Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Ketrec (en innen és túl)
2019. január 23. írta: LucretiaBorgia

Ketrec (en innen és túl)

Zöldkapszula sorozat V. rész

fantasy-1767232_960_720.jpg

Az előző részek tartalmából: jelenkorunk női szerepei feletti merengéseimben megtaláltam a Farkasnőt, és a Ribancot (ami nem feltétlenül önálló kategória, belátom) és gyűjtő kategóriaként (a kategória csak munkafogalom) az egyéb femfajtákat. Ez utóbbi egyikének példázására olvashattuk Tamara barátnőm őszinte vallomását. És a reakciókat is, amelyek roppant tanulságosak voltak. 

A ketrec jelkép, érdekes hely. Egyfelől rabság, mert elzár a külvilágtól, másfelől biztonság, mert megvéd annak veszélyeitől és biztonságot ad. Leszámítva a szadista skandináv krimiket, a ketrecben ellátják a bezártat, gondoskodnak róla és általában azért zárnak oda élőlényt, mert nem akarják, hogy elmenjen és ne jöjjön vissza.

A ketrecet a való világunkba helyezve is elmondhatjuk, hogy érzéseink ambivalensek, mert nem olyan rossz jól látható határok közt és nem örökös készenléti állapotban létezni, hogy mikor mire kell reagálni nagy büdös világban, de nem is olyan jó, hogy a ketrecből nem biztos, hogy akkor léphetünk ki amikor akarunk, még akkor se, ha az ajtó elvileg nyitva van.

imprisoned-2066638_960_720.jpg

Az emberek egy része szeret ketrecben élni, ideiglenesen vagy örökre, még ha nem is mindig ugyanabban a ketrecben. Ez lenne a házasság (az egyszerűség kedvéért, de beleértve a papír nélküli tartós, életvitelszerűen egyháztartásban éléssel járó kapcsolatokat is). Még mindig van egy olyan társadalmi kényszer, hogy oda illik eljutni, de ez már csökkenőben van. Az Y generáció már körbe fogja röhögni, ha jósolhatok. De van és valamilyen mértékben a körberöhögés mellett is fenn fog maradni, mert az emberek egy részének ketrec iránti vágya mindig meglesz. És ezzel jelentem nincs is semmi baj. Önmagában. Csak hát ugye vagy végigcsinálja az ember kifulladásig, akkor is ha már csak keret a ketrec vagy kilép, vagy kisurran az elvileg kulcsra nem zárt ajtón, majd visszasurran. Minden emberi igény egyedi, ez axióma. Vannak, akiknek egyszerűen csodálatosan egyszerűen megy, szépen nyugodtan eltengetik életüket, különösebb vágyak és ambíciók nélkül. Ettől stabil a kapcsolat. Tartok tőle azonban, hogy ezekből a kapcsolatokból egyre kevesebb marad, mert a kísértés már nem a spájzban van. Minden elérhető, kipróbálható és lecserélhető. Ez egy komoly kihívás. Mindig eltűnődöm, hogy ha nem lenne kísértés, lehetőség, vajon tudná-e az ember úgy alakítani az életét, elviselni az életet ugyanazon másik oldalán. Még azt is feltéve, hogy jól választott. Nekem hihetetlennek tűnik, de attól még van biztos néhány ritka eset. 

Vágyak és ambíciók, na igen ezekkel van a baj.

womens-power-1623749_960_720.jpg

Emlékszem, hogy úgy 20 éve, anyám korosztályú hölggyel mentünk látogatni a katonasághoz, ő a fiát, én a szívszerelmemet. Mondott valamit az úton ami, a mai napig a fülembe cseng. Azt mondta: megmondom én neked szívem miért ez a sok válás. A háború után örültünk, hogy lyuk van a fenekünkön, vállat vállnak vetve küzdöttünk a mindennapi betevőért, a fedélért a fejünk felett, hogy etessük, ruházzuk a gyereket. Hírből se ismertük az unalmat, mindig volt tenni való. Mikor lett és miért váltunk volna el, volt is nekünk időn, hogy akár gondolkodjunk  ilyesmin ?  A kapcsolati etika és a valóság így aztán  jellemzően egyensúlyban volt.

Milyen ambíciója vagy vágya lehetett az embernek akkor ? Maximum, hogy néha kialudja magát vagy megnézzen egy meccset vagy filmet. Teszem hozzá azt is, hogy egy emberöltőn át a társadalmi környezet változása csekélymértékű volt és az is lassú. Durván, lett vonalas telefon mindenkinek és színes tv, legfeljebb még csempész faszappan és milkacsoki. 

Na de most ? Elvárás az ambíció, tény a vágy keltés, ott van minden fórumon. Ezen is elmerengtem, minden szempontból, de jelen esetben házassági szempontból, hogy ha nem lenne ennyire egyszerű, nem lenne ekkora kínálat mennyivel lenne stabilabb egy házasság. Vajon a vágy az ösztön mindig is megvolt, a kisördög sose aludt ? Reális elvárás-e a vágyak ösztönök elfojtása és akár egyetlen partnerrel leélni egy teljes életet kb. 60 évet ?

Nem kétséges, hogy a netes kísértés is közrejátszik, de attól még a kérdés kérdés marad. Elég lenne pusztán a hűségre apellálni és azt mondani, hogy a félrelépő esküszegő alávaló. Vajon nem hibás a megcsalt fél is, hogy mit sem tud, akar tudni a másik valós vágyairól ? Vagy a félrelépő fél, évtizedes házasságban is tud rejtőzködni ? De még nagyobb kérdés, hogy, ha a megcsaló fél/felek tabula rasa-t csinálnának, színt vallanának és mondjuk ezzel két, gyermekes család bomlana fel, az új kapcsolat kitartana ? Jobban mint az előző ? Vagy épp úgy elhalna a vágy idővel, mert olyan a természete ? Mert törvény, hogy amit már birtoklunk, arra nem vágyunk. 

