepülővel, all inclusive ellátással. Bár Bodor Dia egyszerű, de nagyon jólelkű asszony volt, úgy húzta át a tervezetet, hogy a signetta felkarcolta a politúrozott asztalt.

Tomhardynészonja

A bejegyzés trackback címe:

https://szociesatjukol.blog.hu/api/trackback/id/tr8114668929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.05. 08:36:22

A bioptron lámpát meg kell védenem, az tényleg jó ha taknyos az ember .
A piramison csak röhögni tudtam, mennyien bedőltek neki :)

( Y )

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.05. 09:13:47

Nem tudom mi az a körvinkli, és a helyesírás ellenőrző nem jelölte értelmetlen szónak, szóval van ilyen :D
Egy Bodor Dia csinál nyarat? Szép álom, és nagyon jó a sztori :)

2019.03.05. 09:51:19

@Szőkenőő: vinkni az derékszöget jelent és ebből nyilván nem létezik kör alakú. Ez az ipari tanulók szívatását szolgáló kifejezés, pont mint a reszelőzsír. Zsíros felület a reszelő ellensége ugyanis.

Nagyon kellemes örkényi abszurd a poszt stílusa, látszik, hogy az írójában komoly politikai feszültség gerjedt, aminek levezető szelepe az írás.

A valóság ott csúszik el, hogy sajnos ez a nép nem áll be a lánglelkű forradalmár mögé. Volt nekünk egy fekete nővérünk például. Meg az apeh ellenőr pasi aki felállt az asztala mellől, meg még régebben a rendőr, akinek csúnya vége lett, amikor becsülettel akarta kideríteni az olajszőkítéseket. satöbbi.

LucretiaBorgia 2019.03.05. 11:48:30

Imádom az átszivárgó, finoman sistergő iróniát :):):)
......meg a szavakba bugyolált epét, a szándékoltan tetten érhető lelepleződés iránti vággyal !
Mert úrinő olyat nem mond, hogy kapjááátoook beeee :)
kiváló írás!
Ui: ma poetikus hangulatban vagyok

LucretiaBorgia 2019.03.05. 11:51:27

@Yotengri: Utálom, hogy sajnos mindig oda jut a világ, hogy forradalom kell, ami ugye erőszak és túlkapások nélkül elképzelhetetlen.

...meg volt a NAV-os szülők által meghívott, kifizetett, majd feljelentett Mikulás bácsi is....
Az meg van ?

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.05. 12:43:20

@Yotengri: Tényleg, megnéztem képen hogy néz ki ez a vinkni, és máris leesett :)
A reszelőzsíron el se gondolkodtam, azt hittem olyan is van :D

2019.03.05. 13:12:44

@LucretiaBorgia: atyavilág, tényleg a feljelentet mikulás. Ez hungarikum!
Olyan is volt hogy a navos ellenőr bement valahová, segítséget kérni és amikor hálából adott egy százas - azt nem akarták elfogadni - majd rájuk tuszkolta. És utána megbüntette őket, mert nem kapott nyugtát a pénzről.

@Szőkenőő: autószerelőknél még megy a differenciálzár-kulcs nevű szívatás is.

2019.03.05. 13:25:18

@LucretiaBorgia: miért? Most forradalom mentes időben, nincs túlkapás és erőszak? Kb csak az van. Népvezérünk csak az erőszakot ismeri, társadalmi egyeztetés, kompromisszum nem létezik őnála. Épp a tudósokat gyalulja le, mert nem viseli el, hogy ő maga csak egy bugris.

2019.03.05. 14:38:03

Jó az anyag... adó' belőle?
A műhöz... úrinő biztosra nem fogad.. egy kis burkolt (de itt-ott kilógó) Orbánlőrincezés garancia a sikerre. Sasjózsi szelleme járja be Európát...
@szociál: "A bioptron lámpát meg kell védenem, az tényleg jó ha taknyos az ember ."
Mire? Hangulatvilágításnak, hogy éjjel is megtaláld a papírzsebkendőt a nachtkasztlin?
@Yotengri:
" Épp a tudósokat gyalulja le, mert nem viseli el, hogy ő maga csak egy bugris."

..és bár ez igazságot csak nyomokban tartalmaz, beleillik a képbe :)

Szumma szummárum... a mára rendelt fotelforradalom rendben lezajlott..és holnap, veletek, ugyanitt, újra buktatjuk a rencert.

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.05. 14:48:24

@Womb Raider:
A bioptron lámpához még: Apa épp dögrováson van, nem szelelnek a felső régiói (az alsó igen), bevetettük a jó öreg kamillás inhalálást. Dőlt a lé rendesen :)
Bár a fülészeten is előszeretettel alkalmazzák, párszor voltam kezelésen. Hogy attól-e vagy sem, rendejöttem mindenesetre.

2019.03.05. 15:02:22

@Szőkenőő: Ha érdekel..elmagyarázom, miért humbug.. ha szétszedsz egyet, magad is azonnal rájössz ;)
Inhalálás...

Régen volt a Diapulmon injekció, jó EU szokás szerint az effektív hatóanyagot kitiltották belőle (a kinint) és átnevezték Diapulmon inhalációs cseppnek.. annyit is ér..bár az illóolajak legalább még benne vannak.

"Dőlt a lé rendesen :)"
Az adóbevallásban feltétlen kéretik feltüntetni!!

tomhardynészonja 2019.03.05. 15:04:19

A bioptron lámpa bűvköréből nem tudlak kiszakítani benneteket:)
Sebaj, ennél nagyobb bajunk sose legyen! <3

tomhardynészonja 2019.03.05. 15:07:18

@szociál: egyelek meg <3 ( Y ) ( Y ) ( Y )

Nyilván van jótékony hatása, csak Andi picit túldimenzionálta csodatévő erejét :)

tomhardynészonja 2019.03.05. 15:07:59

@Szőkenőő: örülök, ha tetszett.
Az írói szabadság csodálatos érzés :)

tomhardynészonja 2019.03.05. 15:13:49

@Yotengri: köszönöm :)

Igazából az egész civilizáció lett roppant igazságtalan, és ugye ebben a posztban a magyar viszonyokat figyelembe véve teljesedett ki az egyéni elkeseredettség.

tomhardynészonja 2019.03.05. 15:18:27

@LucretiaBorgia: nagyon köszönöm, már csak ezért a kritikáért is érdemes volt itt ismét vendégszerepelni :) Örömmel tölt el, hogy ilyen lelkes, vidám, jó humorú közegben kaptam rovatot <3 Bárcsak mindenhol ennyire jó szándékú, támogató, pozitív fogadtatásra találnának az igyekvő bloggerek!

tomhardynészonja 2019.03.05. 15:20:38

@Womb Raider: hajrá Szoci és a tjúk ól műértő olvasói, bátorító közössége! <3

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.05. 16:24:42

@Womb Raider:

kabbe, már pedig használ a lámpa, a takonyra jó, nyílt törésre nem használtuk, nem azt mondom hogy csodaszer, de ha megfázol és lámpázod a homlokod vagy az orrod akkor tényleg hat, és nem hét :)

@tomhardynészonja:

( Y )

Írj majd olyan családi összejövetelest, vagy Nőnapost, most úgy is aktuális, azokon beszoktam xarni :)))))))))))))))))))

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.05. 16:41:21

@szociál: ja és még valami a bioptron lámpáról!
Az a szép, EBBEN a posztban nincs is róla szó :D

Az majd a következőben lesz, amit már szintén lenyúltam Szonjától, és majd jönjönjön! :)

De jó lenne, ha Borcsa megírná a maga kis pesszimalistás posztját ;) Hiányzik már :)

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.05. 16:44:54

@Szőkenőő:

ja tényleg az az újban van benne :)
De ez is jó volt, amikor le akarta nyúlni a takinő a maradék kekszét a néninek , azt hirtelen forradalmár lett :)

2019.03.05. 16:49:39

@szociál: "kabbe"

Kapja be a kalauz..vagy a cipzár.

"már pedig használ a lámpa"
Egy szimpla infralámpa pont ugyanannyit használ..(többet..) viszont ettől még a Bioptron úgy átverés, ahogy van..és 5 azaz 5 ezer ft-os ketyerét százezrekért árulni meglehetős pofátlanságot sugall..
Bioptronékat n alkalommal büntették már meg amiatt, hogy kényszeresen varázserőt tulajdonítottak a portékájuknak.
Mondom... szedd szét és láss csodát.. sírni fogsz ;)

@tomhardynészonja: elnézést, ha hibáztam.. de én azt gondolom, több is van a te tolladban, mint ilyen alibiző, mikroszkóp színpad színvonalú izé(k).

Mia and me (törölt) 2019.03.05. 17:52:54

Jó lett ez nagyon, kár hogy utópia....

Ez kéne címlapra- indexre, rejtsetek el benne pár olyan szót amire kiteszik :)

Kicsit hátha elgondolkkodna aki decemberben azt gondolta hogy 40 ember szipuzott direktbe a parlament előtt csak mert épp ők már bevásároltak KarácsonyrA és pont ráértek bulizni.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.05. 18:03:06

@Womb Raider:

Mondom működik és használ :P
Infra lámpa lófaxt se ér.

szociál · szociesatjukol.blog.hu 2019.03.05. 18:05:35

@Mia and me:

Képzeld el mi lenne itt ha kikerülnénk az i2-re, 27.000 klikkelés, és az összes állat itt taposná egymást :)
Bolondokháza lenne, offolda egy baba-mama topic lenne ehhez képest :)

God Harald 2019.03.05. 23:05:43

Hát ez nagyon jó lett Szonya! De azért a jó öreg Butch-ot nem engedném gázkészülék közelébe, mert az nem játék!:))

tomhardynészonja 2019.03.06. 10:46:08

@God Harald: <3 Köszönöm!

:) Nem, az valóban nem játék.
süti beállítások módosítása