Jómagam furcsa viszonyban vagyok a hűséggel. Nem kérek belőle. Ha valami nem működik minden szempontból, akkor azt szépen fel kell számolni. És tovább lépni. Aztán meglátjuk. De ez én vagyok.

Tagadhatatlan, hogy egy súlyos etikai kérdés mindenképp itt figyel, még pedig az, hogy ha akit megcsalnak, tudna erről, akkor dönthetne úgy ő is hogy kilép. De vajon ez, számításba véve, hogy ezek a dolgok már 40 felett valamikor történnek, jó lenne ? Vagy nagyobb fájdalmat és veszteséget jelentene, mint a kétségkívül etikátlan és lelkileg frusztráló helyzet fenntartása ? 

Nem tudom.

Én csak annyit mondok, ne ítélj, hogy ne ítéltess !

 Nea

Zöldkapszula sorozat IV. rész I T T

A bejegyzés trackback címe:

https://szociesatjukol.blog.hu/api/trackback/id/tr9214583582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.01.25. 16:40:29

@notC: Mi abban a kritika hogy egy másik pasi jól megdugta? Ennek örülni kell ha nyitott kapcsolatban vannak. Ez egyáltalán nem azt jelenti hogy a delikvenssel nem jó a szex.
Nekem tetszene ha megmutatná, irtó jó dolog nagy orgazmusokat látni, résztvenni benne. Kimaradni belőle, az a rossz.

Ezért furcsa az a férfi fantázia, hogy két leszbikus csaj mekkora öröm: hát aki látott már élőben is valódi leszbiket, az nem mondana ilyen vágyálmot. És hogy ott pont a valódi férfit hagyják ki a dologból.

pannonfunk 2019.01.25. 16:51:34

@Mia and me: Miért, az normális, hogy egy amúgy teljesen normális, mind fizikailag, szellemileg, közel 30 éves srác még életében nem csókolózott nővel, nemhogy lefeküdt volna nővel, pedig vágyik rá? Megyünk a Dürer kertből haza zenekari próbáról nyáron, és ott csorog a nyála az utca túloldalán a parkban futó jónőkre. Persze felmerült a gondolat, hogy látens buzi és csak játssza magát, de folyamatosan panaszkodik, hogy neki nem sikerül a csajozás, mert fél leszólítani, kezdeményezni a lányoknál.

God Harald 2019.01.25. 16:58:24

@pannonfunk: pont olyan mint én, csak nekem még nem csorog a nyálam!:)

2019.01.25. 17:10:46

@Mia and me: "én az elsőre gondoltam :)"

Jóó, tudom.. de vajh Szoci papájának ifjú korában melyik lap lehetett elérhetőbb?

"Nekem tetszene ha megmutatná, irtó jó dolog nagy orgazmusokat látni, résztvenni benne. Kimaradni belőle, az a rossz."
A legtutitutibb (már, ha nem te éled át..) kiváltani annál, akit szeretsz.. ám ezzel együtt (tapasztalatból mondom, mielőtt gyanú árnyéka vetődne rám) hogy a férfinép jókora hányada hangember ezen a téren. ..és szerintem ez teljesn normális, tekintve az átlag szocializációt, a mémek befolyásoló hatását. Ja.. és arról se feledkezzünk meg, hogy a teremtés koronái nikkelezett szemmértékkel vizslatják a látókörükben megjelenő hímek fegyverzetét..

2019.01.25. 17:13:31

@pannonfunk: najó ezt azért nem hiszem. Ha tényleg jóképű meg nincs vele semmi gond (tehát pl ha ránéznek akkor nem úgy kezd el viselkedni mint a pszicho horrorokban a lelki sérült gyilkos :)), akkor amúgy mr vagy 20 éve simán nők is leszólítanák ha elmenne olyan helyre ahol vannak nők (és nem pont futnak).

2019.01.25. 17:41:34

@Womb Raider: én más vagyok! <durcásan elfordul> :-)
Amúgy nem akarok én semmit bizonygatni; igy nickek mögül nincs is értelme. Inkább megyek megugatom a postást: vauuu vauvauvau.

2019.01.25. 17:44:03

@Mia and me: nők leszólítanák, azt a férfit aki amúgy nem mert közeledni nőkhöz?
Figyu, szerintem ma már ne igyál többet, valami nagyon alter valóságban lebegsz most :-)))))))))

pannonfunk 2019.01.25. 18:45:08

@Mia and me: Direkt járt a Margitszigetre futni, azzal a céllal, hogy ott majd becsajozik. Teljesen normálisnak néz ki a srác, lényegében egy jazzkonzival egyenértékű felsőoktatási papírja van (így nyilván érettségije is). Képet nem lőhetek fel személyiségi okokból ide, de teljesen normálisan néz ki. Lehet, hogy leszólítják a csajok, csak fél, betojik, és azért nem tart sehol. Tényleg hihetetlen. Vagy marad ez az opció, hogy keresi a nemi identitását... :/ :(

God Harald 2019.01.25. 19:32:11

Na megjöttem! Mi folyik itt? Szex?:)))

2019.01.25. 19:44:16

@Foxi Foxovics: miért ez rá van írva a pólójára, hogy "bocs ha pirulok, te leszel az első akivel szóba állok"...?

Amúgy akár csinálhatnak a haverok neki egy ilyen pólót, és leviszik valahová és leitatják. SZerintem lesz olyan nő, aki leszólítja, és még csak nem is feltétlenül a kurvák lesznek azok.

2019.01.25. 19:45:33

@pannonfunk: mikor fut hol milyen cuccban? :) megnézem.... (ill. ha ide kiírod akkor szerintem többen is megnézik :D )

2019.01.25. 19:46:39

@God Harald: péntek este, itt?
dehogy.
pár unatkozó kitárgyalja az egyik unatkozó állítólag még szűz haverját.

God Harald 2019.01.25. 20:00:33

@Mia and me: akkor én jobban szórakoztam! Bár nem úgy éreztem:)))
Kissé petyhüdt voltam, de szerencsére a beharangozott hófúvás elmaradt:D Újabb hét kipipálva!

God Harald 2019.01.25. 20:49:35

@Mia and me: ezt a hosszan ápolt férfi szüzességet én sem értem. Bezzeg az én időmben! Ha nem is mindig jöttek helybe a csajok, azért nagy erőbedobásra nem volt szükség. Tánc a klubban kifulladásig, petting a padon a parkban, dugás a koliban, amíg a szobatársak “moziban”!:)))
Most meg... Kurvára megöregedtem:)))

2019.01.25. 21:25:01

Én már csak egy kávét kérek.:)

God Harald 2019.01.25. 21:35:54

@M87: megőrültél??? Ilyenkor?

2019.01.25. 21:45:46

@God Harald: Annyi jó hozzászólás született első olvasatra, hogy hirtelen nem tudok mit írni. Át kell még bogarászni:)

2019.01.25. 21:47:27

Nesze nekem nem követés!

2019.01.25. 21:55:04

@pannonfunk: "Szerintem arra gondol, hogy idővel mindenki "nem megfelelő" lesz. Hiába néz ki az elején másképp."

Másképp mondva legyen bármennyire is megfelelően idilli, ami a fantáziára van bízva kinek mi az egy valamivel nem vehetik fel a versenyt. Az újdonság varázsával, amit vannak, akik hajlamosabbak máshol keresni új izgalmak ürügyén.

God Harald 2019.01.25. 21:57:57

@M87: én sem követtem. De ez érthető is: Lukeretia jogina kisnaccsád múltkor leteremtett, hogy avtóban nem olvasunk kommenteket! Tőle márpedig félek. Így aztán este vacsora után megejtettem. Mármint az olvasást:)

2019.01.25. 22:06:51

@God Harald: A sok jó gondolat miatt nehezebb lesz átolvasni, mint gondoltam:/

2019.01.26. 03:51:32

A megcsalassal kapcsolatban: ket hete ongyilkos lett egyik munkatarsam, nem tudta feldolgozni, hogy megcsalta a feleségét. :(

LucretiaBorgia 2019.01.26. 08:16:37

@God Harald: A jogina aztat montta h semmit se olvasunk avtoban, nem csak kommentet nem!
A jkv. kedvéért.
Félsz tőlemmmm?
Naccerű! Asszem mégiscsak megveszem azt a leakciózott domina szerkót :):):)

God Harald 2019.01.26. 08:33:58

@Foxi Foxovics: borzalmas! Szerintem sem lehet feldolgozni.

God Harald 2019.01.26. 08:40:25

@LucretiaBorgia: ezek szerint nem figyeltem. Biztos autóban olvastam!:)))) Megsuhogtatnád gyenge kis testemen a kilencfarkú macskát? Billiárdgolyóval a számban hogyan tehetnék beismerő vallomást?!:)

LucretiaBorgia 2019.01.26. 09:13:34

@Foxi Foxovics: Nekem ez a sztori nagyon nem stimmel....
2 éves gyerek kezét nem engeded el nyilt, ismeretlen terepen. 2 éves gyerek épp csak járogat. És 25 centi átmérőjű lyukba esett? Hogy ? Minimum a gyerek váll szélessége. Meg kellett volna akadnia. Hogy kerülhetett majd100 méter mélyre? Egy föld lyukban ?

LucretiaBorgia 2019.01.26. 09:16:25

@God Harald: Na, ennyit a fantáziákról:):):)
De én szadista vagyok, mazochistát nem ütök, hadd szenvedjen ):):)

God Harald 2019.01.26. 09:26:02

@LucretiaBorgia: nem fantázia volt, nem vagyok ista! Csak elképzeltem ahogy jogkövető magatartásra noszogatsz:)))

God Harald 2019.01.26. 10:12:31

@LucretiaBorgia: katasztrófákhoz az esetek döntő többségében emberi hanyagságon, hibákon keresztül vezet az út. Ez alól talán csak a természeti katasztrófák egy része képez kivételt.

LucretiaBorgia 2019.01.26. 10:39:14

@Foxi Foxovics: Es a súrlodás? A lyuk max. pont gyerekmeretű volt...
Hogy csúszott majd 100 métert? Nincs meg a jelenet.
És én sose engedtem el a 2 éves nevelt lányom kezét, ha kiléptünk az ajtón.

God Harald 2019.01.26. 10:41:52

@LucretiaBorgia: a súrlódás egy porózus falú függőleges lyukban elhanyagolható.

LucretiaBorgia 2019.01.26. 10:42:48

@Foxi Foxovics: Te hagytad volna a 2évesedet akár pár méterre éltávolodni sziklás terepen??? Millió veszély...kút nélkül is.

God Harald 2019.01.26. 10:48:01

@LucretiaBorgia: én inkább emberi hanyagság terén azt firtatnám, hogy a területen miért nem volt körülkerítve a “kút” és felhívva a figyelem a veszélyre?! Ez alap EBK követelmény. Egy gyerek kezét nem foghatod nonstop. A kutyát is elengeded pórázról! Sajnos a mediterrán országokban nagyon gyerekcipőben jár a biztonság-tudatosság!

God Harald 2019.01.26. 11:05:17

@Foxi Foxovics: nagyon sok ipari katasztrófa vizsgàlati anyagát ismertem meg munkám során. Konkrét példának mondanám az olasz autópálya hidat.

Harald God 2019.01.26. 11:29:53

@Foxi Foxovics: illetve rosszul fogalmaztam: baleset és katasztrófa. De becsületükre legyen mondva: kelet és közép-Európa sem áll jól. Távol-kelet pedig nem is ez a világ.:)

God Harald 2019.01.26. 12:04:34

@Konni: ez a megcsalás dolog elég bonyolult dolog. Kevés a másik, megcsalod? Kevés vagy a másiknak, megcsalod? Elég vagy annak akivel a másikat megcsalod, hogyan tovább? Nem vagy elég annak sem akivel megcsalod, egyértelmű, hogy egy csődtömeg vagy. Szereted egyiket, másikat nem? Vagy fordítva? Vagy mindkettőt, esetleg egyiket sem? Téged lehet-e szeretni?
Sok-sok kérdés

2019.01.27. 09:22:55

Az ilyne írások -mint amit kritizál a cikk- tudják eldurvítani a és kiélezni a férfi és nő közötti háborút. Ráteszem a fejem, hogy ezt a megosztást mesterségesen generálják:

demokrata.hu/velemeny/ki-konyhaba

God Harald 2019.01.27. 09:34:35

@Foxi 2: hát, ha valaki demokratát olvas, annak ellenségre sincs szüksége. Annak az ellenség már a fejében van.:)

2019.01.27. 10:07:07

@God Harald: Ja én nem tudtam, hogy ez valami tiltott újság. Most találkoztam vele először. De a cikkben közölt idézettel egyetértesz?

„A férfiak taszították érzelmi nyomorba, fegyverkezési versenybe, háborúkba, környezetszennyezésbe, nélkülözésbe az emberiséget, miattuk egyre kilátástalanabb civilizációnk helyzete.”

ezt az idézetet hozta véres rongyként a cikk.

God Harald 2019.01.27. 10:20:00

@Foxi 2: már miért lenne tiltott?! Pont a magyar Völkischer Beobachter??? Nyilván nem értek egyet az idézettel, de de százalékos hibakeresésbe sem kezdenék. Mert ez a tarisznyás tépelődés kissé messze áll az én világomtól. De az ilyen Ádámka félék, akiket a csaholó falka bátorrá “edzett”, inkább az édesanyjuknak adjanak életvezetési tanácsokat!

2019.01.27. 11:06:13

@God Harald: oké, én nem ismertem ezt a szerzőt se.
Egy kő alatt éltem idáig, Borcsánk megnyugtató lágy ringatásában :-)

God Harald 2019.01.27. 11:22:45

@Foxi 2: nem is egyénként érdekes ez. Hanem a bayerzsóti féle fröcsögő, gyűlöletkeltő birkanyájként!

LucretiaBorgia 2019.01.27. 13:45:31

@Foxi 2: Itt biztonságban vagy. De, ezt a biztonsagot nők hozták létre, tanulság. És igen, a haborukat a ffak indították....
A versengés és a hatalom iránti vágy által vezérelve.
Szar ügy szembesülni, de ez van, foxika!
De, én specialis egyedként, nem gondolom h a nőuralom mindent megoldana. Mert a nő meg genetikusan intrika.
Na, nem könnyű, de sose csak az egyik fél hibás. Ez törvény.

LucretiaBorgia 2019.01.27. 13:51:18

@Foxi 2: Hidd el, többet látok mint, gondolnád, mint egy ffi gondolná.....

God Harald 2019.01.27. 14:13:51

@LucretiaBorgia: miért, egy férfi miért ne gondolná? Amúgy látni nem csak a szemünkkel tudunk!

LucretiaBorgia 2019.01.27. 14:52:47

@God Harald: Aztat nem toom. De tapasztalati tény h nem gondolja..

God Harald 2019.01.27. 15:07:29

@LucretiaBorgia: talán nem láttak, tapasztaltak eleget a világból. De leginkább nem elég nyitottak más emberekre!

2019.01.27. 17:01:19

@LucretiaBorgia: ez így van, viszont ezek a marsi jellemzők, a maszkulinitás általában véve. Egy ezektől megfosztott feminin férfi kellene neked? Ilyen tutyimutyi nőies alak?

God Harald 2019.01.27. 18:50:48

@Foxi 2: a nők általában a határozatlan, döntésképtelen férfiakat utálják. Meg a nyavajgós, panaszkodó, érzelgős szerencsétleneket. A férfi erős, nem hajlik legfeljebb törik! Ja és a pénz fontos: önbizalmat ad! És azokat szeretik, akik rendesen kikormolják őket!:)

2019.01.27. 19:30:26

@God Harald: bocs hány éves vagy? :)

Mert szerintem nem ennyire tankönyvi már ez a dolog hogy a nők mit akarnak :).
Mindennek van párja vagy ellentételezése, ha ez meg ez nincs akkor mi az ami jó helyette :). ha az lenne amit mondasz, a faszik 80%-a sosem látna nőt közelről :))

2019.01.27. 19:36:57

@God Harald: kormolják? Akkor csak a kéményseprőknek van szerencséjük! Én hülye meg bankigazgatónak mentem :-(

Mia and me (törölt) 2019.01.27. 19:43:00

@Foxi 2: ;-) :D önreklám ?

LucretiaBorgia 2019.01.27. 19:43:59

@God Harald: ..istenem, mekkora tévedesben vagytok..

LucretiaBorgia 2019.01.27. 19:47:27

@Foxi 2: Nem Te ajánlgattad a farkasnőket...?

God Harald 2019.01.27. 19:52:44

@Mia and me: sok éves vagyok:)
Láttam már ezt-azt. Az egy külön misét megér, hogy a nők mit akarnak. Amikor egy nő keresi az igazit, akkor kampányidőszak van: csak légy önmagad, kedves, humoros és intelligens. És szeress! Aztán nézzük meg a választást. Jelölt 1. kedves, van benne szeretet, ragaszkodik, őszinte. Jelölt 2. tahó, önző, nyers, leszarja a nőt és “érdekes” gondolatai vannak, nem alfa, de öntörvényű. Na, kit választ a nő? Szeretetre, gyengédségre semmi szüksége nincs. Kemény habitusú és keményfarkú férfi kell neki. Nem érzelgős kis lelki társakra!:)))

Mia and me (törölt) 2019.01.27. 19:57:57

@God Harald: " Na, kit választ a nő? Szeretetre, gyengédségre semmi szüksége nincs. Kemény habitusú és keményfarkú férfi kell neki. "

Egészségügyi b.száshoz lehet, de együttélni nem hiszem. Vagy én antinő vagyok.

2019.01.27. 20:06:32

@LucretiaBorgia: nem emléxem... a transzvesztitákra gondolsz?

God Harald 2019.01.27. 20:08:05

@Mia and me: lehet, hogy együttélni nem. De szőkeherceg casting próba b.száshoz is!:)))

2019.01.27. 21:10:26

@God Harald:
"Sok-sok kérdés"
Csak azt nem ertem, miert tolem varod a valaszokat. Nem en csaltam meg a felesegemet. (nem volt idom megunni sem, csak 4 evig voltam nős) :))
@LucretiaBorgia:
" De, ezt a biztonsagot nők hozták létre, tanulság. És igen, a haborukat a ffak indították...."
A nok szavazati jogat tobbek kozott azert adtak meg, mert ugy gondoltak, kevesebb lesz a haboruskodas. Tevedtek. Ugyan olyan verszomjasak, mint a ferfiak. Legtobb anya buszken kuldte vagy kuldene a fiat a vagohidra. :( Rosszabb esetben egyutt mennenek.
"De, én specialis egyedként, nem gondolom h a nőuralom mindent megoldana."
Pedig hidd el, a matriachalis tarsadalom sokkal bekesebb lenne. Az allatvilagban van erre pelda, az elefantok "tarsadalma". De az orcake meg fejlettebb, ott nem csapjak el az ivarerett himeket, eletuk vegeig az anyjukkal maradnak. Olyat meg nem hallottak, hogy orcak egymassal kuzdottek volna, bekesen megfernek egymas kozott a kulonbozo csaladok, nagycsaladok a vilag tengerein.

God Harald 2019.01.27. 21:16:58

@Konni: bocs, csak a te hozzászólásod alá írtam. Természetesen nem tőled várom a válaszokat. Sőt, csak költőiek!:)

God Harald 2019.01.27. 21:31:30

@LucretiaBorgia: nem kizárt, hogy a fél életem tévedésen alapul!:)))

God Harald 2019.01.27. 21:57:57

@LucretiaBorgia: egyébként, félreértés ne essék, személy szerint már egyáltalán nem zavar ez a dolog. Meg én is voltam mindkét szerepben. Mindenki azt kapja, amit megérdemel!:)

God Harald 2019.01.27. 23:19:15

@Foxi 2: bankigazgatóként jó kéményseprő csapatot tudsz bérelni! Majd azok kifüstölik a mókusodút!:)

2019.01.28. 00:00:59

Ugye dugni és szűznek maradni egyszerre nem lehet mégis előfordul olyan kettősség, ahol annyira megbán valaki valamit, hogy szó szerint visszacsinálná. Kb. 20 éve volt egy magazinműsorban, ahol bemutatták a szüzesség-visszaállító műtétet. Ez arról szólhat, hogy a szűzhártyát igyekeznek az eredeti állapotára alakítani, ami nem lehet olcsó, bár erről nem tudok nyilatkozni, mert amikor ez ment nem láthattam kiskorúságom végett. Nem tudom mennyire lett elterjedt ez a műtét a többi plasztikai beavatkozáshoz képest, de akkor is fura volt nekem. Lehet, hogy sikerül a helyreállítás, de az élmény emlékét aligha feledteti el vele lélekben akárhányszor varratná vissza.
Volt egyszer még, hogy évekkel ezelőtt Balázsék beszéltek a nyitott kapcsolatokról, ahol különböző nézőpontot ütköztettek. Bár szerintük ez egyfajta menekülés, de egyetértek azzal, hogyha ezzel senkinek se ártanak és jól érzik benne magukat a felek senkinek sincs joga ítélkezni. Kifelé ezeket nem nagyon szokták híresztelni egy adott közösségen kívül, amibe a más szabadabban kezelt szexuális szokás is beletartozik.
Szóba került a kompromisszum, ami szerintem mindenkinek a maga nézőpontja szerint értelmezendő ki mit él meg annak. Párkapcsolati kontextusban a saját elvárásainak mértékeként derül ki, hogy ez milyen mértékű. Lesarkítva, akinek a jóképű vezérigazgató vagy a topmodell kinézetű a csúcs és hozzá képest "rosszabb" van az is egyfajta kompromisszum, de ez esetben komolytalan "probléma". Mindenki a saját szemüvegén keresztül ítéli meg az ő igazságát alapul véve, ami szubjektív.

2019.01.28. 00:05:52

@God Harald: "Láttam már ezt-azt. Az egy külön misét megér, hogy a nők mit akarnak. Amikor egy nő keresi az igazit, akkor kampányidőszak van: csak légy önmagad, kedves, humoros és intelligens. És szeress! Aztán nézzük meg a választást. Jelölt 1. kedves, van benne szeretet, ragaszkodik, őszinte. Jelölt 2. tahó, önző, nyers, leszarja a nőt és “érdekes” gondolatai vannak, nem alfa, de öntörvényű. Na, kit választ a nő? Szeretetre, gyengédségre semmi szüksége nincs. Kemény habitusú és keményfarkú férfi kell neki. Nem érzelgős kis lelki társakra!:)))"

Erre jobban passzol a folytatni kívánt gondolatmenet. Érdekességként olvastam, hogy nem az a lényeg mit mond egy nő, hanem az ő értelmezése szerint mit akar látni, érezni, elhinni.
Ezek a példák voltak: Csak légy önmagad = Tűnjön úgy, mintha önmagad lennél.

Viselkedj természetesen, ne erőltesd = Természetesnek szeretném érezni, nem erőltetettnek.

A szerelem jön magától, ha a megfelelő emberrel találkozol = Szeretném, ha úgy tűnne, hogy csak úgy megtörtént a dolog, mert ő volt a megfelelő ember.

Légy őszinte = Tűnj őszintének.

2019.01.28. 08:51:06

@Konni: "Legtobb anya buszken kuldte vagy kuldene a fiat a vagohidra."

Ez baromság. Ilyet csak egy férfi írhat..:)

"De az orcake meg fejlettebb, ott nem csapjak el az ivarerett himeket, eletuk vegeig az anyjukkal maradnak. "
És??? Az állatvilágból hihetetlen sokféle példát lehet hozni.. de ugyi mi némiképp tudatosabb lények volnánk.. Vehetnénk például akár a rovarvilág két társadalomszervező faját is, nem? A hangyákat, meg a méheket :) Hatékony, invazív és a heréknek nem sok babér terem ;)

2019.01.28. 09:18:49

@M87: ez tökjó kommented volt!
Te magad vagy ennyire tudatos szinten, hogy magadban is fel tudod fedezni ezeket a mintákat? És ki tudsz lépni ebből a körből?

LucretiaBorgia 2019.01.28. 09:43:18

@Foxi 2: Hihetetlen, mennyire fekete-fehérben látsz ! Már megint az unos-untalan előrángatott klisék. Néha komolyan elgondolkodom, hogy nem is ugyanabban a világban élünk..

LucretiaBorgia 2019.01.28. 09:46:13

@Womb Raider: Valami történt ! Napok teltek el, és még mindig teljesen egyetértek veled. Valami metafizikus kisülés történhetett és átszivárog a fluidum :):):)

2019.01.28. 10:19:42

@LucretiaBorgia: miért nekem reklamálsz? M87 írta a mintákat és ő tudtommal nő. De persze "vicces" dolog egy kiskutyába belerúgni. Vau vau

LucretiaBorgia 2019.01.28. 10:35:19

@God Harald: Nem nő. Bárki láthatja a sorozatrandi blogon. De majd jön és megerősíti. :)

LucretiaBorgia 2019.01.28. 10:37:48

@Foxi 2: Pacifista vagyok. Semmibe és senkibe nem rúgok. Csak nem értem ezt a kétpólusú gondolkodást ? Nem érteni, illetőleg nem egyetérteni, csak lehet már, Foxika ?

2019.01.28. 10:46:06

@LucretiaBorgia: Szó nincs kétpólusról. Szerintem is millió féle van. De ettől még lehet írkálni egy dologról. Aztán te hozzáteheted a másikat. Másik ember meg a megint másikat. Nem értem a felszörnyedésedet.

2019.01.28. 10:47:13

@God Harald: 'Amikor egy nő keresi az igazit, akkor kampányidőszak van: csak légy önmagad, kedves, humoros és intelligens. És szeress! Aztán nézzük meg a választást. Jelölt 1. kedves, van benne szeretet, ragaszkodik, őszinte. Jelölt 2. tahó, önző, nyers, leszarja a nőt és “érdekes” gondolatai vannak, nem alfa, de öntörvényű. Na, kit választ a nő? Szeretetre, gyengédségre semmi szüksége nincs.'

:)))) Most akkor vagy az van, hogy minden pasi oly egyszerű lélek, amit 3 paraméterrel, bináris módon le lehet írni,,, vagy csak te igyekeztél úgy kisarkítani ezt a folyamatot, hogy az jól illeszkedjék a prekoncepciódhoz. Mi több, ezzel próbálod azt igazolni :) Kohn bácsi is csak azt tudná mondani: ügyes!

Szerintem dolgozz még ezen egy kicsit.

LucretiaBorgia 2019.01.28. 10:48:47

@Foxi 2: Felszörnyedés ? Hát ez briliáns !!!
Joginai felszörnyedés :):):)
Egy kicsit belehúzunk és tudunk úgy beszélni, hogy rajtunk kívül a kutya se érti mit makogunk !!

LucretiaBorgia 2019.01.28. 10:51:01

@Womb Raider: Erről jut eszembe! Tudod mi a kedvencem ? Hogy a férfi eccerű, mint a faék.
Ezt már jogilag szankcionálni kellene, álhírterjesztés. :):)

God Harald 2019.01.28. 10:54:47

@LucretiaBorgia: perszehogy egyszerű a férfi: eszik iszik alszik b.szik!:)))

LucretiaBorgia 2019.01.28. 11:13:57

@Foxi 2: Jó, de ez dupla csavar volt !! Az is átment ?

LucretiaBorgia 2019.01.28. 11:15:13

@God Harald: Ne húzogasd az alvó oroszlán bajszát, mert nyakadra tekeredik egy zöld mamba :):):)
Zérószférai bölcsesség :)

pannonfunk 2019.01.28. 11:21:54

@God Harald: és a kemény farkú, kemény habitusú, ugyanakkor meg önzetlen, szeretni tudó és hűséges férfiak meg válogathatnak a legjobb nők között :P

LucretiaBorgia 2019.01.28. 11:39:12

@pannonfunk: Pont így látom ! :):) A világ igazságos !
Na most monggya Wombi, hogy pesszimista vagyok !

God Harald 2019.01.28. 13:40:45

@LucretiaBorgia: na, azért én is tudtam ám szeretni! Nem is kicsit:)

2019.01.28. 14:00:02

@Womb Raider:
"de ugyi mi némiképp tudatosabb lények volnánk.."
Az orca intelligenciaja, igy tudata is egy szinten van az emberevel, de sokak szerint fejlettebb. Elonyere legyen mondva, sokkal tobb ido allt a rendelkezesere a torzsfejlodes folyaman es sokkal idealisabb kornyezetben, korulmenyek kozott fejlodhetett. Az emberszabasu meg le sem jott a farol, mikor mar az orca komplex kozossegekben elt, tanult es tovabbadott kulturaval rendelkezett, magasabb szintu kommunikacioja maig megfejthetetlen az ember szamara a szuper szamitogepek koraban. Az, hogy nincs "kezuk" is elonyukre szolgal peldaul az absztrak es elvont gondolkozas tekinteteben, mert az ember gondolkozasat lekoti a "mindig alkotni valamit" osztone, az az a materializmus ami vegul is a veszte lesz.
PS; mondhato-e intelligensnek az az eloleny (Homo sapiens), amelyik fajtaja millioit pusztitja el, mert maskep gondolkozik, mas a borenek a pigmentje, mas a nyelve, stb.?

God Harald 2019.01.28. 14:26:17

@pannonfunk: :))) azért nekem is van még megmaradt képességem:)

2019.01.28. 15:54:39

@Konni: "Az emberszabasu meg le sem jott a farol, mikor mar az orca komplex kozossegekben elt, "

Ebből persze semmi nem következik.. de ezzel együtt még mindig úgy érzem, az emberi tudatosság, elvont fogalmak létrehozása, értelmezése , a tervszerű, összetett, összehangolt cselekvések terén messze felette van az állatvilág bármely képviselőjének.

Pontosítok (a kedvedért és az orkák becsületébe sem kívánok gázolni..) vannak olyan humanoidok... de vannak, akik nem , hogy egy orkánál, de egy raklapnál is egyszerűbb gondolkodásúak.

Az orkák "továbbadott" kulturája és ismeretei szerintem messze eltörpülnek az emberi írásosság adta lehetőségek mellett.. nagyságrendekkel. Trivia, hogy az emberi társadalmak ugrásszerű fejlődésének egyik iniciátora pont ez volt. Az ismeretek végetelen felhalmozhatósága, rendszerezhetősége és lekérdezhetősége. Egy orka teljes élete kevés ahhoz, hogy csak egy-egy tudomány kapcsán összegyűjtött ismeretet felsorolja.. ááá..hagyjuk.. abszurdum, amit írsz.

"PS; mondhato-e intelligensnek az az eloleny (Homo sapiens), amelyik fajtaja millioit pusztitja el, mert maskep gondolkozik, mas a borenek a pigmentje, mas a nyelve, stb.?"
Szerintem ez nem igazán függ az intelligenciától.

Másfelől.. nem igazán tekinthető kiemelkedően intelligensnek az a faj, ami semmiféle eszközhasználatra sem igazán képes.. nemhogy egy rémesen összetett számítógép, de egy íróvessző is meghaladja a lehetőségeiket. Ettől még cukkerek, harmóniában élnek a környezetükkel, de messze jobban ki is vannak annak szolgáltatva...és fogalmuk sincs az azon túli világról..

Mia and me (törölt) 2019.01.28. 17:08:18

@Womb Raider: :) mindig elképedek amikor álmodozik magáról mint a teremtés csodájáról .... az ember, és lenéz mindent amit nem érzékel, nem tud, vagy nem képes elképzelni.

2019.01.28. 17:22:27

@Womb Raider:
"az emberi tudatosság, elvont fogalmak létrehozása, értelmezése , a tervszerű, összetett, összehangolt cselekvések terén messze felette van az állatvilág bármely képviselőjének."
Kell ennel tervszerubb, osszetettebb, osszehangoltabb cselekves:
www.youtube.com/watch?v=K16lZU0agbg
Wave Hunting: Orcas Prey on Seal | Antarctica | Lindblad Expeditions-National Geographic
www.youtube.com/watch?v=p3xmqbNsRSk
Family Of Orcas Attack Lonely Seal | Untamed & Uncut
Mindez fizika, matematika, geometria, kommunikacio, stb. tankonyvek nelkul. Raadasul legtobb esetben gyakorlas, fiatalabb nemzedek betanitasa a cel.
---
" Egy orka teljes élete kevés ahhoz, hogy csak egy-egy tudomány kapcsán összegyűjtött ismeretet felsorolja.. ááá..hagyjuk.. abszurdum, amit írsz."
Mit tud az ember a sajat agyaban vegbemeno folyamatokrol, emlekezokepessegrol, annak kapacitasrol, stb. hogy ilyen kijelentest tegyen egy meg ismeretlenebb emlos agymukodeserol?
www.onegreenplanet.org/animalsandnature/human-intelligence-versus-whales-and-dolphins/
Still Think Humans are the Most Intelligent Animals? Here’s Why Whales and Dolphins Have us Beat
www.newscientist.com/article/2091134-orcas-are-first-non-humans-whose-evolution-is-driven-by-culture/
Orcas are first non-humans whose evolution is driven by culture
---
"Szerintem ez nem igazán függ az intelligenciától."
Akkor mitol fugg? Az ismeretek végetelen felhalmozhatóságatol, rendszerezhetőségetol és lekérdezhetőségetol? :)
"nem igazán tekinthető kiemelkedően intelligensnek az a faj, ami semmiféle eszközhasználatra sem igazán képes."
De az kiemelkedoen intelligens ugye, amelyik kepes eszkozhasznalatra es emelett millioszamra irtja fajtajat. :)

2019.01.28. 17:36:16

@Womb Raider:
" de messze jobban ki is vannak annak szolgáltatva...és fogalmuk sincs az azon túli világról.."
Gondolja ezt a "teremtes csodaja".:)
Akarsz tudni peldaul az orcak capamaj evese es az immunrendszer sztimulalasa kozotti osszefuggesrol? Az embernek ehhez kutatolaboratoriumok, gyogyszergyarak kellettek, ami a "cukker" orkaknal termeszetes. Ma. De kellett hozza par szazezer ev, hogy ezt kiokosodjak, alkalmazzak es tovabbadjak. Iras es olvasasi keszseg nelkul.

God Harald 2019.01.28. 17:51:59

@LucretiaBorgia: ettől én még szeretlek tikteket!:) pláne a szigorú Dredd bírónőt!

Szőkenőő · szociesatjukol.blog.hu 2019.01.28. 18:56:31

Sziasztok! Rátok kukk, pusz mindenkinek, mostanában egy kukk időm nemsok annyi sincs.
De ne reménykedjetek, mert ez a haláli iram nem tart örökké, aztán jövök hozzátok vissza ;)

2019.01.28. 19:23:17

@Konni: "Kell ennel tervszerubb, osszetettebb, osszehangoltabb cselekves:"

Az attól függ.. de, tudod, az ember az alapszükségletek kielégítésén túl sok egyéb cselekvéssel is szórakoztatja magát..De ha számodra a táplálékszerzés a létezés értelme, alfája és ómegája egyben.. akkor nézz meg egy automatizált élelmiszeripari gyárat, egy vízkultúrás növénytermesztő rendszert.. vagy egy félautomata tejtermelő gazdaságot..Persze, tudom..ha lenne elegendő fóka, vagy hal, akkor az orkáid módszereit kellene másolnunk..
Szóval.. annyira bizarrnak, abszurdnak érzem az állításod, hogy igazából értelmét sem látom vitatni.. ha ennyire hiszel abban, amit leírtál, úgy kívánom, soha ne érjen baleset, soha ne légy beteg, mert az orkáknál a gyengék és betegek nem kórházba kerülnek, ahol ügyes orkasebészek és egyéb orkaorvosok gyógyítják őket, hanem elpusztulnak és az óceán fnekére süllyedve pici (nyilván kurva intelligens) rákok készítenek rákszart a tetemükből.
@Mia and me: "mindig elképedek amikor álmodozik magáról mint a teremtés csodájáról .... az ember, és lenéz mindent amit nem érzékel, nem tud, vagy nem képes elképzelni."

Engem meg rémesen lehangol az, amikor információk hiánya ötvöződik téveszmékkel és kishitű önutálatot szül.
(bár nincsenek illúzióim, tudom, a kommented valójában nekem szólt ;)

2019.01.28. 19:42:37

@Konni: Lapozzunk már... az evolúció egyfajta szelekciós metódusának is felfoghatjuk a háborúsdit.. de azt is tudod, hogy az állatvilágban talán nem ölik meg egymást (illetve vannak fajok, melyek nem) de attól még kiszoríthatják a közösségből (falkából) magára hagyhatják.. és ez egyenes út a pusztulás felé.
Nem kell túl sokat belelátnod az orkák közösségszervező gyakorlatába, vagy az elefántokéba. Bizonyos körülmények köt elegendő/megfelelő, de az ember sokrétűbb, rugalmasabb és gyakorlatilag a Föld bármely pontján életképes. Ezt nagyon kevés élőlényről mondhatod el.. az orkáról szinte száz százalékra tudom, hogy Lajosmizsén nem tud életben maradni ;)

2019.01.28. 20:23:17

@Foxi 2: Tapasztalat, érdeklődés, nyitottság. Több olyan kommented van, amivel egyetértek. Magam is árnyaltabban szoktam nézni a képet. Én sem vagyok hibátlan mindig lehet valamit tanulni. Sokan szeretnek rögtön első benyomásra ítélni, ami a felgyorsult világ hatása is és nem néznek utána miért is van úgy. Úgy könnyebb, ha x valaki nem jelent számára semmit így gyorsabban tovább lehet lépni.

2019.01.28. 20:25:18

@LucretiaBorgia: Megerősítve, hogy nem nő. Nálam csevely volt így, akire elsőre azt hittem nő és itt derült ki, hogy nem.:)

God Harald 2019.01.28. 20:58:21

@M87: na hála istennek!!!:)

2019.01.29. 07:41:03

@Konni: " Remelem, erted a valaszt. :)"

Hát hogyne! Te nem értetted az enyémet :))

"Peldaul haboruskodassal, alkohol - es kabszerfogyasztassal, haszontalan anyagi javak megszerzesevel, legtobbszor ertelmetlen es felesleges munka vegzesevel, beteges sexualis hajlamok kielesevel, hazassaggal, valassal, egyuttelessel,"
Azt persze egyik sem cáfolja, hogy az ember jelenleg a legintelligensebb élőlény a bolygón.. nem mindegyik egyed, de jelentős hányada igen.
süti beállítások módosítása